Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET SPIRITUELE EILAND KOH PHANGAN MET DE LEUKSTE FULL MOON PARTY’S

HET SPIRITUELE EILAND KOH PHANGAN MET DE LEUKSTE FULL MOON PARTY’S

Onder veel jongeren, backpackers en liefhebbers van het eiland Koh Phangan is het inmiddels een groot begrip: de Full Moon Party. Een enorm feest in de nacht van volle maan waar duizenden mensen maandelijks op af komen. De drank vloeit rijkelijk en er wordt flink gefeest op uiteenlopende muziek. Bezoekers van dit eiland plannen vaak hun bezoek in rondom dit feest. Maar het eiland is niet alleen populair dankzij de Full Moon party’s, het trekt ook veel mensen aan omdat je er heerlijk tot rust kunt komen en er van alles kunt vinden op spiritueel gebied.Epicentrum voor party’s en spiritualiteit

Het eiland Koh Phangan is een epicentrum voor zowel de gaafste Full Moon party’s als de ontdekking naar spiritualiteit. Voor de één een groot contrast, voor de ander een fijne aanvulling op elkaar. Qua locatie op het eiland zijn het alleen wel twee uitersten, alhoewel het eiland niet super groot is en je makkelijk naar beide bestemmingen kunt gaan.

In het meest zuidelijke puntje van het eiland, Haad Rin Beach, vinden maandelijks de Full Moon party’s plaats. Het is één van de bekendste stranden van Thailand. Het spirituele epicentrum vind je aan de westkant van het eiland, bij het plaatsje Sri Thanu.Full Moon party Haad Rin

Maandelijks tijdens elke volle maan komen er duizenden mensen af op de populaire Full Moon party in Haad Rin. Aan het begin van de avond wordt er voornamelijk gegeten en gedronken, later op de avond barst het feest los met allerlei verschillende soorten muziek. Pop, rock, techno, house, R&B, reggae, je hoort het allemaal. Naast het dansen, eten en drinken hebben de Full Moon feesten een aantal typische kenmerken:

  • Je kunt je als feestvierder laten schminken met felle neonkleuren. Tijdens de volle maan levert dit prachtige plaatjes op.
  • Bij verschillende kraampjes op het strand kun je grote buckets vol met alcohol halen.
  • Het is traditie om met een brandende touw touwtje te springen. Gevaarlijke taferelen, dus pas hier wel mee op.
  • Verder kun je tijdens de Full Moon party genieten van vuurspuwers, vuurwerk, jongleurs en allerlei strand artiesten.Spiritualiteit in Koh Phangan

Aan de westkant van Koh Phangan vind je een redelijk groot spiritueel gedeelte van het eiland. Je kunt hier grote yogastudio’s vinden, lekkere restaurantjes en veel andere dingen op spiritueel gebied als sound healing, fire puja of kirtan. De populaire gebieden voor spiritualiteit zijn Orion en Pyramid. Het is ook mogelijk om je geest te openen met de beroemde psychedelische shakes die ze aanbieden op het eiland.

Sound healing

Tijdens een sound healing sessie lig je op de grond te luisteren naar diverse klanken voor ontspanning en heling. Je hoort stemmen, klankschalen, drums, stemvorken en andere voorwerpen die klanken produceren. Lekker oogjes dicht, luisteren en zen worden.

Ecstatic Dance

Een andere populaire activiteit op het eiland is Ecstatic Dance. Hierbij ga je lekker uitbundig dansen op blote voeten, zonder schaamte en zonder oordeel, op enkel een glaasje water. Door het dansen is het de bedoeling dat je dichter tot jezelf komt, je zorgen loslaat en je hart opent.

Fire Puja

Fire Puja is een ritueel op het strand met rook en vuur, waarbij offers worden gemaakt aan goden en geesten. Zo’n ritueel kun je bijwonen op het eiland en kun je zien als een soort reiniging van je ziel. Elk offer staat voor iets anders: een obstakel uit je leven die je wilt laten verdwijnen.

Kirtan

Kirtan is een zangsessie die bestaat uit verschillende liedjes waarbij de begeleider voorzingt en de groep het herhaalt. Het idee is dat je allerlei Hindoeïstische goden zingt en dat je daardoor in een meditatieve staat raakt. Je bent zo bezig met het zingen dat je even niks anders meer ziet of hoort. En als je liever niet mee wilt zingen is dit ook geen probleem, je mag ook dansen of gewoon luisteren.De mooiste stranden voor spiritualiteit

Op Koh Phangan vind je prachtige stranden waar je heerlijk tot jezelf kunt komen. Eén van de rustige stranden is Zen Beach. Tijdens de zonsondergang verzamelen zich hier veel drummers, dansers, jongleurs, acrobaten en yogi’s. Een andere fijne plek is Secret Beach. Geen geheim strand meer, maar wel heel relaxt. Je kunt hier snorkelen, liggen in hangmatten, genieten van het uitzicht of een lekker drankje drinken in de ‘hippie’ bar Koh Raham op de rotsen.

Het Ao Hin Kong strand is een perfecte strand waar je de zonsondergang goed kunt bekijken. Aan dit strand zit ook een hele leuke strandbar ‘Freeway’ dat gemaakt is van drijfhout. Hier kun je heerlijk relaxen, reggae muziek luisteren en lokale kunst bewonderen.

Ben je op zoek naar nog wat meer ontspanning of kun je wel een beetje hulp gebruiken om te relaxen? Dan kunnen ontspanningspillen of kruiden je daarbij helpen. Even geen beslissingen maken, geen stress en gewoon even in het moment zelf zijn. Kruiden kunnen een uitkomst bieden om je daarbij te helpen.