Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MAGISCHE PADDO’S OOGSTEN GROWKIT

MAGISCHE PADDO’S OOGSTEN GROWKIT

Het kweken van paddo’s kan een goede manier zijn om je voorraad aan te vullen of kwalitatieve mushrooms in huis te halen. Ze kunnen namelijk lastig te verkrijgen zijn. Met een van onze paddo growkits is het kweken van deze verschillende paddenstoelen geen moeilijk proces. Wel vereist het de nodige observatie om aan een mooie oogst te komen omdat ze vaak snel groeien. Ook is het belangrijk om steriel te werk te gaan en de oogst zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren om de perfecte paddo’s te krijgen. In dit artikel leggen we je alles uit over de oogst van je paddo’s uit je kweeksets.

Hoe lang duurt het groeien van paddo’s?

De groei van jouw magic mushrooms is afhankelijk van de omstandigheden waarin ze groeien. Denk aan temperatuur, luchtvochtigheid maar ook daglicht en verse lucht. Wanneer alle elementen zo ideaal mogelijk zijn duurt het zo’ 3 tot 4 weken tot je eerst paddo ‘flush’ (cyclus van de groei) compleet is. Je kunt met iedere kweekset meerdere flushes doen en daarmee een mooie voorraad aanleggen.Wanneer oogst ik paddo’s?

Het moment van oogsten is heel belangrijk voor de sterkte van je paddo’s, maar ook voor de duurzaamheid van je groeikit. Er is geen eenduidig antwoord op wanneer je paddo’s het best kan oogsten, maar gemiddeld genomen is 3 weken normaal voor een complete flush. Wat veel belangrijker is als deze richtlijn, is de observatie van de sluier van je paddenstoelen. De sluier is het vliesje onder de hoed van de paddo vlak bij de stam. Dit fragiele vliesje is de graadmeter voor in welke fase van de cyclus jouw paddo zich bevindt. Het ideale moment van oogsten is wanneer het vliesje op knappen staat, maar dus nog nét niet heeft losgelaten. Op dit moment hebben de mushrooms de ideale sterkte.

Naast het kweken van de perfecte paddo’s, kun je door ze op tijd te kweken ook voorkomen dat je de kit maar één keer kan gebruiken. Wanneer de sporen terecht komen op de mycelium cake (een soort blok waar de paddenstoel lekker in groeit) is de kans groot dat er de volgende keer veel minder paddo’s zullen groeien en de oogst niet optimaal is.
Hoe oogst ik paddo’s?

Het oogsten van de paddo’s is een zorgvuldige taak. Het allerbelangrijkste is absoluut hygiëne. Zorg er dus altijd voor dat je een mondmasker en handschoenen draagt tijdens de kweek. Wanneer je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, open je het zakje (grow bag) waar je magische paddenstoelen in tot leven zijn gekomen in de afgelopen maanden. Haal de kit eruit en bekijk je oogst.

De volgende stap is het plukken van je paddo’s. Dat doe je door de paddenstoelen voorzichtig vast te pakken en zachtjes links- en rechtsom te draaien. Terwijl je zorgvuldig draait, maak je een trekkende beweging waar de worteltjes langzaam mee los komen. Haal de paddo er zo volledig mogelijk uit, dan kun je de kweekset opnieuw gebruiken en optimaliseer je de bodem voor een nieuwe groei. Heb je moeite om de paddenstoelen er helemaal uit te krijgen? Snijd dan heel voorzichtig met een steriel mesje de paddo’s los. Zie je aan de onderkant van de paddo’s nog wat substraat zitten? Dan kun je dit eventueel eraf snijden. Door dit stofje kunnen je paddenstoelen een beetje blauw kleuren, al is dit ongevaarlijk.

Hoe lang duurt het om paddo’s te drogen?

Gelukkig kun je uit een enkele growkit meerdere keren oogsten. Toch is het ook fijn om al je paddo’s niet in een keer te consumeren en een klein voorraadje aan te leggen. Dat kun je doen door ze voorzichtig op dubbellaags keukenpapier te leggen zodat ze aan de lucht kunnen drogen. Het is daarbij handig om een ventilator te gebruiken zodat de lucht vers blijft. Ook blaast de ventilator eventueel vocht weg zodat ze goed indrogen. Om je paddo’s volledig te drogen heb je ongeveer 7-10 dagen nodig. Je kunt ze daarna opbergen in een donkere ruimte in een strak afgesloten glazen pot of tupperware bakje.

Lees hier meer over het drogen van paddo’s.

Beste Paddo kweekset

Er zijn veel verschillende soorten kweeksets met ieder zijn eigen sterkte, effect en soort paddenstoel. Zo is onze McKennaii All in one Growkit een populaire keuze, maar is de Mazatapec, All in one Growkit ook een geliefde optie. Om je te helpen de juiste keuze te maken schreven we daarom een overzicht van de top 10 meest verkochte mushrooms.