Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS KANNA EN WAAR KAN HET BIJ HELPEN?

WAT IS KANNA EN WAAR KAN HET BIJ HELPEN?

Kanna is een kruid uit Zuid-Afrika dat traditioneel gebruikt wordt om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Het kruid bevat een aantal stoffen die de hersenen stimuleren en de prikkelbaarheid verminderen. Het wordt daarom ook wel een "natuurlijke antidepressiva" genoemd. Benieuwd waarom dit zo is? In dit artikel vertellen we meer over wat Kanna precies is en waar het je bij kan helpen.

Wat is Kanna?

Kanna, met een luxe woord Sceletium tortuosum genoemd, is een vetplantje dat groeit in Zuid-Afrika. Het wordt al honderden jaren gebruikt door inheemse stammen. Voornamelijk om allerlei problemen te verhelpen, van stress en angst tot depressie en prikkelbaarheid. Ook werd het vaak gebruikt in ceremonies en rituelen om zich beter te kunnen concentreren en ontspannen. Vandaag de dag wordt het in Zuid-Afrika nog altijd gebruikt als traditioneel medicijn en wordt daarom ook wel een "natuurlijke antidepressiva" genoemd. In de westelijke wereld is het nog niet zo bekend, maar de kruid begint steeds meer aandacht te krijgen.
Effecten van Kanna

Er worden steeds meer onderzoeken uitgevoerd naar de werking van kanna en deze laten veelbelovende resultaten zien. Het kruid kan inderdaad helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming. De stoffen werken stimulerend op de hersenen en verminderen de prikkelbaarheid. Dit maakt het een interessant kruid voor mensen met stress, angst of depressie. Het is geheel veilig te gebruiken en er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen bekend.

Is het verslavend?

Er is tot op heden geen enkel bewijs dat kanna verslavend is. Sterker nog, het kruid wordt al eeuwenlang traditioneel gebruikt en er zijn geen problemen bekend met verslaving. Dit komt doordat het niet dezelfde effecten heeft als andere genotsmiddelen. Het is daarom niet mogelijk om er verslaafd aan te raken. Wel is het belangrijk om het psychische middel niet te vaak te gebruiken. Wanneer je het te vaak gebruikt, kan het lichaam eraan gewend raken. Dit kan leiden tot een minder krachtige werking. Gebruik het daarom niet dagelijks en start met kleine hoeveelheden. Wanneer je last krijgt van bijwerkingen, stop dan met gebruik.


Kanna vetplant

Hoe gebruik je kanna?

Kanna kan op verschillende manieren gebruikt worden. De voorkomendste manier is door het kruid te roken of te snuiven. Dit geeft een snelle en krachtige werking. De magische kruid kan ook in capsules of tabletten worden gekocht. Dit is een handige manier om het genotsmiddel te gebruiken, maar de werking is minder krachtig. Verder kun je er ook thee van maken, maar ook dan heeft het een mildere werking. En als laatste kun je er ook nog een sapje of tinctuur van maken.

Thee maken

Kanna thee is makkelijk zelf te maken. Hiervoor heb je wat kanna nodig dat je kunt kopen in onze smartshop. Doe ongeveer 10 gram in een theekop en giet hier vervolgens kokend water overheen. Laat het kruid 10 minuten trekken en drink vervolgens de thee op. Je kunt er ook wat honing of suiker aan toevoegen om de smaak wat aangenamer te maken. Drink het niet te vaak, want dan vermindert de werking. Een keer per dag of twee tot drie keer per week is voldoende.

Kanna snuiven

Kanna snuiven is een van de populairste methodes van gebruik. Dit komt omdat de werking dan snel intreedt en ook krachtig is. Doe de gefineerde kruiden vervolgens in een snuifdoosje of een ander schoon doosje. Snuif vervolgens kleine beetjes door je neus totdat je een prettig gevoel krijgt. Niet te veel snuiven in één keer, want dan kan het onprettig aanvoelen. Liever wat vaker kleine beetjes snuiven. Daarnaast is het belangrijk om te starten met kleine hoeveelheden. Zeker voor als je dit nog nooit eerder hebt gedaan weet je nog niet hoe je lichaam hierop gaat reageren. Zo voorkom je dat je last krijgt van onprettige bijwerkingen. Wanneer je last krijgt van bijwerkingen zoals duizeligheid of misselijkheid, stop dan met gebruik. Je hebt dan waarschijnlijk teveel gesnuft.

Kanna kopen bij 24high

Vandaag de dag wordt er steeds meer kanna gebruikt. Vaak voor recreatief gebruik, oftewel om ervan te trippen of te spacen. Daarnaast wordt het ook regelmatig gebruikt om angst en depressie tegen te gaan. In onze smartshop kun je kanna kopen van hoge kwaliteit met een uitstekende werking. We hebben verschillende producten, van capsules tot tincturen.