Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TIPS VOOR HET THUIS KWEKEN VAN EEN MESCALINE CACTUS

TIPS VOOR HET THUIS KWEKEN VAN EEN MESCALINE CACTUS

Het zelf kweken van een mescaline cactus is gelukkig helemaal niet moeilijk en ook nog eens heel leuk om te doen. Je hoeft geen verstand te hebben van planten kweken of groene vingers te hebben. Cactussen zijn heel geharde planten en kunnen de meeste ontberingen goed doorstaan. Ze kunnen er dus wel tegen als je ze eens vergeet water te geven.

Wil je mescaline gaan gebruiken, dan kun je zaden kopen van bijvoorbeeld peyote of de San Pedro cactus. Je kunt dan later, als de cactus groter is, (delen van) de cactus gebruiken om de effecten van mescaline te ervaren. Het zal echter wel even duren voor dat kan: mescaline cactussen groeien niet zo snel.

Mescaline cactussen kweken, zo doe je dat

Alles wat je zelf maakt (of kweekt) smaakt beter: zelf gebakken brood, worteltjes of aardbeien uit eigen tuin. Het is net alsof je eigen harde werk ervoor zorgt dat de smaak en geur je voedsel puurder en lekkerder maakt. Of dat ook voor mescaline cactussen geldt, zou je zelf uit moeten proberen. Feit is wel dat zelf een cactus kweken erg leuk is en helemaal niet moeilijk.

Je hebt er eigenlijk alleen een flinke dosis geduld voor nodig. Wanneer je haast hebt, kun je ongeveer een jaar na het zaaien je cactus oogsten. Deze is dan echter nog zo klein, dat je de hele cactus nodig zult hebben voor een trip. Beter is het langer te wachten, totdat de plant groot genoeg is, zodat je alleen een stukje kunt afsnijden. Je cactus groeit dan vrolijk verder, zodat je altijd een voorraadje hebt wanneer je wilt.

Om een cactus vanuit zaad te kweken heb je de volgende zaken nodig:

  • Mescaline cactuszaden
  • Aarde voor cactussen
  • Terracotta potjes
  • (Planten)schoteltje
  • Watjes
  • Zand of vermiculiet
  • Huishoudfolie
  • Stukje mousseline stof
(San Pedro Cactus)
 

Zo kweek je je eigen mescaline cactus

1. Potgrond en potjes

Heb je zaadjes besteld en thuis gekregen? Dan zul je eerst moeten beslissen waar je de cactus in zal laten groeien. Het beste zijn terracotta potjes: deze zorgen voor een goede afwatering. Het gaatje in de bodem voorkomt eveneens dat de aarde te vochtig wordt. Als de aarde te nat is, kunnen de wortels van de cactus gaan rotten.

Als voedingsbodem kun je cactusaarde gebruiken. Dit kun je bij een tuincentrum aanschaffen. Je kunt ook je eigen mengsel voor aarde maken, door perliet en compost te vermengen (half om half). Ook dit is een goede optie, die zorgt voor een optimale afwatering en beluchting.

Gebruik je een terracotta potje, leg dan eerst wat watjes op het afwatergaatje. Trek aan de buitenkant een stukje van de watjes door het gaatje heen naar buiten. Op die manier kun je je cactus van onderaf water geven. De watten zullen het water op kunnen zuigen. Door deze techniek te gebruiken, en niet van bovenaf water te geven, voorkom je dat je plantje teveel water krijgt en dat het zaadje wegspoelt. Vul het potje nu met het kweekmedium (de aarde), tot net iets boven de helft van de pot. Druk het zachtjes aan.

2. Cactuszaadjes zaaien

Nu is het zaaitijd. De kleine zaadjes hoeven niet diep de aarde in gedrukt te worden. Heb je meerdere zaden, houd hier dan zo’n 4 tot 5 cm ruimte tussen. Leg ze gewoon op de aarde en bestrooi ze met een nieuw laagje aarde, tot ze net aan bedekt zijn. Zet het potje op het schoteltje, waar een laagje water op staat. Laat het net zo lang staan tot je ziet dat de bovenste laag aarde vochtig wordt. Haal de pot van het schoteltje en laat uitdruppelen.

3. Ontkiemen

Nu is het wachten op het ontkiemen. De beste temperatuur voor cactussen is tussen de 20 en 30 graden. Voor de ideale omstandigheden kun je het potje afdekken met wat huishoudfolie. Zet het potje in de vensterbank. Het mag enkele uren per dag in de zon staan, maar niet te lang. Houd de aarde in de gaten: geef water (via het schoteltje) als deze er droog uit gaat zien. Geef je van bovenaf water, dan is het handig om een plantensproeier te gebruiken. Let op dat je niet teveel water geeft of dat de aarde teveel uitdroogt. Het duurt ongeveer 2 weken voor de cactus zal ontkiemen.

4. Groter groeien

Je kleine cactusje gaat nu verder groeien. De komende 2 weken hoef je niet veel anders te doen dan wat je gedaan hebt. Na 2 weken kun je het folie weghalen. Je kunt het eventueel vervangen door een lapje mousseline. Dit is goed voor de luchtcirculatie. Een andere goede tip is om wat aquariumsteentjes op de aarde te strooien. Deze helpen om het vocht vast te houden.

Hoe kun je zien of het goed gaat met je cactus? Ze kunnen nog niet goed tegen direct zonlicht. De cactus zal geel worden als hij te weinig licht krijgt, maar ze worden bruin of rood als ze teveel in de volle zon staan. Een gezond cactusje heeft een mooie donkergroene kleur. Houd de hoeveelheid licht die het plantje krijgt in de gaten. Als een cactus 1 jaar is mag hij pas in de volle zon staan.

Als je cactus zijn eerste verjaardag heeft gevierd, mag je hem als volwassen beschouwen. De plant heeft dan ook steeds minder water nodig. Het is goed om de aarde echt te laten uitdrogen, voor je weer water geeft. Bij een dergelijk klimaat zal je cactus goed gedijen, ook al lijkt dat bruut in vergelijking met andere planten. De cactus is hier goed voor uitgerust. Je kunt nu ook gewoon van bovenaf water geven. Giet echter geen water op de cactus zelf.

5. Verpotten

Verpotten is pas nodig als de plant 1 centimeter doorsnee heeft. Kies een pot die 3 tot 4 maal zo groot is als de doorsnede van de cactus. De pot zou 4 tot 5 maal zo diep moeten zijn als de cactus hoog is. Door te verpotten zorg je voor verse aarde met nieuwe voedingsstoffen en meer ruimte om te groeien.

Zoals je ziet, is het kweken van een cactus erg eenvoudig. De plant is enorm gehard en vraagt niet veel verzorging. Heb je na het lezen zin gekregen om zelf een mescaline cactus te kweken? Kijk in de webshop voor zaden van de San Pedro en de Peyote cactus of een kant-en-klare San Pedro groeikit.

Voor meer info over Mescaline cactussen klik hier: DE MAGISCHE MOGELIJKHEDEN VAN MESCALINE CACTUSSEN