Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Acryl

Op zoek naar een goede acryl waterpijp om wiet te roken? Bekijk dan onze bongs van acryl. Deze zijn zo ontworpen dat je maximaal kan genieten van het roken van wiet. Koop jouw acryl bong nu online in onze online headshop.

 

Waar gebruik je een bong voor?

De bong wordt gebruikt om geestverruimende kruiden te roken. Bekende voorbeelden zijn wiet en hasj. Deze geven je een beter resultaat dan wanneer je een traditionele shisha gebruikt om wiet of hasj te roken. Shisha’s zijn meer geschikt voor het roken van fruittabak en worden daarvoor ook veelvuldig gebruikt in Arabische landen. Met een acryl bong kan je wiet en hasj roken zonder dat je hier tabak aan hoeft toe te voegen. Dus je hebt geen grinder of lange vloei meer nodig. Niet elke blower is namelijk een sigarettenroker. Zo kan je pure wiet en hasj roken zonder de nadelen van tabak die je in een joint wel toe moet voegen. Daarnaast filtert en koelt de bong de rook voordat die in je longen terecht komt.

acrylic bong

Wat is een bong van acryl?

Een bong is een waterpijp die speciaal ontworpen is om wiet of hasj te roken zonder lange vloei of andere rookaccessoires. Deze bong kan gemaakt zijn van glas of acryl. In dit geval gaat het dus om waterpijpen die gemaakt zijn van acryl. Een bong van acryl is vaak een rechte buis of tube met onderin de pijp water. Daaraan zit een buisje vast die ook wel chillum, downstem of downpipe genoemd wordt. Aan dat buisje zit een bowl of kop vast. Daarin stop je de wiet of hasj die je wilt gaan roken. Sommige bongs hebben ook percolators. Dit zijn filtratie mogelijkheden zoals aparte luchtkamer of aparte waterkamers.

Welke bongs of waterpijpen verkopen wij?

Zoals gezegd zijn er drie verschillende bongs. Een bong van acryl, glas en keramiek. Wanneer je een waterpijp koopt kies je tussen een van deze drie. Je kiest voor een waterpijp van acryl wanneer je wilt dat deze langer meegaat dan een glazen waterpijp. Ze zijn namelijk gemaakt van een kunststof die je niet snel kan breken. Ze zijn daardoor ook makkelijker schoon te maken en je kunt ze makkelijker meenemen als je op pad gaat. Daarbij zijn ze ook goedkoper in aanschaf dan glazen of keramiek waterpijpen. 

Het voordeel en nadeel van een acryl bong?

Een acryl bong koop je wanneer je gaat voor een robuuste en stevige bong. Het gebruik is ontzettend simpel, je haalt wat wiet uit het gripzak en plaatst deze in de bong en deze is klaar voor gebruik. Qua smaak zijn deze waterpijpen toch een stuk minder dan een glazen of een keramiek bong. Wij adviseren de acryl bong voor diegene die een bong zoekt voor feesten en partijen. Het maakt niet uit of deze bong valt want hij breekt niet snel. Ideaal om door te geven ook aan dronken mensen. We verkopen de acryl bong in vijf verschillende maten en desing. Elk formaat heeft zo zijn unieke effecten. Een bong met een lange hals koelt de rook luchtstroom meer af dan een bong met een kleine hals. De kleinen bongs zijn hierdoor vaak scherper en heter van smaak. 

Een glazen bong voor puur en zuiver smaak?

Ga je voor de smaak en supergrote hits? Dan adviseren we de glazen bong. Ook deze verkopen we in heel veel verschillende maten en designs. We verkopen bovendien ook bongs van het welbekende merk Tsunami Glass. Deze bongs zijn kunstwerken an sich. Deze blog zijn geblazen door professionals en voorzien van meerdere percolators. Percolators zijn extra geïntrigeerd buizen waar de rook doorheen gaat en extra afkoelt. Hoe meer percolators hoe meer de rook wordt afgekoeld waardoor je een mega hijs kunt nemen. 

Keramiek klassieke bong van klei

Een bong van keramiek smaakt net als die van glas erg zuiver. Deze zijn vaak voorzien van een uniek ontwerp en afgebakken en uitgehard on de oven. Een keramiek bong koop je wanneer je houdt van een mooi design en een goede cannabis smaak. De rook wordt niet zo goed afgekoeld dan bij een glazen bong. Dit betekent dat je een minder grote hijs kunt nemen met een keramieke bong omdat de rook heet wordt. Een pijp of van klei heeft een rijke geschiedenis. In India gebruiken de Babas de pijp (chillum) van klei al eeuwen.

waterpijp

Wat is het verschil tussen een shisha en een waterpijp?

Hoewel de naam van waterpijp in het Nederlands vaak wordt gebruikt voor zowel een shisha als een bong zijn het verschillende producten. Een shisha is gemaakt voor het roken van tabak, zoals fruittabak. Een bong is speciaal gemaakt voor het roken van hasj en wiet. Je kan ook wel tabak roken met een bong en je kan ook wiet roken met een shisha, maar het is zal minder effectief zijn. De shisha ziet er ook anders uit. Deze heeft een slang om aan je mond te zetten terwijl een bong een buis heeft van glas of plastic. In beide zit echter wel water vandaar dat de naam vaak voor beide wordt gebruikt. We bieden bovendien ook stash opbergdoosje of een gripzak aan om je cannabis of appel-tabak vers te houden. 

Hebben de verschillende formaten bongs ook een reden?

Dat een bong een perfecte party tool is dat weten we wel. Maar niet elke bong ziet er hetzelfde uit, ook niet bij bongs die van acryl gemaakt zijn. Deze formaten hebben ook invloed op hoe je de bong gebruikt. Bongs met een grote brede buis waardoor je de rook inademt zorgen ervoor dat je veel meer rook kan binnenkrijgen. Dit betekent dus dat je met een paar keer inhaleren al helemaal stoned kan zijn. De dikte van de buis speelt bij een bong dus wel degelijk een rol. Met een brede buis krijg je een krachtige rookervaring.

glass bong

Wat is de geschiedenis van de waterpijp?

De traditionele waterpijp is al vele eeuwen oud. Een opgraving in Ethiopië liet zien dat er al een waterpijp bestond in 1100 voor Christus. De bong komt zover we weten echter oorspronkelijk uit Thailand. Dat is ook de reden voor de naam bong. Deze werd in Thailand namelijk baung genoemd en is verbasterd tot bong. De naam baung betekent in het Thais letterlijk ‘waterpijp van bamboe’. De eerste waterpijpen werden dan ook van bamboe gemaakt in Thailand. Naast een waterpijp zou je ook een cannabis pijpje kunnen bestellen voor het roken van kruiden.

Waterpijp van acryl kopen op het internet?

Wil je een nieuwe waterpijp van acryl kopen omdat jouw oude kapot is? Of ga je jouw eerste bong kopen? Dan kan je deze online kopen in onze webshop. We hebben waterpijpen in veel verschillende kleuren en met kleurrijke patronen. Het is al een feestje om naar de waterpijp te kijken, moet je jezelf voorstellen hoe het is om hem te gebruiken. Bestel daar nu jouw acryl bong in onze Headshop en voorkom dat je teveel betaald.