Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

WAT ZIJN BUBBLERS EN WAAROM ZOU JE ZE GEBRUIKEN?

WAT ZIJN BUBBLERS EN WAAROM ZOU JE ZE GEBRUIKEN?

De meeste mensen kennen de vaporizer en de waterpijp, maar bubblers zijn nog niet zo bekend. Toch is het de moeite waard eens kennis te maken met dit apparaatje. Een bubbler is namelijk klein en draagbaar en combineert de eigenschappen van een pijp net als een bong. Ze zijn gemaakt van glas en geven je rook- of vape ervaring een zachtere twist. Er zijn zelfs bubblers die aan je vaporizer vastgemaakt kunnen worden. Het is dus een zeer veelzijdig apparaat! Daarom lees je in deze blog wat bubblers zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat zijn bubblers?

Wie wat bekend is in de wereld van het roken (en vaak ook wel als je dat niet bent) heeft wel eens een bong of waterpijp gezien. Het zijn opvallende, meestal glazen apparaten met mooie, elegante vormen. Met een waterpijp kun je roken en omdat de rook door een kamer met water gaat, wordt deze afgekoeld en daardoor ook milder. Met een bubbler kan dit ook, alleen is dit een veel handzamer apparaatje.

Een bubbler is eigenlijk een mini-waterpijp: draagbaar, van glas en hier wordt water eveneens gebruikt om de rook of damp af te koelen. Met een bubbler krijg je daardoor ook een heerlijke milde hijs. En omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen, maakt dat hem natuurlijk erg aantrekkelijk. Bubblers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Meestal zijn ze gemaakt van glas. Soms lijken ze op kleine bongs, soms op een gewone pijp. Bubblers worden over het algemeen gebruikt voor het roken van cannabis. Maar tegenwoordig zijn er echter ook vaporizers, waar een bubbler in verwerkt is. Hieronder zetten we verschillende soorten bubblers op een rijtje.

Soorten bubblers

Standaard bubblers

De standaard bubblers worden als een gewone pijp gerookt. Ze zien er meestal niet echt hetzelfde uit als een pijp (vooral ook omdat ze van glas zijn), maar ze werken ongeveer op dezelfde manier. De hammer-bubbler heeft een platte onderkant, wat hem heel praktisch maakt. Je kunt hem neerzetten op tafel, en door de platte onderkant valt hij niet om. Er zijn tevens bubblers met in plaats van een kamer, twee kamers. Deze kunnen de rook extra goed koelen, waardoor deze nog zachter is. 

Bubblers voor vaporizers

Bubblers die speciaal voor vaporizers zijn, kunnen als hulpstuk voor je vaporizer gebruikt worden. Sommige vaporizers hebben een geïntegreerde bubbler en deze kun je er dus niet vanaf halen. Een bubbler aan de vaporizer geeft een nog mildere damp dan wanneer je alleen een vaporizer zou gebruiken.Wat zijn de voordelen van een bubbler?

We noemden al een voordeel van de bubbler: doordat de rook door water gaat, wordt deze zachter en minder scherp. Je kunt dus genieten van je cannabis of andere kruiden, zonder de bekende scherpte en hitte van de rook. Maar een bubbler brengt nog andere voordelen met zich mee. Het apparaatje is klein en handzaam. Je wilt eigenlijk je mooie (en meestal dure) waterpijp of vaporizer niet meenemen naar een feest of uitstapje. Een bubbler is veel kleiner, steviger, lichter en ook nog eens makkelijk te verbergen in een jas of tas. Dat is een stuk praktischer om mee te nemen.

Een bubbler haalt helaas niet een groot deel van de gifstoffen uit de rook. Maar toch kan het apparaatje een deel van de harde wietdeeltjes uit de rook filteren, zodat deze niet in je keel en longen terechtkomen. Daarnaast is een bubbler makkelijk in gebruik. Je vult hem met water, doet de kruiden of wiet erin (of bevestigt hem aan je vaporizer) en geniet van het roken. Veel mensen vinden de apparaatjes er ook nog eens mooi uitzien. Nog een extra reden om voor een bubbler te gaan.

Hebben bubblers ook nadelen?

Behalve voordelen hebben bubblers helaas ook enkele nadelen. Een van de belangrijkste is dat ze van glas zijn gemaakt. Hoewel ze behoorlijk stevig zijn, is er altijd het risico dat het apparaatje kan breken. Dat kan gebeuren onder te hoge druk. Wil jij je bubbler meenemen, dan is het verstandig om een goede beschermhoes te gebruiken.

Een tweede nadeel geldt voor bubblers die gekoppeld kunnen worden aan een vaporizer. Als jij er een wilt voor jouw apparaat, zul je er een moeten zoeken die past bij jouw specifieke vaporizer, waarbij je moet letten op variant en model. Als laatste nadeel is het zo dat bubblers moeten worden gevuld met water. Onderweg moet je dus zorgen dat je water bij je hebt, voor je je bubbler kunt gebruiken.

Hoe werken ze?

Bubblers zijn eigenlijk een miniatuur versie van een bong. Ze werken dus ook hetzelfde. Een bubbler heeft een kleine kamer waar water in zit. Er is een bowl met kruiden (vaak cannabis), een steel en een mondstuk. Als je een trek neemt, wordt de rook van de bowl naar de kamer met het water getrokken en vandaar komt het via de steel in je mond terecht. Het water is dan afgekoeld, zodat je kunt genieten van mildere rook.

Heb jij nu interesse om een bubbler of een vaporizer te kopen? Bij 24high vind je een groot aantal bubblers van verschillende merken, zowel losse bubblers als bubblers voor vaporizers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, dus voor iedereen is er een bubbler te vinden.