Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

PSYCHEDELICA EN SPIRITUALITEIT: LEER JE INNERLIJKE ZELF KENNEN

PSYCHEDELICA EN SPIRITUALITEIT: LEER JE INNERLIJKE ZELF KENNEN

Psychedelica zijn krachtige en heel veelzijdige drugs. Denk aan synthetische drugs als LSD en met natuurlijke psychedelica aan, cactussen, paddo’s of truffels. Ze worden veelal recreatief gebruikt, maar wist je dat psychedelica nog veel meer te bieden heeft? Onder de juiste omstandigheden bieden ze de sleutel om je innerlijke zelf te leren kennen.

Psychedelica en spiritualiteit gaan goed met elkaar samen om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Een psychedelische gebruiker kan met een goed plan allerlei dingen over zichzelf te weten komen. Dit komt doordat je tijdens het gebruik van psychedelica de grenzen van je bewuste geest vervaagd. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om zowel als persoon en op spiritueel vlak te groeien. Benieuwd hoe je dit kunt doen? We vertellen je graag meer.

Wat is psychedelica?

Als eerste is het belangrijk om te weten wat psychedelica precies is. Wat doen psychedelische drugs en hoe werkt het?

Psychedelica zijn drugs die het besef van tijd en ruimte laten veranderen. Hierdoor ga je de wereld anders zien en meemaken. Kleuren lijken feller, het lijkt alsof dingen bewegen en je manier van denken is heel anders. Zo’n ervaring wordt door veel mensen een trip genoemd. Psychedelica staat daarom ook beter bekend als tripmiddel. De duur van zo’n trip verschilt per drug en de werking van de drug is vaak sterker wanneer je meer van het middel neemt.

Gebruik van psychedelica

Psychedelische drugs worden veelal recreatief gebruikt, maar de drug is ook goed voor spirituele ervaringen of voor gebruik als hulpmiddel bij therapie. Psychedelica kunnen werken als een sensorische stimulans voor als je relaxed naar muziek wilt luisteren. Of als je de dag lachend door wilt komen zijn psychedelica je graag van dienst. Maar ook voor diegene die zijn bewustzijn wil ontdekken, kunnen psychedelische drugs helpen je geest te ontsluiten.

Wat is spiritualiteit?

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van psychedelica voor een spirituele ervaring, leggen we je eerst uit wat spiritualiteit is. Spiritualiteit heeft alles te maken met je geest en gaat over de manier waarop je in het leven staat. Volgens velen een zweverig begrip, maar dat hoeft niet zo te zijn. Spiritualiteit gaat namelijk over dat wat je beweegt, en dat wat zin en betekenis geeft aan je leven. Dit kan met inbegrip van, maar ook volledig los staan van religie, godsdienst of van het geloof in een transcendente werkelijkheid.

Wat is spiritueel bewustzijn?

Tegenwoordig houden steeds meer mensen zich bezig met zaken als meditatie, mindfulness, healing en spiritualiteit. Bewustwording is een van de grootste trends van dit moment. De gemiddelde mens gaat 5% bewust en 95% onbewust door het leven. Van alles wat een mens denkt, voelt, weet, ervaart, doet en zegt, is maar een klein deel bewust. Wanneer je spiritueel bewust wilt zijn ga je op zoek naar het onbewuste in het leven om erachter te komen dat het leven veel meer in petto heeft. Je gaat meer bewust leven en beter voor jezelf zorgen.

 

Waarom psychedelica voor een spirituele ervaring?

Psychedelica zorgt ervoor dat de grenzen van de bewuste geest worden vervaagd, waardoor je als persoon en op spiritueel vlak kunt groeien. Hoe deze trip eruit ziet is voor iedereen verschillend. De inhoud van je onbewuste geest geeft namelijk invulling aan deze reis. Het gaat over de door jou gevormde ervaringen, normen, waarden en ambities in het leven. Onplezierige of plezierige ervaringen, je komt ze allemaal tegen tijdens zo’n reis. Het beoordelen en accepteren van deze ervaringen kunnen jou helpen met het ontwikkelen van je bewustzijn.

Nog een aantal belangrijke factoren die je reis beïnvloeden en waar je rekening mee moet houden:

  • De setting. Het gebruik van psychedelica op een veilige locatie brengt een hele andere belevenis dan op een onveilige plek.
  • Jouw motivatie. Als je alleen maar pret wilt hebben zullen de inzichten tegen vallen.
  • Jouw spirituele ontwikkeling gaat niet op als je de waarheid over jezelf niet accepteert.
  • Het verwerkingsproces. De nieuwe inzichten die je hebt opgedaan moet je goed verwerken en toepassen in het dagelijks leven om een beter persoon te worden.

Persoonlijke groei met psychedelica en spiritualiteit

Met de juiste doeleinden en gebruik van psychedelica en spiritualiteit zou je in staat moeten zijn om je onbewuste geest te leren kennen. Let wel op, alleen een correct gebruik van psychedelica laat zien wie je echt bent. Als je diep van binnen alleen maar een recreatieve trip wil, dan is dat helaas alles wat je krijgt. En houd altijd in je achterhoofd dat psychedelische drugs een hulpmiddel zijn voor spirituele groei. Je zult de inzichten toch echt zelf moeten verwerken en toepassen in je dagelijks leven. Succes!

Wil je meer weten over wie die ontdekkers zijn van psychedelica? Klik, hier!