Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE EFFECTEN EN HET GEBRUIK VAN VOACANGA AFRICANA ZADEN

DE EFFECTEN EN HET GEBRUIK VAN VOACANGA AFRICANA ZADEN

Voacanga Africana is de naam van een boom in de regenwouden van West- en Centraal Afrika. De zaden en het boomschors bevatten psychoactieve stoffen met een stimulerende, lustopwekkende en soms zelfs hallucinerende werking. Vanuit de oude medicijnleer wordt de krachtige werking van deze unieke boom bevestigd en toch is het tot op heden moeilijk in te schatten wat het precies voor iemand kan betekenen. Een kwestie van proberen dus. Maar niet voordat je alles over de actieve bestanddelen, effecten en ervaringen met Voacanga Africana zaden in dit artikel hebt gelezen.

De actieve bestanddelen

Zowel de schors als de zaden van de Voacanga Africana bevatten de psychoactieve alkaloïden voacangine en voacamine, waarbij de zaden de hoogste concentratie bevatten. Voacangine bevat dezelfde chemische eigenschappen als die van ibogaïne, afkomstig van de ibogaplant. Vanwege deze actieve bestanddelen worden de schors en de zaden al van oudsher ingezet door medicijnmannen om zowel lichamelijke als mentale kwalen te verlichten, zoals hartkwalen en verslaving.

De effecten van Voacanga Africana

Tegenwoordig staat de exotische boom met name bekend om zijn industriële en medicinale rol. Het wordt namelijk gebruikt als grondstof voor het maken van latex en is terug te vinden als bestanddeel in verschillende medicijnen.

Door de Afrikaanse sjamaans worden de verschillende grondstoffen van de boom echter al van oudsher ingezet:

  • De schors van de boom werd gebruikt om het brein te prikkelen en als afrodisiacum;
  • De wortelen werden ingezet om de jacht vol te houden;
  • De zaden werden ingezet vanwege de visionaire en soms zelfs hallucinerende eigenschappen tijdens rituelen en ceremonies.

Voacanga Africana zaden

Vanwege de hoge concentratie aan psychoactieve stoffen en het nog mysterieuze karakter, is er tegenwoordig meer aandacht gekomen voor de zaden. Het effect van de zaden verschilt sterk per persoon, maar over het algemeen staan ze bekend om hun stimulerende, lustopwekkende en soms zelfs hallucinerende werking.

Wat het gebruik van de zaden precies voor jou en je spirituele ontwikkeling kunnen betekenen, is een kwestie van uitproberen. Wel wordt sterk aangeraden om je aan de aanbevolen hoeveelheid te houden. Bij een (te) hoge inname kunnen er namelijk lichamelijke ongemakken optreden, zoals braken en diarree.

De oogst

De Voacanga Africana boom produceert vruchten in de zomermaanden (tussen juni en september). Wanneer de vrucht rijp is, kleurt deze bruin. Op dat moment kan de vrucht geoogst worden door deze van de takken af te snijden. Vervolgens kan de vrucht geopend worden en zijn de zaden zichtbaar. Wanneer de vrucht geopend is, moeten de zaden de tijd krijgen om goed te drogen. Pas wanneer de zaden goed droog zijn, kunnen deze geoogst en getransporteerd worden.

Heb je groene vingers en wil je de Voacanga Africana zelf kweken? Dat kan, maar het is wel een uitdaging. De exotische boom gedijt het beste in een omgeving met een continue hoge luchtvochtigheid en een warme temperatuur. Verder moet je ervoor zorgen dat de plant minimaal 3 jaar beschermd is tegen vorst. Komt de plant toch in aanraking met vorst? Dan is de kans dat jij een gezonde Voacanga Africana ontwikkeld, zeer klein.

Gelukkig is het zeer eenvoudig om de Voacanga Africana zaden in onze webshop te bestellen en vanwege de gunstige prijs is het zelf kweken ook zeker niet noodzakelijk.

Gebruik

Heb je de magische Voacanga Africana zaden in huis? Tel ze dan voordat je ze gaat vermalen.

Dit is zeer belangrijk voor de dosering:

  • Milde dosis: 50 zaden
  • Hoge dosis: 100 zaden

Stem de dosis op ervaring en gevoeligheid af voor psychoactieve stoffen. Heb je de dosis goed uitgeteld en afgestemd? Dan kan je de zaden gaan vermalen met een vijzel en innemen met of zonder een slok water.

Exotische zaden

De Voacanga Africana zaden behoren tot de exotische zaden, omdat ze in een warm en vocht klimaat voorkomen, een psychedelisch effect hebben en een rijke geschiedenis hebben binnen de oude medicijnleer. Exotische zaden kunnen diepe en vaste, negatieve emoties blootstellen.

Het is dus niet per se geschikt voor een gezellig avondje trippen met vrienden op de bank. Neem de werking serieus, zorg voor een comfortabele omgeving en ga de spirituele reis aan met mensen die je vertrouwt.