Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS ASHWAGANDHA EN HOE WERKT HET?

WAT IS ASHWAGANDHA EN HOE WERKT HET?

We hebben allemaal wel eens gehoord van kruiden die ons helpen beter te voelen. Soms helpen ze ons te ontspannen, andere keren helpen ze juist om energieker te worden. Een van die bijzondere kruiden is de Ashwagandha. Een bijzonder krachtige kruid met een bijzondere werking. In dit artikel vertellen we je meer over wat Ashwaganda is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid dat afkomstig is uit India en staat ook wel beter bekend onder de namen Winterkers, Withania somnifera en Indische ginseng. Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde. De naam komt van de Indiase benaming voor paard: ‘Ashwa’. Het tweede deel 'gandha' betekent geur. Letterlijk vertaald heet de kruid dus 'paardengeur'. Dit verwijst naar de typerende geur van de wortel. De plant zelf groeit als een struik met kleine groene bloemen en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. De vruchten kleuren oranje-rood als ze rijp zijn. Alleen de wortel van de plant wordt veelal gebruikt, omdat deze diverse alkaloïden bevat. Het wordt gemalen tot een poeder en gebruikt in kruidendrankjes, thee of capsules.
Wat zijn de effecten van Ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid dat je energie geeft. Het wordt dan ook vaak gebruikt door mensen die moeite hebben om hun energie op peil te houden. Het zorgt er namelijk voor dat je je rustiger voelt, maar tegelijkertijd ook meer energie hebt. Daarnaast helpt het je ook beter te slapen. Een ander belangrijk effect is dat het je weerstand verhoogt. Het stimuleert je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes. Ook heeft het een positief effect op je hormonen, omdat het ervoor zorgt dat stresshormonen minder snel worden aangemaakt. Het middel wordt dan ook vaak gebruikt door mensen die last hebben van stress of burn-out klachten.

Is het verslavend?

Nee, Ashwaganda is niet verslavend. Tot zover zijn er alleen maar positieve effecten aangetoond en zijn er geen noemenswaardige negatieve effecten bekend. Toch is het belangrijk om niet te veel van het kruid te gebruiken. Het is een krachtig kruid en een teveel kan soms leiden tot maagklachten of een opgeblazen gevoel. Wanneer je last hebt van een chronische aandoening, of wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het belangrijk om eerst je arts te raadplegen voordat je het gaat gebruiken. Maar over het algemeen wordt het goed verdragen en zijn er weinig bijwerkingen bekend.
Hoe gebruik je Ashwagandha?

Ashwagandha is verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt het kopen in poedervorm, maar ook in kruidendrankjes, thee of capsules. Het is belangrijk om te weten dat het niet meteen werkt. Het moet eerst goed in je lichaam opgenomen worden voordat je de werking ervan merkt. Het kruid heeft een cumulatieve werking, dit betekent dat je het voor een langere periode moet gebruiken voordat je de volledige werking ervan merkt.

Gebruik poeder

Ashwagandha poeder is een kruidenpoeder dat ook gemaakt wordt van de wortel. Vervolgens wordt het vermalen tot een fijne poeder. Je kunt het goed toevoegen aan smoothies, yoghurt of havermout. Sommigen voegen het ook toe aan hun koffie of thee of gebruiken het in recepten voor gebak of koekjes.

Gebruik extract

Ashwagandha extract is een krachtig extract dat gemaakt wordt door de wortel te drogen en vervolgens te malen tot poeder. Het extract wordt veel gebruikt in kruidendrankjes, thee of om er capsules van te maken. Van oudsher wordt de thee gedronken in India om de spijsvertering te stimuleren en de weerstand te verhogen. Om de effecten ervan te merken moet je de thee ongeveer 3 tot 4 keer per dag drinken.

Ashwagandha kopen

Bij 24High kun je Ashwaganda in verschillende vormen verkrijgen. Je kunt het kruid kopen in poedervorm, maar ook in de vorm van een extract. Alle kruiden die wij in onze smartshop verkopen zijn van uitmuntende kwaliteit en hebben een uitstekende werking.