Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TOP 5 WIETZAADJES VOOR DE BUITENKWEEK

TOP 5 WIETZAADJES VOOR DE BUITENKWEEK

Nog maar eventjes te gaan en de lente is alweer begonnen! Dit is voor velen van ons goed nieuws. De lente staat immers voor het begin van het leven, de vogeltjes zingen weer, het weer wordt ook beter en daarmee ook ons humeur. De lente luidt echter ook het begin van het buitenkweekseizoen in. En dat is weer fantastisch nieuws voor de kwekers onder ons! Daarom gaan wij van 24High jullie helpen bij het uitkiezen van de juiste en beste wietzaden voor de buitenkweek in het Nederlands en Noord-Europees klimaat. De juiste genetica kiezen, is hierbij van enorm belang! Allereerst beginnen we me met één van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je met het kweken van je eigen wietplantjes begint: wil je een regulier, een feminized of een autoflower zaadje gaan kweken?
 
Bij reguliere zaden kunnen er zowel vrouwtjes- als mannetjesplanten uit voortkomen. De mannetjesplanten dienen dan gescheiden te worden, omdat deze geen wiettoppen produceren. Je behoudt de mannetjes planten alleen als je kruisingen wilt maken en/of de vrouwtjesplanten wilt gaan bevruchten. Ervan uitgaande dat je dit niet wilt, moet je ze dus van elkaar gaan scheiden. Wij raden de reguliere zaadjes dus niet aan voor beginnende kwekers met weinig tot geen kweekervaring, maar voor de meer ervaren kwekers. Dan zijn we aangekomen bij de "feminized" ook wel gefeminiseerde wietzaadjes genoemd. Bij deze wietzaden komen er met 99,9% zekerheid vrouwelijke planten uit voort. Bij hoge uitzondering kan het gebeuren dat er een mannelijke of een hermafrodiete plant (die laatste is beide geslachten) uit voortkomt. Dit komt dus echter zelden voor zodat je er vrijwel altijd van uit kunt gaan dat er bij gefeminiseerde zaden, vrouwelijke wietplantjes uit voortkomen. Deze vinden wij dan ook zeer geschikt voor beginnende kwekers.
Hier top 5 van cannabis zaadjes die geschikt voor het outdoor kweken?

1. Hollands Hope van Dutch Passion Cannabis seeds

Eén van de eerste en klassieke Hollandse "buiten" soorten, wordt al gekweekt sinds 1980. Een grote cannabisplant met korte internodes en zeer goede opbrengst. Een zwaar Indica effect met een krachtige "knock-out" high. De Hollands Hope is behoorlijk schimmelbestendig en een krachtige en compacte Indica die grote toppen maakt en geschikt is voor wisselvallige klimaten met natte en koude nazomers. Deze wietzaden worden dan ook door ons sterk aanbevolen voor alle buitenkwekers in Nederland. De Hollands Hope heeft een bloeitijd van ongeveer 8 weken. De planten worden buiten 1,5-2,5 meter hoog met lange toppen van ongeveer 40-50 cm. Ze kan uiteraard afhankelijk van de kweekomstandigheden tussen de 100 en 1000 gram opleveren. De  heeft de volgende eigenschappen:

 • Bloeitijd: 8 weken 
 • Oogsttijd: eind september, eerste week van oktober
 • Opbrengst: zeer hoog
 • Categorie: gefeminiseerd 
 • Indica/Sativa: 100% Indica
 • Binnen/Buiten: voornamelijk buiten
 • THC percentage: +/- 15%

 

2. Frisian Dew van Dutch Passion Cannabis seeds

De mooiste "volle grond" variant die Dutch Passion heeft ontwikkeld. De Frisian Dew is de kruising van een vrouwelijke Super Skunk met een mannelijke Purple Star. Alhoewel Dutch Passion in de  afgelopen 20 jaar veel Skunk/Purple hybriden ontwikkeld heeft, zagen wij nog nooit eerder zoveel potentie! De Frisian Dew is lichtpaars van kleur en 50% Indica, 50% Sativa. Een bijzonder hoge opbrengst en een gunstige stam/blad verhouding zijn karakteristiek voor deze hybride soort. Ze is niet vatbaar voor schimmel en al met al een zeer volledig presterende volle grond variëteit. Ze heeft een zacht "Purple" aroma en zorgt voor een krachtige high. Kortom, een stabiele, sterke plant en een echte must voor de volle grond kweker, vooral in de noordelijkere klimaten. Deze soort levert mega opbrengsten onder de juiste kweekomstandigheden. Als je haar liever toch in een pot wilt gaan kweken, gebruik dan net als bij de Hollands Hope een pot van 50L en bij voorkeur nóg veel groter. Dan zul je behoorlijk wat curing potten gaan vullen!


De Frisian Dew heeft de volgende eigenschappen: 

 • Bloeitijd: 7 tot 8 weken
 • Oogsttijd: eind september, eerste week van oktober
 • Opbrengst: ver bovengemiddeld
 • Categorie: gefeminiseerd
 • Indica/Sativa: 50% Indica en 50% Sativa
 • Binnen/Buiten: buiten
 • Genetica: Super Skunk x Purple Star
 • THC percentage: +/- 10%3. Northern Lights van Vision Seeds & Northern Lights Automatic van Royal Queen Cannabis Seeds

Northern Lights is één van de bekendste cannabisrassen ter wereld. Het is grotendeels een Indica-ras dat in de jaren '70 gekweekt werd in de VS uit Afghaanse genetica. In de jaren '80 kwam de plant al naar Nederland. Al snel nadat ze werd opgenomen in de Nederlandse kweekscéne, werd de Northern Lights dé standaard soort voor de indoor cannabiskweek. Ze veroverde de hele wereld en werd zodoende één van de basissoorten van de moderne cannabisveredeling. De afgelopen jaren hebben diverse kweek- en veredelingstechnieken geleid tot verschillende Northern Lights varianten. Allemaal met de beste eigenschappen van deze legende, maar dan elk met iets extra unieks. Wij verkopen Northern Lights wietzaden van twee verschillende en zeer bekende zadenleveranciers. Hoewel het dus dezelfde soort betreft, is de genetica van beide dus wel iets anders. Daarom bespreken we ze ook even apart.     

Northern Lights van Vision Cannabis Seeds

De gefeminiseerde Northern Lights wietzaden van Vision Seeds zijn al jaren favoriet bij veel cannabiskwekers vanwege de gemakkelijke kweekeigenschappen en geweldige narcotische waarden. Deze soort bevelen wij sterk aan voor beginnende buiten kwekers, omdat het één van de meest vergevingsgezinde soorten is die er bestaat. Een hoge bloem-tot-bladverhouding, compacte toppen, goede opbrengsten, een uitzonderlijke harsproductie en een neutrale smaak gevolgd met een sterke zoete nasmaak tijdens het roken, zijn allemaal kenmerken van deze geweldige cannabissoort! Het betreft een typische Indica met een sterk, maar zeer relaxt effect voor zowel lichaam als geest. Ze kan zowel buiten als binnen en zowel in de volle grond als in potten gekweekt worden!

De Northern Lights van Vision Seeds heeft deze eigenschappen:

 • Bloeitijd: 9 weken
 • Oogsttijd: (eind) september/begin oktober
 • Opbrengst: bovengemiddeld tot hoog
 • Categorie: gefeminiseerd
 • Indica/Sativa: 80% Indica en 20% Sativa
 • Binnen/Buiten: buiten
 • THC percentage: 15+%

Wij hebben ook gefeminiseerde autoflowering Northern Lights Auto zaden van Vision Seeds beschikbaar. Deze Northern Lights Auto zaadjes gaan bijna direct over naar hun bloeifase. Ze beginnen vanzelf na enkele weken al met bloeien! Als resultaat gaat het kweken van deze soort ontzettend snel.

De Northern Lights Auto van Vision Seeds heeft de volgende eigenschappen: 

 • Bloeitijd: 8 weken
 • Oogsttijd: +/- 3 maanden na planten 
 • Opbrengst: gemiddeld tot bovengemiddeld
 • Categorie: gefeminiseerde autoflower
 • Indica/Sativa/Ruderalis: 80% Indica en 20% Ruderalis
 • Binnen/Buiten: beide van toepassing
 • Genetica: Northern Lights x Mexican Ruderalis
 • THC percentage:  +/- 15%

Northern Lights Automatic Royal Queen Cannabis Seeds

De Northern Lights Automatic van Royal Queen Seeds is een perfecte mix van nieuw en oud. Northern Lights Automatic is zowel zelfbloeiend (autoflowering) als gefeminiseerd (feminised). Het is een erg veelzijdige soort. Perfect voor de discrete binnen- en buitenkwekers. Na een korte groeiperiode, ook wel de vegetatieve fase genoemd, ontwikkelt de soort een overvloed aan toppen. Haar gehele kweek- en levenscyclus doorloopt ze daarbij in slechts 9-10 weken na het planten van de zaden.

De Northern Lights Automatic levert een op zijn zachts gezegd royale oogst op en is misschien wel één van de meest opbrengende autoflowering soorten die er zijn. Ze wordt ongeveer 90-120 cm hoog. Daarmee is ze een nogal grote plant voor een autoflowering variant, maar haar oogst is daarbij ook in proportie. Ze levert buiten ongeveer 200 gram per plant op en maar liefst 550 gram/m² als je haar binnen kweekt! Net als de originele Northern Lights heeft de Northern Lights Automatic van Royal Queen Seeds een prettige, zoete smaak en een comfortabel, voornamelijk fysiek effect dat vaak gepaard gaat met een cerebrale boost. Het gaat hier om dezelfde klassieke soort van RQS, maar dan met een autoflowering tintje. Dat maakt haar ook een ideale plant voor medicinale gebruikers.

De Northern Lights Automatic van Royal Queen Seeds heeft de volgende eigenschappen:

 • Bloeitijd: 6 tot 8 weken
 • Oogsttijd: +/- 3 maanden na planten
 • Opbrengst: bovengemiddeld (voor een autoflower)
 • Categorie: gefeminiseerde autoflower
 • Indica/Sativa/Ruderalis: 80% Indica en 20% Ruderalis
 • Binnen/Buiten: beide van toepassing
 • Genetica: Northern Lights x Ruderalis
 • THC percentage: +/- 14%

4. Quick One van Royal Queen Cannabis Seeds

De Quick One is zoals de naam al doet vermoeden een uiterst snelgroeiende autoflowering ras. Ze behoorde tot de eerste autoflowering rassen. Ten tijde van haar introductie was ze één van de snelst groeiende wietplanten ter wereld. De Quick One stamt af van Canadese genetica en is gebaseerd op de originele autoflowering soort Lowryder. Ze is veredeld door het kruisen van Williams Wonder x Northern Lights met Ruderalis. De Ruderalis heeft de plant haar autoflowering eigenschappen gegeven. Dat betekent dat ze automatisch gaat bloeien zonder verandering van het lichtschema. Deze genetica staat aan de wieg van bijna alle autoflowering wietsoorten die er vandaag de dag zijn. Compacte, snelgroeiende plant met gemiddelde opbrengst! De Quick One wietzaden van RQS zijn allemaal gefeminiseerde zaden. Na het planten ervan worden het sterke vrouwelijke cannabisplanten. Deze zijn na ongeveer 8 weken klaar voor de oogst! Sommige planten doen er 9 weken over om volledig te rijpen, maar dat is nog steeds behoorlijk snel. Vooral als je je bedenkt dat de meeste fotoperiodieke cannabis alleen al 9 weken nodig heeft om te bloeien. De Quick One  is een kleine, compacte plant. Doorgaans wordt ze niet hoger dan 50-60 cm en is hiermee dus erg geschikt voor op het balkon of om ruim onder de schutting uit te blijven. Als je haar goed verzorgt, kan ze tot 150 gram per plant opleveren en sommige kwekers hebben er zelfs meer opbrengst uit weten te halen. De planten hebben frisse, kruidige en citrus-achtige aroma's. De smaak is mild, maar aangenaam en gaat gepaard met een prettige, fysieke high.

De Quick One van Royal Queen Seeds heeft de volgende eigenschappen: 

 • Bloeitijd: 5 tot 6 weken
 • Oogsttijd: +/- 2,5 maand na planten
 • Opbrengst: bovengemiddeld (voor een autoflower)
 • Categorie: gefeminiseerde autoflower
 • Indica/Sativa/Ruderalis: Indica 60%, Sativa 10% en Ruderalis 30%
 • Binnen/Buiten: beide van toepassing
 • Genetica: Lowryder#1 x Old School Indica
 • THC percentage: +/- 13%


5. Autoflowering Mix van Royal Queen Cannabis Seeds

Last but NOT least de Autoflowering Mix van Royal Queen Seeds. Wil je graag gaan kweken maar kun je nog geen keuze maken uit alle geweldige autoflowering soorten? Dan is dit dé perfecte mix voor jou! Dit is een gemengd pakket met een selectie van de originele en nieuwe autoflowering soorten van Royal Queen Seeds. Al deze soorten betreffen gefeminiseerde autoflowers en zijn de jaargetijden en het aantal lichturen dus niet van belang voor de kweek ervan. Ze kunnen vrijwel overal geplant en gekweekt worden, op bijna elk moment. Buiten zijn meervoudige oogsten in één seizoen zeker mogelijk. Alle varianten kunnen ook indoor worden gekweekt. Deze Autoflowering Mix omvat een aantal geweldige en nieuwe autoflowering hybriden, zoals Royal Jack Automatic, Royal Kush Automatic en Royal Bluematic. Dit zijn allemaal autoflowering varianten van klassieke wietsoorten, die over de hele wereld bekend en geliefd zijn. De Royal Bluematic is binnen 8 tot 9 weken klaar om geoogst te worden. De Royal Diesel Automatic en de Royal Kush Automatic hebben iets meer tijd nodig en zijn na 9 tot 10 weken klaar voor de oogst. Je krijgt daarbij in de mix ook nog enkele klassieke RQS autoflowers, zoals Royal Jack Automatic, Diesel Automatic, Quick One en Royal Kush. Dit zijn een aantal van de eerste geïntroduceerde autoflowering soorten die al snel de favorieten van veel autoflowering kwekers werden. Al deze varianten groeien in slechts 8 tot 9 weken uit van zaad tot plant en zijn dan klaar voor de oogst! Als je een aantal verschillende autoflowering wietsoorten wilt proberen met een serie verschillende highs en smaken, die allemaal in minder dan 10 weken klaar zijn voor de oogst, probeer dan de outdoor Autoflowering Mix van RQS!

De Autoflowering Mix van Royal Queen Seeds heeft de volgende eigenschappen:

 • Bloeitijd: 5 tot 8 weken
 • Oogsttijd: 2 tot 3 maanden na planten
 • Opbrengst: bovengemiddeld (voor autoflowers)
 • Categorie: gefeminiseerde autoflowers
 • Indica/Sativa/Ruderalis: Sativa’s & Indica’s x Ruderalis
 • Binnen/Buiten: beide van toepassing
 • THC percentage: +/- 15%

Hiermee sluiten we onze top 5 cannabiszaden voor het kweken in Nederlands en/of Noord-Europees klimaat af. Nu weet je alles wat je zou moeten weten om je keuze te kunnen maken wat betreft de soorten die jij dit jaar graag (buiten) zou willen gaan kweken. Heb je nog vragen of twijfel je? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij van 24High Seedshop wensen je alvast veel kweekplezier en uiteraard ook veel kweeksucces!

Deze blog is geschreven door: @TheStonedGrower (Instagram)