Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS MICRODOSEREN MET MAGISCHE TRUFFELS?

WAT IS MICRODOSEREN MET MAGISCHE TRUFFELS?

Magische truffels bevatten de werkzame stoffen psilocybine en psilocine die voor een verminderde lichamelijke en geestelijke gesteldheid zorgen - ook wel psychedelische effecten genoemd. Een grote dosis van deze stoffen zorgt ervoor dat je waarnemingen van de reële wereld veranderen. Zo kun je onder andere de tijd en kleuren anders gaan beleven, patronen gaan zien en muziektonen anders horen. Maar hoe zit dit precies met het microdoseren met magische truffels? Blijven de effecten hetzelfde? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat zijn magische truffels?

Magische truffels zijn de zogenaamde ‘sclerotia’ van paddo’s. Truffels zijn dichte massa’s mycelium die ondergronds groeien en dienen als voedselreserves voor de paddo. Deze zogeheten stadium van schimmelontwikkeling komt alleen voor bij een aantal paddenstoelen. Paddenstoelen die truffels (sclerotia) produceren zijn onder andere:

Microdoseren met magische truffels

Het microsoderen met magische truffels houdt in dat je een super kleine dosis truffels neemt. Denk aan 1/20 of 1/10e deel van een normale dosis. De exacte microdosering is afhankelijk van of je gedroogde of verse truffels hebt gekocht. In beide gevallen geldt wel dat je altijd een kleine dosis neemt en je hierdoor nooit hallucinaties of andere extreme trip effecten ervaart. Het idee is dat je met het microdoseren de subtiele psychedelische effecten ervaart.

Het microdoseren met psilocybine truffels werkt in principe hetzelfde als het microdoseren van paddo’s. Het verschil is alleen dat magic truffels ongeveer 20-50% uit vocht bestaan, afhankelijk van de soort. Paddo’s bestaan voor 90% uit vocht en daarom verschilt de ideale dosering tussen de twee. Daarnaast zijn truffels legaal te verkrijgen in Nederland, paddo’s niet.

Microdoseren met verse truffels:

 • Tot 0,5 gram voor een lage dosis
 • 0,7 tot 2 gram voor een gemiddelde dosis
 • 2 gram of iets meer voor een hoge dosis

Microdoseren met gedroogde truffels:

 • Tot 0,2 gram voor een lage dosis
 • 0,2 tot 0,4 gram voor een gemiddelde dosis
 • 0,6 gram of iets meer voor een hoge dosis
 •  

Hieronder zie je twee kuurschema's betreffende microdoseren psilocybine truffels die je zou kunnen inzetten:

schema microdoseren
of

schema microdosis

Effecten microdosering met magische truffels

Veel van de effecten bij het gebruik van psychedelica gelden zowel voor een hoge dosis als een microdosis. Bij een lage dosis zul je alleen geen hallucinaties ervaren of in een heftige trip terecht komen.

De effecten van het microdoseren met magische truffels kunnen echter worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de dosering, omgeving, persoonlijkheid en gewicht. Maar over het algemeen zijn de effecten bij microdosering onder andere:

 • Verhoogde creativiteit
 • Positieve stemming
 • Goede focus
 • Meer energie
 • Beter cognitief functioneren
 • Betere beheersing van emoties

Daarnaast kan het microdoseren van truffels helpen bij verslaving en depressies.

Effecten bij hoge dosering

Bij een hoge dosering van magische truffels kun je hallucinaties ervaren en in een trip belanden. Zo veranderen je zintuiglijke waarnemingen, je stemming, beleving van tijd en gedachtegangen. Je kunt bijvoorbeeld bewegende objecten gaan zien, je euforisch voelen of juist angstig worden en je kunt tot bijzondere inzichten komen.

Waarom microdoseren met magische truffels?

Men microdoseert om veel verschillende redenen. Zo doet de een het om creatiever te worden en de ander om in een goede stemming te komen of om medische redenen. Het kan mensen helpen om depressieve klachten te verminderen, mensen met ADHD een betere focus geven en het stotteren verminderen bij stotteraars.

Risico’s van microdoseren

Magische truffels werken niet verslavend en het risico op negatieve bijwerkingen worden verminderd bij een lage dosering. Het microdoseren wordt als veilig beschouwd en er zijn geen bekende gezondheidsrisico’s aan verbonden. Wel kan het mogelijk leiden tot vermoeidheid, misselijkheid of hoofdpijn, maar dit is per persoon verschillend. En uiteraard afhankelijk van de dosering.

Bereiden van magische truffels voor microdoseren

Als je magische truffels wilt microdoseren, heb je drie opties:

 • Je kunt je truffels kant-en-klaar in microdosis kopen
 • Grotere portie truffels kopen, zelf drogen en opslaan in een eigen batch microdoses.
 • Je eigen truffels kweken (of paddo’s kweken), drogen en microdoseren.