Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

WAT ZIJN PSILOCYBINE TRUFFELS?

 WAT ZIJN PSILOCYBINE TRUFFELS?

Trippen op magische truffels of paddo’s, de meesten hebben er wel eens van gehoord of zelf ondervonden. Ze worden al duizenden jaren gebruikt in verschillende culturen - maar helaas zijn paddo’s sinds 2008 verboden in Nederland en in veel andere landen. De magische truffels - ook wel psilocybine truffels genoemd - zijn overigens niet verboden en legaal te koop in smartshops. Reden genoeg om je eens te verdiepen in wat psilocybine truffels zijn.

Wat is psilocybine?

Psilocybine is de werkzame stof in een specifieke soort paddenstoel, de psilocybe cubensis. Psilocybine hoort bij de groep drugssoorten die beter bekend staan als psychedelica. Dit geldt eveneens voor LSD, DMT en mescaline. Psychedelica zijn stoffen die in planten of schimmels voorkomen en geestverruimende effecten hebben.

Je lichaam zet psilocybine om in psilocine, wat effect heeft op je serotonine receptoren in de hersenen. Dit zorgt voor een veranderde lichamelijke en geestelijke gesteldheid, waardoor je in een trip belandt - afhankelijk van de dosis. Zo’n trip kan ongeveer drie tot acht uur aanhouden. En hoe hoger je dosis is, hoe heftiger de trip.

De effecten van psilocybine

Psilocybine in paddo’s en truffels zorgt ervoor dat je hallucinaties krijgt en veranderd je beleving van de ruimte waar je op dat moment bent. Ook beleef je de tijd en je gedachten anders, en ga je anders naar bepaalde dingen kijken. Zo ervaren de meeste gebruikers van psilocybine:

  • Verandering in zintuiglijke waarnemingen: je gaat bewegende objecten zien, geometrische patronen en je beleeft kleuren, geuren en muziektonen heel anders.
  • Verandering in stemming: je kunt euforisch en blij worden of wanneer je je niet prettig voelt juist angstig en verward.
  • Verandering in beleving van tijd: gebruikers van psilocybine ervaren vaak dat de tijd veel langer duurt.
  • Verandering in gedachtegangen: je gaat atypische verbanden leggen en tot bijzondere inzichten komen.

Daarnaast veroorzaakt psilocybine ook een lichte stijging in je hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Ook worden je pupillen groter. Daarnaast kan het voorkomen dat je een beetje duizelig of misselijk wordt, maar deze verschijnselen trekken over het algemeen snel weer weg.

Wat zijn psilocybine truffels?

Psilocybine truffels zijn een andere benaming voor magische truffels. Omdat de magische truffels het stofje psilocybine bevatten worden ze ook wel psilocybine truffels genoemd. Magische truffels groeien onder de grond tussen de schimmeldraden in en worden gecreëerd door het mycelium - een netwerk van schimmeldraden. Dit netwerk voedt als het ware de paddo’s. In weze zijn de paddo’s de vrucht van het mycelium. En in het mycelium groeien vaak truffels. Deze truffels zijn een compacte massa van verhard mycelium, waarin de paddestoel voedsel en water opslaat om daar gebruik van te kunnen maken als de groeiomstandigheden niet optimaal zijn.

Na het oogsten van magische of psilocybine truffels bestaan ze voor 20 tot 50% uit water. Dit verschilt per soort, maar het kan dus zijn dat je na het drogen ongeveer de helft van het gewicht overhoudt.

Meer weten over magische truffels? Lees onze ultieme magische truffel gids.

Hoe worden psilocybine truffels gebruikt?

Zowel psilocybine truffels als paddo’s kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld rauw opeten, maar nou moeten we eerlijk bekennen dat dit voor velen niet echt een pretje is. Veel mensen ervaren de smaak als onplezierig en worden hier zelfs soms misselijk van. Een meer aangename manier om het in te nemen is door er thee van te maken. Je kunt de truffels of paddo’s in je thee laten trekken en er eventueel wat honing aan toevoegen. Dit zorgt er doorgaans ook voor dat je minder misselijk wordt.

Lees hier meer methodes om de smaak van je magische truffels te verbeteren. (link blog “smaak van psychedelische truffels vies? probeer dit > staat nog niet online)Psilocybine truffels vs paddo’s

Psychedelische truffels en paddo’s lijken erg veel op elkaar. De effecten van beide zijn vrijwel gelijk. Er wordt wel eens gezegd dat truffels lichtere effecten hebben, maar dit is zeker niet het geval. Beide paddestoelen bevatten psilocybine en hebben dezelfde effecten. Wél is er één groot verschil tussen beide: de manier waarop ze groeien.

Ze zijn beide de vruchten van het schimmelnetwerk - ook wel mycelium genoemd. Maar de paddo’s groeien boven de grond en de truffels onder de grond. Daarnaast hebben truffels ook nog een belangrijke functie om het netwerk te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Zij slaan veel water op voor het geval de paddenstoel te weinig water krijgt.

Daarnaast is het sinds 2008 in de Opiumwet verboden om paddo’s te kopen. Wel is het toegestaan om growkits voor paddo’s te kopen. Truffels zijn daarentegen wel volledig legaal te kopen.

Checklist voor het gebruik van psilocybine truffels

Wil je graag eens magische truffels of paddo’s gebruiken? Dan is het handig om rekening te houden met de volgende punten:

  • Gebruik nooit paddo’s, truffels of andere psychedelica in combinatie met andere geestverruimende middelen. Hetzelfde geldt voor alcohol.
  • Besteed voldoende aandacht aan je set en setting om een bad trip te voorkomen. Lees hier
  • Gebruik alleen paddo's of truffels wanneer je je zowel lichamelijk als geestelijk goed voelt.
  • Weet wat je gebruikt en zorg voor een geschikte dosis.
  • Zorg voor een betrouwbare tripsitter om je te behoeden voor gevaarlijke situaties.
  • Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en je gezond hebt gegeten en gedronken de dag voor je trip. Ook handig om de dag erna vrij te nemen om je ervaringen rustig te verwerken.