Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TOP 5 BOEKEN OVER PSYCHEDELICA

TOP 5 BOEKEN OVER PSYCHEDELICA

Of je nu zelf wel eens psychedelica gebruikt of er alleen nieuwsgierig naar bent, de wereld van psychedelica is fascinerend. Daarom is het ook altijd boeiend om er meer over te weten te komen. Geestverruimende middelen kunnen een diepgaande impact op je hebben en hebben waarschijnlijk zelfs voordelen voor de gezondheid. Daarom hebben wij een top 5 van prachtige boeken over psychedelica voor je samengesteld. Laat je meeslepen en ga op avontuur met deze bijzondere schrijvers.

Welke boeken over psychedelica moet je gelezen hebben?

Lezen is niet zo populair meer, maar we kunnen je aanraden om met een van deze boeken (of allemaal) in een knus hoekje van de bank te kruipen. Geniet van de persoonlijke ervaringen van auteurs die geestverruimende middelen gebruikten of leer wat verschillende middelen voor je gezondheid kunnen doen. Het zal een ervaring zijn die je niet snel vergeet. Maak je keuze uit onderstaande top 5 van boeken over psychedelica.


How to Change Your Mind van Michael Pollan

Dit boek werd in het Nederlands uitgegeven als Verruim je geest. Het is een pleidooi voor de mogelijkheden die psychedelische middelen ons geven om ons leven positief te beïnvloeden. In het boek bespreekt de onderzoeksjournalist nieuwe medische ontwikkelingen op het gebied van geestverruimende middelen. Zo kunnen ze mogelijk worden ingezet voor de behandeling van psychische klachten, zoals PTSS, depressie, drugsverslaving en angsten.

Pollan legt uit hoe de mening over deze middelen door de jaren heen is veranderd, van de eerste wetenschappelijke onderzoeken tot de omslag waaruit de War on Drugs voortkwam. Zelf heeft Pollan geëxperimenteerd met verschillende middelen en hij beschrijft hoe deze zijn leven veranderd hebben. Pollan’s schrijfstijl is niet de makkelijkste, soms is de stof wat droog en wollig. Maar wie echt geïnteresseerd is in de medische en wetenschappelijke kant van psychedelica doet met dit boek een goede koop.

Drugs without the hot air van David Nutt

Ook David Nutt duikt dieper in de medische mogelijkheden van psychedelica. Hij vraagt zich af wat we allemaal zullen missen als we onderzoek naar drugs zoals LSD, cannabis en magic mushrooms verbieden. Nutt verkent in zijn boek een wereld, waarin iedereen zelf kan beslissen over zijn eigen medische behandeling. Hierbij wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is verslaving, zou je cannabis kunnen gebruiken om epilepsie te behandelen en kun je met psychedelica een depressie genezen? Lopen we mogelijk allerlei potentiële geneesmiddelen mis door psilocybine en andere drugs te verbieden?

Nutt propageert zeker niet om drugs te gaan gebruiken. Het boek verkent de voor- en nadelen van drugsgebruik en ook de wetten rondom deze middelen, van verslaving en criminaliteit tot geld, het milieu en geneeskunde.

The Psychedelic Experience van Timothy Leary

Timothy Leary was een beroemde voorvechter van het gebruik van psychedelica. In 1964 schreef hij dit boek, samen met Ralph Metzner en Richard Alpert (bekend als Ram Dass). Het is in feite een handleiding die beschrijft hoe je geestverruimende middelen kunt gebruiken om ego dood te bereiken. The Psychedelic Experience levert een interpretatie van het heilige manuscript Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven, maar dan vanuit een psychedelisch perspectief. Leary en zijn collega’s beschrijven hun ontdekkingen op het gebied van spiritueel bewustzijn via Tibetaanse meditatietechnieken en geestverruimende middelen. Je kunt deze handleiding gebruiken als jij ook egodood wilt ervaren of er meer over wilt weten.



Be Here Now van Ram Dass

In 1961 werkte Richard Alpert aan de Harvard University. Hij publiceerde boeken en reed in een Mercedes. Toch bleef hij iets missen en hij ging op zoek naar een diepere laag in het leven met behulp van LSD en psilocybine. Hij kon steeds meer laagjes van zichzelf af pellen, tot hij een puurder, een diep innerlijk zelf ontdekte. Een lichtend wezen dat oneindig lief kon hebben. Alpert ging op reis en ontmoette in India de goeroe Karoli Baba. Deze gaf hem de naam Baba Ram Das, dienaar van God.

Alpert oefende met ademhalingsoefeningen, oosterse filosofie en hatha yoga. Als hij zich verloor in herinneringen of aan plannen aan het maken was, kreeg hij het advies “Be here now” oftewel: Wees in het hier en nu. Ram Dass volgde het pad van verlichting en die reis duurde zijn hele leven. In zijn boek Be here now vertelt hij over zijn ontwikkelingen. Iedereen die meer wil weten over zelfontwikkeling, filosofie en spiritualiteit zou dit moeten lezen. Het kan je leven verrijken of een spirituele leegte opvullen.

Food of The Gods van Terrence McKenna

McKenna is een van de bekendste voorvechters van psychedelica. Hij schreef verschillende boeken en Food of the Gods is een echte must-have. In dit boek verkent McKenna het idee dat de mens zijn intelligentie verkreeg door het gebruik van geestverruimende middelen. De auteur duikt in het verre verleden om erachter te komen wat onze band met psychedelica is en wat wij ook nu nog van deze middelen kunnen leren. McKenna zet in dit boek een gedurfde visie neer. Zouden we door onze houding ten opzichte van psychedelica onze ontwikkeling remmen en mogelijk onszelf vernietigen?