Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 18:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

Sporenflesjes


 

Mondo Psilocybe Paddo Sporenflesjes

De Super geconcentreerde sporenfles van Mondo bevatten maar liefst enkele miljoenen sporen, opgelost in 10 ml steriel water. Het bedrijf Mondo, gevestigd te Amsterdam, zijn pioniers in het ontwikkelen van hoog kwaliteit sporenflesjes, sporen spuiten en grow kits. Na velen jaren van samenwerking met mycologen en ervaren psilocybe paddo cultivators is het Mondo gelukt om een miljoenen psilocybe paddo sporen te bottelen van hoge kwaliteit. Deze sporenflesjes zijn vervaardigd door experts in een paddo laboratorium en zijn zo geconcentreerd dat we adviseren deze met een Liquid Culture (voedingsbodem) te vermengen. Door ze te vermengen met de vloeibaar cultuurmedium (LC) van Mondo hebben de sporen een groter kans om te ontkiemen en ontwikkelen tot een sterke mycelium. Het gebruik van een Liquid Culture verhoogd de kans op psilocybe paddo productie. Mondo Sporenflesjes worden vaak gebruikt door mycologen en ervaren paddokwekers.

Wat zit er in een Mondo Sporenflesje

In een Mondo sporenfles zitten miljoenen paddo sporen. Maar wat zijn sporen nou precies? Een paddo is de vrucht van een mycelium. De psilocybe paddo komt op als het klimaat gunstig is. Wanneer de magische paddo volgroeid is, zal deze zijn magische toverhoeden openen en, meestal zwart van kleur, zijn sporen laten vallen op het mycelium om voortplanting te verwezenlijken. De sporen worden bevrucht door de voedingsbodem en het mycelium. Paddo sporen zijn net als zaadjes van planten.

Verschillende soorten en sterkten Psilocybe Paddo's Mondo Sporenflesjes

Mondo sporenflesje Panaeolus Cyanescens (Copelandia) Jamaicaanse:
Extreem sterk, de Cyanescens is velen malen sterker dan de Cubensis soort en behoort tot de krachtigste psilocybine paddenstoelen op aarde.

Mondo Sporenflesje Golden Teacher:
Sterke psilocybe Cubensis soort met sterke visuele effecten.

Mondo Sporenflesje Albino A+:
Sterke psilocybe paddo met allround sterke effecten.

Mondo Sporenflesje PES Amazonian:
Mild tot sterk, een echte happy paddo met licht visuele effecten.

Mondo Sporenflesje Tampanensis Pollock:
Milde psilocybe Tampanensis met milde visuele effecten.

Mondo Sporenflesje Red Boy:
Licht tot mild, een perfecte psilocybe Cubensis paddo voor de beginner.

Mondo Sporenflesje Truffels Sclerotia Georgia (Atlantis)
Licht tot mild, geschikt voor beginners milde visuele en lichte filosofische effecten.

Mondo Psilocybe Sporensflesje vs Sporen Spuit

Als je nog niet ervaren genoeg bent met het cultiveren van paddo's dan adviseren wij te kiezen voor de kant en klare sporen spuit oplossing van Mondo. Deze zijn eenvoudig en kant en klaar voor gebruik. Een sporenfles van Mondo is te geconcentreerd om gelijk op het subtraat te laten vallen waardoor het gebruik van een Liquid Culture is aan te raden. Dit soort handelingen maken het sporenflesje niet echt kant en klaar voor gebruik. Hierom zijn deze dus geschikter voor een ervaren psilocybe paddo kweker. Als je weet wat je doet dan raden wij aan om een sporenflesje te kiezen met daarbij een vloeibaar cultuurmedium. Deze combinatie verminderd de concentratie aan sporen per druppel dosis en versneld het ontkieming proces van de sporen. Dit houd in dat je werkelijk kilo's aan psilocybe paddo's kunt kweken met één sporenflesje.

Waarom een Liquid Culture gebruiken met een Mondo Psilocybe Sporenflesje

Het beste is om de sporen van Mondo eerst te mengen met een vloeibaar cultuur medium, oftewel Liquid Culture. Een sporenflesje van Mondo is super geconcentreerd en al gauw "overdoseer" je het substraat. Door de Mondo sporen te mengen met deze liquid kan je de concentratie afzwakken waardoor je de sporen beter kunt verdelen over het substraat en hierdoor de kolonisatie kan optimaliseren. De sporen uit het Mondo sporenflesje kun je ook gelijk op het substraat laten vallen alleen de kans is kleiner dat de paddo's sporen ontkiemen en dan zit je ook nog met het probleem dat het mycelium doseerpunt (waar je de druppel laat vallen) over gedoseerd wordt en de psilocybe paddo's vaak alleen op die punten met teveel opkomen waardoor er dus niet gebruik is gemaakt van de volledige inhoud substraat en er geen maximale oogst plaats vind.

Ontzettend veel oogsten met een Mondo Sporenflesje

Om 1 liter of 1000cc substraat te koloniseren is maar 3 ml sporenoplossing nodig. Mocht je het sporenflesje mengen met een Liquid Culture dan zal je minder nodig hebben om dezelfde inhoud van substraat te koloniseren. Door gebruik te maken van een Liquid Culture is de kans groter dat meerder sporen ontkiemen waardoor ook minder sporen nodig zijn om dezelfde resultaten te boeken. Hierdoor is het dus mogelijk om meerdere oogsten uit één sporenflesje te halen met het gebruik van een vloeibaar cultuurmedium.

Opbrengst oogst Mondo Paddo Sporenflesje

De opbrengst van de psilocybe paddo sporenspuit kan oplopen tot kilo's aan verse magische paddo's. Als je deze enorme hoeveelheden droogt kan je dus met één Mondo Sporenflesje een voorraad opslaan voor een heel jaar! Dertig gram verse magische paddo's is een sterke trip dosis voor één persoon. Uit 1 Kilo kan je 33 sterke trippen dosissen halen. Dit soort getallen behoren tot één van de redenen waarom het cultiveren van psilocybe paddo's met een sporenflesje tot een trend begint te ontwikkelen.

Het bewaren van je Mondo Psilocybe Paddo Sporenflesje

De Mondo paddo psilocybe sporenflesje kan je na ontvangst van ons en bij een temperatuur van 2°C - 8°C en op een donkere plek twee jaar ongeopend bewaren. Ook de injectienaald kan je bewaren en meerdere keren gebruiken. Wel is van essentieel belang dat je de naald zelf en de oppervlakte op het sporenflesje waar je deze insteekt voor elk gebruik steriliseert. De naald kan eenvoudig verhit worden met vuur tot de naald fel oranje uitslaat. Laat uiteraard de naald afkoelen voordat je deze gebruikt. Uiteraard kan de naald ook vervangen worden door een nieuwe. De oppervlakte kan met een alcohol doekje schoongeveegd worden.