Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 18:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

Shisha's

Wil je de beste rookervaring tijdens het roken van een shisha ervaren? Koop dan jouw shisha in onze online headshop. Alle shisha’s in onze webshop zijn ontwikkelt om de lekkerste aroma uit de shisha pijp te halen.

 

Wat is een shisha?

Een shisha is een waterpijp waarmee je kruiden en waterpijptabak kan roken. De shisha kent vele benamingen zoals een hookah, nargileh, ghaliyan of hubble bubble. Hij wordt in Nederland vooral gebruikt door jongeren als een manier om samen te ontspannen. Dit kan met kruiden die tabak bevatten maar ook met kruiden die geen tabak bevatten.

Wat is het verschil tussen een shisha en een waterpijp?

Om eerlijk te zijn is er geen verschil tussen een shisha en een waterpijp. Shisha is de Arabische naam voor waterpijp. De andere namen die we kennen voor een shisha zijn dan ook vaak afkomstig uit andere landen. Zo komt de naam hookah uit India en nargileh uit Turkije en Israël.

Hoe gebruik je een shisha?

Een shisha gebruiken ziet er voor leken misschien ingewikkeld uit maar het valt eigenlijk best mee. Je plaatst de kruiden of het waterpijptabak in het tabakskommetje. Over het tabakskommetje plaats je een stukje aluminiumfolie. Boven het aluminiumfolie plaats je een kooltje waarmee je het gaat verhitten.Daarna is het een kwestie van aan het mondstuk te zuigen. Hierdoor trekt de lucht door de kom en de ontstane rook komt door de pijp in de mond terecht.

Hoe werkt de shisha?

Een shisha verbrand de tabak of kruiden niet maar verhit het. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld gewoon roken. Deze manier van kruiden of tabak roken via de shisha zorgt ervoor dat je minder troep binnenkrijgt. De rook die ontstaat door het verhitten van de kruiden of het tabak komt vervolgens in de vaas met water terecht. Dit koelt de rook waardoor je koele rook binnenkrijgt die ook zacht aanvoelt. Op die manier kan je aangenaam genieten van het roken via de shisha.

Wat kan je roken via een shisha?

Veel mensen denken dat je alleen tabak kan roken via de shisha maar dit is absoluut niet waar. Via een shisha kan je verschillende kruiden roken. Zo zijn er speciale kruidenmengsels of zelfs vruchtenmengsels. Ook kan je uiteraard waterpijptabak roken via een shisha. Dit kan met een smaakje (fruittabak) of zonder smaakje. Vergeet echter niet dat je ook wiet en hasj kan roken via de shisha, hoewel dit niet van origine de bedoeling was.

Geschiedenis van de shisha

De eerste documentatie van de shisha beweert dat deze uitgevonden is door een Iraanse arts terwijl die werkzaam was in het huidige India. Hakim Abul Fateh Gilani werkte voor de Mongoolse keizer en zocht een oplossing voor het tegengaan van het roken van tabak. Althans, het gezonder te maken. Door de rook te laten zuiveren door het eerst door water te laten gaan leek hem de juiste oplossing. Zo ontstond de eerste shisha ergens in de 16e eeuw.

 Verschil tussen een bong en een shisha

Hoewel je met een shisha wiet kan roken zijn zogeheten bongs hiervoor meer geschikt. Deze bongs worden ook vaak waterpijpen genoemd. Het is goed om je te beseffen dat ze beide ongeveer hetzelfde werken maar dat er toch wel een verschil is. De vorm van de vaas is niet voor niks anders, maar ook het mondstuk is anders. Met een percolator kan je bij een bong ook veel beter de warmte uitwisseling tussen rook en water reguleren. Hierdoor voorkom je hoestbuien die je kan krijgen van het scherpe randje van het roken.

Shisha kopen op het internet

In onze headshop kan je scherp geprijsde shisha’s kopen. Deze worden zorgvuldig verpakt na aankoop en netjes en discreet bij jou thuisbezorgd. Op die manier kan je gerust een shisha online kopen. Een shisha hoeft overigens niet duur te zijn. Je kan al een shisha bestellen vanaf 9,95. Koop nu jouw shisha online en je hebt hem snel in huis.