Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

HELPT MICRODOSEREN PSILOCYBINE PADDO’S OF TRUFFELS BIJ PTSS?

HELPT MICRODOSEREN PSILOCYBINE PADDO’S OF TRUFFELS BIJ PTSS?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: uit diverse onderzoeken blijkt dat het microdoseren van psilocybine helpt bij PTSS. Het is algemeen bekend dat geestverruimende middelen, zoals psilocybine uit paddo’s of truffels een positief effecten hebben op je mentale welzijn. En wanneer je een klein beetje van dit stofje neemt, kun je profiteren van de geestverruimende effecten, zonder in een trip te belanden.

PTSS behandeling

Vandaag de dag wordt er gekeken naar diverse behandelmogelijkheden voor mensen met PTSS. Naast reguliere therapie zijn er dus ook alternatieve behandelingen. Eén waar veel onderzoek naar wordt gedaan en veel potentie heeft, is het microdoseren van geestverruimende middelen. Deze middelen bevatten het stofje psilocybine, die invloed uitoefenen op de receptoren in de hersenen. Dit heeft weer invloed op je stemming en je gedachten.

Psilocybine paddo’s en truffels zijn een van de niet-giftigste drugs ter wereld en bijna geheel zonder bijwerkingen. In tegenstelling tot antidepressiva en andere zware medicijnen die worden voorgeschreven bij PTSS. Deze zorgen voor veel bijwerkingen als misselijkheid, gewichtstoename, vermoeidheid, irritatie en een verhoogde angst. Velen wenden zich daarom tot andere manieren, zoals het microdoseren van psychedelica.

Wat is microdoseren?

Magische truffels en paddo’s bevatten beide de werkzame stoffen psilocybine en psilocine die zorgen voor geestverruimende effecten. Je waarnemingen van de reële wereld veranderen, je zintuigen werken anders en je stemming veranderd. Maar wanneer je deze geestverruimende middelen gaat microdoseren (een hele kleine dosis), ervaar je geen “trip-effecten”, maar alleen de subtiele psychedelische effecten. In een ander artikel leggen we je uit hoe het microdoseren met magische truffels werkt.Helpt microdoseren psilocybine bij PTSS?

Het microdoseren van psychedelische drugs levert geen trip effecten op, maar zijn juist heel subtiel van aard. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een kleine dosis psilocybine veelal een positief effect heeft op de mentale welzijn en de klachten van PTSS verminderen. Ook kan het symptomen van een depressie verlichten. Mensen die microdoseren om de symptomen van depressies of PTSS te verminderen geven aan dat ze hun emoties beter onder controle kunnen houden en dat ze zich mentaal helderder voelen. Steeds meer mensen en organisaties ontdekken de kracht van microdosing.

 

Wees er alleen wel goed op bedacht dat het geen wondermiddel is en veelal als aanvullend middel worden ingezet, in combinatie met psychotherapie of andere behandelmethoden. Net zoals therapeutisch werk zijn de veranderingen bij microdosing gering tot gering. Maar met het juiste geduld en innerlijke werk, kan het zeker helpen bij PTSS of depressies.

Effecten van microdosering paddo’s of truffels bij PTSS

De effecten bij een microdosis worden na 1 à 2 uur voelbaar. In veel gevallen ervaar je:

  • Verhoogde creativiteit
  • Positieve stemming
  • Goede focus
  • Meer energie
  • Beter cognitief functioneren
  • Betere beheersing van emoties

Houd er alleen wel rekening mee dat de effecten per persoon verschillen en dat ze sterk beïnvloedbaar zijn door de omgeving, persoonlijke houding en de dosering.Psilocybine vs. antidepressiva bij PTSS

Zoals eerder in dit artikel vermeld, hebben antidepressiva’s en andere zware medicijnen vaak veel bijwerkingen. Denk aan misselijkheid, gewichtstoename, vermoeidheid, irritatie en een verhoogde angst. Psilocybine heeft daarentegen bijna geen bijwerkingen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen na een aantal cycli van microdosering, kunnen stoppen met antidepressiva en geen last meer hebben van de bijwerkingen. Dat komt met name omdat er een groot verschil zit tussen beide: psilocybine vergroot de emotionele verbondenheid, het tegenovergestelde van wat antidepressiva doen. Deze emotionele verbondheidheid kan juist helpen bij PTSS.

Het antwoord waar je naar op zoek bent?

Het microdoseren van psilocybine paddo’s of truffels kan een goede aanvullende methode zijn om PTSS te behandelen - soms zelfs een alternatief voor antidepressiva. Door het toevoegen van psilocybine in je routine, kun je op een positieve manier leren omgaan met je trauma.

Wil je het ook een kans geven? We hebben kant-en-klare microdosing truffels voor je in onze webshop. Lees je van tevoren wel goed in en raadpleeg eerst je behandelend arts om jouw situatie te bespreken.