Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE ZOU JE VERSE EN GEDROOGDE PADDO’S MOETEN DOSEREN?

HOE ZOU JE VERSE EN GEDROOGDE PADDO’S MOETEN DOSEREN?

Wie nieuwsgierig is naar paddo’s en er nog niet veel vanaf weet, kan gaan experimenteren met verse of gedroogde paddo’s. Maar het is wel de vraag hoeveel je dan moet nemen. Magische paddenstoelen bevatten de stof psilocybine, die verantwoordelijk is voor de geestverruimende effecten. Zeker als je nog geen ervaring hebt met trippen, moet je hier voorzichtig mee zijn. Daarom leggen we je in deze blog uit hoe je gedroogde en verse paddo’s kunt doseren en wat de effecten zijn.

Wat is eigenlijk psilocybine in paddo’s?

Er zijn verschillende psychoactieve stoffen, die hallucinaties veroorzaken. Een daarvan komt van nature voor in paddo’s: psilocybine. Dit is feitelijk niet de stof die in de mens zorgt voor hallucinaties. Psilocybine is wat men een pro-drug noemt, of een voorloper stof. Psilocybine is een inactief bestanddeel dat in het lichaam pas wordt omgezet in de actieve drug psilocine.

Deze stof is wat je doet trippen. Het heeft vergelijkbare effecten met de neurotransmitter serotonine. Toch kijken we wel naar hoeveel psilocybine die paddo’s bevatten om te bepalen hoe krachtig de effecten van een bepaalde paddo soort zijn. Maar net als cannabis, verschilt de chemische samenstelling van paddo’s. Dat geldt zowel voor verschillende soorten, maar ook voor paddo’s van dezelfde soort. Het is een natuurproduct, je kunt dus nooit precies weten hoeveel psilocybine een paddo bevat, behalve als je er een hele batterij testen op los laat die alleen in een laboratorium kunnen worden uitgevoerd.

Van je eigen gekweekte paddo’s weet je dus niet hoeveel psilocybine ze precies bevatten. Maar er is wel onderzoek gedaan naar de samenstelling van enkele van de Psilocybe paddo soorten. De meest gebruikte paddo soort Psilocybe Cubensis bevat ongeveer 1% psilocybine. Een van de sterkste soorten is Psilocybe Azurescens. Deze groeit in de VS (Californië en Oregon) en bevat gemiddeld 1,78% psilocybine.Paddo’s doseren, hoe pak je dat aan?

Wanneer je paddo’s wilt gebruiken is het goed om na te denken over de juiste dosis. Deze hangt van meerdere factoren af. In ieder geval is het verstandig om rustig te beginnen: is het de eerste keer, neem een lage dosis om eens te kijken wat het effect op je is. Bijvoorbeeld 1 gram gedroogde paddo’s of 10 gram verse paddo’s. Pas als dit goed gaat en je je hierbij goed voelt, kun je de dosis langzaam verhogen.

Het is tevens heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je in een veilige omgeving bent, waar je je prettig voelt. Dat zorgt ervoor dat je al in een prettige stemming bent. Paddo’s kunnen je stemming versterken. Zit je slecht in je vel, dan kunnen paddo’s daar nog een negatief effect op hebben. De omgeving en je stemming vormen de “set en setting” van je trip. Zorg dat die in orde zijn, voor je begint met trippen. Het is daarbij ook aan te raden dat er een tripsitter aanwezig is: die persoon blijft nuchter en kan de helpende hand bieden als je een bad trip hebt.

Wat natuurlijk ook belangrijk is bij het bepalen van de juiste dosis, is wat je wilt bereiken met de trip. Wil je gewoon een gezellige avond/nacht hebben, samen met anderen? Zoek je een sociale trip waarbij je nog gezellig kunt kletsen en feesten? Dan is een lagere dosis aan te raden. Wil je de volle psychedelische kracht van paddo’s ervaren, een spirituele reis doormaken die je leven kan veranderen? Dan is een hogere dosis meestal nodig. Deze laatste optie is zeker niet geschikt voor beginners, alleen voor ervaren psychonauten. Leren doseren: paddo’s en hun effecten

Om de juiste dosis te bepalen, moet je rekening houden met de kracht van de paddo’s. Een lage dosis is meestal 1 gram gedroogde paddo’s of 10 gram verse. Dit zal een zeer mild effect hebben. Het is echter geen microdosis, want je zult wel degelijk visuele en emotionele effecten kunnen merken. Voor een gemiddelde dosis neem je ongeveer 2 gram gedroogde of 20 gram verse paddo’s. Hierbij zijn de hallucinaties duidelijk aanwezig, je kunt euforie ervaren, je creativiteit neemt toe en je gedachten gaan onverwachte kanten op.

Wil je een intense trip, dan neem je 3,5 gram gedroogde of 35 gram verse paddo’s. Hiermee zul je een heftige trip krijgen, met intense visuals en waarbij ook je besef van tijd kan verdwijnen. Een dergelijke trip kan je hele visie op het leven veranderen. Wil je veilig kunnen genieten van paddo’s en andere geestverruimende middelen, dan is het gebruik van een goede, nauwkeurige weegschaal aan te raden. Die maakt het mogelijk om je dosis nauwkeurig af te wegen, zodat je niet teveel (of te weinig) paddo’s neemt.

Het gebruik van paddo’s

Zoals je eerder kon lezen kun je kiezen voor verse of gedroogde paddo’s. Verse paddo’s zijn natuurlijk makkelijk: je kweekt ze in je eigen growkit en na het oogsten kun je ze direct gebruiken. Maar paddo’s zijn helaas niet zo lang houdbaar. In de koelkast houden ze het net zo lang uit als een standaard bakje champignons, gemiddeld enkele dagen tot hooguit twee weken. Daarom is het wel zo handig om je paddo’s te drogen. Je paddo’s zijn dan zo’n 2 of zelfs 3 jaar houdbaar, zonder aan kracht te verliezen. Ben jij benieuwd naar de effecten van magic mushrooms? Nu je weet hoe je paddo’s moet doseren kun je eens kijken wat het effect op je is. Kies een paddo soort met een mild effect, die geschikt is voor beginners.