Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

PASSIEBLOEM ALS MAO-REMMER VERSTERKT DE WERKING VAN PADDO’S EN ANDERE PSYCHEDELICA

PASSIEBLOEM ALS MAO-REMMER VERSTERKT DE WERKING VAN PADDO’S EN ANDERE PSYCHEDELICA

Passiebloem (Passiflora Incarnata) is een prachtige plant en is te herkennen aan de diepblauwe bloemen. Deze klimplant wordt niet alleen geprezen vanwege zijn schoonheid, maar nog meer voor de geneeskrachtige werking. Het heeft een effectieve werking voor tal van lichamelijke en mentale ongemakken, zoals slapeloosheid, angst, ontstekingen, huidirritaties, brandwonden en astma.

Daarnaast wordt passiebloem regelmatig gebruikt in combinatie met paddo’s en andere psychedelica. In dit artikel leggen we je uit wat de werking is van passiebloem, wat een MAO-remmer is en waarom oplettendheid geboden is wanneer je een MAO-remmer combineert met psychedelica.

Werking van passiebloem

Passiebloem is een geneeskrachtige plant waarvan het gebruik al eeuwen teruggaat. Het werd met name gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel, maar werkt ook effectief tegen misselijkheid, angst en slapeloosheid. De werkzame stoffen van passiebloem zitten in de bloemen, bladeren en de stam van de plant. De gedroogde passiebloem is te gebruiken als thee in de pure vorm of als extract. Daarnaast is het ook verkrijgbaar als tinctuur, waarvan je een aantal druppeltjes onder je tong plaatst.

Werkzame stoffen van de plant

De plant met zijn prachtige bloemen zit vol met flavonoïden. Dit zijn natuurlijke bestanddelen van planten en hebben een ontgiftende werking en zorgen voor kleur in de bloemen. Deze flavonoïden zijn ook terug te vinden in groente en fruit en zijn supergezond. De werkzame bestanddelen die zorgen voor het rustgevende effect van passiebloem zijn harmine en harmaline. Deze stoffen bieden onder andere ondersteuning voor een goede nachtrust.

Passiebloem bestaat dus uit hele gezonde, natuurlijke bestanddelen die perfect zijn voor een kopje thee voor het slapen gaan. Toch is het gebruik van passiebloem een bekend begrip bij ervaren gebruikers van psychedelica. Passiebloem bevat namelijk MAO-remmers, waar het stofje harmine één van is. Vanwege de MAO-remmende kwaliteiten speelt passiebloem een belangrijke rol bij de creatie van entheogene, psychedelische brouwsels, zoals Ayahuasca.

Wat is een MAO-remmer?

De belangrijke neurotransmitters serotonine en dopamine worden in ons lichaam afgebroken door het enzym MonoAmino-Oxidase. Een MAO-remmer zorgt ervoor dat dit proces van afbraak sterk vertraagd wordt. Serotonine en dopamine hebben direct invloed op onze gedachten en daarmee ons gedrag.

Serotonine beïnvloedt de perceptie op de werkelijkheid en is verantwoordelijk voor het reguleren van het humeur. Wanneer dopamine en serotonine te snel afgebroken worden en de voorraad dus te laag is, kan er sprake zijn van een depressie. Vandaar dat MAO-remmers veel voorkomen in medicijnen als antidepressiva en kalmeringsmiddelen.

psychedelics


MAO remmers en psychedelica

Alle psychedelische drugs hebben één ding gemeen: ze werken op de serotonine-receptoren in de hersenen. Het stofje serotonine speelt dus een belangrijke rol in het verloop van je trip en wordt extra geactiveerd door het gebruik van psychedelica. Combineer je psychedelica met een MAO-remmer, dan wordt de afbraak van onder andere serotonine en dopamine flink vertraagd. Met een langere en intensere trip tot gevolg.

Passiebloem en paddo’s

De meeste psychedelica vallen onder Monoamino’s en worden afgebroken door de MAO enzymen die standaard in ons lichaam voorkomen. Psilocybine/psilocine, de werkzame stof in truffels en paddo’s wordt erg langzaam afgebroken en werkt gemiddeld vier tot zes uur.

Wanneer je het gebruik van truffels of paddo’s combineert met een MAO-remmer, zoals passiebloem wordt de duur en intensiteit van de trip nog extra verlengd. De combinatie van een MAO-remmer en psilocybine/psilocine wordt psilohuasca genoemd.

Vanwege het langzame afbraakproces van de werkzame stof psilocybine/psilocine is het aan te raden om paddo’s niet te combineren met een zware MAO-remmer. Wil je een MAO-remmer gebruiken, ga dan voor passiebloem. Dit is een mildere MAO-remmer en verdiept en verlengt de trip zonder dat er veel extra risico’s ontstaan.

mao-remmer

Risico’s gebruik passiebloem als MAO-remmer

De dosering van de MAO-remmer is erg belangrijk. Dit verschilt per persoon en per situatie. Lees je hier goed over in voordat je eraan begint. Een verkeerde dosering kan namelijk levensgevaarlijk zijn!

Kortdurende symptomen van een overdosering passiebloem als MAO-remmer zijn duizeligheid, slapeloosheid en hoofdpijn. Bij langdurig, overmatig gebruik zijn de symptomen serieuzer en moet je meer denken aan spierspasmen en een prikkelend gevoel in de zenuwen.

De combinatie van passiebloem en psychedelica kan een hele mooie toevoeging zijn en je trip intenser en dieper maken. Ondanks dat passiebloem één van de mildere MAO-remmers is, blijft voorzichtigheid ten strengste geboden! Lees je dus goed in, laat je informeren door ervaren gebruikers en begin altijd met een lage dosering.