Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

Acryl

Op zoek naar een goede acryl waterpijp om wiet te roken? Bekijk dan onze bongs van acryl. Deze zijn zo ontworpen dat je maximaal kan genieten van het roken van wiet. Koop jouw acryl bong nu online in onze online headshop.

 

Waar is een bong voor?

De bong wordt gebruikt om geestverruimende kruiden te roken. Bekende voorbeelden zijn wiet en hasj. Deze geven je een beter resultaat dan wanneer je een traditionele shisha gebruikt om wiet of hasj te roken. Shisha’s zijn meer geschikt voor het roken van fruittabak en worden daarvoor ook veelvuldig gebruikt in Arabische landen. Met een bong kan je wiet en hasj roken zonder dat je hier tabak aan hoeft toe te voegen. Niet elke blower is namelijk een sigarettenroker. Zo kan je pure wiet en hasj roken zonder de nadelen van tabak die je in een joint wel toe moet voegen. Daarnaast filtert en koelt de bong de rook voordat die in jouw longen terecht komt.

Wat is een bong van acryl?

Een bong is een waterpijp die speciaal ontworpen is om wiet of hasj te roken. Deze bong kan gemaakt zijn van glas of acryl. In dit geval gaat het dus om waterpijpen die gemaakt zijn van acryl. Een bong is vaak een rechte buis of tube met daaronder in water. Daaraan zit een buisje vast die ook wel chillum, downstem of downpipe genoemd wordt. Aan dat buisje zit een bowl of kop vast. Daarin stop je de wiet of hasj die je wilt gaan roken. Sommige bongs hebben ook percolators. Dit zijn filtratiemogelijkheden zoals aparte luchtkamer of aparte waterkamers.

Waarom een bong van acryl kopen

Zoals gezegd zijn er twee verschillende bongs. Een bong van acryl of een bong van glas. Wanneer je een waterpijp koopt kies je tussen een van deze twee. Je kiest voor een waterpijp van acryl wanneer je wilt dat deze langer meegaat dan een glazen waterpijp. Ze zijn namelijk gemaakt van een kunststof die je niet snel kan breken. Ze zijn daardoor ook makkelijker schoon te maken en je kan ze makkelijker meenemen als je op pad gaat. Daarbij zijn ze ook goedkoper in aanschaf dan glazen waterpijpen.

Het verschil tussen een shisha en een bong

Hoewel de naam van waterpijp in het Nederlands vaak wordt gebruikt voor zowel een shisha als een bong zijn het verschillende producten. Een shisha is gemaakt voor het roken van tabak, zoals fruittabak. Een bong is speciaal gemaakt voor het roken van hasj en wiet. Je kan ook wel tabak roken met een bong en je kan ook wiet roken met een shisha maar het is zal minder effectief zijn. De shisha ziet er ook anders uit. Deze heeft een slang om aan je mond te zetten terwijl een bong een buis heeft van glas of plastic. In beide zit echter wel water vandaar dat de naam vaak voor beide wordt gebruikt.

Verschillende formaten bongs

Niet elke bong ziet er hetzelfde uit, ook niet bij bongs die van acryl gemaakt zijn. Deze formaten hebben ook invloed op hoe je de bong gebruikt. Bongs met een grote brede buis waardoor je de rook inademt zorgen ervoor dat je veel meer rook kan binnenkrijgen. Dit betekent dus dat je met een paar keer inhaleren al helemaal stoned kan zijn. De dikte van de buis speelt bij een bong dus wel degelijk een rol. Met een brede buis krijg je een krachtige rookervaring.

Geschiedenis van de bong

De traditionele waterpijp is al vele eeuwen oud. Een opgraving in Ethiopië liet zien dat er al een waterpijp bestond in 1100 voor Christus. De bong komt zover wij weten echter oorspronkelijk uit Thailand. Dat is ook de reden voor de naam bong. Deze werd in Thailand namelijk baung genoemd en is verbasterd tot bong. De naam baung betekent in het Thais letterlijk ‘waterpijp van bamboe’. De eerste waterpijpen werden dan ook van bamboe gemaakt in Thailand.

Waterpijp van acryl kopen op het internet

Wil je een nieuwe waterpijp kopen omdat jouw oude kapot is? Of ga je jouw eerste bong kopen? Dan kan je deze online kopen in onze webshop. Wij hebben waterpijpen in veel verschillende kleuren en met kleurrijke patronen. Het is al een feestje om naar de waterpijp te kijken, moet je jezelf voorstellen hoe het is om hem te gebruiken. Bestel daar nu jouw acryl bong in onze webshop en voorkom dat je teveel betaald.