Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

5 DINGEN DIE JE FOUT KUNT DOEN BIJ HET TRIPPEN

5 DINGEN DIE JE FOUT KUNT DOEN BIJ HET TRIPPEN

Wist je dat je ook dingen fout kunt doen bij het trippen? Trippen kan een ervaring zijn die je leven een positieve boost kan geven, die je kijk op de dagelijkse werkelijkheid kan veranderen en je kan helpen voorbij angsten of andere belemmeringen te komen. Het is dan echter wel zaak dat je geen fouten maakt bij het gebruik van je tripmiddelen. Je zou bijvoorbeeld moeten zorgen voor een fijne omgeving, goed gezelschap en geen drugs moeten combineren. Maak jij deze 5 bekende fouten als je gaat trippen? Lees hier hoe je dit kunt voorkomen.

Veilig trippen

Wie nieuwsgierig is naar tripmiddelen, doet er goed aan te kiezen voor paddo’s (of truffels). Ze zijn, zo blijkt uit onderzoek van de Global Drug Survey uit 2017, de veiligste drugs die er bestaan. Hierbij werden reguliere drugsgebruikers ondervraagd. Om de veiligheid van een middel vast te stellen, wordt gekeken naar de noodzaak naar het ziekenhuis te gaan vanwege het gebruik van het middel. Paddo’s zijn het minst schadelijk van de recreatieve drugs. Van de bijna 10000 gebruikers hoefde slechts 0,2% naar de eerste hulp. Bij andere middelen was dit bijvoorbeeld 8,2% voor methamfetamine en voor alcohol 1,4%.

Echter, ook paddo’s brengen bepaalde risico’s met zich mee. Een bad trip kan een grote impact op je welzijn hebben. Probeer dit te voorkomen door de volgende 5 fouten bij het trippen niet te maken. Het maakt hierbij dus niet uit welk middel je gebruikt.

 

Fout 1: Het verkeerde gezelschap om je heen

Een van de dingen die je fout kunt doen bij het trippen is dat je niet let op welke mensen er om je heen zijn. Trippen kan een topervaring zijn, maar dat lukt alleen als je in goed gezelschap bent. Bevind je je tussen mensen die niet weten wat het effect is van psychedelica, dan kon het wel eens een vervelende trip worden. Soms zullen mensen je uitlachen of gaan pesten om wat er met je gebeurt, bijvoorbeeld als je misselijk wordt of om hoe je je gedraagt tijdens het trippen. Dat zal natuurlijk geen positieve uitwerking op je hebben. Dit soort omstandigheden kan ervoor zorgen dat je last krijgt van paranoia aanvallen.

Zorg dus dat je mensen in je omgeving hebt die je kent en die je zelfs kunnen helpen als dat nodig is (regel een tripsitter!). Het is goed als ze weten wat de effecten van paddo’s, wiet of andere drugs zijn. Je zult zeker merken dat het trippen dan een stuk fijner is.

Fout 2. Geen aandacht voor set en setting

Zeker als je voor het eerst gaat trippen is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de omgeving. Maar in principe is het altijd van belang dat je in een ruimte bent waar het rustig is en je je prettig voelt. Ga dus niet high worden op een druk feest met onbekende mensen. Doe het vooral niet als je zelf niet lekker in je vel zit. Je eigen stemming is namelijk eveneens een belangrijke factor. Zit je met stress, voel je je onrustig, bang of verdrietig, laat het trippen dan aan je voorbij gaan. Dit kan namelijk een bad trip veroorzaken.

Kies een plek die je kent en waar je weet dat je veilig bent. Je eigen huis of dat van een goede vriend is een prima keuze. Zorg dat de sfeer goed is dat er mensen zijn die je kent en dat je je positief voelt. Lekker trippen lukt alleen als je kalm bent en op je gemak. Ruim je woonkamer op en leg spullen klaar die je tijdens je trip die je misschien wilt gebruiken.

Fout 3: Onrustige en angstaanjagende beelden

Wanneer je hallucineert verwerken je hersenen binnenkomende prikkels op een andere manier. Wat je om je heen ziet, is dus van belang. Ben jij aan het trippen en staat de televisie aan, zorg dan dat er geen griezelige, bloederige of andere verontrustende beelden bij je kunnen binnenkomen. Je gevoelens worden tijdens een trip uitvergroot en versterkt. Dit soort beelden kunnen dus zorgen voor heftige, negatieve gevoelens en gedachten. Dit geldt ook voor muziek, dus zet een fijne, positieve playlist klaar voor je begint.

Fout 4: De tijd niet nemen

Trippen kost tijd en het zou zonde zijn als je die tijd niet nam. Als je tijdsdruk voelt, heeft dit een negatief effect op de ervaring. Juist als je gaat zitten stressen zul je geen fijne trip hebben, het kan angst en paranoia opwekken. Vergeet dus niet gewoon ruimte vrij te maken in je agenda, voor een psilocybine trip zeker zo’n 6 tot 8 uur.

Fout 5: Het combineren van verschillende drugs

Dacht je je trip nog wat spannender te kunnen maken? Er zijn mensen die denken dat alleen paddo’s, LSD of MDMA niet genoeg zijn. Ze kunnen het vast nog leuker maken door verschillende drugs te combineren. Dat is dus een grote fout die je kunt maken tijdens het trippen. Gebruik je bijvoorbeeld alcohol met paddo’s, dan bestaat de kans dat je verward en gedesoriënteerd gaat voelen. Alcohol nemen voor je paddo’s gaat gebruiken, kan de misselijkheid verergeren waardoor je moet overgeven. Niet echt een lekker begin van je trip.

Ook andere combinaties zijn echt af te raden. Speed en wiet samen veroorzaakt gevoelens van angst. Alcohol en ketamine kunnen de coördinatie van je zenuwstelsel hinderen, waardoor je bewusteloos kunt raken. De effecten van verschillende drugs samen zijn niet goed te voorspellen. Houd het bij 1 soort drugs om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wil je een intenser effect, gebruik dan gewoon iets meer van het middel.

Deze 5 fouten zijn gemakkelijk te voorkomen door een goede voorbereiding van de trip. Het is echt de moeite waard om te doen, want dan haal je veel meer uit de ervaring. Let op de omgeving, zet de televisie uit en lekkere muziek aan, combineer geen drugs en zorg voor goed gezelschap. Als je nu ook nog ruim de tijd neemt voor het trippen, kun je echt genieten van jouw magische reis.

Lees hier, over het belang van een tripsitter tijdens een trip met psychedelica!