Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS EEN THC DETOX EN HOE DOE JE HET?

WAT IS EEN THC DETOX EN HOE DOE JE HET?

Detoxen betekent dat je je lichaam reinigt van bepaalde schadelijke chemische stoffen, maar wist je dat je ook een THC detox kunt doen? Wanneer je wiet gebruikt, blijft THC langere tijd in je lichaam aanwezig. Mogelijk wil je tijdelijk stoppen met cannabis om te detoxen of is het je bedoeling helemaal te stoppen. In deze blog leggen we uit hoe je een THC detox kunt aanpakken en wat je beter wel en niet kunt doen.

 

THC detox: ontgiften van het lichaam

Sommige mensen willen tijdelijk even stoppen met wiet gebruiken en doen daarom een detox. Maar het kan ook zijn dat je helemaal wilt stoppen. Dat zijn goede redenen om je lichaam te ontgiften. Je kunt verschillende dingen doen om dit proces te ondersteunen.

Als eerste is het goed om te weten wat er allemaal meespeelt als je (tijdelijk) wilt stoppen met cannabis. Wiet bevat, zoals iedereen wel weet, de cannabinoïde THC. Dit is de stof die verantwoordelijk is voor de high. THC is niet de enige cannabinoïde in cannabis, er zijn er meer dan honderd (zoals CBD, CBN, CBC en CBG). THC veroorzaakt echter wel de meest opvallende effecten.

Heb je cannabis gebruikt, dan zal THC zowel in je bloed als in je urine zichtbaar zijn. Dat duurt niet lang, meestal is het na 3 tot 4 uur niet meer in het bloed zichtbaar, omdat je lichaam het afvoert. Sporen van THC blijven wel langer zichtbaar in je haar en in urine. In urine is het gemiddeld tussen de 3 en 30 dagen aantoonbaar. Dat er zoveel verschil in zit, wordt bepaald door de hoeveelheid die je gebruikt en de frequentie van gebruik. In haar kan THC wel 90 dagen of langer zichtbaar zijn.

Door te detoxen kun je je lichaam ondersteunen bij het verwerken en uitscheiden van giftige stoffen. Het lichaam is hier in principe zelf toe in staat, er is een continu proces aan de gang om dergelijke stoffen kwijt te raken. Maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je lichaam te helpen herstellen.

Wat kun je doen om te detoxen?

Wanneer je een THC detox wilt doen, is het natuurlijk het belangrijkste om te stoppen met wiet. Als je door blijft roken, blijft ook THC in je lichaam aanwezig. Een detox betekent niet dat je alle schadelijke stoffen zomaar opeens snel kwijtraakt. Er bestaat geen wondermiddeltje dat hiervoor zorgt. Het gaat er vooral om dat je het proces wat kunt versnellen en jezelf de ondersteuning geeft die je nodig hebt, zodat je minder last van klachten krijgt.

1. Water drinken

Voldoende water drinken is altijd heel belangrijk, maar vooral als je een THC detox doet. Water is nodig om afvalstoffen kwijt te raken. Hoe meer je drinkt, hoe makkelijker stoffen door het lichaam vervoerd kunnen worden. Wanneer je veel water drinkt, ondersteunt dit de stofwisseling en de processen die plaatsvinden in organen als de lever en de nieren.

Het is niet de bedoeling dat je overdreven veel water gaat drinken, om maar zoveel mogelijk stoffen uit te scheiden. Drink gewoon genoeg water, in ieder geval 2 liter per dag.

2. Veel beweging

Lichaamsbeweging is een goede manier om je gezondheid te ondersteunen. Het helpt ook om de stofwisseling te versnellen en is dus eveneens belangrijk tijdens een detox. Het ondersteunt het goed functioneren van je organen. Ga daarom lekker sporten, het maakt niet uit of dat wandelen is, tennissen of mountainbiken. Doe vooral iets dat je leuk vindt. Ook mentaal kan sporten bijdragen aan je detox. Stoppen met wiet kan moeilijk zijn. Het is bewezen dat meer bewegen zorgt voor positievere gevoelens en een afname van depressie en angst.

3. Gezonde voeding

Wat je eet kan eveneens het proces van de THC detox ondersteunen. Ga vooral voor veel verse groente en fruit, eet volkoren granen en wat vlees en vis. Deze leveren je lichaam waardevolle voedingsstoffen en dat helpt je lichaam gezond te houden en je organen goed te functioneren. Het is natuurlijk een goed idee om dit ook na je detox vol te houden.

4. Zink

Zink is een mineraal dat belangrijk is bij het detoxen. De lever heeft het nodig om zijn taken te kunnen uitvoeren, waaronder het ontgiften van het lichaam. Daarom zou je erop moeten letten dat je genoeg zink binnenkrijgt. Bedenk wel dat zink geen wonderpil is die ervoor zorgt dat alle THC direct uit je systeem verdwijnt. Het is alleen wel een belangrijk mineraal voor de lever en het kan zinvol zijn om zink als supplement te nemen. Neem niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Als je denkt dat je misschien een gebrek hebt aan verschillende vitamines en mineralen, kies dan voor een biologische multivitamine, zoals Vegan Multi van Together. Hierin zitten o.a. zink, vitamine D3, vitamine B12, ijzer en calcium.Neem de tijd voor je THC detox

Ontgiften is iets dat het lichaam van nature al doet. Wil jij een THC detox, dan kun je je lichaam hierin ondersteunen, door gezond te eten, voldoende te drinken, regelmatig te bewegen en eventueel een supplement te gebruiken. Er zijn ook nog detoxt drankjes, maar het is nooit bewezen dat deze heel veel doen om het proces te versnellen.

Een detox heeft tijd nodig. Waarschijnlijk zul je tijd nodig hebben om mentaal te wennen aan de periode zonder THC. Wees dus vriendelijk voor jezelf, doe rustig aan en kijk eens hoe je reageert op deze periode zonder wiet. Het kan verhelderend zijn om te ervaren hoe je je voelt als je geen cannabis gebruikt. En houd er rekening mee, dat als je wel weer gaat gebruiken, dat je gevoeliger zult reageren op THC en de andere cannabinoïden. Je hebt waarschijnlijk een lagere dosis nodig.