Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

RHODIOLA BIJ STRESS EN VERMOEIDHEID

RHODIOLA BIJ STRESS EN VERMOEIDHEID

Gebruik jij een voedingssupplement? Als dat zo is, ben je een van de velen in Nederland. Geschat wordt dat meer dan 60% van de Nederlanders van 17 jaar en ouder regelmatig een supplement gebruikt. Dat kunnen vitamines zijn, maar ook kruiden, medicinale paddenstoelen of extracten. Een van deze kruiden die toeneemt in populariteit is rhodiola. En dat is niet gek, want rhodiola zou kunnen helpen bij verschillende gezondheidsklachten. Wil jij meer weten over rhodiola voor stress en vermoeidheid, lees dan hieronder verder.

Wat is Rhodiola?

Rhodiola is een vetplantje, ook wel rozewortel genoemd. Het groeit graag in koude gebieden in Europa, zoals de Alpen, de Pyreneeën en de bergen in Centraal Azië. In de wortels zijn inmiddels al meer dan 140 actieve bestanddelen ontdekt. De twee krachtigste zijn rosavin en salidroside. In Noord-Europa en Rusland wordt rhodiola al eeuwenlang ingezet bij vermoeidheid, depressie en angst.

Er was tot nu toe nog niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar rhodiola, maar daar komt snel verandering in. Het plantje is een adaptogeen. Er zijn kruiden die bijvoorbeeld meer energie geven of juist een kalmerende werking hebben. Adaptogenen hebben een meer flexibele werking. Ze passen zich aan, aan wat het lichaam nodig heeft op dat moment. Daar komt ook de benaming adaptogeen vandaan, van het Engelse “to adapt”. Dat betekent aanpassen.

Rhodiola heeft dus de eigenschap dat het energie levert als je vermoeid bent en juist helpt kalmeren als je last van stress hebt. Net wat je op dat moment nodig hebt. Bij slaapproblemen, onrust, gespannen spieren en angst kan rhodiola verlichting brengen. Maar je kunt het ook gebruiken bij vermoeidheid en mentale klachten.

Rhodiola

Rhodiola bij stress

De kracht van rhodiola ligt in het feit dat het je helpt weerbaarder te maken tegen stress. Je kunt hierdoor beter omgaan met spanning, mogelijk heb je minder last van piekeren en angsten. Uit onderzoek blijkt dat het ook goed zou kunnen helpen bij burnout klachten. Je kunt last van een burnout krijgen door chronische stress en je bent dan ontzettend gevoelig voor prikkels.

Aan een onderzoek uit 2017 deden 118 mensen mee die een burnout hadden door stress. Ze kregen gedurende 12 weken dagelijks 400 mg rhodiola. Het bleek dat een groot deel van hun klachten duidelijk verminderde, zoals depressie en stressklachten. De meeste verbetering trad op in de eerste week, maar gedurende de daarop volgende weken zetten deze verbeteringen door. Het was de eerste keer dat er een klinisch onderzoek plaatsvond, waarbij gekeken werd naar de effecten van rhodiola bij een burnout. De resultaten waren volgens de onderzoekers positief en zij raden verder onderzoek aan.Vermoeidheid aanpakken

Ben je moe? Chronische vermoeidheid kan veroorzaakt worden door angst, stress en een slechte nachtrust. Het kan tot gevolg hebben dat je concentratieproblemen krijgt, geïrriteerd raakt en je fysiek uitgeput voelt. Vermoeidheidsklachten komen veel voor, minstens een derde van de volwassenen heeft last van vermoeidheid. Dit heeft een grote impact op hun dagelijks leven.

Door zijn adaptogene werking zou rhodiola bij vermoeidheid kunnen helpen. In het Journal of Complementary Medicine Research werd in 2017 een onderzoek gepubliceerd over rhodiola bij langdurige vermoeidheid. De vermoeidheid van de patiënten duurde tussen de 1 en 6 maanden of langer dan 6 maanden. Deze laatste groep had last van CVS, chronisch vermoeidheidssyndroom.

Zonder correcte behandeling kan vermoeidheid steeds erger worden. Daarom kan het voordelen hebben om eens te kijken naar wat rhodiola kan betekenen. Tijdens het onderzoek kregen de 100 deelnemers dagelijks 400 mg rhodiola, gedurende 8 weken. Hun klachten verbeterden sterk. Ze hadden minder last van vermoeidheid en ervoeren een sterke verbetering in de kwaliteit van hun leven. Hun stemming ging erop vooruit en hun concentratie was beter. Ook hadden ze minder last van stress.Positief effect op de hersenen

Rhodiola kan tevens een positief effect op de hersenen hebben. Je zou het kunnen inzetten bij concentratieproblemen, problemen met het geheugen en brain fog. Uit een review van 36 dierstudies, blijkt dat rhodiola mogelijk het leervermogen kan bevorderen en het geheugen kan stimuleren. Uit een onderzoek op muizen kwam naar voren dat een enkele dosis rhodiola een positief effect had op het geheugen. Daarbij bleek het ook antidepressieve eigenschappen te hebben. De onderzoekers zijn van mening dat rhodiola daarom gebruikt kan worden om het leervermogen te ondersteunen en om stemmingsstoornissen te behandelen.

Rhodiola bij vermoeidheid en stress

Heb jij last van stressklachten, vermoeidheid of somberheid? Waarom zou je daarmee rond blijven lopen? Bij 24high vind je Happy Caps E, waarvan een deel rhodiola bevat. Deze capsules werken snel en bevatten enkele natuurlijke ingrediënten. Heb je behoefte aan meer energie? Kies dan Energy E Happy Caps. Dit zijn kruidencapsules die je een puur natuurlijke boost in je energie geven. Ze bevatten naast rhodiola, ook guarana en l-carnitine.

Wil jij een avond stappen, maar zijn je energielevels te laag? Dan zijn er gelukkig de Dance E Happy Caps. Deze helpen je zeker de avond door! Ook de ingrediënten van deze capsules zijn puur natuur. Naast rhodiola bevatten ze ginkgo biloba, ashwaganda, zwarte peper, guarana en ginseng extract.

Brain E Happy Caps zijn geschikt voor wanneer je concentratie en energie je in de steek laten. Studeren, een deadline halen, een veeleisende baan, je hebt je hersenen altijd nodig. Deze happy caps neem je voor een ononderbroken concentratie, meer creativiteit en de energie om dit alles lang vast te houden. Ze bevatten onder andere rhodiola, cafeïne en niacine.