Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET FENOMEEN 420

HET FENOMEEN 420

Vandaag de dag kom je steeds vaker op het internet het getal 420 tegen. Zo heb je 420 proof, 420 free, 420 hostel, 420 time, 420 blaze etc... Ik ben zelf al heel mijn leven een echte blower, maar van deze legende had ik tot op 3 jaar terug nooit gehoord. Het begon nadat ik besloten had om in m'n eentje een reis te boeken naar Jamaica. Vanuit de gedachte dat een echte blower Jamaica op z'n minst één keer in zijn leven bezocht moet hebben, ben ik ga zoeken op het world wide web naar een hostel waar uiteraard geblowd mocht worden. De ene term 420 na de andere kwam voorbij en ik snapte er helemaal niks van.

420 IN JAMAICA

 Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat dit een slang code (straattaal code) was voor het toestaan van het roken van een joint. Gierend enthousiast ben ik online al deze hotels/hostels in Jamaica gaan bezoeken. Wat een geweldig concept is dit zeg! Één hostel bood een gratis Jamaicaanse joint aan bij het ontbijt, een ander hostel bood elke dag om precies 16.20 uur gratis een reuzen ´groepsjoint´ aan zijn hostel gasten. En zo had je ook een hostel die zijn gasten bij een verblijf van meerdere dagen trakteerde op een wiettop ter grote van je onderarm. Dit is toch geweldig! Ik kan nu oprecht zeggen, na mijn geweldige Jamaicaanse ervaring dat zowat alle hostels in Jamaica 420 free zijn.

WAT BETEKENT 420?

Is allemaal wel leuk dat 420, maar waarom is er voor deze uitdrukking voor cijfers gekozen en niet voor het geschreven woord 420 (fourtwenty)? Kijk, als je een echte blower of cannabis liefhebber bent, dan is de kans groot dat je weet wat de term 420 betekent, al wist ik dit als ervaren blower zelf niet. 420 in het Engels verwijst naar een tijdstip 4:20 (16.20 uur). Een groepje rebelse Californische stoners die zichzelf de naam Waldo's gaven, bedachten de traditie om elke dag om 420 (16.20 uur) na school (San Rafael High School) bij elkaar te komen om vele jointjes te roken om vervolgens avontuurlijk op zoek te gaan naar cannabis in het wild. Na vele zoektochten is er geen enkele cannabisplant gevonden, maar uiteraard zijn er wel velen gerookt. Deze traditie mondde zich uit tot een waar fenomeen waarbij in heel California mensen bij elkaar kwamen om cannabis te gebruiken. De traditie van het bij elkaar komen, om op dit tijdstip stevig een potje te gaan zitten, blowen en te socializen heeft zich in al die jaren in stand gehouden.

Ik heb dit zelf ook ervaren toen ik jong was. Ik kan me nog als de dag van gisteren de opwinding herinneren die ik als tiener in de klas had, wetende dat ik na de lessen stiekem een blowtje ging roken met mijn maten op het afgesproken pleintje of bankje in de stad of in het park. Dit was ook vaak rond 16.20 uur. Dit is precies waar 420 om draait; samenkomen, socializen en gebroederlijk een blowtje roken. Dat is wat cannabis vroeger al met mensen deed en dat is wat cannabis tot op vandaag de dag nog steeds met mensen doet.

420 GAAT GLOBAAL

Het tijdschrift The Hightimes, opgericht in 1974 door Tom Forçade, besloot om in de jaren ´90 een artikel te publiceren over de 420 hype. Het nieuws verspreidde zich globaal met de snelheid van het licht. 420 begon een wereldwijd fenomeen te worden onder de cannabis gebruikers. Deze hype of lifestyle begon zich globaal te transformeren van een subcultuur tot een ware cannabis cultuur. In het belang van het in ere houden van deze ontstane cultuur is er zelfs eens per jaar een speciale dag voor uitgeroepen, namelijk 20 april. 20 april wordt in Amerika namelijk aangeduid als 4/20 en niet zoals bij ons als 20/4. Op deze dag komen veel cannabis liefhebbers bij elkaar om te blowen of te demonstreren voor legaliteit van Marihuana.

420 EVENTS: WERELDWIJDE PARTICIPATIE AAN DE GMM OF MMM OF GCM

De Global Marijuana March (GMM) ook bekend als de Million Marijuana March (MMM) en de Global Cannabis March (GCM) is in 1999 in New York City ontstaan. De Global Marijuana March is een feest die de cannabiscultuur omarmt en is een ware levensstijl geworden. Deelnemers aan deze mars zijn cannabis gebruikers, zowel medicinale als recreatieve gebruikers, die bij elkaar komen om het gebruik van te Marihuana te vieren. Participanten van deze mars geloven dat het legaliseren van het persoonlijk gebruik van Marihuana zou helpen in de strijd tegen drugshandel.

Het gebruik van cannabis wordt wereldwijd steeds meer geaccepteerd. Cannabis gebruikers zijn niet noodzakelijkerwijs criminelen of zieken, cannabis gebruikers zijn ook gewone mensen, zoals jij en ik, die een productieve bijdrage leveren aan de samenleving en simpelweg na een hectische dag op het werk of kantoor, heerlijk willen ontspannen door het roken van een joint. Deze beweging verspreidde zich tot ver over de grens. Vandaag de dag nemen bijna 500 steden over de hele wereld deel aan Marihuana marsen. Enkele voorbeelden van deze Marihuana marsen en/of evenementen zijn: Ganja Day, Cannabis Liberation Day, Global Space Odyssey, J Day, Million Blunts March, Wereld Cannabis Dag enzovoort. Allemaal dagen waarop cannabis liefhebbers van over de hele wereld bij elkaar komen.

ENKELE MISVERSTANDEN OVER WAT 420 ZOU KUNNEN BETEKENEN

Er gaan zoveel verhalen rond op het internet over wat 420 zou betekenen. Hier volgt een aantal voorbeelden waar het internet van vol staat, maar die erg makkelijk ontkracht kunnen worden:

  • 20 april (420) zou bijvoorbeeld de dag zijn dat onze geliefde Bob Marley gestorven is. Dit klopt van geen kant, want Bob Marley heeft geleefd van 6 februari 1945 tot en met 11 mei 1981.
  • 420 zou staan voor het aantal chemische verbindingen/stoffen waaruit de cannabis plant is samengesteld. Volgens het Wetenschappelijk Informatiecentrum Cannabis zijn er in de cannabis plant echter meer dan 500 verschillende chemische stoffen aanwezig.
  • 420 zou een politiecode zijn in de staat California voor iemand die in overtreding is met de wet door het gebruik van cannabis. Dit is ook onzin want er bestaat geen 420 politiecode. Wel bestaat de code 10-50, wat voor Under Influence of Drugs staat.

  • 20 april zou de beste tijd zijn om marihuana te planten. Maar er bestaat geen "beste tijd" dit omdat het planten van je cannabis zaadje per land / klimaat verschilt.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van misverstanden rond de term 420. Het internet staat vol met verhalen over de oorsprong van de term 420, maar als je goed onderzoek verricht, zie je al snel dat de oorsprong van de 420 legende bij de Waldo's vandaan komt.