Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE MAAK JE EEN SPACECAKE?

HOE MAAK JE EEN SPACECAKE?

Elke cannabisgebruiker en ook veel niet gebruikers, hebben wel eens gehoord van de bekende spacecake. Veel coffeeshops verkopen Spacecake of muffins en zelfs koeken met THC. Allereerst wat is spacecake? Spacecake is een zogenoemde cannabis ‘edible’. Spacecake is de benaming voor een cake waarin cannabis is verwerkt. Het woord Space verwijst naar de effecten (THC) die deze cake tot stand brengt. Meestal wordt bij de bereiding van Spacecake, wiet of hasj in boter gesmolten en opgelost waardoor je wietboter krijgt. Deze wietboter is de basis voor het maken van veruit de meeste cannabis edibles. Je kunt wietboter maken van cannabis toppen, blaadjes, gruis, takjes en van hasj of een combinatie van dit alles. Houd er wel rekening mee dat niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit van het gebruikte plantmateriaal bepaalt hoe sterk je spacecake gaat worden. Van spacecake word je veel intenser en langer stoned, omdat je de cannabis niet rookt, maar eet en dus via de maag nuttigt. Hierdoor kan het wel even duren, ongeveer zo’n drie kwartier tot anderhalf uur voordat de effecten pas merk- en voelbaar worden, afhankelijk van de gebruiker.

Hoe lang duurt een trip na het eten van spacecake?

cannabis cake

Een zogeheten ‘’trip’’ of ‘’space’’ van spacecake duurt vaak 3 tot 6 uur dit kan echter zeker iets korter of juist langer zijn afhankelijk van de persoon, de hoeveelheid van de genomen dosis en de sterkte daarvan. We raden je aan vooral de eerste keer spacecake niet alleen te nuttigen en al helemaal niet in een depressieve of emotionele bui. Zoals eerder genoemd, de effecten van spacecake zijn veel heftiger en intenser dan bij het roken van cannabis. Het is het raadzaam om niet meteen teveel in te nemen, begin met een halve plak en wacht het effect even af. Je kunt later altijd meer nemen, bij teveel kun je namelijk niet meer terug en bij te weinig kun je nog altijd makkelijk wat extra nemen. Het is verder altijd verstandig om er een nuchtere persoon bij te hebben die geen spacecake of andere middelen nuttigt. Spacecake gebruiken is over het algemeen wel behoorlijk veilig, cannabis is immers een natuurproduct. Dat gezegd hebbende blijven THC-cannabis edibles uiteraard softdrugs, dus behoor je altijd ervoor te zorgen dat je er wel op die manier en met gezond verstand mee omgaat. Naast THC-cannabis edibles heb je ook cannabis edibles zonder THC of met CBD.

Wat zijn de effecten van spacecake met THC?

De effecten van spacecake worden het intenst wanneer je deze op een lege maag neemt. Vaak wordt dus aangeraden om ze niet op een volle maag tot je te nemen. Het is echter wel aan te raden een paar uur voordat je begint met je Spacecake een maaltijd te nuttigen. Het nemen van Spacecake op een volle maag kan ook, alleen zijn dan de effecten, vaak minder intens en soms iets minder lang aanwezig. Je kunt trouwens altijd na het eten van je spacecake of tijdens je trip gewoon nog wel wat eten als je bijvoorbeeld honger of trek hebt. Mocht er een moment komen dat het je allemaal even teveel wordt en je de effecten iets wil doen afnemen, zoek dan een rustige plek en eet of drink iets zoets met suiker. Ook Vitamine C werkt dan goed. Blijf altijd rustig en weet dat de effecten van spacecake altijd minder worden en uiteindelijk over zullen gaan. Bij gebruik van spacecake is er geen blijvende schade en de effecten werken altijd na verloop van tijd volledig uit.

Nu je al wat meer weet over Spacecake, wietboter en cannabis THC edibles in het algemeen, wordt het tijd om te gaan bespreken hoe je die overheerlijke spacecake nou precies maakt. We geven je een eenvoudig recept om een heerlijke spacecake te maken. Iedereen kan een spacecake maken en het leuke is dat je ze in allerlei smaken en vormen kunt maken, met tal van versieringen. Verras je vrienden, familie, kennissen en geniet samen van deze oer-Hollandse en overheerlijke cake! Uiteraard zorg je er altijd voor dat anderen weten wat er in je cake zit en dat de sterkte daarvan bekend is. Tijdens het bereiden van je Spacecake en/of tijdens het wachten op het effect van na inname, kun je altijd nog een jointje, bong of waterpijp roken.

Hoe maak je nou Spacecake?

spacecake THC

Laten we ten eerste een lijstje opstellen van wat je allemaal nodig gaat hebben, te beginnen met de ingrediënten:

 • Ongeveer 8 gram cannabis, of het equivalent in kracht in knipresten en/of hasj.
 • 225 gram bloem
 • 225 gram ongezouten boter
 • 200 gram kristalsuiker
 • 160 ml melk
 • 2 eieren
 • 1,75 theelepel bakpoeder
 • 0,5 theelepel zout

Je kunt altijd nog andere ingrediënten toevoegen om de cake, naar smaak, te verbeteren, waaronder: cacao poeder, vanille extract, glazuur, botercrème, chocoladevlokken, hagelslag, gedroogde vruchten (bijvoorbeeld citroen of blauwe bessen). Je merkt het al, eigenlijk kun je er van alles bij, in of over heen doen. Wat je maar wil. Gebruik al je fantasie!

Ten tweede, de apparatuur en andere benodigdheden:

 • Grinder/verkruimelaar
 • Grote mengkom
 • Kleine kom
 • Spatel of lepel
 • Cakevorm/bakvorm
 • Bakpapier of anti-aanbak spray
 • Oven
 • Magnetron
 • Saté/bamboe prikker of vleespen

Optioneel: een draadrek.

THC boter

Volg deze stappen hieronder in de juiste volgorde om de perfecte stoney Spacecake te bakken;

Verkruimel je wiet in de grinder en doe de vermalen wiet in een oven- of hittebestendige schaal. Je wiet moet gaan decarboxyleren, zoals dat heet. Dit is in feite niets meer dan het activeren van de cannabinoïden, zodat de wiet opgenomen kan worden door ons lichaam. Bij het roken van cannabis gebeurt dit al door verbranding, bij het eten doen we dit dus door de wiet eerst even zelf te decarboxyleren. Dit gaat als volgt: verwarm eerst je oven alvast voor op een temperatuur van tussen de 104 °C en 113 °C. Zet vervolgens de (vermalen) cannabis gedurende 30–40 minuten in de oven. Haal de cannabis er na 30-40 minuten uit. 

Verwarm nu de oven voor op 190 °C. Doe al de boter in een kom en verwarm dit ongeveer 20 seconden in de magnetron zodat het zacht en smeerbaar wordt. Roer de versgemalen en inmiddels gedecarboxyleerde cannabis in de boter. Vervolgens voeg je de suiker, bloem, melk, cannabis boter, eieren en je andere ingrediënten toe in de mengkom. Roer alles goed door tot je een gelijkmatig beslag hebt. Let op, dit kan even duren, maar is belangrijk want hiermee verdeel je de cannabis zo gelijkmatig mogelijk door het deeg. Mocht het beslag te droog zijn voeg dan iets extra melk toe en als het te nat is, dan voeg je een beetje bloem toe.

Vet nu de cakevorm/bakvorm in met (room)boter of anti-aanbakspray. Je kunt ook bakpapier gebruiken. Vervolgens giet je voorzichtig het beslag in de cakevorm en verdeel je dit gelijkmatig. Plaats de cakevorm in de oven en laat de spacecake 25 minuten bakken. Na ongeveer 25 minuten kun je gaan kijken of de Spacecake al gaar is. Steek de prikker (of een mes) in de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de Spacecake helemaal klaar. Kleeft er echter nog beslag aan dan laat je de cake nog maximaal 5 minuten in de oven. Laat de cake wanneer deze klaar is ongeveer 20 minuten afkoelen in het de cakevorm. Plaats de cake daarna ondersteboven (op het draadrek) en verwijder de cakevorm. Laat de Spacecake vervolgens nog eens 30 minuten extra afkoelen. Als de cake klaar is met afkoelen, kun je hem eventueel gaan versieren.

Zo nu weet je precies wat een Spacecake is en hoe je deze voor jou en je vrienden, familie of kennissen kunt maken. Verras iedereen met jouw nieuw verkregen bakkunsten! Wij wensen je enorm veel succes bij het maken van je (eerste) spacecake en uiteraard nog veel meer plezier en genot na het eten ervan. Bon Appétit!

Wil je meer interessante blogs lezen? Bekijk dan hier: al onze blogs!