Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE WERELD VAN VOYAHUASCA

DE WERELD VAN VOYAHUASCA

Ayahuasca is een veelbesproken brouwsel dat gedronken wordt tijdens een spirituele ceremonie. De kracht van Ayahuasca is het vernietigen van de menselijke ego. Het ego werkt vaak als een onnodige verdedigingslinie. Bij veel mensen staat het ego dan ook in de weg naar het pad van geluk. Een groot ego kan zijn opgelopen in de jeugd tijdens de opvoeding of ter bescherming na het ervaren van een vreselijke gebeurtenis die het vertrouwen totaal heeft beschaamd. Ayahuasca is een brouwsel van een MAO-remmer met een plant met de stof DMT, die door middel van hallucinaties en inzichten de innerlijke geest kan resetten. Naast de Ayahuasca ceremonies horen we tegenwoordig we ook steeds vaker het woord ‘voyahuasca’ voorbij komen. Wat dit precies is, was voor ons ook nog best lastig uitzoeken, want er is nog vrij weinig over bekend. We nemen je in deze blog, zo goed als we kunnen, mee in de wereld van het – nog onbekende – voyahuasca.

Voyahuasca wat is het?

Voyahuasca bestaat uit twee ingrediënten, namelijk de magische truffel, in combinatie met de jungle liaan (Banesteriopsis caapi). De B.caapi wordt ook gebruikt bij het prepareren van het bekende ayahuasca brouwsel. Deze liaan werkt als MAO-remmer en functioneert als een rem op de lever. Doordat de lever tijdelijk of deels geblokkeerd wordt kunnen er groter hoeveelheden van de stof DMT het brein bereiken. DMT is een sterke hallucinatoir en bevind zeg bijvoorbeeld in de plant Psychotria viridis. Bij voyahuasca gaat het om de stof psilocybine die gecombineerd wordt met een MAO-remmer zoals de B. caapi. De stof psilocybine lijkt enigszins erg op DMT maar net wat milder.


(Psychotria viridis)

Ayahuasca is het visionaire brouwsel dat bekend staat om zijn rol in sjamanistische en religieuze ceremonies en om zijn therapeutische potentie. Het heeft een lange geschiedenis van entheogeen gebruik (dit is verbinding met de geest) en de status van “plantenleraar” bij de inheemse volken van het Amazoneregenwoud. In het Amazonegebied wordt dit proces als het belangrijkst gezien in de werking van deze medicijnplant. 

Wat zijn de effecten van Voyahuasca?

Eigenlijk zijn de effecten van voyahuasca vergelijkbaar met ayahuasca. Ze kunnen zeer intens zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Net als bij ayahuasca is het belangrijk dat je openstaat voor wat er gaat komen en het volledig over je heen laat komen. De geestelijke controle proberen vast te houden, tijdens een spirituele ontdekkingsreis met ayahuasca gaat je alleen maar in de problemen brengen. De controle is het ego die niet zichzelf durft bloot te geven. Moeder ayahuasca zal zich transformeren in een gedaante, zoals bv: een slang, om door het ego heen te dringen. Voor deze heftige hallucinaties kan je niet weg rennen. Het is confronteren en controle los laten zodat ayahuasca zijn magie kan laten ontvouwen. 

Op internet lezen we dat gebruikers het vaak ervaren als een energetische reiniging en het doorwerken en oplossen van traumatische ervaringen. Ook wordt er vaak duidelijk wat jouw eigen plek in de wereld is, dit kan een heel bevrijdend gevoel geven. Ook kun je door voyahuasca je eigen plaats in de wereld goed leren kennen. Dit kan heel rustgevend zijn voor je geest.(Ayahuasca Ingrediënten)

De grootste verschillen

De muziek in deze ceremonies is anders dan bij de ayahuasca ceremonies in de amazone. Hier gebruiken ze vaak trommels of een special fluit wat de ervaring nog intenser maakt en je zo de diepte slurpt. Ook kan het spannend zijn omdat er iets minder over voyahuasca bekend is dan over ayahuasca. Dit kan een andere beleving met zich meebrengen. Voyahuasca is iets milder dan ayahuasca omdat de stof psilocybine die in de magische truffels zit minder krachtig is dan de stof DMT die gebruikt wordt bij de ayahuasca ceremonies. 

Ayahuasca of Voyahuasca?

Voor de mensen die al eens een ayahuasca trip en ceremonie hebben gedaan en eens iets anders willen kan een voyahuasca een overweging zijn. Zo beleef je de trip weer op een compleet nieuwe manier waardoor je weer nieuwe inzichten kan gaan krijgen. In Nederland is een ayahuasca ceremonie verboden waardoor de spirituele bewegingen of verenigen besloten hebben om een voyahuasca in te zetten als zielen reinigers. Bij de "Gewijde reis" kan je een voyahuasca ceremonie meemaken.