Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAAROM ZIE JE NAUWELIJKS ROOK NA EEN GOEDE HIJS VAN EEN VAPORIZER?

WAAROM ZIE JE NAUWELIJKS ROOK NA EEN GOEDE HIJS VAN EEN VAPORIZER?

Vaak wordt gedacht dat als er geen enorme dampwolk uit een vaporizer komt, de vaporizer van slechte kwaliteit is. Maar niets is minder waar. In dit blog vertellen we je waarom het juist goed is als er niet een enorme dampwolk verschijnt.

Wat is een vaporizer?

Bij een vaporizer denken de meeste mensen gelijk aan een elektronische sigaret die e-liquid of andere vloeistoffen bevat. Maar wist je dat er ook speciale vaporizers te koop zijn die plantmateriaal verdampen? Deze zijn veel geschikter voor het roken van cannabis. Juist op deze vaporizers zoomen we in dit artikel in.

Een vaporizer voor cannabis bestaat eigenlijk uit een mini oventje. Het brand niet zo heet dat het jouw plantmateriaal verbrandt, maar het wordt precies heet genoeg voor de verdamping van het plantmateriaal. De temperatuur ligt hierbij tussen de 157ºC en 226ºC. De stoffen verbranden dus niet, maar verdampen. Het zal bij cannabis dus vooral gaan om de stof THC. Doordat de vaste stof een temperatuursverandering doormaakt, veranderd de vaste stof in gas. Deze stof kan je weer inademen, en hier wordt je high van. Bekijk hier een leuk filmpje over de vaporizer.

Hoe ontstaan die enorme dampwolken?

Je ziet vast wel eens mensen met een vaporizer staan, die vervolgens een enorme rookwolk uitblazen. Of wellicht heb je weleens een filmpje op internet gezien, van mensen die complete kunstwerken uitblazen. Dan denk je: “die vaporizers zullen dan wel van enorm goede kwaliteit zijn, anders lukt dat niet”.

Wij snappen dat je dat denkt, want de rookwolken kunnen bizar groot zijn! Je kan denken waarom lukt dit niet met mijn vaporizer? Ik heb toch ook een duur apparaat gekocht? Of hoezo heeft deze man/vrouw zo’n grote longinhoud? Wij geven graag antwoord op jouw vragen.

Dampwolken uit je vaporizer

Het is eigenlijk heel simpel uit te leggen. De vaporizer waar een enorme rookwolk uitkomt, is 9 van de 10 keer een heel ander apparaat. Dit zijn namelijk vaporizers speciaal voor e-sigaretten - deze vaporizer verdampt e-vloeistoffen. Deze kan je in allerlei verschillende soorten en smaken krijgen. Veel mensen die proberen te stoppen met roken, gaan eerst over op een e-sigaret. Ook niet per se heel gezond, maar wel een mooi opstapje naar helemaal stoppen met roken.

Als je met jouw e-sigaret vaporizer extra grote dampwolken wil creëren dan moet je daar een hele dikke batterij instoppen, en heel diep inhaleren. In combinatie met een sterke luchtstroom die over de spoel wordt geleid, evaporeert de e-vloeistof. Het lost op in verschillende deeltjes en koelt snel af door de instromende lucht. Vervolgens condenseert het net zoals wolken in de lucht ontstaan. Die resulteert dus heel snel in enorme wolken.

Voor vaporizers die zich richten op cannabis, verdampt de wiet in het kleine oventje wat in de vaporizer zit. Hierbij verbrand, zoals hierboven beschreven, het plantmateriaal. Dit geeft een compleet ander ‘damp effect’ dan de vaporizer voor de e-sigaret.Leuk een enorme dampwolk, maar geldt dit ook voor het roken van cannabis?

Een vaporizer voor cannabis wordt dus door een batterij verhit. Hierdoor warmt de kamer in de vaporizer op en verdampt het plantmateriaal wat jij erin gestopt hebt. In scheikundige termen, noem je ook wel convectieverhitting.

Een goede vaporizer zorgt voor de juiste temperatuur. Want te hoge temperaturen beschadigen de stoffen van de cannabis, maar ook van andere kruiden. En dit is natuurlijk heel erg zonde, want hierdoor gaat de werking ervan achteruit. Door de temperatuur tussen 157ºC en 226ºC in te stellen zal jouw oventje op de perfecte temperatuur te werk gaan en zullen jouw plantmaterialen in de juiste staat blijven waardoor je maximaal effect hebt. 

Dit is ook gelijk de reden waarom vaporizers voor cannabis geen enorme wolken laten zien. Plantmaterialen geven nou eenmaal weinig damp af. Zelfs als je gaat voor vloeibare cannabisextracten zal dit nog tegenvallen in vergelijking met een vaporizer voor een e-sigaret. Mocht er nou wel ineens veel rook / damp ontstaan in je vaporizer, dan zit er waarschijnlijk iets niet helemaal goed en is er écht iets aan het verbranden in je mini oventje. Check dat dus dan even.

Hoe minder rook, hoe beter de damp van je plantmateriaal

Er komt dus niet zoveel rook uit jouw vaporizer: goed nieuws! Jij hebt de temperatuur juist ingesteld en haalt het maximale uit de desbetreffende plantmaterialen. Wil je nou ook mega dampwolken maken en figuurtjes blazen? Koop dan een e-sigaret vaporizer met de smaakjes die jij lekker vindt. Hier krijg je dus die enorme dampwolken mee!

Een goede vaporizer is een investering

Wat bij veel producten geldt: goedkoop is duurkoop. Zo ook, voor een vaporizer. Een goede vaporizer is niet goedkoop, de gemiddelde prijzen liggen zo rond de €80,-. Je moet het eigenlijk zien als een investering, een goede vaporizer gaat superlang mee en hiermee krijg je het allerbeste resultaat! Hieronder nog eventjes kort de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen vaporizer:

  • Bij een goede vaporizer wordt zoveel mogelijk plantmateriaal effectief gebruikt
  • Je hebt minder schade aan je longen dan bij een gewone joint
  • Geen kans op nicotineverslaving
  • Een goede vaporizer gaat lang mee

Nadelen vaporizer:

  • Eenmalig een dure investering
  • Inhalatie bij een vaporizer kan heftig zijn doordat de damp veel geconcentreerder is, dit kan pijnlijk zijn aan je longen