Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS LACHGAS?

WAT IS LACHGAS?

Di-stikstofmonoxide (N2O) staat beter bekend als lachgas. In het ziekenhuis wordt het gebruikt om de patiënt een roesje te geven en in de partyscene om er lekker mee te feesten. Het geeft je als partyganger een roes van korte duur, denk dan aan 1 a 5 minuten. Je wordt er licht van in je hoofd en het geeft je een ontspannend en euforisch gevoel. Beeld en geluid kan anders binnenkomen en je kan dingen zien en horen die er misschien niet zijn. Toch is het een interessante drug binnen het gamma.

Wat is lachgas en waar wordt het voor gebruikt?

Lachgas is een kleurloze en geurloze stof. Bij inademing vertraagt het gas de reactietijd van het lichaam. Dit resulteert in een kalm, euforisch gevoel. Lachgas kan worden gebruikt om pijn te behandelen. Het werkt ook als een licht kalmerend middel. Daarom wordt het soms vóór tandheelkundige ingrepen gebruikt om ontspanning te bevorderen en angst te verminderen. Lachgas werkt snel als kalmerend middel, maar het duurt niet lang voordat de effecten verdwijnen. Lachgas is veilig. Maar zoals bij elk type medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Hier volgt een overzicht van de mogelijke bijwerkingen van di-stikstofmonoxide.



Veiligheid voorop

Bij directe inademing uit tanks of whippets (lachgascapsules) is het gas intens koud (-40 °C) en kan het bevriezing van neus, lippen en keel veroorzaken (inclusief de stembanden). Aangezien het gas ook onder constante druk staat, kan het scheuren in longweefsel veroorzaken wanneer het rechtstreeks uit tanks of capsules wordt ingeademd. Het vrijgeven van lachgas in een ballon helpt het gas op te warmen en de druk te normaliseren alvorens je het inademt. Mensen kunnen zichzelf ook verwonden als ze defecte gasdispensers gebruiken, die kunnen in het ergste geval zelfs exploderen. Het achtereenvolgens afgeven van meerdere gasflessen met één cracker(een handapparaat dat wordt gebruikt om een lachgascapsule/whippet te 'kraken') kan ook koude brandwonden aan de handen veroorzaken. Er is momenteel geen bewijs dat aantoont dat het mengen van lachgas met andere stimulerende middelen de gezondheidsrisico's vergroot. Desondanks is het echter wel mogelijk dat het combineren van het gas met stimulerende middelen en andere medicijnen het hart extra onder druk zet, de bloeddruk verhoogt en de hartslag kan verstoren. Anekdotisch bewijs suggereert dat het combineren van di-stikstofmonoxide met andere substanties zoals cannabis, ketamine, LSD, paddo en salvia intense dissociatie kan veroorzaken.



Verdere informatie

Di-stikstofmonoxide is legaal en kan daarom gewoon worden verkocht en gebruikt. Het is overal te koop, omdat het veel toepassingen heeft. Di-stikstofmonoxide wordt bijvoorbeeld middels slagroompatronen veelvuldig in de keuken (restaurants) gebruikt voor het maken van schuimen, slagroom of crèmes. De laatste jaren wordt het gebruik van lachgas als recreatieve drug of partydrug steeds populairder. Als recreatieve drug staat lachgas inmiddels al de zevende plek van meest gebruikte recreatieve drug ter wereld, volgens een wereldwijde enquête, de Global Drug Survey, die elk jaar via internet bij tientallen duizenden recreatieve gebruikers wordt afgenomen. Lachgas is veel veiliger dan andere drugs, maar desondanks begint het toenemende verbruik van deze substantie steeds meer zorg te baren in sommige landen waar lachgas de laatste tijd enorm populair is geworden: Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland... Momenteel wordt het in Spanje vooral geconsumeerd op festivals en toeristische plekken, zoals Ibiza en de Costa del Sol, niet zozeer door de Spanjaarden zelf, maar vooral door feestende toeristen. Gebruik een slagroompatroon voor wat het is bedoeld en als je een drugs wilt proberen kijk dan eerst even bij de natuurlijke psychedelica die we aanbieden. Hiervan weten we zeker dat verstandig gebruik geen schade aanricht. Wees voorzichtig!