Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

JOURNALING: MEER VERBINDING MET JEZELF EN HET SPIRITUELE

JOURNALING: MEER VERBINDING MET JEZELF EN HET SPIRITUELE

Wil je meer rust in je hoofd, werken aan jezelf, bepaalde levensdoelen behalen en weten hoe jij innerlijk kunt groeien? Dan is journaling een hele slimme zet. Een journal bijhouden is meer dan je gal spuwen in een dagboekje. Het gaat vele stapjes verder en is echt een goede tool voor persoonlijke groei. Journaling stelt je namelijk in staat om te reflecteren en meer connectie te voelen met jouw ware zelf. Ook kun je jouw wensen voor de toekomst het universum in slingeren door in je journal deze zaken te manifesteren. Moet je er vervolgens wel iets mee gaan doen natuurlijk - maar onderschat de kracht van jouw pen zeker niet! Lees hier hoe je jouw zielenroerselen op papier zet middels journaling en deze omzet in persoonlijke en spirituele groei.

Waarom zou je journalen?

Waarom zou je zo’n dagboek 2.0 bijhouden? Nou: van journaling word je gewoonweg een beter, chiller en spiritueler mens. Zo zit dat:

Rust in je hoofd

Veel mensen leven van dag tot dag of afspraak tot afspraak. En die dag is vaak hectisch, maar ook voorspelbaar. Toch is het slim om af en toe even een moment voor jezelf te nemen en te reflecteren. Wat wil je? Hoe gaat het nu echt met je? Zit je op de weg die jou brengt naar waar je heen wilt? Welke ideeën gaan er door je heen, waar je niets mee doet? Waarschijnlijk heb je door de dag heen allerlei ‘oja’-momentjes waarin je to do’s en ideeën te binnen schieten. Als je die niet opschrijft, blijven ze in je hoofd plakken. Dat zorgt voor onrust in de kop. Bovendien zullen er vast mooie ideeën tussen zitten waar je echt iets mee zou moeten doen en waar je leven mooier van wordt.

Andere tactieken voor meer rust, als dit bij jou nogal speelt zijn ontspanningsoefeningen en natuurlijke kalmeringsmiddelen.

Reflecteren en emoties verwerken

Ook kun je jouw emoties en gedachten kwijt in het journalen. Je herkent het vast: je hebt een akkefietje met een vriend of familielid en blijft er maar over nadenken. Of je frustreert je om je onzekerheid of passiviteit en wil hier van af. In je journal doe je aan zelfreflectie. En zo vergroot je jouw zelfbewustzijn. Je kunt bijvoorbeeld in je journal teruglezen dat je op maandagen vaker gestrest bent of je na een yogasessie zoveel beter voelt. Daarop kun je dan weer je gedrag aanpassen. Gratis therapie door jezelf dus!

Meer positiviteit

Het cliché is echt waar: wat je aandacht geeft, groeit. Wil je een blijer leven, ga dan door journaling op zoek naar de positieve dingen. Met de methode van een dankbaarheidsdagboek bijvoorbeeld. Hierin schrijf je op voor welke externe zaken je dankbaar bent die jou overkomen. Een mooie vlinder die op je neus landt, een lief berichtje van een dierbare, een spirituele vakantie op een tropisch eiland, een lekkere jonko: het kan van alles zijn.

Spiritueler met journaling

Wil je meer spiritualiteit ervaren in je leven, dan is dit een mooie missie van jouw journal. Ga op zoek naar jouw hogere doel, vergroot je intuïtie, voel je meer verbonden met de wereld om je heen; spirituele journaling kan je ontzettend veel opleveren. Voorbeelden van dingen die je kunt toepassen in je journal om meer spiritualiteit te realiseren:

  • Let op tekenen van boven en probeer deze te interpreteren.
  • Doe aan tarot en beschrijf in je journal wat de kaarten jou vertellen.
  • Schrijf en interpreteer je dromen middels een droomdagboek. Gebruik droomkruiden om actief intensere (lucide) dromen op te wekken en te onthouden.
  • Ga op een bewuste psychedelische trip met paddo’s, truffels, mescaline of andere tripmiddelen en houd een tripdagboek bij om er lessen uit te trekken.

Een paar praktische tips voor de beginner in journaling

  • Hanteer een vast moment (of meerdere vaste momenten) om te journalen. In de ochtend kan een mooie start van de dag zijn, omdat je zo die dag bewuster begint met een bepaalde focus. Aan het einde van de dag kun je ook je journal er weer bij pakken om te reflecteren.
  • Je kunt naast die vaste momenten ook tussendoor journalen. Zo vervliegen ideeën en gedachten niet door de drukte van jouw dag.
  • Ging de dag zoals gehoopt/gepland/gemanifesteerd? Hoe kun je er voor zorgen dat je meer voldoening en flow ervaart?
  • Laat vooral je creativiteit lekker op de vrije loop. Teken wat je ervaart, meemaakt en voelt.
  • Lees geregeld je journal door om te zien wat je opvalt. Ontdek je patronen die je wil doorbreken?
  • Maak je doelen helder. Waarom wil je dit en hoe ga je dit bereiken? Maak je doelen SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.