Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE NIEUWSTE TREND IN DE CANNABISWERELD: ROSIN EN LIVE RESIN

DE NIEUWSTE TREND IN DE CANNABISWERELD: ROSIN EN LIVE RESIN

Elke branche heeft zo zijn kenmerken, zo ook in de cannabiswereld. Voortdurend is de cannabiswereld in ontwikkeling. Bijna elk jaar worden er weer nieuwe genetica ontdekt. Kweektechnieken, voedingsstoffen en apparatuur worden steeds verder ontwikkeld en steeds professioneler. Al deze nieuwe ontwikkelingen worden ondersteund door de enorme legale groeisectoren in landen als de Verenigde Staten en Canada. Miljarden euro’s worden er jaarlijks geïnvesteerd in onderzoek naar de voordelen van cannabis op medisch gebied. In de afgelopen jaren is de consumptie van cannabis veel verder gegaan dan de joint die je op je 18e op het schoolplein aanstak. Tegenwoordig kunnen cannabis gebruikers genieten van wiet in verschillende innovatieve vormen die de joints van vorige generaties rokers zouden wegblazen. Creativiteit triomfeert op gebied van cannabis producten, enkele voorbeelden zijn: CBD-oliën, CBD-eetwaren, CBD-zalven. Maar als we het hebben over de Cannabis gebruikers die goed stoned en high willen worden dan gaat de voorkeur uit naar butaan, hasjolie, rosin/resin of een sterk wietje. De Cannabis industrie groeit zo hard dat het ons de komende jaren zal blijven verrassen met interessante producten, zoals resin, en nieuwe trends!

Wat is Cannabis eigenlijk?

Het is een ander woord voor wiet of hennep. Een plant wat je veelzijdig kan toepassen, het gewone publiek associeert het alleen met Hogh of stoned worden. Cannabis bevat veel meer kwaliteiten dan het alleen roken ervan. Wist je dat vroeger boeken, zakken, kleding en touw van hennep gemaakt werden. Ook is het een van de enkele planten in de natuur die de grond juist vruchtbaar maakt, in plaats van dat het voor vervuiling zorgt. Je zou dus kunnen zeggen dat hennep het milieu helpt. Naast deze positieve plantaardige kenmerken is de hennepvezel ook steviger dan plastic, sterker nog de eerste T-Ford is van hennepvezels gemaakt. Hennep begint steeds waardevoller te worden op medisch gebied.  Het is een kruid van moedernatuur, een geschenk met veel positieve eigenschappen. Goed of slecht bestaat eigenlijk ook helemaal niet dat is allemaal relatief. Het is wat je interpretatie wat voor dit soort kwalificaties zorgt. Laten we wat dieper ingaan op de mooie delicate eigenschappen van cannabis. Dit artikel gaan we vooral uitweiden aan het verschil van Rosin of Resin.

Achtergrondinformatie Resin, Rosin en Live Resin

Er is veel geroezemoes in de cannabisgemeenschap met betrekking tot de drie R's: Resin, live Resin en Rosin. Dit zijn krachtige vormen van cannabis. Rosin en Resin betekent hars. Er is ook veel verwarring over deze manieren van cannabisconsumptie en de relatieve voor- en nadelen die elke variant biedt. Nu de legalisatie zich verspreidt en het aantal marihuana consumenten dagelijks groeit, splitsen we in het vervolg van dit artikel op Resin, Rosin en live Resin, en lichten we toe wat elke cannabisconcentraat uniek maakt wat effecten en productiestappen betreft.

Wat is Resin (hars)?

Resin, ook wel 'hars' genoemd, is de term die de kleverige Trichomen beschrijft die voorkomen op de bloemen en suikerbladeren van volwassen vrouwelijke cannabisplanten. Vanuit een evolutionair perspectief fungeert Resin als een afweermechanisme voor de plant en helpt het om de hele bloeicyclus in leven te houden, zodat het zich met succes kan voortplanten. Resin of hars is niet alleen de bron van alle cannabinoïden en terpenen van de plant, maar het beschermt ze ook tegen UV-licht. De aromatische terpenen vervaardigd door Resin of hars werken als een afschrikmiddel voor ongedierte zoals insecten en dieren, die anders de bloemen van de plant zouden kunnen opeten, voordat ze zich kunnen voortplanten. Eigenlijk precies dezelfde werking als nicotine in de tabaksplant. Cannabinoïden (zoals THC en CBD) en terpenen (zoals myrceen en linol) zitten allemaal in deze Resin hars.

Hoewel meer dan 400 chemicaliën worden aangetroffen in een typisch monster van gerookte cannabis, bieden extracties van cannabishars of resin een hogere concentratie cannabinoïden en terpenen. Terpenen zijn extreem vluchtige moleculen die worden gekenmerkt door relatief lage kookpunten. Dit betekent dat elk extractieproces van cannabis waarbij warmte betrokken is, zoals butaan hasjolie (BHO) of colofonium, noodzakelijkerwijs een deel van de terpenen zal vernietigen. Dit zal op zijn beurt de medische werkzaamheid verminderen. Resin of hars is ook een veel voorkomende referentie voor de bruine of zwarte teer die zich na verschillende toepassingen in pijpen en bongs ophoopt (vooral als men een krachtig kruid rookt). Sommige wanhopige wietrokers schrapen de verbrande hars uit hun bong of pijp en roken het opnieuw in een poging om het laatste beetje THC uit hun voorraad te halen.

Toepassing van Resin (hars)

Resin kent voornamelijk een medische toepassing. Dit komt door de Trichomen die in Resin zitten. Deze produceren alle medische werkzaamheid en psychoactieve effecten van marihuana. Wanneer de trichomen die in resin voorkomen worden gedroogd, uitgehard en verzameld, worden de Trichomen 'kief' genoemd. Kief is een veelzijdig en eenvoudig te verzamelen cannabisconcentraat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Honig. Als je honing zou laten uitkristalliseren, dan krijg je ook een soort kief.

 Wat is Rosin?

Rosin, ook wel "Rosin tech" genoemd, is een cannabisconcentraat waarin de gedroogde en uitgeharde bloemen van de plant onder een combinatie van hitte en druk worden geperst om de THC-rijke hars vrij te maken. In tegenstelling tot meer traditionele vormen van extractie, zoals BHO en CO2, kan de productie van colofonium veilig in huis worden bereikt. Hoewel BHO-concentraten vaak in de achtertuin worden gebrouwen, omvat het proces gevaarlijke oplosmiddelen die berucht zijn vanwege het veroorzaken van explosies en het platbranden van appartementsgebouwen (meestal als gevolg van onjuiste behandeling). Evenzo vereist CO2-extractie getrainde operators en dure apparatuur die tot wel €250.000 kosten per machine en die werken met min of meer 10.000 psi. Rosin biedt een veilig en gezond alternatief met absoluut geen potentieel schadelijke extractiemiddelen. Voor de consument zijn er meerdere goedkopere en eenvoudige alternatieve om cannabis te extraheren zoals bijvoorbeeld de Queen Bee met maar liefst een inhoud van 100 gram en zijn kleinere broertje de Honey Bee. Deze alternatieven zijn al te koop vanaf € 24,50. Een andere optie is een stijltang gebruiken. Verwarm de stijltang tot 150 ºC, plaats de marihuana toppen in de bek van de tang en druk de stijltang stevig op elkaar, houd druk op de tang voor een aantal seconden om zo een ​​geconcentreerde cannabis extractie te creëren. Natuurlijk is de kwaliteit van ´zelfgebrouwde´ Rosin sterk afhankelijk van de kwaliteit van de Cannabisplant.Wat is Live Resin?

Live Resin is de nieuwste vorm van cannabisconcentraat. In tegenstelling tot colofonium, maar zoals BHO- en CO2-concentraten, vereist live Resin dure laboratoriumapparatuur en opgeleide technici. Deze steeds populairder wordende en unieke vorm van cannabisconcentraat omvat het cryogeen invriezen van een pas geoogste plant bij temperaturen onder -195 ºC. Dit proces wordt vaak 'volledige plant' of 'volledig spectrum' genoemd omdat het de hele cannabisplant betreft, inclusief de bloemen, bladeren, takken en zelfs de stengel. Cannabisconsumenten die zich richten op terpenen en hun medische werkzaamheid neigen naar live Resin omdat het terpeen profiel van de plant behoudt. Andere processen, zoals CO2 en BHO, resulteren doorgaans in het verlies van veel of de meeste terpenen vanwege de warmte. Het zijn de terpenen, die verantwoordelijk zijn voor de soms penetrante geur van cannabis, heeft live Resin een veel voller aroma. 

Medische werkzaamheid live Resin

Cannabisextracten, en met name live Resin, voor medisch gebruik worden steeds populairder en nemen een hoge vlucht dankzij hun vele gunstige en geneeskrachtige eigenschappen. Live resin is de zuiverste methode voor het extraheren van cannabis, omdat toppen en andere delen van een vers geoogste cannabisplant cryogeen worden ingevroren bij extreem lage temperaturen (-195 ° C) invriezen van een vers geoogste cannabisplant in plaats van gedroogde en uitgeharde toppen. Terpenen zijn vluchtige moleculen met relatief lage kookpunten. Live Resin is de puurste methode voor het extraheren van cannabis, omdat het het rijke terpenoïde profiel van de cannabisplant veel meer behoudt dan BHO- en CO2-concentraten. Vanwege de cryogene bevriezing, gaan er door deze extractietechniek veel minder van dit soort moleculen of terpenen, die hebben bewezen kanker te bestrijden en systemische ontstekingen te verminderen, verloren. Het is waar dat live Resin de duurste methode voor cannabisextractie is, maar desalniettemin ook een zeer effectieve techniek om de medicinale potentie van de cannabinoïden en terpenen van een recent geoogste cannabisplant te behouden.