Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MEER CREATIVITEIT EN PRODUCTIVITEIT MET MICRODOSERING

MEER CREATIVITEIT EN PRODUCTIVITEIT MET MICRODOSERING

Wellicht kan jij je de film Lucy met Scarlett Johansson nog voor de geest halen. In deze film heeft Lucy een zak met een nieuw soort drugs, CPH4 genaamd, in haar buik verstopt zitten. Als Lucy even later in een gevecht verwikkeld raakt, krijgt ze een trap in haar maag waardoor de zak met de drugs in haar buik openscheurt. Beetje bij beetje wordt de drugs afgegeven en komt het in haar bloedbaan terecht. Hierdoor is Lucy in staat om steeds meer van haar hersencapaciteit de gebruiken. Langzamerhand verandert zij in een soort superheld met het brein van 10.000 supercomputers bij elkaar. Dit is een film en geen werkelijkheid. Althans, dat zou je denken... Wellicht niet zo extreem, maar ook jij kunt je leven van een impuls voorzien door middel van microdosering. In dit artikel leggen we kort uit wat microdoseren is en hoe je het kan gebruiken om actiever, productiever, creatiever en energieker door het leven te gaan.

microdoseren truffels

Wat is en wat doet Microdoseren met psychedelica of drugs?

Het is een techniek die ervoor zorgt dat je met hele kleine beetjes psychedelica of drugs, de zogenaamde microdoses, het functioneren kan verbeteren. Eigenlijk werkt het precies zoals breindoping. Vaak wordt bij microdoseren LSD, psilocybine paddo's of truffels gebruikt. LSD, oftewel d-lysergzuurdiethylamide is een sterk tripmiddel dat in 1938 ontworpen is op basis van een granenschimmel. Tijdens de jaren 60/70, de bekende Flowerpower-tijd, steeg het recreatief gebruik van LSD heel even tot ongekende hoogte. Het werd in die jaren dus vooral als partydrug gebruikt. Tegenwoordig wordt het niet zo veel meer gebruikt. LSD neem je in via een stukje eetbaar papier van 1 cm2. Een microdoses is nog kleiner dan die 1 cm2 en het doel is dat je de dosering door de dag heen spreidt. Microdoseren kan natuurlijk ook met andere stoffen, zolang het maar een werking heeft. In theorie zou je zelfs met paracetamol kunnen microdoseren.

Microdoseren met psilocybe paddo's en truffels verhoogt het serotoninegehalte

Psychedelica zoals LSD imiteren de neurotransmitter (overdrachtsstof) serotonine wanneer ze de hersenen ´binnenkomen´ en het is bekend dat er ook sprake is van een duidelijk verhoogd serotonine gehalte wanneer een persoon in een flow zit. Evenzo verhoogt LSD het dopaminegehalte in de hersenen, een andere overdrachtsstof die wordt aangetroffen in grote hoeveelheden wanneer een flow ontstaat. Misschien wel het belangrijkste is het vermogen van psychedelica om de DMN (Default-Mode Network), een netwerk van gebieden in de hersenen, te dempen. Hierdoor worden onze hersenen in staat gesteld om unieke verbindingen te maken tussen gebieden die normaal gesproken niet onderling communiceren. Dit is cruciaal voor het ontstaan van een ​​van flow.

microdoseren paddo's

Waarom zou je Microdoseren met paddo's of truffels?

Wanneer je het op een goede manier weet te doen, dan kan het microdoseren van psychedelica, paddo's en truffels, je productiviteit en creativiteit verhogen. Het zorgt ervoor dat je in een soort flow komt. Ieder van ons heeft op een bepaald moment in zijn leven in een flow gezeten: een surfer die moeiteloos op de ene na de andere grote golf surft, de therapeut die perfect aansluit bij haar cliënt etc. Simpel gezegd: een flow is een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Een flow is zonder meer een geweldige ervaring van het mens-zijn. Er bestaat geen specifiek, niet-anekdotisch bewijs dat suggereert dat microdoses van psychedelica een flow kunnen veroorzaken, maar studies hebben wél aangetoond dat kleine doses psilocybine, wat in paddo's en truffels zit, hersengolven veroorzaken die verschuiven in de richting van alfa-oscillaties, iets wat dus ook het geval is wanneer een persoon in een flow komt.

Redenen waarom microdoseren met pychedelica

Aangezien we weten dat hele kleine doses (microdoses) van psychedelica vergelijkbare effecten kunnen veroorzaken als een flow, lijkt het waarschijnlijk dat een regelmatig microdoserings kuur ons bewustzijn positief zou kunnen veranderen. Vooral bij mensen die ADHD hebben, zou microdoseren goed kunnen werken, alhoewel het eigenlijk haast voor iedereen wel wat positiefs kan betekenen. Je concentratie en focus wordt verbeterd, waardoor je productiever en creatiever wordt op het werk of bij het studeren. Ook slaap je beter, heb je meer fysieke energie en meer enthousiasme. Kortom, het is dus mogelijk om positiever en sterker in het leven te staan met microdoseren paddo's of truffels.

truffels wegen

Hoe werkt microdoseren met paddo's of truffels volgens Dr. Fadiman?

Microdoseren met paddo's of truffels is een kunst die niet makkelijk onder de knie te krijgen is. Degenen die ervaring hebben met psychedelica zouden echter geen probleem moeten hebben om het psychedelisch middel nauwkeurig af te stemmen en zodoende de resultaten te krijgen waarnaar ze op zoek zijn. Dr. James Fadiman, een expert op het gebied van het microdoseren van psychedelica, heeft de effecten van het microdoseren van psilocybe paddo's onderzocht. Dr. Fadiman stelt alleen paddo's of truffels microdoseren voor als je al ervaring hebt met psychedelica en raadt verder aan om eenmaal in de drie dagen een microdosis van 0,3 gram droge psilocybe paddo's tot je te nemen. Twee dagen vrij nemen tussen de microdoses geeft je de kans om de voordelen van de dosis echt te voelen en helpt jouw ​​lichaam te voorkomen dat het gewend raakt aan frequente doses. Bij de microdoseren van  verse psilocybe-truffels is de dosis 1 gram.

Luister goed naar je lichaam en de effecten van een microdosis en anticipeer hierop 

Iedereen heeft een ander lichaam en daardoor is elke reactie uniek. Daarom is het belangrijk om de dosis te verkleinen of te verhogen, afhankelijk van hoe jouw lichaam op de microdoses reageert. Als de kleuren van objecten om je heen heel intens beginnen te worden, dan neem je waarschijnlijk een te hoge microdosis truffels of paddo's. Het effect wat je wilt bereiken, zou enigszins moeten lijken op het gevoel van nagloeiende gelukzaligheid dat je normaal gesproken voelt na een normale trip met een normale dosis psychedelica. Er moet een milde invloed worden gevoeld die kan leiden tot een betere concentratie, focus en een hogere productiviteit en creativiteit. Ook zul je met microdoseren paddo's en truffels gelukkiger voelen en minder last hebben van sociale angst.

kuurboekje psychedelica

Houd je Microdosering routine bij in een dagboek!

Het wordt aanbevolen om met een duidelijke bedoeling te microdoseren met paddo's of truffels serieus te benaderen. Houd een dagboek bij om de veranderingen in jouw perceptie bij te houden. Dit helpt je tevens om er achter te komen of je de microdosis moet verhogen of verlagen. In het ideale geval zou je een normale leven moeten kunnen leiden zonder dat je merkbare psychedelische effecten ondervindt, maar aan het eind van de dag wél het gevoel hebt dat je productiever of creatiever bent geweest. Goed eten, sporten en spirituele bezigheden, zullen vrijwel zeker helpen om het effect van je microdoseren te versterken. Wanneer het echter angstig begint te voelen of slaapproblemen hebt tijdens een kuur van microdoseren, stop dan een paar dagen en verlaag de dosis. Nooit meer dan een paar weken (maximaal 8 tot 10) achter elkaar microdoseren met psilocybe paddo's of truffels, omdat de effecten van microdoseren op de lange termijn nog niet bekend zijn. Onthoud dat wat voor de ene persoon werkt, voor een ander misschien niet altijd hetzelfde effect heeft. Zie en beleef je microdoseringsroutine als iets nieuws en opwindends dat je kunt ontwikkelen naar je eigen persoonlijke behoeften.

Contra-indicaties en advies microdoseren

Wanneer je jonger dan 18-jaar oud bent dan raden we microdosering met welke drugs of psychedelica zoals paddo's en truffels uiteraard af. De verkoop van psychedelica aan mensen die nog geen 18 jaar zijn, is zelfs verboden. Gebruik psychedelische middelen niet in combinatie met alcohol of andere drugs en al helemaal niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Indien je een psychische stoornis of lichamelijke aandoening hebt dan wordt microdoseren van psychedelica eveneens ontraden.

Niet langer dan 8 tot maximaal 10 weken microdoseren

Ook wordt de microdoseren van psychedelica zoals paddo's of truffels gedurende lange en onafgebroken periodes afgeraden. Las zo nu en dan een pauze in. Dr. Fadiman raadt dan ook aan om na maximaal 8 tot 10 weken voor minimaal een maand te stoppen, om psychische gewenning te voorkomen. Dit is ook uit veiligheidsoverweging, aangezien er nog geen onderzoek is gedaan naar de gevolgen van microdoseren op de lange termijn. Je kunt op een aanzienlijk veiligere manier microdoseren met magic truffels dan bijvoorbeeld met LSD. LSD is immers een geestverruimend middel dat vele malen sterker is. 

Wilt u meer lezen over Microdoseren met paddo's en truffels? Klik hier: WAAROM MICRODOSERING MET MAGISCHE TRUFFELS?