Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

STRESS SLAAT OP OGEN

STRESS SLAAT OP OGEN

We hebben in ons dagelijks leven allemaal te maken met stress. Dit zijn vaak kleine piekmomenten waarop meerdere dingen samenvallen. Deze stress kan echter in sommige gevallen ook langer aanhouden. Bijvoorbeeld bij financiële zorgen of een hoge werkdruk. Bij langdurige stress kan de stress slaan op je ogen. Dat kan betekenen dat je (tijdelijk) minder goed of wazig ziet.

Stress uit zich dus via de ogen?

Het stresshormoon dat aangemaakt wordt in ons lichaam hebben we al eeuwen bij ons. Dit is namelijk hetzelfde stress gevoel dat holbewoners hadden wanneer er gevaar dreigde. Dit gevaar was dan vaak levensbedreigend en daardoor reageert het lichaam. Stress zorgt ervoor bijvoorbeeld voor dat je beter kan zien. Je pupillen worden groter en daardoor komt er meer ligt in jouw ogen. Zo kan je het gevaar beter zien en daardoor is de overlevingskans groter. Stress heeft dus zeker invloed op de ogen.Oogproblemen door stress

De stress van de holbewoners duurde echter vaak niet langer dan een paar minuten. Vandaag de dag zijn er vele mensen die dagelijks langdurig stressgevoelens ervaren. Het niet kunnen betalen van de rekeningen verdwijnt namelijk niet zomaar. Dit blijft achter in je hoofd ronddwalen. Een relatie met daarin vele problemen kan je ook niet altijd snel ontvluchten en een nieuwe baan vinden omdat de werkdruk hoog is, is het ook niet altijd even makkelijk. Hierdoor lopen sommige mensen jarenlang rond met stress. De natuurlijke reactie door de pupillen te vergroten blijft hierdoor heel lang aanhouden. Dit is onnatuurlijk en resulteert uiteindelijk mogelijk in oogproblemen.

Wanneer stress op de ogen slaat is dit een signaal

Zodra je merkt dat de stress slaat op de ogen is het belangrijk om hierbij stil te staan. Wazig zien kan van korte of langere duur zijn. Hoe dan ook is dit een signaal dat je serieus moet nemen. De oorzaak van wazig zicht kan uiteraard ook een andere oorzaak hebben. Raadpleeg daarom altijd de huisarts wanneer je op dit punt beland. Het kan namelijk een effect zijn van langdurige stress maar ook van bijvoorbeeld een burn-out.Stress tegen gaan

Het verminderen van stress is dus belangrijk. Zowel voordat stress op de ogen slaat als erna. Dit betekent dat je een aantal zaken in jouw leven moet aanpassen. Nu is dat niet altijd direct te realiseren, maar er zijn wel oplossingen die je kunnen helpen om het stressniveau terug te dringen. Zo kan een uitlaatklep als sporten vaak enorm veel helpen. De juiste vitamines en mineralen binnenkrijgen is een ander belangrijk onderdeel van het verminderen van stress. En hierbij hoef je nog niet eens de oorzaak aan te pakken, al kan dat natuurlijk niet uitblijven.

Vitamines en mineralen om stress te verminderen

Een van de best werkende middelen die wij kennen tegen stress is het gebruik van L-Tryptofaan capsules. Deze natuurlijke stof haalt het lichaam normaal gesproken uit de voeding die het binnenkrijgt. Door deze capsules te gebruiken krijgt je lichaam er zeker genoeg van binnen. L-Tryptofaan helpt namelijk om stress terug te dringen.Stress beïnvloedt jouw slaapritme

Heel vaak ligt stress ten grondslag aan slaapproblemen. Stress is namelijk een vervelend iets wat invloed heeft op heel veel facetten in jouw leven, maar ook op heel veel onderdelen van jouw lichaam, zoals de ogen. Probeer daarom ook stress terug te dringen wanneer je slaapproblemen ervaart. Slaap is namelijk rust en dat is juist wat je nodig hebt om je stress te verminderen. Zorg er daarom voor dat je altijd goed slaapt. CBD melatonine kan je hier goed bij helpen.

Stress slaat op je ogen wanneer je niet op tijd ingrijpt

Zoals gezegd zijn oogproblemen die voortkomen uit stress een duidelijk signaal dat er dingen moeten veranderen. Wacht daar dus niet langer mee. Ontdek de wereld van meditatie, voeg de juiste vitamines en mineralen toe aan jouw dagelijkse voeding, zorg dat je voldoende slaapt en probeer de stressvolle factoren uit jouw leven te verwijderen. Begin desnoods met ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan als je moeite hebt met in slaap komen. Je kan in elk geval niet langer wachten want wanneer stress slaat op je ogen is het eigenlijk al veel te lang uitgesteld.