Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

WANNEER IS HET TIJD OM DE WIET IN JE VAPORIZER TE VERVANGEN?

WANNEER IS HET TIJD OM DE WIET IN JE VAPORIZER TE VERVANGEN?

Heb jij wel eens wiet gerookt in een vaporizer? De vaporizer wordt de laatste jaren steeds populairder als manier om wiet te roken. Het is beter voor je longen, omdat de lucht meer afkoelt en daarnaast krijg je minder schadelijke stoffen binnen. Maar het is wel belangrijk dat je op tijd de wiet vervangt. Het is zonde om dat te vroeg te doen, maar ook niet handig als je het te laat doet. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten, zodat je weet wanneer het tijd is om de wiet in je vaporizer te vervangen.

Wiet vervangen in je vaporizer: wanneer doe je dat?

Bij wiet roken denken veel mensen nog steeds aan de bekende joint. Maar inmiddels heeft de vaporizer een ware opmars gemaakt, ook voor als je wiet wilt gebruiken. Dit kleine, handige apparaatje brengt dan ook veel voordelen met zich mee. De kruiden die erin gaan, zoals bijvoorbeeld cannabis, worden op een veel lagere temperatuur verhit. Daardoor is de damp die je naar binnen trekt minder heet en dat is veel aangenamer voor je longen. Ook krijg je minder schadelijke stoffen binnen, vergeleken met roken, zo blijkt uit onderzoek. Als laatste voordeel is vapen ook nog eens een stuk zuiniger. Je doet veel langer met je wiet.

Genoeg redenen dus om een vaporizer te gaan gebruiken. Maar je kunt alleen van deze voordelen profiteren als je op tijd de wiet in je vaporizer vervangt. Maar hoe vind je dat juiste moment? Doe je het te vroeg, dan gooi je prima wiet weg. Wacht je te lang, dan worden je trekken minder lekker en zul je ook niet high worden. Daarom kun je hieronder lezen, waar je precies op moet letten om op tijd de wiet in je vaporizer te kunnen vervangen.

Op de smaak en geur letten

Het eerste teken dat de wiet in je vaporizer aan vervanging toe is, is een verminderde smaak en geur. Als je denkt dat het tijd is, ga je dus op je mond en neus af. Neem een trek en proef. Heeft je wiet nog altijd een heerlijk volle smaak en is de damp niet scherp in je longen? Dan is alles in orde. Prikkelt de damp je longen een beetje en is de smaak niet zo pittig meer? Dat is een teken dat het tijd is om de wiet te vervangen.

Ook je neus kan je belangrijke signalen geven. De meeste mensen omschrijven de geur van oude wiet in een vaporizer als de geur van verbrande popcorn. Net als thee verliest cannabis na een paar keer gebruik zijn smaak en geur. Het smaakt en ruikt gewoon niet meer zoals het hoort.

Controleer de textuur

Heb je geproefd en geroken en twijfel je over de kwaliteit van de wiet in je vaporizer? Dan kun je het beste de vape kamer even openmaken. Toen je de wiet in het apparaatje deed, had het een mooie heldergroene kleur. Na verloop van tijd verandert dit. Is je wiet of andere kruiden nu oud en opgebruikt, dan heeft het een donkerbruine (niet zwart) kleur gekregen. Let op, als je wiet zwart is, dan heb je de temperatuur van je vaporizer te hoog gezet (of is er iets mis met de temperatuurinstellingen van het apparaat) en zijn de toppen verbrand. Dat zou normaal gesproken niet moeten gebeuren.

Je kunt ook voelen of de toppen nog goed zijn om te gebruiken. Zijn ze nog redelijk vers, dan voelen ze alsof er nog wat leven in zit. Schud ze even door elkaar, zodat ze wat gelijkmatiger verdeeld zijn. Ze zijn nu weer klaar voor gebruik. Is de wiet op gebruikt, dan voelen ze droog aan onder je vingers. Zo droog dat ze zullen verkruimelen als je ze aanraakt. Is dat het geval, gooi deze oude toppen weg en vervang ze door nieuwe.

Bijhouden hoe lang je toppen gebruikt

Gebruik je vaker wiet van een bepaald merk en een bepaalde strain? Houd dan bij hoe lang je kon doen met deze wiet in je vaporizer. Als je elke keer dezelfde hoeveelheid gebruikt, geeft dat een goede indicatie van hoe lang je kunt doen met deze wiet. Het is dan wel belangrijk dat je dat telkens op dezelfde manier doet, dus wat betreft hoe lang je vapet en de temperatuur waarop je de vaporizer instelt. Als je dat een paar keer vastlegt, is het de volgende keer makkelijker om in te schatten wanneer je wiet aan vervanging toe is.

Moet je je wiet vervangen?

Je zou natuurlijk het liefste hebben dat de wiet in je vaporizer nooit vervangen hoefde te worden. Maar helaas, zo zit het leven niet in elkaar. Na een bepaald aantal sessies is je wiet gewoon niet goed meer. Niet alleen smaakt het niet lekker meer, oude wiet bevat ook geen cannabinoïden meer, dus het geeft niet meer het effect dat je wilde. Als het zover is, is het tijd om de wiet in je vaporizer te vervangen. Je weet nu in ieder geval waar je op moet letten, om te kunnen beoordelen wanneer dit moet gebeuren. Op die manier kun je altijd genieten van de beste smaak en geur van wiet in je vaporizer.