Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

EEN GEWELDIGE ZOMER MET DE BESTE PSYTRANCE FESTIVALS VAN 2022

EEN GEWELDIGE ZOMER MET DE BESTE PSYTRANCE FESTIVALS VAN 2022

Eindelijk is het weer zover: er mag weer gefeest worden deze zomer! We hebben er lang op moeten wachten, maar aan de andere kant: hoe langer je op iets wacht, hoe mooier het zal zijn. Dit jaar kun je eindelijk weer genieten van lange nachten vol muziek en dans. We hebben de beste, gezelligste en wildste festivals in Europa voor je op een rijtje gezet.

De beste Psychedelic Trance Festivals in Europa in 2022

Psy-Fi Festival

  • 14 tot 18 September 2022
  • Leeuwarden

In Nederland zijn een hoop festivals toch nog uitgesteld tot 2023 vanwege Corona, maar in Leeuwarden valt er gelukkig wel wat te beleven. Het Psy-Fi Festival wordt gehouden in de Groene Ster. Het staat dit jaar in het thema van zorg om de aarde, wat duidelijk wordt uit de naam “Guardians of Gaia”.  Er wordt stil gestaan bij uitputting van grondstoffen, overbevolking en andere bedreigingen van de planeet.

Toch valt er ondanks die serieuze toon genoeg te genieten. Je kunt luisteren naar een verscheidenheid aan muziekstijlen, er is kunst en ruimte om jezelf te ontdekken. Er zijn 4 podia waar allerlei bekende en minder bekende artiesten heerlijke dance muziek ten gehore brengen, met kosmische boventonen om je naar hogere sferen te brengen. Op het Psy-Fi Festival kun je gezellig komen kamperen (een plek voor je tent zit bij het ticket inbegrepen), maar je kunt natuurlijk ook een hotel of appartement in Leeuwarden regelen.

Psy-Fi Festival

Burning Mountain

  • 23 tot 26 Juni 2022
  • Zernez, Zwitserland

Voor een magische ervaring die muziek, feesten, kunst en een prachtig landschap combineert, ga je dit jaar naar Zernez in Zwiterland. Omringd door de indrukwekkende Zwitserse Alpen kun je tijdens het Burning Mountain Festival gedurende vier dagen opgaan in een psychedelische ervaring. Ook dit jaar zul je weer betoverd worden door de klanken van de fijnste progressive psytrance, van artiesten van over de hele wereld.

Daarbij zijn er ook nog licht shows, performance artiesten, vlammenwerpers en vuur installaties. De hele aankleding van het festival zorgt voor een totale onderdompeling in een magische wereld. Bijzonder is ook de omgeving. Het Burning Mountain Festival vindt plaats op 1450 meter boven zeeniveau, in een van de hoogst gelegen bewoonde valleien in Europa. De omringende bergen zorgen ervoor dat je hoe dan ook in hogere sferen terecht zult komen. Het dorp Zernez ligt op een minuut of 10 lopen van het festival. Je kunt overnachten in je tent (inbegrepen in de ticketprijs, maar er zijn ook tenten die je kunt huren) of je kunt een hotelkamer in het dorp boeken.

Burning Mountain

Own Spirit Festival

  • 14 tot 18 Juli 2022
  • Baldellou, Spanje

Even wat verder reizen, maar zeker de moeite waard is het Own Spirit Festival. Baldellou ligt op zo’n 150 km van Barcelona. Het Own Spirit festival staat bekend om zijn geweldige combinatie van muziek, psychedelische cultuur, spirituele groei, dans en bijzondere gemeenschapsgevoel. Iedereen is hier welkom, ongeacht je leeftijd. Er komen dan ook zelfs families met kinderen, die dit proces van transformatie willen meemaken.

Er zijn twee podia, the Dancefloor en de Temple of Frequencies. Hier spelen, 24 uur per dag non stop, nationale en internationale DJ’s hun psytrance en psychedelische muziek. Denk aan Ace Ventura, Green Beats, Ninesense en Om-Theory. Er is ook de Holistic Zone, een ruimte waar workshops, talks en optredens plaatsvinden die gericht zijn op heling en persoonlijke ontwikkeling. Het Own Spirit Festival vindt plaats in een idyllische natuurlijke omgeving, vlak naast een prachtig meer. Een plek voor je tent zit bij de ticketprijs inbegrepen, maar je kunt ook in het nabijgelegen dorp overnachten.

Own Spirit Festival

Tomorrowland Festival

  • 15 tot 31 Juli 2022
  • Boom, België

Onze zuiderburen weten wat feesten is. Het Tomorrowland Festival overspant drie weekends: van 15 tot 17 juli, 22 tot 24 juli en van 29 tot 31 juli 2022. Het is het grootste dans en muziek festival ter wereld. Het wordt gezien als het mekka van de dance muziek en staat dan ook bij veel fans bovenaan de bucketlist. Nadat we het een aantal jaar zonder dit soort feesten hebben moeten doen, is het dus hoog tijd om naar België te gaan deze zomer. Een lichte dosis paddo's of truffels doen het goed op een festival!

De lineup is zeker de moeite waard, met muziekstijlen die variëren van techno, drum and bass, trance, house, hardstyle, EDM en meer. Er zijn 10 podia, dus voor ieder wat wils. Bij eerdere edities kon je genieten van artiesten als Armin van Buuren, Amelie Lens, Carl Cox en Tiësto. Er zijn 20 verschillende soorten accommodaties te boeken, waaronder een plek voor je eigen tent, of een super luxury tent.

Tomorrowland Festival

Waldfrieden Wonderland

  • 11 tot 14 augustus
  • Stemwede, Duitsland

Al in 1997 werd het Waldfrieden Wonderland voor het eerst gehouden. Het is daarmee een van de oudste Psytrance festivals in Europa. Waldfrieden wordt gehouden in het midden van de bossen nabij Osnabrück, waar een vallei omgevormd wordt tot een sprookjesbos waar alles mogelijk is. Er valt niet alleen te genieten van de vele DJ’s, er zijn ook performance artiesten, yogi’s en sjamanen. Deze geven workshops die je op een van de velden kunt volgen.

De muziek omvat genres van psychedelische rock tot techno. Op eerdere festivals speelden artiesten als E-mov, Electric Universe en Cosmosis. Er zijn vier dansvloeren, waar je je helemaal kunt laten gaan. Op de mooie velden tussen de bomen kun je kamperen (plek voor je tent is bij het ticket inbegrepen). Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een overnachtingsplek in het dorp te regelen.

Waldfrieden Wonderland