Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MOE EN FUTLOOS? MET DEZE KRUIDEN KRIJG JE WEER ENERGIE!

MOE EN FUTLOOS? MET DEZE KRUIDEN KRIJG JE WEER ENERGIE!

Wie heeft er soms niet last van: zo’n dag waarop je niet vooruit te branden bent, een gevoel van futloosheid of dat je hersenen, maar niet goed lijken te werken. Met de hieronder genoemde kruiden krijg je snel weer energie. Ze geven je een oppepper, waardoor je zowel fysiek als mentaal beter kunt presteren. Soms heb je gewoon wat meer ondersteuning nodig en waarom zou je niet kijken wat moedernatuur in huis heeft? In deze blog vind je 5 natuurlijke kruiden voor meer energie.

De 5 beste kruiden voor meer energie

Voel je je vaak zo moe, alsof je elke dag minder energie hebt om de dag door te komen? Of ben jij die medewerker die altijd een dip heeft zo rond drie uur ‘s middags? Heb je moeite om op gang te komen na het opstaan? Wat het ook is, wanneer je die dip ook hebt, je hebt wat meer energie nodig! In plaats van naar de koffie te grijpen, zijn er prachtige, natuurlijke kruiden die je alle energie geven die je nodig hebt. Je kunt ze bijvoorbeeld als thee te drinken of als capsule nemen.

1. Gingko Biloba

Je kent Gingko Biloba waarschijnlijk als middel dat je geheugen kan ondersteunen. Maar deze plant kan nog veel meer. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt Gingko Biloba ingezet om ademhalingsproblemen te behandelen en de bloedcirculatie te verbeteren. Wij kunnen Gingko thee maken als we een gebrek aan energie hebben. Gingko biloba helpt je geestelijke energie een boost te geven. Met twee kopjes van deze thee per dag voel je je minder moe, heb je meer energie en kun je je beter concentreren. Verder helpt Gingko je stemming te verbeteren en is het een goed middel bij depressiviteit en angst.

2. Guarana

Guarana komt uit het tropisch regenwoud (de Amazone). Het is een klimplant en de zaden lijken een beetje op onze kastanjes. Guarana wordt steeds meer gebruikt in plaats van koffie en dat is geen wonder. Ook Guarana bevat cafeïne. Het bevat echter ook tannine, waardoor de effecten langer aanhouden dan bij koffie. Guarana geeft je energie een krachtige boost. Het voelt anders aan dan koffie, omdat het een meer evenwichtig effect heeft. Je zult dus niet gaan stuiteren, maar je gewoon opgewekt en energiek voelen. Guarana werkt tevens als een antidepressivum. Je kunt thee zetten van Guarana, maar het ook nemen als capsule.

3. Kratom

Kratom is een opwekkend middel en vooral de Thaise kratom is erg populair. De boom groeit in tropische gebieden, zoals Thailand, Myanmar, Papoea-Nieuw-Guinea, Maleisië en Indonesië. Hij geeft je op een natuurlijke manier energie en werkt stimulerend. Wanneer je je sloom of ongeconcentreerd voelt, kan kratom voor meer helderheid zorgen. Een positieve eigenschap is dat de effecten langer aanhouden dan bijvoorbeeld cafeïne. Kratom is alleen psychoactief in grotere hoeveelheden. Je kunt het nemen als extract, capsules, poedervorm of thee.

4. Kolanoot

In West Afrika wordt de kolanoot gezien als magisch. Hij wordt daar gebruikt om misselijkheid (ook bij zwangerschap) en koorts te behandelen. Maar de kolanoot is rijk aan cafeïne en theobromine. Vandaar dat de boom inmiddels ook in westerse landen als Turkije, Italië en ook in Californië wordt gekweekt.

Cafeïne en theobromine zijn stoffen die een mens weer energie geven. Theobromine is een alkaloïde en verhoogt de alertheid. Dit helpt om je beter te kunnen concentreren, waardoor je meer werk gedaan krijgt. Het zou verder ook kunnen zorgen voor een verbetering van je stemming, waardoor je je meer tevreden voelt. Gebruik kolanoten nadat je bent opgestaan, zodat je de hele dag profiteert van de energie. Je kunt kolanoot nemen als thee of een capsule.

5. Ephedra

Ephedra is geschikt voor mensen die een flinke boost in energie willen hebben. De plant bevat de stof ephedrine, die een vergelijkbare werking als cafeïne heeft. Ephedrine werkt echter krachtiger. Het doet je hartslag en dus ook je bloeddruk stijgen. Je voelt je daardoor energieker, helder en actief. Je lichaamstemperatuur stijgt en de bronchiën verwijden. Daardoor heb je meer energie en de effecten houden lang aan. Maar pas wel op met het gebruik van ephedra. Neem niet te veel ephedra. Als je teveel neemt, kun je last van hartkloppingen, onrust, slapeloosheid en een trillerig gevoel krijgen. Het is beter om het niet te lang achter elkaar te gebruiken, omdat er het risico van een hoge bloeddruk bestaat. Daarom adviseren we om alleen kleine doses te gebruiken.

Ephedra valt onder de geneesmiddelenwet en mag daarom ook niet als voedingssupplement verkocht worden. Maar zaadjes mogen wel, zodat je zelf je eigen plant kunt kweken. De takken en blaadjes kunnen geplukt en gedroogd worden. Daarmee kun je een opwekkende thee zetten.