Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE GENEZENDE KRACHT VAN DE TURKEY TAIL PADDENSTOEL

DE GENEZENDE KRACHT VAN DE TURKEY TAIL PADDENSTOEL

In Nederland staat deze paddenstoel bekend als het Elfenbankje vanwege zijn kleurrijke laagjes. We hebben het over de Turkey Tail, in het Latijns ook wel Trametes versicolor of Coriolus versicolor genoemd. Afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze medicinale paddenstoel heeft een aantal unieke eigenschappen die het de moeite waard maken om er meer over te weten te komen. In dit artikel vertellen we je graag meer over wat Turkey Tail is en hoe je het gebruikt.

Wat is Turkey Tail?

Turkey Tail is een unieke paddenstoelen met medicinale eigenschappen. In Nederland staat hij beter bekend als het Elfenbankje. De naam betekent letterlijk 'kalkoenstaart'. Dit komt door de unieke vorm, die lijkt op de waaiervormige verenstaart van een kalkoen. Deze magische paddenstoel is afkomstig uit Noord-Amerika en Azië, waar je hem voornamelijk op stammen en takken van bomen kunt vinden. De schimmel is namelijk een saprofyt, wat betekent dat hij zich voedt met dode plantaardige materialen. Hij heeft een bruinrode kleur en wordt vaak gebruikt als kruidengeneesmiddel. Het heeft een aantal unieke eigenschappen die hem geschikt maken voor medicinale doeleinden.

Geschiedenis

De paddenstoel wordt al sinds de oudheid gebruikt in de traditionele Chinese en Koreaanse geneeskunde. Het werd vooral gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en maag-darmklachten te verhelpen. Ook werd het gebruikt om de weerstand te verhogen en het immuunsysteem te stimuleren. Van oudsher werd de paddenstoel vaak gecombineerd met andere kruiden, zoals gember, voor een nog betere werking.
Medicinale eigenschappen van Turkey Tail

Turkey Tail bevat een hoge concentratie aan polysacchariden. Deze polysacchariden hebben een sterke antioxiderende werking en kunnen het immuunsysteem stimuleren. Een interessante schimmel die steeds vaker wordt onderzocht door wetenschappers. En niet zonder resultaat: er worden steeds meer gezondheidsvoordelen ontdekt. Het is een unieke paddenstoel die vele gezondheidsvoordelen kent.

Genezende krachten

De paddenstoel heeft een genezende kracht bij veel gezondheidsproblemen en/of aandoeningen. Zo kan het:

  • Je immuunsysteem stimuleren
  • Je spijsvertering verbeteren
  • Darmflora in balans houden
  • Helpen bij de behandeling van kanker

Momenteel lopen er nog veel onderzoeken naar het effect van de paddenstoel bij de behandeling van kanker. De paddo zou namelijk stoffen die de groei van kankercellen kunnen remmen en de werking van chemotherapie kunnen versterken. Ook wordt zijn mogelijke rol bij de behandeling van andere aandoeningen, zoals chronische vermoeidheid, diabetes en hepatitis, onderzocht.

Zelf kweken

Het is ook mogelijk om de paddenstoel zelf te kweken. Het kweken is relatief eenvoudig, maar je hebt wel wat geduld nodig. Het kan namelijk even duren voordat hij gaat groeien. Wanneer je de paddenstoel thuis wilt kweken moet je aantal dingen in acht te nemen. Zo is het onder andere belangrijk dat je de juiste kweekspullen in huis haalt en de pH-waarde van het kweekmedium goed checkt; moet het kweekmedium - bijvoorbeeld karton of papier - goed vochtig zijn. Als alles goed gaat, zou hij binnen 2-3 maanden moeten gaan groeien. Lees in een ander artikel meer over je eigen paddo's kweken.
Hoe wordt Turkey Tail gebruikt?

Turkey Tail wordt traditioneel gebruikt in de vorm van een thee, maar kan ook worden gebruikt in capsulevorm. Het is een voedingssupplement en dient ook als zodanig gebruikt te worden. Het is dus geen vervanging van een gevarieerd, evenwichtig dieet en gezonde levensstijl.

Thee maken

Doe een half pipetje van je Turkey Tail extract in een kopje kokend water. Drink de thee 2 keer per 24 uur voor de best mogelijke werking.

Capsules

Neem 2 capsules per dag met water. Let wel op dat de dosering van een supplement kan verschillen per persoon. Neem bij twijfel contact op met je (huis)arts.

Turkey Tail kopen 24high

24high.nl is dé webshop waar je terecht kan voor je supplementen en kruiden. Je vindt bij ons Turkey Tail in een vloeibare vorm en in capsules. Wij zorgen ervoor dat al onze producten binnen 24 uur verstuurd worden na ontvangst van de betaling - geheel anoniem - zodat je snel van de genezende krachten van deze bijzondere paddenstoel kan genieten!