Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

WAT IS HET EFFECT VAN RAPÉ EN HOE GEBRUIK JE HET?

WAT IS HET EFFECT VAN RAPÉ EN HOE GEBRUIK JE HET?

Rapé wordt ook wel de heilige tabak uit de jungle genoemd. Mensen kennen de tabak vooral als Rapeeh, maar officieel spreek je het uit als ha-peej. Het is een samengesteld geheel van diverse planten die groeien in het Amazonegebied met als hoofdbestanddeel Nicotiana Rustica. Rapé staat over het algemeen bekend als een manier om je lichaam en geest te reinigen en niet als genotsmiddel. Een interessant natuurlijk product dus! In dit artikel vertellen we je wat Rapé precies is, wat de effecten zijn, een stukje oorsprong en natuurlijk hoe je het moet gebruiken.

Wat is Rapé?

Het hoofdbestanddeel van Rapé, Nicotiana Rustica is maar liefst twintig keer sterker dan de normale tabak die we kennen vanuit de tabaksindustrie. Net zoals gewone tabak bevat het nicotine, maar het is niet bedoeld om te roken. Ook bevat het geen chemische toevoegingen, waardoor het een stuk minder belastend én verslavend is dan gewone tabak (Nicotiana tabacum). Rapé wordt gezien als medicijn en niet als genotsmiddel.

Kort gezegd is het een poeder wat gesnoven dient te worden, gemaakt van verpulverde bladeren uit het Amazonegebied met als hoofdingrediënt Nicotiana Rustica.Hoe wordt Rapé gemaakt?

De diverse planten uit het Amazonegebied waar Rapé uit bestaat, worden in kleine stukjes gehakt. Vervolgens wordt het fijne tabak boven vuur gehouden, zodat het goed kan drogen. Het gedroogde geheel wordt verpulverd, gezeefd en weer opnieuw vermalen tot poeder wat gesnoven kan worden. De poeder is zo fijngestampt dat het bijna de consistentie van stof heeft.

Hoe gebruik je Rapé?

Rapé is poeder wat gesnoven dient te worden. Vanuit het traditionele gebruik hoort iemand anders de poeder in de neus van de ontvanger te blazen. Dit heeft zowel een spirituele als praktische functie. Het snuiven van het poeder kan tamelijk oncomfortabel zijn en onervaren gebruikers hebben doorgaans moeite om beide neusgaten direct achter elkaar te vullen. Een handige tool hiervoor is een Kuripe. Het vullen van beide neusgaten is belangrijk om de energiestromen tegelijk te laten lopen.

Vraag dus iemand die je vertrouwt om je te helpen bij de inname van Rapé. Niet alleen goed voor het ervaren van de effecten, maar ook respectvol richting de heilige traditie. Vanuit het traditionele gebruik werd geloofd dat de persoon zijn ziel bij de ander naar binnen blaast. Zo deelt hij zichzelf met de ander en geeft de ontvanger zijn krachten. Daarnaast brengt de adem van iemand anders helende krachten.

 

Wat zijn de effecten van Rapé?

Zoals al eerder gezegd wordt Rapé gebruikt als medicijn en niet als genotsmiddel. Het is sterk verbonden met de spirituele wereld en reinigt lichaam en geest. Na inname kan je allereerst een sterke, lichamelijke reactie verwachten. Snot en slijm stroomt letterlijk uit je neus en keel en ook kan het zijn dat je moet overgeven. Laat dit alles gebeuren en raak niet in paniek. Het is een natuurlijke manier om gifstoffen en negatieve energie kwijt te raken. Snuit je neus, gorgel, ga boven de wc hangen en laat de natuur zijn werk doen.

Nadat het meeste uit je lichaam gewerkt is, merk je vanzelf dat ademen makkelijker gaat en jij je kan concentreren op de mentale effecten. De hoge concentratie nicotine zorgt voor een stimulerend effect en werkt daardoor oppeppend. Hormonen als adrenaline, acetylcholine en dopamine komen vrij, deze kunnen leiden tot een verhoogde helderheid en toegenomen bewustzijn. Je bent nu helemaal klaar voor de spirituele en lichamelijke reiniging die je bevrijdt van fysieke, emotionele en spirituele ziektes.

Bijwerking

Voel je je toch nog niet helemaal lekker? Dan kan het zijn dat je last hebt van uitdrogingsverschijnselen. Door het overgeven en het overmatig verlies van slijm heb je in een korte periode veel vocht verloren. Ga rustig liggen of zitten, concentreer je op je ademhaling en drink water of vruchtensap.Rituelen of ceremonies

Het gebruik van Rapé wordt veelal gebruikt in ceremonies en rituelen en stamt terug uit de tijd van de inheemse stammen in Zuid-Amerika. De heilige tabak wordt tegenwoordig tijdens sjamanistische ceremonies gebruikt om diepzinnige ervaringen op te wekken en is onderdeel van rituele gebeden om de krachten vanuit de natuur aan te roepen. Het is dus niet bedoeld voor een luchtig avondje trippen, maar voor een reiniging van lichaam en geest.

Wat is de algemene dosering van Rapé?

De hoeveelheid Rapé hangt van meerdere factoren af, zoals lichaamsgewicht, tolerantie en ervaring. Bij het gebruik is het fijn als je deze informatie over jezelf weet. Is Rapé niks voor jou dan zou je Yopo kunnen proberen, lees hier er meer over.

Zoals hierboven omschreven moet Rapé via beide neusgaten genuttigd worden. Om te beginnen raden we aan om per neusgat een hoeveelheid ter grootte van een erwt te gebruiken. Afhankelijk van je reactie kan je de dosis verkleinen of vergroten. Ben je onderdeel van een ritueel of ceremonie met ervaren gebruikers? Laat je dan goed adviseren.

Als conclusie kunnen we zeker stellen dat Rapé een zeer interessant product is wat de natuur ons geboden heeft. Uiteraard bieden we nog veel meer psychedelische kruiden aan in onze smartshop. Ga respectvol om met de heilig status van dit product, zorg voor de juiste setting met ervaren mensen en geniet van een bevrijdt lichaam en geest!