Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd
Slider image 1

NIEUWSTE BLOGPOSTS

BEURRE DE MARRAKECH: DE TRADITIONELE CANNABISBOTER

Beurre de Marrakech, ook wel bekend als Marokkaanse hasjboter, is een traditionele vorm van edibles die zijn oorsprong vindt in Marokko. Deze speciale boter wordt gemaakt door cannabis (meestal hasj) te infuseren met boter, waardoor een krachtige basis ontstaat voor verschillende gerechten en gebakjes. In deze blog gaan we dieper in op wat beurre de Marrakech is, hoe je het maakt en hoe het gebruikt kan worden.


YERBA MATE: DE GEZONDE ENERGIEKICK VAN DE ZUID-AMERIKANEN

Yerba Mate is de koffie onder de theesoorten. Deze kruidenthee drinken de Zuid-Amerikan graag en veel voor een goede energieboost. Het heeft ondertussen ook de weg naar het westen gevonden. Alle hipsters in Berlijn halen hun energie bijvoorbeeld al jaren uit flesjes Club Mate, waarin het hoofdingrediënt uiteraard Yerba Mate is. Maar naast energie heeft het drinken van ‘mate’ nog meer voordelen. Het kan ook bijdragen aan een gezond cholesterolprofiel, je hartgezondheid, ontstekingen en zelfs een handje helpen als je wilt afvallen. Sommige mensen vinden dat mate een fijnere energiekick geeft dan koffie, omdat het je minder nerveus zou maken. Benieuwd? Lees hier alles over dit interessante plantje.


ALKALOÏDEN: MOEDER NATUUR'S GENEESKRACHTIGE EN STIMULERENDE STOFJES

Alkaloïden zijn werkzame stofjes die in planten en dieren zitten. Ze kunnen heel gezond zijn, maar je ook doen spacen. Bekende voorbeelden van alkaloïden zijn cafeïne, cocaïne en nicotine. Ook de psychoactieve stof die je doet trippen van paddo’s en magic mushrooms is een alkaloïde: psilocybine. Lees hier alles wat je moet weten over deze natuurproducten.


SPIRITUELE REINIGING: RITUELEN EN MANIEREN OM JE GEEST EN LIJF TE ZUIVEREN

Voor een schoon lijf stap je onder de douche of in bad. Maar wat doe je voor een schone geest en ziel? Het antwoord: spirituele reiniging! De Engelse term heb je vast weleens gehoord, ‘spiritual cleansing’. Kort gezegd een ‘cleanse’. Met zo’n spirituele reiniging verwijder je negatieve energieën, zorg je voor meer contact met je ware zelf en met de wereld om je heen. Klinkt goed, toch?


GUARANA: GEZOND BESJE UIT DE AMAZONE

In het prachtige Amazonegebied groeit tussen de vele geneeskrachtige planten en bomen een wonderbaarlijke plant: guarana. Dit plantje wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder meer energie. In onze moderne wereld vind je guarana terug in energiedrankjes en supplementen. Daarmee kun je jouw energielevels en focus een opkikker geven. Maar de plant heeft nog meer gezondheidsvoordelen! Lees hier hoe gezond guarana precies is.


ONDERZOEK GEEFT HOOP: CANNABIS VEELBELOVEND BIJ DEPRESSIE

Gebruik van cannabis werd altijd afgeraden bij depressie, omdat wietgebruikers vaker gediagnosticeerd werden met deze aandoening. Vandaar dat men vermoedde dat wiet juist depressie kon veroorzaken of verergeren. Nu is er onderzoek dat erop wijst dat het juist zou kunnen helpen. In deze blog kijken we wat er hierover inmiddels bekend is.


SLECHT GESLAPEN? 6 TIPS VOOR MEER ENERGIE OM DE DAG DOOR TE KOMEN

Er is niks zo vervelend als 's ochtends uit bed te stappen en te beseffen dat je je vermoeider voelt dan de avond daarvoor, omdat je slecht geslapen hebt. Je vraagt je af hoe je de dag moet doorkomen. Zowel lichamelijk als geestelijk kun je meestal niet goed presteren als je slecht geslapen hebt. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je energie een boost te geven. In deze blog geven we je 6 tips!


WIETZADEN ONTKIEMEN IN DE AARDE: ZO PAK JE DAT AAN

Het ontkiemen van wietzaden in aarde is een kwetsbaar proces. Sommige kwekers lopen, zelfs als ze veel ervaring hebben, tegen problemen aan. Maar de meeste problemen ontstaan juist doordat je eerder teveel doet dan te weinig. In deze blog lees je wat je kunt doen om je wietzaadjes zonder veel problemen door deze periode heen te loodsen.


WELKE PSYTRANCE FESTIVALS MAG JE NIET MISSEN DIT JAAR?

De beste muziek, de meest geestverruimende sfeer, dansen en feesten tot de zon weer opkomt: als jij van muziek en psychedelica houdt moet je dit jaar wel op een van deze Psytrance festivals geweest zijn. In Europa worden deze zomer overal geweldige festivals georganiseerd. We zetten hieronder de beste en meest bijzondere voor je op een rijtje.


ONMISBAAR IN JE KEUKEN: DEZE KRUIDEN EN SPECERIJEN ZIJN SUPER GEZOND

De natuur zit bomvol gezonde plantjes en kruiden die je lijf en brein kunnen opkikkeren. Sommige zijn nog superlekker ook. Met deze kruiden kun je dus niet alleen je maaltjes een extra smaakbeleving geven, maar bijvoorbeeld ook je immuunsysteem versterken, ontstekingen remmen, je geest kalmeren en je algehele gezondheid verbeteren. Lees hier welke onmisbaar zijn in jouw kruidenrekje en maaltijden. Met deze supergezonde kruiden en specerijen haal je het beste uit beide werelden in je keuken!


WAT IS WIETBOTER?

Wietboter, ook wel bekend als cannabisboter, is een veelzijdig en populair ingrediënt in de wereld van edibles (eetbare cannabisproducten). Het wordt gemaakt door cannabis te infuseren in boter, waardoor de psychoactieve componenten zoals THC en CBD vrijkomen en worden opgenomen in het vet. Dit proces resulteert in een boter die zowel in smaak als effect verschilt van gewone boter. Wietboter wordt vaak gebruikt in verschillende recepten om eetbare cannabisproducten of cannabis voedsel te maken die zowel recreatief als medicinaal kunnen worden gebruikt.


DE MYSTIEK VAN WIEROOK: SPIRITUELE RITUELEN MET GEURSTOKJES EN PLANTEN

Wierook is niet alleen een geurend middel om je huis gezelliger mee te maken of de geur van jonko te verdrijven. Deze geurige stokjes worden al heel lang gebruikt in religieuze en spirituele rituelen over de hele wereld. In het oude Egypte, het christendom en boeddhisme heeft wierook een centrale plek. Amerikaanse inheemse volkeren waren vele eeuwen terug al in de weer met het branden van Palo Santo en salie. Lees hier alles over de traditionele gebruiken van deze geurige rituelen.


WAT IS INTROSPECTIE EN HOE PAS IK DIT TOE? EEN PRAKTISCHE GIDS VOOR ZELFVERBETERING

Introspectie is een belangrijk onderdeel van zelfreflectie en zelfbewustzijn. Het betekent letterlijk ‘naar binnen kijken’. Hierbij onderzoek je je eigen gedachten, gevoelens, emoties en gedrag en analyseert dit om er een beter mens van te worden. Door introspectie kun je dus meer inzicht krijgen in jezelf, je motivaties en je doelen. En zo kun je stappen maken en een leuker en beter mens worden. Het is wel even wat werk. Je zult jezelf bijna letterlijk tegenkomen en geconfronteerd worden met minder leuke kanten van jezelf. Maar dan heb je ook wat! Hier vertellen we je hoe je introspectie toepast in de praktijk.


DOE JE EIGEN ONDERZOEK: ZO VIND JE BETROUWBARE INFORMATIE OVER DRUGS EN SUPPLEMENTEN

Informatie is overal, dankzij het internet. Geweldig, al die kennis binnen handbereik. Maar er is een groot nadeel: we weten niet zo goed meer wat klopt en wat niet. Het lijkt soms alsof wetenschappers elkaar tegenspreken. En zo trappen heel veel mensen in complete onzinverhalen. De gevolgen kunnen variëren. Het kan zijn dat je een paar tientjes verliest, omdat je een supplement koopt dat niet werkt. Maar je gezondheid kan ook gevaar lopen. Zo zijn er miljoenen mensen die geen gluten eten omdat een paar influencers roepen dat tarwe en brood slecht voor je zijn. Wat overigens niet zo is, dus eet vooral die croissants als je er lekker op gaat. Wat zijn dan wél bronnen die je kunt vertrouwen? Hoe en waar vind je nu betrouwbare informatie om de juiste keuzes te maken wat betreft drugs, supplementen en je algehele gezondheid?


GINSENG: KRACHTIGE PLANT UIT DE OOSTERSE GENEESKUNDE

Ginseng is een plant die je veel terugziet in de traditionele Oosterse geneeskunde. Met name in het oosten van Azië, al duizenden jaren. Maar ook in Noord-Amerika is het een populair plantje dat door veel mensen wordt gebruikt. Waarvoor? Waarvoor niet, kun je beter vragen! Zo vind je het terug in potentieverhogende middelen en brein- en energieboosters. Ook remt het ontstekingen en krikt het je immuniteit iets op. Deze knol wordt dan ook de ‘King of Herbs’ genoemd. Lees hier waarom precies!


CEREMONIËLE CACAO: WAT IS HET?

Cacao wordt al eeuwen gebruikt in ceremoniële context. Lokale culturen in de America’s gebruiken het al eeuwenlang voor spirituele en persoonlijke doelen. Dit is (helaas voor de chocoladeliefhebbers) geen zoet snoepfestijn, want je nuttigt pure en rauwe cacao. Dit is lang niet zo lekker als een bewerkte chocoladereep, maar wel vele malen gezonder. Ook heeft het spirituele effecten. Ceremoniële cacao zou je bijvoorbeeld in contact brengen met je ware zelf. Maar bovenal is een cacaoceremonie bedoeld om in groepsverband te doen. Je kunt hiervoor afreizen naar sjamanen die diep in de jungle wonen, maar zelf kun je ook prima aan de slag met ceremoniële cacao. Lees hier alles over dit magische drankje.


FRESHMUSHROOMS: MAKKELIJKE PADDO GROWKITS MET MOOIE OOGSTEN

Fresh Mushrooms is een gerenommeerd merk dat de gemiddelde psychonaut vast zal kennen van hun 100% Mycelium Magic paddo growkits. Fresh Mushrooms heeft voor iedere tripper wel een geschikte kit. Van de Golden Teacher tot de McKennaii en growkits met shrooms van over de hele wereld. En of je nu een beginner bent op paddogebied of juist graag een extra potente soort zoekt. Wat hun growkits gemeen hebben, is dat ze heel makkelijk zijn om te gebruiken. Minimale moeite en een maximale oogst aan paddo’s, is samengevat wat je van FreshMushrooms kunt verwachten.


MANIFESTEREN KUN JE LEREN: ZO KRIJG JE ALLES DAT JE WILT

Een leven vol overvloed, geluk, liefde en succes: niet voor jou weggelegd denk je? Toch wel! Met de kracht van manifesteren kun je jouw dromen, ambities en verlangens realiseren. Facts. Er is zelfs een wet naar vernoemd, dus dan moet het wel kloppen. De Law of Attraction, je kent hem ongetwijfeld. Maar natuurlijk is het niet simpelweg een kwestie van roepen dat je iets wil en het vervolgens in je schoot geworpen krijgt. Je moet er wel een beetje werk en actie in steken. Hier leren we je alles over deze geweldige techniek en hoe je deze kunt toepassen in jouw straks gelukkigere leven.


KARMAPUNTEN SCOREN: EEN ZUIVER LEVEN VOLGENS DE WETTEN VAN KARMA

Karma is een begrip dat iedereen wel kent. Door iets goeds te doen, scoor je karmapunten. ‘Fout’ gedrag is dan weer slecht voor je karma. De filosofie achter karma is dat acties gevolgen hebben. Hoe het precies werkt, is vastgelegd in 12 wetten van karma. Lees hier alles over deze principes en hoe je ze toepast. Enne… of je er nu in gelooft of niet: je bent het er vast mee eens dat de wereld een stuk mooier zou zijn wanneer iedereen volgens deze filosofie zou leven. Bovendien vind je je vast een mooier mens wanneer je bewuster volgens de karma-wetten leeft. Doe er dus je voordeel mee!


JOURNALING: MEER VERBINDING MET JEZELF EN HET SPIRITUELE

Wil je meer rust in je hoofd, werken aan jezelf, bepaalde levensdoelen behalen en weten hoe jij innerlijk kunt groeien? Dan is journaling een hele slimme zet. Een journal bijhouden is meer dan je gal spuwen in een dagboekje. Het gaat vele stapjes verder en is echt een goede tool voor persoonlijke groei. Journaling stelt je namelijk in staat om te reflecteren en meer connectie te voelen met jouw ware zelf. Ook kun je jouw wensen voor de toekomst het universum in slingeren door in je journal deze zaken te manifesteren. Moet je er vervolgens wel iets mee gaan doen natuurlijk - maar onderschat de kracht van jouw pen zeker niet! Lees hier hoe je jouw zielenroerselen op papier zet middels journaling en deze omzet in persoonlijke en spirituele groei.


WAT IS EEN THC DETOX EN HOE DOE JE HET?

Detoxen betekent dat je je lichaam reinigt van bepaalde schadelijke chemische stoffen, maar wist je dat je ook een THC detox kunt doen? Wanneer je wiet gebruikt, blijft THC langere tijd in je lichaam aanwezig. Mogelijk wil je tijdelijk stoppen met cannabis om te detoxen of is het je bedoeling helemaal te stoppen. In deze blog leggen we uit hoe je een THC detox kunt aanpakken en wat je beter wel en niet kunt doen.


KAUWEN VOOR ENERGIE: ALLES OVER DE EFFECTEN EN HET GEBRUIK VAN QAT

Qat is naast een mooi scrabblewoord ook een stimulerend plantje. In delen van Afrika en in de Arabische wereld kauwt men op de bladeren van de plant om meer energie en een beter humeur te krijgen. Klinkt goed? Hier vertellen we je alles over het gebruik en de effecten van qat.


WANNEER ZOU JE HET BESTE MEDICINALE PADDENSTOELEN MOETEN NEMEN?

Een veel gestelde vraag van mensen is wanneer ze het beste medicinale paddenstoelen kunnen nemen op een normale dag. Eigenlijk is het niet zo belangrijk wanneer je een dosis neemt, belangrijker is dat je medicinale paddenstoelen consistent en gedurende langere tijd inneemt. Toch zijn er bepaalde unieke effecten van bepaalde paddenstoelen waar je rekening mee kunt houden. Daarom leggen we in deze blog uit op welk moment je het beste je dosis kunt nemen.


MAGISCHE TRUFFELS EN SPIRITUALITEIT: EEN VERKENNING VAN PSYCHEDELISCHE ERVARINGEN

Magische truffels, ook wel bekend als psilocybine truffels, zijn een fascinerend natuurlijk product dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor spirituele en religieuze doeleinden. Deze psychedelische substanties, afkomstig van bepaalde schimmelsoorten, hebben de potentie om diepgaande en transformerende ervaringen te veroorzaken die de grenzen van ons bewustzijn overstijgen. In deze blog gaan we dieper in op de relatie tussen magische truffels en spiritualiteit.


HOE SCHADELIJK IS ASHWAGANDHA?

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen wanneer je je met supplementen en gezondheid bezighoudt: de rel rondom ashwagandha. Een supplement dat al eeuwen traditioneel gebruikt wordt en dat anno nu ook in het westen veel fans heeft gekregen. Niks van de rel meegekregen? Of vraag je je af hoe schadelijk Ashwagandha nu is? We brengen je hieronder helemaal op de hoogte.


WAT IS MACA EN WAT ZIJN DE EFFECTEN OP JE LIJF EN LIBIDO?

Macawortel, maca in het kort, is een supplement dat steeds meer aandacht krijgt van het brede publiek. De voornaamste reden: deze ‘Peruaanse ginseng’ zou je libido en seksuele prestaties een opkikker geven. Wat je gender ook is. Het is dan ook een veelvoorkomend ingrediënt in verschillende van onze erotiekproducten. Ook zou het kunnen helpen bij vruchtbaarheidsproblemen. Lees hier alles over maca, de effecten en mogelijke risico’s.


PSYCHEDELIC CHEMSEX: HEEFT SEKS HEBBEN OP PSYCHEDELICA VOORDELEN?

Vrijwel iedereen die ooit seks of drugs heeft gehad, zal deze twee een keer hebben gecombineerd. Officieel heb je op zo’n moment chem sex: seks onder invloed van middelen. Dit zijn in de chemsex scene meestal zware verdovende en stimulerende middelen die in drugslabs worden gemaakt. Zo kan men urenlang doorgaan; lekker alle remmen los, al dan niet met een bups wildvreemden. Maar je kunt ook chemsex hebben onder invloed van psychedelica, knus met z’n tweetjes. Klinkt dat je iets aanlokkelijker in de oren? Lees dan snel verder. Hieronder duiken we even in de wereld van psychedelic ‘party en play’: seks onder invloed van psychedelica.


WAT HELPT BIJ ERECTIEPROBLEMEN?

Erectieproblemen: vrijwel iedereen met een penis heeft hier ooit mee te maken. Vaak is zo’n storing eenmalig. Je bent bijvoorbeeld gespannen of iets te high. 1 op de 10 mensen met een penis heeft hier met regelmaat last van. De impact van geen stijve kunnen krijgen kan enorm zijn. Relaties komen bijvoorbeeld onder druk te staan. En het zelfvertrouwen van de persoon in kwestie kan een behoorlijke deuk oplopen. Soms kun je er niets aan doen, maar vaak is er wel een oorzaak aan te wijzen. Ook zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Van leefstijlverbetering tot kruiden en andere middelen: dit helpt potentieel bij erectieproblemen.


WAT IS SPIRULINA EN HOE GEZOND IS HET?

Spirulina: je hebt vast al eens gehoord van dit felgroene goedje. Dit supplement wordt verkocht in capsules en als poeder, maar je vindt het ook geregeld terug in smoothies en healthy shotjes. Maar hoe gezond is spirulina eigenlijk? En wat zit er precies in? Lees hier alles over de voordelen van dit goedje voor jouw gezondheid.


SPIRITUALITEIT EN VEGANISME: WAT IS DE RELATIE?

Spiritualiteit draait om veel dingen: betekenisgeving, verbinding maken met het aardse en buitenaardse, persoonlijke verdieping, een verhoogd bewustzijn en compassie. Om maar een paar zaken te noemen. Het komt vaak voor dat mensen die spiritueel ontwaken, hun overtuigingen zien veranderen. En zo komt het dat vrij veel spirituele mensen veganistisch gaan leven, of het op z’n minst overwegen. Lees in dit artikel alles over de relatie tussen veganisme en spiritualiteit.


DE SPIRITUALITEIT VAN VASTEN: GOED VOOR LIJF EN GEEST?

Net als meditatie is vasten een goede manier om jezelf te leren kennen en je geest te zuiveren. Vasten en spiritualiteit zijn niet geheel verrassend met elkaar verbonden. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in verschillende religies, van de islamitische Ramadan tot joodse tradities, boeddhisten en hindoes. Maar je hoeft niet in een god te geloven om de spirituele vruchten te plukken van vasten. Lees hier waarom vasten past binnen een spiritueel leven en hoe je dit aanpakt.


WATERPIJP DIY: HOE MAAK JE ZELF EEN CANNABIS BONG?

Een bong, ook wel waterpijp genoemd, is een handige tool om cannabis mee te roken. Sommige smokers vinden dit een lekkerdere methode om high mee te worden dan met bijvoorbeeld een jonko met tabak. Bongs zijn te koop in allerlei uitvoeringen, van indrukwekkende glazen kunstwerken tot petite en praktische pijpjes. Maar je kunt ook zelf een bong maken. Lees hier hoe je stap voor stap een waterpijp maakt.


KAN KETAMINE HELPEN BIJ PSYCHISCHE KLACHTEN?

Ketamine ken je misschien vooral als recreationele drug, maar het is eigenlijk een sterk verdovingsmiddel. Breek je op het voetbalveld een been, dan kan het zijn dat je een shot ketamine krijgt om je de rest van de dag door te helpen. ‘Keta’,‘ket’ of ‘K’ staat sinds vrij kort echter ook bekend om het vermogen om psychische klachten te behandelen. Vooral mensen met therapieresistente depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSS) lijken baat te hebben bij ketamine. Maar naast de mogelijke levensverbeterende effecten zijn er ook risico's verbonden aan het gebruik van ketamine bij psychische klachten… Lees hier alles over de kansen die deze zogenaamde ‘ketatherapie’ biedt.


TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE: WAT IS HET EN WAT ZIJN DE BESTE MIDDELEN?

Traditionele Chinese geneeskunde, internationaal bekend als Traditional Chinese Medicine (TCM), is een duizenden jaren oude holistische geneeswijze. Overbodig om te zeggen is dat deze geneeskunde werd en wordt gebruikt in China. Maar ook landen in de regio maken gebruik van de kennis en kunde uit de TCM en de overkoepelende Oosterse geneeskunde. Het wordt door andere wetenschappen gezien als een zweverige pseudowetenschap, maar het zal je verbazen hoeveel bewijs er ondertussen wordt gevonden voor verschillende traditionele gebruiken binnen deze oude wetenschap. Daar staan echter wel veel totaal onbewezen claims tegenover… Lees hier wat TCM precies inhoudt en wat de beste middelen zijn die je volgens deze geneeswijze kunt nemen.


NEDERLAND DRUGSLAND? ZO GEK ZIJN WIJ OP TRIPPEN EN SLIKKEN

Vraag je toeristen naar de iconen van Nederland, dan noemt men tulpen, kaas en molens. Boomers zullen misschien over de dijken en deltawerken beginnen. De jongere generaties weten Nederland echter ook te vinden als drugsland. Cannabis, paddo’s, truffels en het hardere werk zoals XTC en ketamine; wij hebben het allemaal. Drugstoerisme is in Amsterdam ondertussen een hoofdpijndossier aan het worden. Engelsen en andere toeristen komen naar onze hoofdstad puur en alleen om een paar dagen héél stoned of high te zijn. En combineren daarbij drank en drugs alsof het niets is.


WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN HASJ EN WIET?

Ben je net begonnen met je te verdiepen in de wereld van cannabis, dan vraag je je misschien af wat de verschillen zijn tussen hasj en wiet. Er zijn allerlei producten beschikbaar op basis van wiet, van wietzaden en edibles tot hasj. Het is goed om precies te weten wat wat is, zodat je het juiste product voor jou kunt kiezen. In deze blog lees je wat hasj en wiet zijn, hoe ze verschillen, maar ook hoe ze overeenkomen.


WAT IS DE INVLOED VAN MEDIA OP JE TRIP?

Tegenwoordig brengen we veel tijd door op onze smartphones en sociale media en de vraag is: wat is de invloed van al die media op je trip? Net als in een droom, kun je tijdens het trippen dingen tegenkomen die je overdag hebt gezien op je telefoon. Surfen op internet kan dus wel degelijk invloed hebben op je trip. Dat kan positief, maar ook negatief zijn.


ALLES DAT JE MOET WETEN OVER LSD

LSD, kort voor lyserginezuurdi-ethylamide, is een zeer sterke hallucinogene drug. LSD staat bekend om de lange en intense trip die je ermee kunt beleven, hoewel dat laatste vooral van de dosis afhangt. Het is in staat om je realiteit flink te veranderen. Vandaar ook de liefkozende bijnaam ‘Alice’, naar Alice in Wonderland. Onderschat deze drug dus niet! Lees er hier alles over. Wat moet jij over LSD weten voordat je er aan begint?


ALTIJD ZIEK: DIT KUN JE DOEN OM JE WEERSTAND TE VERHOGEN

Ben jij altijd ziek en lijk je elke virus met je mee naar huis te nemen? Onwijs frustrerend! Hoe kun je nu je weerstand verhogen? Er zijn verschillende strategieën die je kunt inzetten om je immuunsysteem te verbeteren. Van gedrag tot voeding en supplementen: dit zijn de beste, wetenschappelijk bewezen tips om je weerstand mee te verbeteren.


MEDISCHE CANNABIS VOOR OUDEREN, WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Ouderen lijken beter te functioneren als ze medische cannabis gebruiken, zo blijkt uit onderzoek. Steeds meer ouderen gebruiken dit natuurlijke middel vanwege gezondheidsvoordelen. THC en CBD hebben invloed op veel processen in het lichaam. Maar waar kan het bij helpen en is het wel veilig voor ouderen? In deze blog gaan we hier dieper op in.


WAT ZIJN PADDO DRUPPELS EN ZIJN ZE VEILIG OM TE GEBRUIKEN?

Recent zijn paddo druppels in opkomst gekomen, maar de vraag is of ze wel zo veilig zijn om te nemen in plaats van gewone paddo's, bier of een pilletje. Voordeel is dat ze makkelijk zijn te doseren, maar er is niet veel bekend over de veiligheid. Paddo druppels zijn een nieuwe designer drug. In deze blog leggen we uit wat het precies zijn, wat de effecten zijn en of het een goed idee is om voor deze druppels te gaan.


HOE WORDT HASJ GEMAAKT?

Hasj en wiet maken al vele eeuwen mensen stoned. Toch zijn het twee heel verschillende middelen, als je het de kenner en liefhebber vraagt. Dat verschil zit hem, naast de effecten, vooral in de manier waarop het gemaakt wordt. Maar hoe wordt hasj nu precies gemaakt? En is dat nu in deze moderne tijd heel veel anders dan honderden jaren geleden? Lees hier hoe hasj precies wordt gemaakt.


HOE MAAK IK MIJN PSYCHEDELICA GEBRUIK BESPREEKBAAR IN MIJN OMGEVING?

Gebruik je psychedelica en heb je er baat bij of plezier van, dan zou je dat liefst de hele wereld willen vertellen. En natuurlijk je vrienden en naasten laten zien hoe waardevol trippen of microdosen kan zijn. Ook in therapie zou het cliënten helpen wanneer gebruik van psychedelica bespreekbaar is. Helaas is dat niet bij elke GGZ-aanbieder zo. Ondanks dat ons land vrij progressief is, rust er nog een behoorlijk stigma op psychedelicagebruik. Zeker onder zorgverleners. Een gemiste kans, want uit steeds meer studies komt naar voren dat geestverruimende middelen in therapeutische setting veel potentie hebben. Wil je toch graag open zijn over je ervaringen bij mensen in je omgeving, dan hebben we hier een aantal tips voor je.


COLANOOT: NATUURLIJKE OPPEPPER UIT AFRIKA

Dat er ooit echte ‘coca’ in Coca Cola zat, heb je vast al vernomen. Maar waar komt dan het tweede deel van die merknaam vandaan? Het antwoord: colanoot! En ook dit ingrediënt maakte van een glas Coca Cola een verfrissende oppepper. Wat is die ‘cola nut’ dan voor magisch spul? In het kort: colanoot is een forse noot of mega-zaad waar West-Afrikanen al heel lang lekker op gaan. In de 19e eeuw vond deze noot zijn weg naar het westen. En zo kwam het dankzij een inventieve apotheker in 1880 in Coca Cola terecht,


MAAK DEZE VALENTIJNSDAG EXTRA SEXY MET DEZE TIPS

Het is februari en dat betekent: Valentijnsdag komt er aan! De dag van de liefde, maar liefde kun je breed invullen natuurlijk… Heb jij zin in een sexy Valentijnsdag dit jaar? Dan kunnen wij je daar zeker mee helpen. Lees hier hoe jij van deze dag een feestje in bed maakt en jouw partner prikkelt. Niet iedereen is gezegend met een hoge sex drive. Kan jij of je partner/scharrel wel een libidoboost gebruiken? Lees dan ons recente artikel over natuurlijke afrodisiaca vooral eens goed door! In de natuur vind je namelijk allerlei gezonde lustopwekkers. En dus ook in onze shop. Een greep uit onze favorieten...


WAT ZIJN DE LAATSTE TRENDS IN DESIGNERDRUGS?

Designerdrugs worden ook wel nieuwe psychoactieve stoffen (NPS) genoemd. Een andere benaming die verkopers gebruiken, is research chemicals. Dit omdat ze zogenaamd alleen bedoeld zijn om onderzoek mee te doen, en niet om in te nemen. De realiteit is natuurlijk wel anders, dat weet iedereen! De markt van deze research chemicals is enorm en blijft maar groeien. Dat kan heel makkelijk, want ze zijn legaal. Wat zijn nu de laatste trends op het gebied van designerdrugs? En waar moet je op letten als je ze koopt?


WAAR KOMEN VISUALS VANDAAN TIJDENS HET TRIPPEN OP PSYCHEDELICA?

Wanneer je psychedelica gebruikt zoals LSD, magic truffles of DMT, ontkom je er niet aan: visuals, oftewel visuele effecten. Afhankelijk van hoe sterk je trip is, wordt alles kleurrijker, zie je extra patronen of entiteiten of wordt de wereld om je heen zelfs onherkenbaar. Maar waar komen deze visuals eigenlijk vandaan? Hoe kan het dat je brein zulke visuele effecten produceert als je gaat trippen?


WAT IS DAMIANA EN WELKE EFFECTEN HEEFT HET?

Damiana is een plantje dat van oudsher wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. De voornaamste: het verbeteren van je seksdrive én bedprestaties. Letterlijk een potent plantje dus! Naast het opkrikken van je libido zou het angst en stress verminderen, je buik en maag kalmeren en een lichte high kunnen geven. Lees hier welke van deze claims over damiana bewezen effecten zijn.


PSYCHEDELICATHERAPIE IN NEDERLAND: WAT ZIJN JOUW MOGELIJKHEDEN?

Heb je zelf therapie voor PTSD, depressie of angst, en wil je weten of psychedelica iets voor jou kunnen betekenen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Je kunt namelijk niet zomaar aan je therapeut melden dat je MDMA, paddo’s of andere psychedelica wilt toevoegen aan je therapie. 


NERVEUS NA TE VEEL KOFFIE OF UPPERS? DIT KAN JE NEMEN EN DOEN!

Koffie, energiedrankjes of zwaardere oppeppers kunnen je voorzien van een stevige energieboost. Soms is die net iets té stevig. Het gevolg: overprikkeling en nervositeit. Heel onhandig als je juist energie nodig hebt om dingen te doen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke kalmerende middelen die kunnen helpen. Met deze kruiden en planten kun je je innerlijke rust herstellen en je zenuwen kalmeren.


VAPEN: WAT KUN JE IN EEN VAPORIZER STOPPEN?

Vrijwel alles valt te vapen - maar je moet wel weten wat. Daarom gaan we in dit artikel in op de vraag: wat kun je het beste in een vape stoppen? Ook geven we je tips voor het zelf maken van je vape met geestverruimende middelen, zoals cannabis en DMT. Want ook dat kan er gewoon in!


DOE HET ZELF! KWEEK JE EIGEN PSYCHEDELICA, VAN TRUFFELS TOT PADDO’S, CACTI EN MEER

In onze shop vind je niet alleen kant-en-klare producten voor psychedelische ervaringen, maar ook kweekkits en zaden. Hiermee kun je zelf je psychedelica kweken. Helemaal legaal! Het geeft een trip toch net iets extra’s als je weet dat je spacet op je eigen gekweekte middelen. Daarom vind je hier een compleet overzicht van tripmiddelen die je thuis kunt kweken. Wat wordt jouw volgende project?


OLOLIUQUI: WAT ZIJN DE EFFECTEN EN HOE GEBRUIK IK HET?

Ken je Ololiuqui al? Deze zaden van de Rivea corymbosa-plant worden al eeuwenlang gebruikt in Azteekse culturen. Waar jij het voor kan gebruiken? Trippen! Deze 100% natuurlijke zaadjes hebben de potentie om je een LSD-achtige trip te bezorgen. Dit artikel vertelt je alles wat je over Ololiuqui, de effecten en het gebruik ervan moet weten.


WAAROM KRIJG JE DROGE EN RODE OGEN VAN HASJ EN WIET?

Veel cannabisgebruikers herkennen het: droge en rode ogen na het blowen van wiet of hasj. Tijdens het roken of na het eten van je edible begint het, en met een beetje pech zit je de volgende dag nog met plakkerige oogleden en rode oogjes. Waarom krijg je soms zulke droge en rode ogen van wiet? En belangrijker nog: wat kun je ertegen doen?


MISSELIJK TIJDENS HET TRIPPEN? ZO PAK JE HET AAN

Blowen, trippen en spacen is hartstikke leuk en waardevol. Maar soms word je ineens misselijk. Hoe kan dit? En belangrijker nog: hoe voorkom je dit? Lees hier wat je kunt doen bij misselijkheid tijdens het trippen op paddo’s, truffels en andere psychedelica. Misselijkheid is een van de meest voorkomende ongewenste bijwerkingen van psychedelica. Zelfs mensen die hier in het dagelijks leven nooit last van hebben, kunnen tijdens een trip toch ineens beroerd worden. Waar komt dit vandaan?


STOPPEN MET ROKEN MET PSYCHEDELICA EN ANDERE (HULP)MIDDELEN

Het roken van tabak is een veel voorkomende gewoontes, maar ook een van de moeilijkste verslavingen om vanaf te komen. Roken doodt per jaar 8 miljoen mensen, waarvan 1,3 miljoen niet eens zelf roken (maar meeroken). De helft van de rokers overlijdt door deze gewoonte. Schokkende cijfers, maar toch rookt een kwart van de wereldbevolking. 70% van de rokers wil stoppen, maar slechts 5% lukt het ‘cold turkey; zonder hulpmiddelen en medicatie’. 


PSILOCYBINE TEST: HOEVEEL PSILOCYBINE BEVAT EEN MAGISCHE PADDO?

Wil je precies weten hoe sterk jouw gekochte of gekweekte paddo’s of truffels zijn? Wel zo slim! Vooral paddo’s kunnen behoorlijk verschillen in sterkte: de ene oogst kan zomaar 10 keer sterker zijn dan de andere. Die sterkte wordt bepaald door de hoeveelheid psilocybine die jouw tripmiddel bevat. Met je blote oog kun je niet zien hoeveel dat is. Met de Psilo-Qtest neem je het zekere voor het onzekere. Deze laat je namelijk zien hoe potent de paddo’s of truffels zijn die je in handen hebt. En het mooie is: dit duurt slechts 30 minuten. Lees hier hoe je deze psilocybine test kit gebruikt.


DR. CANDY CBD OLIE MET SMAAKJES: IEDEREEN LUST HET!

CBD-olie heeft een nogal uitgesproken smaak. Zou jij de smaakbeleving zelfs ‘vies’ noemen? Voor jou heeft 24High iets nieuws: CBD olie met smaakjes. Zo kun je zonder te strijden met het aroma van CDB-druppels alsnog de gezondheidsvoordelen van dit stofje meepakken.


HET EINDE VAN JE TRIP: HOE ROND JE JOUW TRIP HET BESTE AF?

Ga je trippen op paddo’s, truffels of andere psychedelica, dan laat je je vaak leiden door het moment. Helemaal prima! De meeste trippers hebben wel eens moeite met het einde van een trip, wanneer de boel langzaam uitgewerkt raakt. Wat kun je op dat moment het beste doen om jezelf te vermaken en je comfortabel te voelen? Hier onze tips voor een optimaal einde van een psychedelische trip.


KOKEN MET MAGISCHE TRUFFELS: 2 EASY MAGIC TRUFFLES RECEPTEN

‘Normale’ truffels zijn een ware delicatesse. Sommige zijn zo zeldzaam en geliefd, dat de prijs per kilo enorm kan oplopen. Zo betaalde een liefhebber recentelijk een ton voor een witte truffel van nog niet eens een kilo. Van magische truffels zou je ook kunnen stellen dat ze een uitgesproken smaak hebben. Maar een delicatesse zal je gebruiker het niet horen noemen. Ben je niet bepaald fan van de smaak van magic truffles? Dan kun je ze ook verwerken in een culinair hoogstandje of simpel receptje. Zo sla je twee vliegen in één klap: een lekkere snack én de positieve effecten van een portie truffels.


PSYCHEDELICA EN DE KUNST: TRIPPY FILMS, BOEKEN EN SCHILDERIJEN

Psychedelica maken van alles in ons los. Ze voorzien ons van unieke verhelderende inzichten en levenslessen bijvoorbeeld. Maar psychedelica hebben ook geregeld een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van kunst. Van muziek tot schilderijen, films en boeken: dit zijn een aantal van de mooiste voorbeelden van hoe psychedelische ervaringen zijn gebruikt in de kunst. Sommige zullen je ongetwijfeld verbazen!


DROGEN EN CUREN VAN WIET: HOE PAK JE DAT AAN?

Na de wietoogst kun je nog niet meteen genieten van je cannabis. Het drogen en curen van wiet is een belangrijke stap als je de optimale kracht en geur van de plant wilt behouden. Door het drogen kun je al het water uit de toppen krijgen, waardoor je ze beter kunt roken. En curen, dat een paar weken duurt, zorgt ervoor dat je wiet een heerlijk, zacht aroma krijgt. De moeite waard dus om deze technieken toe te passen. In deze blog lees je hoe je dat aanpakt.


JONKO KLAPPEN OF ROLLEN: DE KUNST EN DE NEDERLANDSE STRAATTAAL VAN CANNABIS

In de wereld van de Nederlandse cannabis cultuur is de term "jonko klappen" een bekend begrip, vooral onder jongeren en in de straattaal. Deze term heeft een specifieke betekenis in de cannabisgemeenschap en is veel meer dan alleen een actie; het is een onderdeel van een cultuur. In deze blog duiken we dieper in wat 'jonko rollen / klappen' betekent, en verkennen we de context en het gebruik in de cannabis straattaal.


WELKE GEESTVERRUIMENDE KRUIDEN KUN JE IN JE EIGEN TUIN ZETTEN?

Wil jij ook een wonderbaarlijke tuin vol geestverruimende kruiden? Als je een tuin (of balkon) hebt, kun je zelf kiezen wat je hier in plant. Ga je voor gewone geraniums en hosta of zet je krachtige, kleurige bloemen in je tuin, zoals Yopo of Morning Glory? Ben je nieuwsgierig? Lees dan hieronder meer over welke planten geschikt zijn om in je eigen tuin te zetten.


DRANK EN DRUGS: WELKE KUN JE BETER NIET SAMEN NEMEN?

Zin in een avondje stappen? Misschien heb je wel bedacht dat je drank of verschillende soorten drugs zou kunnen combineren. Maar dat is toch oppassen geblazen, want sommige soorten geestverruimende middelen combineren echt niet goed. Ze kunnen onverwachte en gevaarlijke gevolgen hebben. Daarom leggen we in deze blog uit welke drank en drugs je beter niet samen kunt nemen.


TRIPPEN MET EEN APP: HOE IS DAT?

Overal bestaat tegenwoordig een app voor. Zo ook voor wie gaat trippen: de Field Trip app begeleidt jou tijdens die innerlijke reis. De makers van de app: Field Trip Health, een keten van klinieken die mentale problemen te lijf gaan met psychedelica zoals truffels, of paddo’s. Hun missie met deze app: het zijn van jouw ‘psychedelic guide’ voor, tijdens en na je trip. Hoe werkt deze app en is het iets voor jou?


KUN JE CBD EN TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE COMBINEREN BIJ CHRONISCHE PIJN?

Veel mensen kiezen tegenwoordig natuurlijke middelen om pijnklachten te behandelen. Chronische pijn kan je in je dagelijks leven ernstig hinderen en de reguliere pijnstillers die vaak worden voorgeschreven kunnen dan goed helpen. Deze brengen echter wel de nodige bijwerkingen met zich mee. Is het daarom een goed idee om bij chronische pijn CBD en Traditionele Chinese Geneeskunde te combineren? In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn en hoe effectief deze middelen zijn bij pijnklachten.


MAKKELIJK MICRODOSEN: WELK MICRODOSING MIDDEL KOST ME WEINIG MOEITE?

Van de in dit artikel genoemde middelen waarmee je kunt microdoseren, zijn niet alle legaal. Dat maakt het ene middel iets makkelijker om aan te komen dan de ander. Wil je het 100% legaal aanpakken? Dan zijn dit jouw opties, van makkelijk naar meer tricky:


DE BESTE PSYCHEDELISCHE MUZIEK VOOR TIJDENS JE TRIP

Muziek is een geweldige toevoeging aan een psychedelische trip op paddo’s, truffels, LSD, DMT en andere psychedelica. Het kan je tripervaring heel intens maken, of juist lichter. Muziek kan je bijna letterlijk bij de hand nemen en de trip een bepaalde richting op laten gaan. Het kan je ook tijdens een (bijna) bad trip weer op het juiste, blije pad brengen. Ben je een beginner wat betreft psychedelische muziek en wil je wat tips? Hier een aantal topartiesten om naar te luisteren tijdens het trippen.


LUCIDE LEREN DROMEN: HOUD EEN DROOMDAGBOEK BIJ

Wil je zelf bepalen wat je droomt en al je fantasieën uit laten komen terwijl je slaapt? Het bijhouden van een droomdagboek helpt je met het aanleren van deze skill, die lucide dromen heet. Een droomdagboek helpt je dromen te onthouden en ze sneller als zodanig te herkennen - de truc om lucide te kunnen dromen. Lees hier hoe je precies zo’n dagboek bijhoudt en waar je allemaal rekening mee moet houden als je jouw dromen voortaan wilt sturen.


LEVELING UP MET ELKE PSYCHEDELISCHE TRIP: VERBETER JOUW SPIRITUELE ERVARING MET LEREN EN REFLECTEREN

Een psychedelische of spirituele trip kan een behoorlijke experience zijn. Er kunnen allerlei gedachtes in je opkomen. Over hoe de wereld in elkaar zit bijvoorbeeld, maar ook over hoe jij zélf in elkaar steekt. Net als met een broodnuchtere indrukwekkende belevenis kun je veel van een trip leren. Maar je weet vast ook van jezelf dat je zulke lessen en ideeën snel weer vergeet. Waarna je er vervolgens niets mee doet. Zonde natuurlijk


DE BESTE EN BEKENDSTE MIDDELEN WAARMEE JE KUNT MICRODOSEN EN HUN EFFECTEN

In onze shop vind je allerlei natuurlijke geneeskrachtige kruiden of psychoactieve geestverruimende middelen. Hier kun je grote porties van nemen, om te trippen of om bijvoorbeeld een lekkere high te krijgen. Maar met veel van de middelen in onze smart- en headshop kun je ook microdosen. Je weet van paddo’s waarschijnlijk al dat deze magische zwammetjes zich uitstekend lenen voor een kuurtje om 


WAAROM ZOU JE AAN DE TRUFFELS GAAN? DE VOORDELEN VAN MAGIC TRUFFLES

Naast de wereld aan magic mushrooms vind je in onze webshop allerlei soorten magische truffels. Hiermee kun je microdosen, dus kleine hoeveelheden nemen, of juist met een grote portie voor een spirituele trip gaan. Maar waarom zou je eigenlijk aan de magic truffels? Wat zijn de voordelen van magische truffels, van microdoses tot grotere doseringen?


VEELVOORKOMENDE UITDAGINGEN EN PROBLEMEN BIJ HET KWEKEN VAN CANNABIS

Zou je graag zelf cannabis kweken? Of heb je eerdere pogingen gedaan om wietplanten groot te brengen, die helaas mislukten? Weet dat het kweken van cannabis best een uitdaging kan zijn. Een wietplant is gevoeliger dan je denkt. Maar als je het goed aanpakt, kun je op een flinke oogst rekenen. Lees hier welke uitdagingen en problemen je allemaal kunt tegenkomen bij het kweken van cannabis, binnen en buiten.


AMAZONE: REGENWOUD VOL MEDICINALE EN SPIRITUELE PLANTEN

Het Amazonewoud wordt ook wel ‘s werelds grootste medicijnkast genoemd. Wie hier ziek wordt, hoeft het hele regenwoud niet eens uit om genezing te vinden. De Amazone herbergt 80.000 plantensoorten, wat extreem veel is. Ter vergelijking: Nederland telt 3900 plantensoorten. Een aanzienlijk deel van de planten in de Amazone is geneeskrachtig. Een magische plek dus! Niet in de laatste plaats omdat er naast medicinale planten..


DE BESTE NATUURLIJKE AFRODISIACA: LUSTOPWEKKENDE PRODUCTEN VOOR EXPLOSIEVE EROTIEK

Kan jouw seksleven of libido wel een boost gebruiken, of wil je het langer kunnen uithouden in bed? Kijk dan eens naar onze afrodisiaca: lustopwekkende producten die jouw seksuele genot en prestaties verbeteren. Het mooie is: de natuur zit er stiekem vol mee! Lees hier welke planten jou kunnen helpen in bed.


CANNABIS INEENS LEGAAL IN THAILAND: VAN DRUGS TOT DUIZENDEN SHOPS

Wie recent in Thailand is geweest, zal iets zijn opgevallen: de prominente aanwezigheid van cannabis in het straatbeeld. En dat is uniek voor een land in Azië, waar een actieve voorliefde voor wiet je doorgaans een dikke gevangenisstraf oplevert. Nu is cannabis in weinig landen legaal, maar vooral Zuidoost-Azië straft gebruik en bezit fors.


WAT IS KAMBO?

Wel eens van kambo gehoord? Dit traditionele medicijn komt diep uit de Amazone-jungle en wordt daar al heel lang gebruikt door de locals. Wat kambo uniek maakt, is dat het afkomstig is van een kikker! Dit speciale diertje scheidt een stofje uit diens klieren, en daar kun je jouw lijf en bewustzijn een flinke optater mee geven. Vraag ons niet hoe de lokale bevolking hier ooit achter is gekomen… Wel kunnen we je alles vertellen over waarom en hoe mensen kambo gebruiken. Lees hier wat kambo is, welke effecten het heeft en welke mensen er baat bij kunnen hebben.


KOKEN MET WIET: 5 LEKKERE EN MAKKELIJKE RECEPTEN MET CANNABIS

Cannabis kun je niet alleen roken - wiet kun je ook verwerken in recepten en er zo edibles mee maken. Dit is niet alleen gezonder voor je longen, maar ook nog eens lekker. Bovendien geven edibles een duidelijk andere ervaring dan smoken. Wil je zeker weten dat je cannabis op de goede manier verwerkt in je eten? Hier vind je alles over koken met cannabis: van de juiste dosering en ingrediënten tot onze favoriete recepten.


BETER MEDITEREN: DIT KUN JE DOEN OM MEER UIT JE MEDITATIE TE HALEN

Op zoek naar een kalmere geest? Dan is meditatie een goede manier om mentaal en fysiek te ontspannen. Meditatie is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met stress of alsmaar racende (negatieve) gedachten. Herken jij je hierin? Dan is dit artikel voor jou! Lees hier wat jij kunt doen om meer uit je meditatie te halen.


ALTERNATIEVEN VOOR KOFFIE: DIT ZIJN DE BESTE VERVANGERS VOOR CAFEÏNE

Wist je dat na water koffie het meest gedronken drankje ter wereld is? Het stimulerende stofje cafeïne is wat koffie hoogstwaarschijnlijk zo populair maakt. Hetzelfde geldt voor energiedrankjes. Helaas is cafeïne niet iedereens beste vriend. Sommige mensen worden er onrustig of nerveus van. Zoek je toch een goede vervanger die je een oppepper kan geven? Dit zijn de beste alternatieven voor cafeïne en koffie.


5 REDENEN WAAROM JE MEER PADDENSTOELEN IN JE LEVEN KUNT GEBRUIKEN

Eet jij regelmatig paddenstoelen, dan ben je goed bezig. Paddenstoelen zijn schimmels die een grote hoeveelheid gezonde stoffen bevatten, die onze mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid kunnen ondersteunen. Er wordt dan ook steeds meer onderzoek naar de positieve effecten van paddenstoelen gedaan. In deze blog geven we je 5 redenen waarom je meer paddenstoelen zou moeten gebruiken.


WAT IS 5-HTP EN WAAR KAN JE HET VOOR GEBRUIKEN?

5-HTP is een voedingssupplement dat vooral gebruikt wordt om de stemming te verbeteren. Dit aminozuur is een voorloper van het geluksstofje serotonine, dat trouwens ook betrokken is bij de regulatie van slaap en eetlust. Het lijkt er dan ook op dat 5-HTP ook mensen met slaapproblemen en een overmatige trek kan helpen deze te verminderen. Lees hier alles over dit supplement en waar je het voor kunt gebruiken.


ONTNUCHTER SNEL MET ONZE REFRESH SOBER UP ANTI-KATER PIL!

Af en toe uit de band springen moet kunnen; alleen is de kater die hier vaak op volgt vaak niet heel welkom. Gelukkig is er tegenwoordig iets aan te doen! De Refresh Sober Up anti-kater pil is speciaal voor dit doeleinde ontworpen. Zeg dus maar dag tegen die brakke dagen. Lees hier alles over deze magische pil die je weer snel op de been helpt.


WAAR KAN IK IN NEDERLAND DEELNEMEN AAN EEN SPIRITUELE PADDO OF TRUFFEL CEREMONIE?

Heb je weleens thuis truffels of paddo’s gedaan, of ergens in de natuur met vrienden? Of ben je helemaal nieuw op dit terrein en ben je toe aan je eerste spirituele ervaring met deze natuurlijke tripmiddelen? Overweeg dan zeker eens om deel te nemen aan een spirituele paddo- of truffelceremonie. Met de juiste setting en begeleiding kun je namelijk een diepe en betekenisvolle trip ervaren, die je je hele leven bij zal blijven. Hier vertellen we je alles over hoe zo’n ceremonie eruit ziet en waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste aanbieder.


KAN JE KANT EN KLARE AYAHUASCA KOPEN OP DE BELÉN-MARKT IN IQUITOS, PERU?

Mocht je jezelf ooit in Peru bevinden, breng dan zeker een bezoekje aan de Belén-markt in Iquitos. Deze markt heeft namelijk een hele afdeling voor psychonauten en sjamanen, ook wel Shaman's Alley genoemd. Hier kan je allerlei traditionele kruiden, planten en geneesmiddelen vinden die gebruikt worden voor spirituele doeleinden, helende rituelen of gewoonweg een stevige trip. Een van de meest bekende en fascinerende middelen die op de Belén-markt in Iquitos


MEDITEREN EN YOGA: PERFECT VOOR JE BEGINT AAN EEN SPIRITUELE TRIP OP MAGISCHE PADDO'S

Voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor een paddotrip. Er zijn allerlei manieren om een spirituele trip op magische paddo’s voor te bereiden. Zo is het slim om de uren of dag voor de trip niet te veel te eten. Een comfortabele trip-omgeving, het juiste gezelschap en een fijne playlist kunnen eveneens een behoorlijk verschil maken. Ook is het verstandig om een trip in te gaan met een gezonde, ontspannen mindset. Een goede 


CALI WEED: ALLES OVER DEZE WIET UIT CALIFORNIË, USA

In Nederland zijn we natuurlijk ontzettend verwend wat wiet betreft. Niet alleen kun je gemakkelijk aan topcannabis komen, ook mogen we het zelf kweken. En dat geeft jou de volle controle over de kwaliteit van de oogst. Maar ook buiten ons wietparadijs is er geweldige cannabis te vinden. In de smokers scene staat de Amerikaanse wietsoort Cali Weed hoog aangeschreven. Cali wiet verwijst naar de staat waaruit de producten afkomstig zijn: Californië. Wat marihuana betreft, is dit de meest vooruitstrevende staat van de USA. En je kunt veel van Amerika vinden, maar één ding is zeker: ze houden van sterk.


WAT IS NU EIGENLIJK EEN CANNABIS STRAIN?

Wanneer je wilt beginnen met wiet kweken, kom je zonder twijfel ook de term cannabis strain tegen. Dit zijn namen als Pineapple Kush, Purple Haze en Blue Cheese. Dit zijn variëteiten van cannabis, soorten die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. In deze blog leggen we uit wat strains nu precies zijn en wat je erover zou moeten weten.


WAAR WORDT AYAHUASCA VOOR GEBRUIKT?

Ayahuasca was tot voor kort nog een obscuur middel waar niemand mee bekend was, behalve inheemse stammen. Tegenwoordig is dat wel anders. Ook jij zult ongetwijfeld iemand kennen die ‘Aya’ heeft gedaan. Of misschien heb je zelf een ceremonie bijgewoond, in de jungle van Peru of gewoon in ons kikkerlandje. Maar waar wordt Ayahuasca eigenlijk voor gebruikt? Kan jij baat hebben bij een ceremonie met dit sterke psychedelische brouwsel?


MEER ENERGIE: HAAL MEER UIT JE DAG MET DEZE TIPS EN SUPPLEMENTEN

Op zoek naar meer energie? Je bent zeker niet de enige! Vrijwel iedereen denkt soms of vaak: waarom ben ik zo moe? Extra energie krijg je bijvoorbeeld met verschillende natuurlijke middelen die je direct een boost geven. Maar vergeet niet naar je algehele leefstijl te kijken. De kans is groot dat je daar de nodige aanpassingen in kan doen, zodat je voortaan een stuk frisser en energieker wakker wordt. Gelukkig zijn er talloze manieren om je energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen. Hier onze beste tips voor meer energie, van supplementen tot langetermijnoplossingen.


LUCIDE DROMEN: MET DEZE TIPS BEPAAL JIJ WAT JE DROOMT

Iedereen die de film Inception heeft gezien, zal zich hebben afgevraagd: hoe kan ik mijn dromen beïnvloeden? Zelf bepalen wat je droomt, heet lucide dromen. Zo diep gaan als in Inception zal waarschijnlijk onmogelijk zijn. Maar met een beetje moeite en ondersteuning kun je echt veel meer uit je dromen halen dan je denkt. Er zijn bijvoorbeeld verschillende technieken die je daarbij kunt inzetten. Ook bestaan er natuurlijke supplementen die van jouw droomwereld een geweldige plek kunnen maken. Hier allerlei tips waarmee jij lucide dromen onder de knie krijgt.


EEN COMPLETE GIDS OM ZELF PADDO’S TE KWEKEN

Paddo’s zijn fascinerend en veel mensen zijn nieuwsgierig naar de effecten van psilocybe paddenstoelen. Helaas zijn ze niet verse en kant-en-klaar te verkrijgen. Maar als je er ooit van hebt gedroomd om je eigen schimmelparadijs te kweken in het comfort van je eigen huis, dan is een kweekset voor paddenstoelen misschien precies wat je nodig hebt. In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van de kweeksets voor magic mushrooms, van de legaliteit tot de verschillende kweeksets.


SPIRITUEEL TRIPPEN: WAT IS DAT?

Wanneer je psychedelische middelen neemt, kan er van alles gebeuren. Neem je meer dan een microdosis, dan zul je verschillende effecten gaan ervaren. Over het algemeen kun je zeggen dat je waarneming van de wereld verandert. Visueel bijvoorbeeld: van meer kleurtjes en patroontjes zien, tot kabouterkolonies of je voorvaderen uit een ander universum. Andere zintuigen, je stemming, beleving van tijd, mentale en fysieke energie...


WAT IS EEN LIQUID CULTURE EN HOE GEBRUIK JE DEZE?

Wil je graag zelf magic mushrooms kweken vanaf sporen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, we gaan je introduceren tot een handige techniek genaamd Liquid Culture. Met Liquid Culture kun je snel en gemakkelijk paddo-mycelium laten groeien. In dit artikel leggen we je uit wat Liquid Culture is, hoe je het kunt gebruiken en waar je een Liquid Culture set kunt kopen.


WAT IS DE STONED APE THEORY VAN TERRENCE MCKENNA?

Het feit dat mensen geestverruimende middelen gebruiken is best bijzonder en vooral dat we dat al duizenden jaren doen. Terrence McKenna schreef daar een boek over en stelde dat het gebruik van dergelijke middelen de aanzet heeft gegeven en aan de basis ligt van de ontwikkeling van onze hersenen. De vraag is of dat echt zo is. Wetenschappers zijn het er niet over eens. In deze blog kijken we wat de theorie precies inhoudt.


IN WELKE LANDEN VAN DE WERELD IS HET GEBRUIK VAN CANNABIS LEGAAL?

Als Nederlanders mogen we ons echt gelukkig prijzen met de wetgeving rondom wiet. Als een van de weinige landen is cannabis bij ons legaal. We mogen het kopen, gebruiken en bezitten. Ook het zelf kweken van wiet is toegestaan. Naast Nederland zijn er nog een aantal andere naties waar wiet volgens de wet oké is. Lees hier in welke landen van de wereld het gebruik van cannabis legaal is.


HOE VERSTERK IK EEN PSYCHEDELISCHE PADDO OF TRUFFEL TRIP?

Ben jij zo iemand die tijdens het trippen denkt “dit kan sterker”? Heb je het idee dat jouw trip buddies elke keer meer zien en voelen dan jij? Maakt een gewone portie magische paddenstoelen of truffels amper indruk op jou? Kortom: ben je op zoek naar een manier om je psychedelische paddo of truffel trip te versterken en intenser te maken? Lees hier hoe onder andere een MAO-remmer je helpt psychedelica naar een hoger niveau te tillen.


WAT IS RAPÉ?

Rapé, ook wel snuff genoemd, is snuiftabak met een rijke inheemse traditie. Oorspronkelijk werd het gebruikt door Zuid-Amerikaanse volkeren in rituele settingen. Het bevat weliswaar nicotine, maar het is zeker niet te vergelijken met het nonchalant roken van sigaretten. Lees hier alles over de historie van rapé. Hoe en waarom gebruik je het en wat zijn de effecten?


WISE ROOTZ: HET NIEUWE MICRODOSEREN MET TRUFFELS, CACAO EN MEDICINALE PADDENSTOELEN

Ken je Wise Rootz al, een nieuwe manier van microdoseren met truffels, cacao en medicinale paddenstoelen? Het combineren van psilocybine met andere breinstimulerende natuurlijke stoffen wordt steeds populairder. En met een reden: deze stoffen zijn afzonderlijk al effectief om je hersenen, stemming en prestaties een boost te geven. Combineer je ze met elkaar, dan zullen ze elkaar versterken en aanvullen. Lees hier alles over de combo van psilocybine met cacao en paddenstoelen zoals Cordyceps. Wat kan deze zogenaamde microdosing stack betekenen voor jou?


WANNEER SCHIET EEN CANNABIS BUITEN PLANT IN BLOEI?

Wietplanten hebben een vrij voorspelbare levenscyclus, waarbij ze vooral het licht volgen. Een cannabis buitenplant volgt wanneer en hoe lang het buiten licht is en schiet op basis daarvan in bloei. Weten wanneer je cannabis plant bloeit, geeft je een indicatie van het moment waarop je kunt oogsten. Waardevolle kennis dus! Lees hier wanneer de bloeiperiode aanbreekt, zodat je weet wat je mag verwachten van je buiten wietplant.


NA EEN BAD TRIP: ZO PAK JE HET DE VOLGENDE KEER AAN

Heb je weleens een bad trip meegemaakt en ben je nu een beetje huiverig om nogmaals psychedelica te gebruiken? Heel begrijpelijk, want een slechte trip kan zelfs een beetje traumatisch zijn. Zeker als je het niet aan zag komen. Maar wees gerust: je hoeft het trippen niet volledig te laten. Met deze tips kun je na een bad trip de draad van het trippen weer oppakken.


WELKE KRUIDEN / PLANTENSOORTEN BEVATTEN DMT?

DMT wordt door de meeste psychonauten beschouwd als het sterkste tripmiddel. Het geeft je weliswaar een korte trip van zo’n 20 minuten, maar deze kan ontzettend intens en levensveranderend zijn. DMT is een natuurlijke stof die in ons lichaam voorkomt in hele kleine hoeveelheden. Maar waar komt het spul vandaan dat je gebruikt om te trippen? Gelukkig wordt het niet uit mensen gewonnen, maar gewoon uit de natuur. Lees hier welke planten en kruiden DMT bevatten. Het zal je verbazen dat sommige gewoon in ons land groeien


WAT IS KANARIEGRAS?

Kanariegras heeft een onschuldige naam, maar dat is het zeker niet… Je hebt hier namelijk niet te maken met vogelvoer, maar met een zeer sterk tripmiddel. Althans: uit deze plant kun je DMT winnen,
wat een van de sterkste psychedelische middelen is die bestaan. Lees hier alles over kanariegras. Hoe kweek je het en...


WANNEER BEGIN JE MET HET GEVEN VAN VOEDING AAN JE CANNABIS OUTDOOR PLANT?

Een relevante vraag voor de outdoor kweker: wanneer is het slim om te beginnen met het geven van voeding aan je cannabis plant? Want dat deze voeding nodig heeft om optimaal te kunnen groeien, is een feit. Je moet wat...


WIE IS PAUL STAMETS EN WAT IS MICRODOSING STACK?

Al eens gehoord van microdosing stacking met de Paul Stamets stack? Dit is een manier van microdosen voor de echte pro’s op dit gebied. Met microdosen gebruik je, zoals je vast al weet, een fractie van een normale dosis van een middel. Meestal betreft dit psychedelica zoals...


4 NATUURLIJKE MIDDELEN BIJ EEN DEPRESSIE

Depressiviteit is de meest voorkomende psychische aandoening in Nederland. Huisartsen schrijven bij een depressie snel reguliere medicatie voor, de veel gebruikte antidepressiva. Maar natuurlijke middelen kunnen vaak net zo effectief zijn en kennen minder ernstige bijwerkingen...


HOE GEBRUIK JE COPAIBA EN WAT IS HET?

Copaiba: grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt en nu terecht denkt: wat is het? Net zoals onze meeste producten is ook dit een natuurproduct waar verschillende potentiële gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn. Lees hier welke dat allemaal zijn, en hoe...


DE BESTE SUPPLEMENTEN OM JE GEZONDHEID TE ONDERSTEUNEN

Ook al doe je nog zo je best om aan je gezondheid te werken, dat kan in de huidige maatschappij best lastig zijn. Je wordt aan alle kanten verleid met ongezonde snacks en stress kan ervoor zorgen dat je niet toekomt aan sporten of zelf koken. Maar je kunt in ieder geval...


HOE GEBRUIK IK MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO'S?

Of je ze nu gebruikt voor je plezier, voor spirituele diepgang of gewoonweg voor hun psychedelische effect, het gebruik van paddo’s is voor veel mensen een fijne aanvulling op hun leven. Er zijn veel verschillende manieren om magic truffels of mushrooms te gebruiken...


WAT IS SKULLCAP EN WAAR KAN IK HET VOOR GEBRUIKEN?

Heb jij al eens van skullcap (ook bekend als Glidkruid) gehoord? Dit plantje wordt in Azië en Amerika al eeuwenlang gebruikt. Maar ook tegenwoordig kunnen we er veel aan hebben. Zo zou je het kunnen gebruiken bij slaapproblemen, stemmingsklachten en bij infecties...


WAT ZIJN GELUKSHORMONEN EN HOE BEÏNVLOEDEN ZE JE STEMMING?

Wanneer je een gezellige dag hebt gehad met vrienden, een mooie boswandeling hebt gemaakt, of genoten hebt van een romantisch diner met je partner, voel je je tevreden en gelukkig. Waardevolle activiteiten zorgen daarvoor, zo zou je denken. Maar niet alleen wat je doet...


EVEN HELEMAAL TOT RUST KOMEN, DE BESTE TIPS

Stress, spanning en onrust zijn tegenwoordig veelgehoorde klachten. Iedereen heeft to-do lijstjes die niet af komen, we hebben zoveel aan ons hoofd dat onze concentratie eronder gaat lijden en we lopen constant te piekeren. Aan ontspanning komen we niet toe...


WAT IS CANNABIS?

Je hebt er vast weleens van gehoord - cannabis - ook wel bekend als marihuana. Het is een plant die al duizenden jaren wordt gebruikt voor recreatieve en andere doeleinden. Het bevat een aantal werkzame stoffen, waaronder THC en CBD, die verantwoordelijk zijn voor de psychoactieve en therapeutische...


WAT IS EEN MINDFOLD?

Ben je al bekend met de Mindfold: een speciale blinddoek voor wie graag even helemaal weg is bij het trippen? De creator van dit geweldige product dat elke tripper zou moeten hebben is niemand minder dan Alex Grey. Deze psychonaut maakt verbluffende trippy kunst. En nu dus ook de Mindfold. Lees hier alles over wat...


WAT IS HET KRUID GUAYUSA EN HOE GEBRUIK JE HET?

Guayusa is - naast een behoorlijke tongbreker - een kruid uit het Amazone-regenwoud dat de inheemse bevolking al eeuwen gebruikt als gezonde oppepper. De bladeren van deze boom, die 30 meter hoog kan worden, worden gedroogd, waarna er thee van wordt gebrouwen...


WAT ZIJN PSYCHEDELISCHE TRUFFELS VAN TOPKWALITEIT?

Ben je van plan om psychedelische truffels te gebruiken? Dan wil je natuurlijk een zo mooi mogelijke ervaring. Maar de ene truffel is de andere niet. Hoe weet je nu of de psychedelische truffels die je in handen hebt van hoge kwaliteit zijn? In dit artikel onze tips voor het kopen en gebruiken...


WAT IS DE JUISTE DOSIS MAGISCHE PADDO'S OF TRUFFELS?

Bepalen welke dosis magische paddo’s of truffels voor jou het beste werkt is een lastige vraag, waar eigenlijk niet één antwoord op mogelijk is. Soms worden shrooms of tripknollen gebruikt om flink te trippen met een hoge dosering, maar het wordt ook gebruikt om te microdoseren...


OP ZOEK NAAR 4:20 LIFESTYLE KLEDING? 24HIGH HEEFT HET!

Fan van cannabis, in welke vorm dan ook? Of je nu een enthousiaste blower bent, gek bent op edibles of het alleen bij het kweken van wiet houdt: 4:20 lifestyle kleding past jou! Niet bekend met de term “4:20”? Let us enlighten you… Dit is een synoniem voor het gebruiken van cannabis, vooral...


WAAROM EEN KWEEKBOEK GEBRUIKEN BIJ HET CULTIVEREN VAN MAGISCHE PADDO'S?

Het kweken van paddo's kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel enige planning en voorbereiding. Aangezien je niet de eerste bent die deze leuke hobby oppakt, is het niet nodig dat je zelf het wiel gaat uitvinden wat kweken betreft...


WAT IS DE MEDICINALE CORDYCEPS PADDENSTOEL?

Cordyceps paddenstoelen zijn de nieuwste rage, afkomstig uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Deze medicinale mushrooms zijn echter voor de verandering geen tripmiddel. Ook zijn het stiekem geen paddenstoelen, maar is het een schimmel. Misschien gebruik je ze...


WAT IS DE BESTE PRECISIEWEEGSCHAAL VOOR MICRODOSERING?

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen op social media of misschien heb je er al wel het een en ander over gelezen. Microdosering. Het innemen van hele kleine hoeveelheden psilocybine om gezondheidsvoordelen te ervaren zonder te gaan trippen. Effecten zoals meer...


HOE KWEEK IK TRUFFELS MET EEN TRUFFEL GROWKIT?

Veel mensen weten dat je zelf mushrooms kan kweken met een paddo growkit, maar wist je ook dat je zelf magic truffels kan kweken? Het is een goede manier om geld te besparen en toch een mooi en kwalitatief eindproduct te verkrijgen. In dit artikel vertellen we je alles over het...


HOE CREËER JE DE BESTE STONERKAMER?

Een stonerkamer is de ideale plek om wiet te gebruiken. Een comfortabele plek om te relaxen, jezelf te kunnen zijn en waar je alles hebt wat je nodig hebt. Natuurlijk kun je ook high worden op het strand of op een feest. Maar soms wil je je even terugtrekken in je eigen speciale kamer. Wat vind je allemaal in zo'n stonerkamer...


DE VERSCHILLEN TUSSEN VERSE EN GEDROOGDE PADDO'S

Denk jij erover om eens paddo's te gaan proberen, dan vraag je je misschien af wat de verschillen zijn tussen verse en gedroogde paddo's. Als je ervaren kosmonauten ernaar vraagt, zul je waarschijnlijk verschillende meningen horen. Sommigen zeggen de voorkeur te...


WANNEER BEGIN IK MET HET KWEKEN VAN BUITENWIET?

De lente is in aantocht, en daarmee ook de beste tijd voor het zaaien van je buitenwiet! Een mooie hobby die je prima in je achtertuin of balkon kan uitvoeren. Maar dan moet je wel even weten hoe je dit aanpakt. En je hebt te dealen met ons Hollandse weer en klimaat, wat natuurlijk...


WAT IS HET KRUID MULUNGU (ERYTHRINA MULUNGU)?

Al eens gehoord van het kruid Erythrina Mulungu? Dit Braziliaanse boompje heeft z’n weg naar Nederland gevonden als geneeskrachtig en geest opkrikkende middel. De producten afkomstig van deze kleine boom hebben verschillende positieve eigenschappen waar jij...


KAN CBD-OLIE HELPEN BIJ DE ZIEKTE VAN PARKINSON?

De ziekte van Parkinson komt helaas bij zo’n 53.000 mensen voor in Nederland. Je herkent de ziekte van Parkinson aan trillingen van de handen, armen, benen of het gezicht en stijfheid van de gewrichten. Hoewel er medicijnen zijn die het degeneratieve proces dragelijker kunnen...


WAAROM WORDEN MAGISCHE PADDO’S BLAUW?

Wanneer je zelf paddo’s gaat kweken met een growkit kun je veel verschillende kleuren tegenkomen. Soms kleuren je paddenstoelen blauw en dat levert nogal wat vragen op. Waar komt die blauwe kleur vandaan? Zijn de blauwe vlekken schadelijk voor je shrooms? Wat doet die blauwe...


OVERDOSIS CBD: IS DAT MOGELIJK?

CBD is de laatste jaren erg populair geworden, veel mensen gebruiken het voor slaapproblemen, PMS, stemmingsklachten of pijn. Maar bij CBD wordt geen bijsluiter gegeven en het is de bedoeling dat je zelf de juiste dosering vindt. Je kunt je dan ook afvragen of het mogelijk is om teveel CBD te nemen. In deze blog gaan we in op...


TOLERANTIE VOOR TRIPPEN: WAAROM VOEL IK NIKS VAN MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO'S?

Paddo's en truffels worden al eeuwen gebruikt door de mens. Voor de fun, als microdosing-experiment of met als ultieme doel spirituele verlichting. Sommigen ervaren echter weinig effecten van deze magische natuurproducten. Zij reageren...


WELKE EUROPESE CANNABISBEURZEN ZIJN ER IN 2023?

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom cannabis en de toepassing daarvan? Bezoek dan een van deze cannabisbeurzen in Europa dit jaar. Het is dé manier om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen, te netwerken of inspiratie op te doen...


MAGISCHE PADDO’S OOGSTEN GROWKIT

Het kweken van paddo’s kan een goede manier zijn om je voorraad aan te vullen of kwalitatieve mushrooms in huis te halen. Ze kunnen namelijk lastig te verkrijgen zijn. Met een van onze paddo growkits is het kweken van deze verschillende paddenstoelen geen moeilijk proces. Wel vereist het de nodige observatie om aan...


IS HHC DE NIEUWE THC?

We kennen allemaal ondertussen CBD en THC: twee veel voorkomende cannabinoïden uit het wietplantje. Maar de meeste mensen zullen nog niet gehoord hebben van HHC, hexahydrocannabinol. Dat zal niet lang meer duren, want HHC wordt steeds populairder. Vooral in landen waar THC niet legaal is, aangezien HHC...


ALLES WAT JIJ WILT WETEN OVER HET 4-DAAGSE PSYCHEDELIC EXPERIENCE FESTIVAL 2023 IN DUITSLAND!

Heb je zin om het leven te vieren? Om een aantal dagen te ontsnappen aan het dagelijkse leven en in goed gezelschap te genieten van prachtige visuals? Laat je dan verrassen en meevoeren op de goede vibes van het 4-daagse Psychedelic Experience...


WAT IS CATMINT EN HOE GEBRUIK JE HET?

Catmint, ook wel kattenkruid voor mensen genoemd, vind je onder onze ontspannende producten en hallucinerende kruiden. Als je zelf een kat hebt, heb je vast al eens jaloers toegekeken hoe blij deze werd van een portie kattenkruid. Maar wist je dat ook jij als...


DE EFFECTEN EN HET GEBRUIK VAN VOACANGA AFRICANA ZADEN

Voacanga Africana is de naam van een boom in de regenwouden van West- en Centraal-Afrika. De zaden en het boomschors bevatten psychoactieve stoffen met een stimulerende, lustopwekkende en soms zelfs hallucinerende werking. Vanuit de...


HOE JE MET MICRODOSING IN DE FLOW KUNT KOMEN

Een staat van flow is een haast mythisch gevoel van “in het nu” zijn, waarbij je volledig opgaat in wat je doet. Wanneer je in de flow bent, valt de tijd weg en lijkt alles vanzelf te gaan. Dat is dus iets wat je vaker zou willen meemaken, maar over het algemeen is flow niet iets wat je bewust...


WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN SYRISCHE WIJNRUIT?

Wie zich wel eens verdiept heeft in plantaardige geestverruimende middelen, is zeker wel bekend met paddo’s, magische truffels en Hawaiian Baby Woodrose. Syrische wijnruit is nog niet zo bekend. Dit is een kruidachtige plant die in woestijnen op zoute gronden groeit. Het plantje...


WAT HOUDT DAT EIGENLIJK IN: DE MUNCHIES KRIJGEN DOOR WIET?

Veel wietgebruikers kennen het verschijnsel wel: dat je enorme trek in eten krijgt als je cannabis hebt gebruikt. Het wordt de munchies genoemd. Sommige mensen vinden het niet erg en kunnen ervan genieten. Anderen vinden het vervelend. Maar hoe komt het dat je...


WAT IS EEN CACAO CEREMONIE?

Dat je van chocolade gelukkig wordt, weten we allemaal. Toch heeft de chocoladereep zoals wij die kennen niks te maken met een cacao ceremonie. Tijdens zo’n bijeenkomst gebruik je namelijk rauwe cacao in een spirituele setting. De werkzame stoffen van de cacaoplant komen dan maximaal tot hun recht en hebben een genezende en...


HOE ACTIVEER IK MIJN CHAKRA’S?

Het woord chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet. Deze zogenaamde energiepunten hebben al vele eeuwen een centrale plek in Oosterse religies zoals het Hindoeïsme. Maar ook in de wereld van yoga kom je ze tegen. Gedacht wordt dat de zeven verschillende chakra’s een belangrijke rol spelen in je geestelijke...


HOE GEBRUIK JE EEN WARMTEMAT VOOR JE PADDO GROWKIT?

Paddo's houden van warmte en nu het weer kouder wordt kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Bij lage temperaturen krijgt je paddo kweekset namelijk veel te lijden. En dat is niet de bedoeling! Straks is al het harde werken voor niets geweest. Speciaal daarvoor...


DE MAGISCHE GROEI VAN DE PSILOCYBE TRUFFEL

De psilocybe truffel bevat dezelfde stoffen en werkzame eigenschappen als de paddo. De psychedelische paddo komt vooral in de tropische gebieden van Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika voor. Deze schimmel of mycelium waaruit de paddo groeit bevindt zich onder de grond en meestal rond...


SPOREN VAN DRUGS IN WATER EN LUCHT: EEN GEVAAR VOOR DE GEZONDHEID?

Italië is een mooi vakantieland met prachtige steden waar je uren kunt rondzwerven. De mensen zijn er aardig en open en je kunt overal genieten van kunst, cultuur net als lekker eten. Maar het lijkt erop dat in enkele grote Italiaanse...


VERSCHIL TUSSEN PADDENSTOELEN EN SCHIMMELS

Heb je wel eens nagedacht of er verschil is tussen paddenstoelen en schimmels? Of je een paddenstoel nu in het bos ziet groeien tussen de bomen, of dat ze op je bord liggen als onderdeel van een gezonde maaltijd: deze paddenstoelen zijn schimmels. Maar niet alle schimmels zijn...


GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN DE WIM HOF METHODE

Degene die hem kent weet het al, maar Wim Hof staat bekend als een extreem persoon. Hij brak de krankzinnigste wereldrecords, zoals bijna twee uur lang in een ijsbad zitten. Maar hij mag dan wel extreem zijn, gek is hij absoluut niet. Sterker nog, de Wim Hof methode wordt...


WAT IS TRANSCENDEREN?

Je ware innerlijke natuur ontdekken? Dat kan met transcenderen! Een eeuwenoude meditatietechniek - en tevens de natuurlijkste - om tot je innerlijke zelf te komen. Wil jij graag ontdekken wat het echt betekent om jezelf te zijn? In dit artikel vertellen we je alles over wat transcenderen precies is...


WELKE KRUIDEN BEVORDEREN DE NACHTRUST?

Ben jij een onrustige slaper, heb je problemen om in slaap te komen of slaap je gewoonweg slecht? Er bestaan verschillende soorten slaap kruiden die je nachtrust kunnen bevorderen. We bespreken een aantal rustgevende en ontspannende kruiden in dit artikel die...


TRIPPEN OP TRUFFELS OP EEN LEGE MAAG

Trippen op een lege maag klinkt misschien een beetje gek. Je zou juist denken dat je dit het beste kunt doen met een goede bodem in je maag - net zoals bij het nuttigen van alcohol. Maar bij het gebruik van magische truffels moet je juist niet van tevoren eten. Waarom het beter is om op...


WAT ZIJN HAPPY CAPS?

Ben je op zoek naar een krachtige en natuurlijke kruid waarmee je een euforische of trippend effect kunt bereiken? Dan zijn Happy Caps perfect voor jou! Of je nu graag een avondje wilt stappen of een oppepper nodig hebt na een ellendige dag, met deze caps kun jij je stemming verbeteren! In dit artikel...


ONOPVALLENDE DRUGS: CAFEÏNE

Bij het woord drugs denken de meeste mensen waarschijnlijk als eerste aan cocaïne, speed of misschien aan cannabis. De kans is heel klein dat iemand koffie noemt. En toch is cafeïne een drug, alhoewel een vrij onopvallende. Want het gebruik van cafeïne is heel normaal en de meeste mensen maken zich geen zorgen...


WELKE KRUIDEN HELPEN TEGEN VERMOEIDHEID?

Wanneer we moe zijn, zijn we vaak ook sneller geïrriteerd en chagrijnig. Dit willen we natuurlijk liever voorkomen. Gelukkig zijn er veel kruiden die we kunnen gebruiken om onze energie te verhogen, zodat we ons weer beter gaan voelen. Welke kruid geschikt voor jou is...


HELPT MICRODOSEREN PSILOCYBINE TRUFFELS BIJ ANGSTEN?

Angst is een veel voorkomend probleem dat veel mensen dagelijks beïnvloedt. Het kan een aantal verschillende vormen aannemen, waaronder sociale angst en PTSS. Veel mensen zoeken naar verschillende manieren om hun angst te verminderen, waaronder behandelingen...


WAT IS ASHWAGANDHA EN HOE WERKT HET?

We hebben allemaal wel eens gehoord van kruiden die ons helpen beter te voelen. Soms helpen ze ons te ontspannen, andere keren helpen ze juist om energieker te worden. Een van die bijzondere kruiden is de Ashwagandha. Een bijzonder krachtige kruid met een bijzondere werking. In dit...


DE GENEZENDE KRACHT VAN DE TURKEY TAIL PADDENSTOEL

In Nederland staat deze paddenstoel bekend als het Elfenbankje vanwege zijn kleurrijke laagjes. We hebben het over de Turkey Tail, in het Latijns ook wel Trametes versicolor of Coriolus versicolor genoemd. Afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze medicinale...


WAT IS KANNA EN WAAR KAN HET BIJ HELPEN?

Kanna is een kruid uit Zuid-Afrika dat traditioneel gebruikt wordt om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Het kruid bevat een aantal stoffen die de hersenen stimuleren en de prikkelbaarheid verminderen. Het wordt daarom ook wel een "natuurlijke...


HOE KUN JE EEN VERANDERDE STAAT VAN BEWUSTZIJN BEREIKEN ZONDER DRUGS?

Wanneer je een veranderde staat van bewustzijn bereikt, betekent dit dat je de werkelijkheid op een andere manier waarneemt. Meestal worden hier drugs voor gebruikt, zoals paddo’s of LSD. Maar je kunt ook een veranderde staat van...


ANDERE WERKZAME STOFFEN IN CBD OLIE: TERPENEN

Wanneer een full-spectrum CBD-olie wordt gebruikt, bevat deze niet alleen de bekende cannabinoïde CBD, maar ook andere stoffen die in de hennepplant voorkomen, zoals flavonoïden, andere cannabinoïden en terpenen. Hoewel deze laatste groep minder bekend is, hebben...


MAAK GEZONDE CANNABIS GREEN JUICE

Groene sapjes of smoothies zijn populair. Ze maken het makkelijker om super gezonde groene groenten en allerlei soorten fruit binnen te krijgen. Maar kweek jij je eigen cannabis, dan kun jij nog wat extra’s aan je smoothie toevoegen, namelijk wietbladeren. Ze geven je sapje niet alleen een unieke smaak, maar je...


WAAROM NIET ZELF PSYCHEDELISCHE PADDENSTOELEN PLUKKEN IN DE NATUUR?

Wil je graag zelf je eigen paddo’s zoeken in de natuur? Dat is niet altijd zo’n goed idee. Het kan gevaarlijk zijn omdat er erg veel paddenstoelen groeien in het wild die allemaal veel op elkaar lijken. Het onjuist identificeren van deze schimmels slecht...


WAT ZIJN HALLUCINERENDE PSYCHEDELISCHE KRUIDEN OF ZADEN?

Geestverruimende middelen worden al eeuwen gebruikt bij verschillende rituelen. Over de hele wereld gebruikten vele sjamanen en medici psychedelische kruiden om in contact te komen met geesten of goden. De kruiden worden al eeuwenlang gebruikt om visioenen op te...


ZIJN PSYCHEDELICA VERSLAVEND?

Psychedelica zijn psychoactieve stoffen die bewustzijnstoestanden, stemmingen en gedachten kunnen veranderen. Ze laten je de wereld anders ervaren dan je normaal ziet en ervaart. Alles wat je zintuigen kunnen waarnemen verandert. Dit kan zo ver gaan dat je dingen anders hoort, ziet, ruikt en voelt. Ook lijkt het soms alsof...


HOE DROOG JE PADDO’S OF TRUFFELS?

Je kunt paddo’s of truffels natuurlijk vers eten, maar de kans is groot dat je ook graag wat voor later wil bewaren. Door magische paddo’s of truffels te drogen kun je ze maandenlang bewaren zonder dat ze hun smaak of kracht verliezen. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je paddo’s of truffels kunt drogen...


WAT ZIJN PADDO SPOREN?

Onder de paddenstoel zitten sporen - ook wel de zaden van een paddenstoel genoemd. Het zijn de voortplantingscellen van waaruit schimmels zich vermenigvuldigen en groeien. Op gezonde paddenstoelen komen ze in enorme populaties voor. En deze paddo sporen zijn veel fascinerender dan je op het eerste...


HOE GEBRUIK JE DE CHACRUNA PLANT EN WAT ZIJN DE EFFECTEN?

De Chacruna is een bekende struik die groeit in het Amazone-oerwoud. Niet omdat het zo mooi is, maar vooral vanwege de psychedelische effecten. De bladeren van de Chacruna worden gebruikt om de bekende Ayahuasca drank te bereiden. Hoe wordt de Chacruna...


WAT IS EEN PADDO SUBSTRAAT?

Wil je zelf paddo’s kweken? Dan is het van groot belang dat je de juiste substraat kiest. Het kweken gaat namelijk niet zo makkelijk als bij wietplanten, waarbij aarde uit een tuincentrum vaak al voldoende is. Ze hebben specifieke kweekomstandigheden nodig, waarbij het substraat een belangrijke rol speelt...


WAT IS DE WERKING VAN DE LION’S MANE PADDENSTOEL?

Lion's Mane is een spectaculair ogende medicinale paddenstoel. Lion's Mane groeit in compact bosjes lange, naar beneden hangende witgele stekels. Deze lange strengen lijken op de manen van een leeuw en produceren sporen. Even imposant als het uiterlijk zijn de heilzame...


WAT IS DMT?

Je hebt waarschijnlijk wel eens van DMT gehoord, maar wat is het precies? DMT is bijvoorbeeld het entheogene actieve ingrediënt van ayahuasca. Maar wist je dat DMT ook van nature voorkomt in het menselijk brein, precies in de pijnappelklier? Lange tijd werd gedacht dat dit niet waar kon zijn, maar uit onderzoek...


WAT IS EEN MAO-REMMER?

MAO-remmers of met een moeilijk woord Monoamino-oxidase remmers. Het woord zegt het al: het remt iets af. Maar hoe werkt dit dan precies? In dit artikel vertellen we je alles over wat een MAO-remmer is en hoe ze werken. Een MAO-remmer is een stof die het monoamino-oxidase (MAO) in ons lichaam remt. Deze stof is...


HOEVEEL PSILOCYBINE BEVAT EEN VERSE OF GEDROOGDE TRUFFEL OF PADDO?

Ben je benieuwd naar de psilocybineverhouding in verse magic truffels en verse paddo's? Of hoeveel Psilocybine zit er bijvoorbeeld in een gram verse magic truffels of verse paddo's? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je meer over de...


JE NACHTRUST BEVORDEREN MET PINK LOTUS

De Roze Lotus is een bijzondere waterplant met een rijke historie. Het is een prachtige bloem die verschillende namen heeft. Sommigen spreken van de Indiase lotus of de heilige lotus en sommigen houden het gewoon bij de roze lotus. Maar wie deze bloem kent, weet dat hij bijzondere...


HELPT MICRODOSEREN PSILOCYBINE PADDO’S OF TRUFFELS BIJ PTSS?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: uit diverse onderzoeken blijkt dat het microdoseren van psilocybine helpt bij PTSS. Het is algemeen bekend dat geestverruimende middelen, zoals psilocybine uit paddo’s of truffels een positieve effecten hebben op je mentale...


WANNEER IS HET TIJD OM DE WIET IN JE VAPORIZER TE VERVANGEN?

Heb je ooit cannabis gerookt in een verdamper? De vaporizer wordt steeds populairder als alternatief voor het roken van cannabis of andere kruiden. In plaats van cannabis te verbranden, verwarmt een verdamper het om de actieve verbindingen te verdampen en giftige stoffen bij...


WAT IS VALERIAAN EN WAAR GEBRUIK JE HET VOOR?

Valeriaan is een van die geneeskrachtige planten waar bijna iedereen van heeft gehoord. Het is erg populair en wordt al eeuwenlang gebruikt. Valeriaan staat bekend om zijn kalmerende werking die je kunt nemen als je moeite hebt met inslapen en doorslapen. Maar valeriaan...


PSILOCYDIA: DNA DATABANK VOOR PADDO’S IS ONLINE

Het internet is een ongelooflijk uitgebreide bron van informatie en er komt elke dag meer informatie bij. Je kunt ook online een paddo-DNA-database vinden, genaamd Psilocydia. Dit is een genetische bibliotheek van psilocybine-paddenstoelen. Hier wordt de genetische samenstelling van unieke...


RHODIOLA BIJ STRESS EN VERMOEIDHEID

Gebruikt u een voedingssupplement? Dan ben jij een van de velen die het in Nederland doen. Naar schatting slikt ruim 60% van de Nederlanders ouder dan 17 jaar regelmatig een supplement. Dat kunnen vitamines zijn, maar ook kruiden, medicinale paddenstoelen of extracten. Een van deze kruiden die steeds...


WAT ZIJN BUBBLERS EN WAAROM ZOU JE ZE GEBRUIKEN?

De meeste mensen kennen de vaporizer en de waterpijp, maar bubblers zijn nog niet zo bekend. Toch is het de moeite waard eens kennis te maken met dit apparaatje. Een bubbler is namelijk klein en draagbaar en combineert de eigenschappen van een pijp en een bong. Ze zijn gemaakt van...


HELPT WIETOLIE BIJ KANKER?

Cannabis is al sinds de oudheid een geliefde plant vanwege de psychische en lichamelijke effecten die het met zich meebrengt. Er worden diverse positieve en geneeskrachtige eigenschappen aan toegewezen. Dit komt door de werkzame bestanddelen in de cannabis, de zogeheten cannabinoïden tetrahydrocannabinol(THC).


HOE KAN IK EEN CANNABIS EXTRACT MAKEN?

Hoe maak je je eigen cannabisextract? Het is erg makkelijk. Maar je moet wel precies weten hoe je het moet doen. Je moet het juiste oplosmiddel kiezen en weten hoe je cannabis veilig en zorgvuldig kunt extraheren. In dit artikel vertellen we je alles over het bereiden van een...


KAN YOPO JE BEWUSTZIJN VERANDEREN?

Yopo is een zeer bijzondere en grote groene plant die een overvloed aan zaden produceert die na het bereiden zeer psychoactief zijn. Van oudsher werd het al gebruikt voor ceremoniële doeleinden en spirituele genezing. De werkzame stoffen in Yopo hebben namelijk een bijzonder effect die bewustzijnsverruimend...


WAT IS DE STERKSTE WIETSOORT TER WERELD?

Vraagt ​​u zich af welke cannabissoort de hoogste percentage THC bevat en de krachtigste ter wereld is? Elk jaar verschijnen er nieuwe krachtige cannabissoorten op de markt, wat het moeilijk kan maken om te kiezen uit de honderden, zelfs duizenden soorten...


GEBRUIK MICRODOSERING TRUFFELS EN MEDICINALE PADDENSTOELEN CAPSULES

Psilocybine truffel microdoses bieden veel voordelen. Naast de vele gunstige eigenschappen voor de (mentale) gezondheid, kunnen ze je ook helpen om meer uit het leven te halen door het vergroten van vaardigheden als creativiteit, inlevingsvermogen of concentratie...


MOKSHA STAAT BEREIKEN MET PADDO’S

Een Moksha staat bereiken met paddo’s? Het is mogelijk! Dit is de bevrijding van de samsara, de cyclus van de dood en wedergeboorte die afhankelijk is van karma. Ben je benieuwd hoe je deze zogeheten Moksha staat kunt bereiken met paddo’s? De stof psilocybine in paddo's kan ervoor zorgen dat je bewustzijn verandert!


ALLES OVER DE LUSTOPWEKKENDE SPAANSE VLIEG

De orginele Spaanse vlieg - ook wel cantharidine genoemd - is een populaire afrosisiacum die in verschillende vormen voorkomt. In poedervorm, pillen of vloeibaar. Het is een seksueel lustopwekkende middel om jouw lustgevoelens te stimuleren en je libido...


WAT IS CBD SNOEP EN WAT DOEN DEZE SNOEPJES?

Tegenwoordig zie je naast de bekende CBD olie steeds meer producten met cannabidiol terugkomen. Zo zijn er diverse eetwaren verkrijgbaar met cannabidiol, waaronder verschillende CBD-snoepjes als lolly’s, brownies, gummy beertjes en kauwgom. Een leuke manier om kennis...


WAT IS KRATOM EN HOE WERKT HET?

Kratom is de laatste jaren een steeds populairdere psychedelische stof aan het worden. Kratom is een zeer interessante plant die zeer uiteenlopende effecten heeft. Deze bijzondere psychedelica is voor iedereen toegankelijk en eenvoudig te bestellen in onze online Smartshop. Maar voordat je Kratom gaat gebruiken, of...


WAT IS MICRODOSEREN MET MAGISCHE TRUFFELS?

In magic truffels zit de werkzame stof psilocybine, die bewustzijns-, stemmings- en gedachte-toestanden kan veranderen. Deze stof is verantwoordelijk voor de psychedelische effecten. In hoge doses zal psilocybine uw perceptie van de echte wereld veranderen. U zult zeer...


WAT ZIJN PSILOCYBINE TRUFFELS?

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van magic truffels of paddo's, ook wel bekend als truffels en psilocybine-paddenstoelen. Ze worden al duizenden jaren in verschillende culturen gebruikt, maar helaas is de verkoop van verse (net geoogste) paddo's in Nederland sinds 2008 en in veel andere landen verboden.


BALANS TUSSEN LICHAAM EN GEEST MET YOGA

Een goede balans tussen lichaam en geest, je hoort het steeds vaker voorbij komen. Met onze levensstijl van tegenwoordig creëren we of komen we steeds vaker in stressvolle situaties terecht. We zoeken de grens op van onze eigen kunnen en willen altijd zo goed mogelijk presteren...


HET SPIRITUELE EILAND KOH PHANGAN MET DE LEUKSTE FULL MOON PARTY’S

Onder veel jongeren, backpackers en liefhebbers van het eiland Koh Phangan is het inmiddels een groot begrip: de Full Moon Party. Een enorm feest in de nacht van volle maan waar duizenden mensen maandelijks op af komen. De drank vloeit rijkelijk en er wordt flink gefeest op...


EERSTE KEER PADDO’S OOGSTEN VAN JE PSYCHEDELISCHE GROWKIT

Is het gelukt om je eerste paddo’s te kweken van je psychedelische growkit? Dan is het nu tijd om je magische paddo’s te oogsten! Maar hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit. Het oogsten van je paddo’s - zeker voor de eerste keer - is en blijft een bijzonder...


LEUKE DINGEN DIE JE KUNT DOEN ALS JE GAAT TRIPPEN

Wanneer je gaat trippen op paddo’s, mescaline of hallucinerende kruiden, kun je gewoon achterover op de bank gaan hangen. Maar het is veel leuker om meer uit je trip te halen en op zoek te gaan naar iets leuks om te doen. Muziek luisteren, in de natuur zijn of iets creatiefs doen... 


DE ZUIVERE BIOLOGISCHE CBD OLIE VAN PLANT OF REMEDY

De afgelopen jaren is de populariteit van CBD olie ontzettend gegroeid. En dat is uiteraard niet voor niets! De plantaardige CBD olie heeft namelijk een zeer positief effect op je lichaam en geest. In dit artikel vertellen we je meer over de beste CBD olie van Plant of Remedy, wat de olie precies...


DE STERKE ANTIOXIDANT VITAMINE C

Het is één van de bekendste vitamines die er is, de vitamine C. Het is een essentiële vitamine om ons lichaam in goede gezondheid te houden en te krijgen. Dit is vaak algemeen bekend, maar tegenwoordig krijgen we lang niet meer voldoende nutriënten binnen. Voornamelijk vanwege ons...


INDIASE GOA: THE PLACE TO BE VOOR SPIRITUALITEIT?

De Flowerpower Cultuur was ooit enorm aanwezig in de Indiase Goa. In de jaren ‘60 en ‘70 was India een ware hippieparadijs en dé partybestemming van India. Hordes jongeren bezochten de Indiase deelstaat Goa om op zoek te gaan naar geluk, spiritualiteit en vrijheid. Maar hoe zit het...


WAT ZIJN DE STERKSTE MAGISCHE TRUFFELS?

Magische truffels zijn er in allerlei soorten en varianten. Het zijn de neefjes van de paddo’s en in tegenstelling tot de paddo’s, geheel legaal te gebruiken in Nederland. De magische truffels bevatten net zoals paddo’s de werkzame stof psilocybine, die zorgt voor psychedelische effecten...


HOE WERK JE STERIEL BIJ HET PADDO’S KWEKEN?

Paddo’s kweken met een growkit is echt heel eenvoudig en ook nog eens leuk om te doen. Maar het is mogelijk dat er eens iets mis gaat, als je kit besmet raakt met bacteriën of schimmels. Het is dan ook belangrijk altijd hygiënisch te werken. Dat geldt vooral als je zelf een sporenprint...


HOE ZOU JE VERSE EN GEDROOGDE PADDO’S MOETEN DOSEREN?

Wie nieuwsgierig is naar paddo’s en er nog niet veel vanaf weet, kan gaan experimenteren met verse of gedroogde paddo’s. Maar het is wel de vraag hoeveel je dan moet nemen. Magische paddenstoelen bevatten de stof psilocybine, die verantwoordelijk is voor...


SPIRITUEEL ONTWAKEN: WAT IS HET?

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig het gevoel dat ze spiritueel aan het ontwaken zijn. En met spiritueel ontwaken bedoelen we dat jij je aandacht intuïtief verlegt van buiten naar binnen. Zodat je lichaam en geest met elkaar in balans komen en je weer leert om van jezelf te houden...


HET GROOTSTE LEVENDE ORGANISME OP AARDE: DE HONINGZWAM

Het grootste levende organisme op aarde, wat zou het kunnen zijn? Het antwoord zal je hoogstwaarschijnlijk verbazen. We hebben het hier niet over de 30 meter lange blauwe vinvis, maar over een schimmel. Ja, je leest het goed, een schimmel...


WAT IS DE BESTE TIJD OM BUITEN WIET TE KWEKEN?

Misschien wel de mooiste tijd van het jaar, het voorjaar. De tijd wanneer de natuur weer tot leven komt, de dagen langer worden en de weersomstandigheden verbeteren. De lentekriebels gieren ons door het lijf, niet alleen vanwege het mooie weer, maar ook omdat het de ideale tijd...


WAT IS EEN BONG OF WATERPIJP?

Een bong wordt vaak ook wel een waterpijp genoemd, of een waterpijp een bong. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ze lijken in ieder geval erg veel op elkaar en vaak bedoelen we ook hetzelfde, maar tóch zijn er wel degelijk verschillen tussen beide. Qua uiterlijk verschillen ze van elkaar, maar ook de manier waarop beide bedoeld zijn...


WAT IS IBOGAÏNE?

Ibogaïne, een plantaardig en psychedelisch middel dat in het verleden gebruikt werd om verslaafden van onder ander heroïne te helpen afkicken. Over deze krachtige kruid zijn vandaag de dag nog steeds veel vragen en onduidelijkheden. De medische gemeenschap is het nog niet helemaal eens over de mogelijke geneeskrachtige...


ONDERZOEK NAAR DE VOORDELEN VAN PSYCHEDELICA BIJ MENTALE KLACHTEN

Tegen het gebruik van psychedelica bij verschillende aandoeningen wordt tegenwoordig niet meer zo negatief aangekeken, zeker niet in Nederland. Zo is er de bekende medicinale wiet en worden paddo’s steeds vaker gebruikt bij depressie of angsten. Psychedelische middelen...


WAT ZIJN DE BESTE PLAATSEN OM TE TRIPPEN?

Trippen is een unieke ervaring, waarmee je op een innerlijk avontuur kunt gaan. Natuurlijk houd je al rekening met de plek waar je het doet: je zorgt voor goede vrienden om je heen en ook voor de veiligheid. Je kunt de ervaring nog versterken of verdiepen door op zoek te...


EEN GEWELDIGE ZOMER MET DE BESTE PSYTRANCE FESTIVALS VAN 2022

Eindelijk is het weer zover: er mag weer gefeest worden deze zomer! We hebben er lang op moeten wachten, maar aan de andere kant: hoe langer je op iets wacht, hoe mooier het zal zijn. Dit jaar kun je eindelijk weer genieten van lange nachten vol muziek en dans. We hebben de beste...


WAT IS EEN WAX VAPORIZER EN HOE GEBRUIK JE HET?

We weten allemaal dat roken schadelijk is voor je longen en andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En voor als we dit even vergeten zijn, worden we hier wel aan herinnert als we op het sigarettenpakje kijken. Eigenlijk geldt voor alles wat je verbrandt en...


DE GENEESKRACHTIGE WERKING VAN WILD DAGGA

De geschiedenis van de geneeskrachtige plant Wild Dagga, ook wel leeuwenstaart of wilde cannabis genoemd, gaat duizenden jaren terug. Deze plant groeit in de Zuidelijke regio’s van Afrika en is al eeuwen lang zeer geliefd onder de inheemse bevolking.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN TINCTUUR EN EEN EXTRACT?

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor natuurlijke producten en oplossingen wanneer we last hebben van een griepje of een ander kwaaltje. En dat is niet zo gek, want de natuur doet een mens goed, zowel fysiek als mentaal. Even een frisse neus halen in de natuur om tot rust te komen...


DE GENEESKRACHTIGE WERKING VAN DE CHAGA PADDENSTOEL

Tegenwoordig kennen we van veel planten, kruiden en paddenstoelen de geneeskrachtige werking. Zo ook van de Chaga paddenstoel. Een wonderbaarlijke paddenstoel die vaak wordt gebruikt als immuunbooster en een interessante geschiedenis heeft...


HOE KUN JE EEN VAPORIZER SCHOONMAKEN?

Gebruik jij een vaporizer, maar heb je die nog niet eerder schoongemaakt? Dat kan ervoor zorgen dat je rookervaring niet zo prettig meer is als in het begin. Of je nu een vaporizer hebt voor concentraten of droge kruiden, of een vape-pen, je zou deze apparaten regelmatig moeten...


DE POTENTIËLE KRACHT VAN EGO-DOOD

De dood is eigenlijk nooit ver af. In feite is de dood onderdeel van het leven, maar toch hebben veel mensen er moeite mee dat te accepteren. De dood staat voor een einde. Waarom zou je je dan bezig houden met de ego-dood? Ego-dood staat voor het loslaten van je eigen ik, van dat wat jou je een individu laat voelen. 


GENIET INTENSER VAN SEKS MET MUIRA PUAMA

Ben je klaar om jouw seksleven een beetje op te spicen? Ga dan voor muira puama! Muira puama is ook bekend als 'potentie hout'. Deze plant verhoogt namelijk het libido bij zowel de vrouwen als de mannen. Superleuk dus in de slaapkamer voor jullie allebei. Let’s talk about seks!


TOP 5 BOEKEN OVER PSYCHEDELICA

Of je nu zelf wel eens psychedelica gebruikt of er alleen nieuwsgierig naar bent, de wereld van psychedelica is fascinerend. Daarom is het ook altijd boeiend om er meer over te weten te komen. Geestverruimende middelen kunnen een diepgaande impact op je hebben en hebben waarschijnlijk zelfs voordelen...


BABY HAWAIIAN WOODROSE ZADEN: WAT IS HET EN WAT ZIJN DE EFFECTEN?

In dit blog gaan we het hebben over de unieke zaadjes genaamd “Baby Hawaiian Woodrose zaadjes”. Wat is het? En wat zijn precies de effecten? Het wordt in ieder geval steeds populairder. En dat is niet voor niets. In dit blog vertellen we je meer over deze bijzondere zaadjes!


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BONG EN EEN SHISHA?

In dit blog bespreken we de verschillen tussen een bong en een shisha. In principe zijn ze redelijk gelijk aan elkaar, maar toch zijn er ook weer grote verschillen en worden ze voor hele andere doeleinden gebruikt. Lees in dit blog meer over de verschillen tussen een bong en een...


7 THERAPEUTISCHE EFFECTEN VAN HET INTRODUCEREN VAN KRATOM IN JE DIEET

Als je op zoek bent naar een gezonder leven, heb je misschien zoveel kruidensupplementen of medicijnen die je in je dieet kunt opnemen. Het kan nodig zijn om meer dan één type supplement te proberen om een ​​effectief supplement...


HEEFT GIFSLA EEN CANNABIS VERGELIJKBARE HIGH?

Gifsla is iets wat we steeds vaker voorbij horen komen. Je hoort weleens dat het dezelfde werking zou kunnen hebben als cannabis. Maar is dit ook zo? Wat is gifsla eigenlijk en wat heeft het voor werking? Wij zochten het voor je uit en schreven er een blog over.


LIBIDO VERHOGENDE PRODUCTEN: WAT ZIJN DIT?

Welkom bij weer een nieuw blog! Dit keer nemen we je mee in libido verhogende producten. Want wat zijn dit precies voor producten, hoe kan dit dat het je libido verhoogd, en wordt het veel gebruikt? Dit kan in sommige gevallen natuurlijk best heel handig – en lekker – zijn? Lees...


SNELLER AFVALLEN EN VET VERBRANDING MET DE KRUID COLA-NOOT?

Wat is de cola-noot? Wat doet het? En waarom is dit zo populair? Wij vertellen je er in dit artikel alles over. Wie weet is het na het lezen van dit artikel wel iets voor jou en ga je het ook eens proberen. Wij zijn in ieder geval fan!


WAT ZIJN DE STOFFEN DELTA 8 THC EN DELTA 9 THC?

Delta 8 THC en Delta 9 THC zijn stoffen die erg veel op elkaar lijken. Toch verschillen ze ook enorm veel van elkaar. Wij nemen je in dit blog mee en vertellen je alles over deze stoffen. Wat is THC? Wat is het verschil tussen de stoffen en waarin lijken ze op elkaar? Lees er meer over in dit blog.


WAT IS DE MEDICINALE WERKING VAN DE REISHI PADDENSTOEL?

In dit blog vertellen we je alles over de Reishi paddenstoel. Deze bijzondere paddenstoel heeft een prachtig uiterlijk en staat bekend als de paddenstoel van onsterfelijkheid. Je kan wel raden dat deze paddenstoel heel wat medicinale effecten met zich meebrengt.


ZELF MICRODOSEREN MET PADDO’S: HOE GA JE TE WERK?

Bij paddo’s denk je waarschijnlijk gelijk aan trippen. Echter hoef je paddo’s niet altijd te gebruiken om high te worden, je kan het ook voor andere doeleinden gebruiken. Een kleine hoeveelheid paddo’s zouden je namelijk kunnen helpen beter te functioneren...


HOE KIES JE DE BESTE WEEGSCHAAL?

De keuze voor een weegschaal lijkt niet zo belangrijk. Maar er is veel keuze en hoe weet je welke weegschaal het beste bij jou past? Het kan zijn dat je cannabis, paddo’s of truffels gebruikt. Een weegschaal geeft je de mogelijkheid nauwkeurig af te wegen hoeveel je gaat nemen. Ze zijn zeker niet alleen bedoeld voor professionals...


WAAROM ZIJN ER DESIGNERDRUGS?

Designerdrugs is iets waar we veel over horen in de media en op feestjes. Maar wat zijn designerdrugs nu eigenlijk? Waarom zijn ze vaak nog legaal? Wat doet ze met je? En waarom kan het gebruik van deze drugs zo gevaarlijk zijn? Wij nemen je mee in de wereld van de designerdrugs en vertellen je er alles over. Lees je mee?


WAT ZIJN DE GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN MEDICINALE PADDENSTOELEN?

Paddenstoelen, we zien ze in vele vormen en maten voorbij komen. Je ziet ze in het bos, in je voeding of als tripmiddel. Maar wist je ook dat paddenstoelen een medicinale werking kunnen hebben? Wij zochten de voordelen voor je uit en schreven er een blog over. Veel leesplezier!


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE CANNABINOÏDE THC EN CBD?

CBD en THC behoren allebei tot de zogenaamde ‘cannabinoïden’. Hoewel CBD en THC allebei voortkomen uit cannabinoïden verschillen deze beide stoffen veel van elkaar. Toch worden deze stoffen regelmatig door elkaar gehaald. Na het lezen van dit blog weet je precies wat...


HOE MAAK JE HASJ- OF WIETOLIE MET EEN EXTRACTIESYSTEEM?

Extractiesystemen zijn complete systemen voor het extraheren van cannabis. Veelal wordt hier psychoactieve cannabis voor gebruikt, die rijk aan THC is. Door een extract te onttrekken uit bijvoorbeeld een top van een cannabisplant met een extractiesysteem krijg je een...


WAAROM ZIE JE NAUWELIJKS ROOK NA EEN GOEDE HIJS VAN EEN VAPORIZER?

Vaak wordt gedacht dat als er geen enorme dampwolk uit een vaporizer komt, de vaporizer van slechte kwaliteit is. Maar niets is minder waar. In dit blog vertellen wij je waarom het juist goed is als er niet een enorme dampwolk verschijnt. Bij een vaporizer denken de meeste mensen...


WELKE PADDO SOORTEN ZIJN GESCHIKT VOOR EEN EERSTE KENNISMAKING?

Superleuk dat je kennis wil gaan maken met paddo’s! Zoals je misschien al op onze website hebt gezien, hebben we superveel verschillende soorten paddo’s. Daarom speciaal voor jou in deze blog ons advies voor een eerste kennismaking! Belangrijk is dat je zelf goed inleest en informeert...


WAT ZIJN VLOEIBARE CULTUREN?

In dit blog lees je alles over ‘vloeibare culturen’ of wel ‘liquid culture’. Vloeibare culturen zijn niet meer weg te denken onder de echte paddo kenners en mycologen. Het wordt gebruikt om thuis potente paddo’s te kweken. In dit blog vertellen je wat het is, wat de voordelen zijn en waarom het zo populair is.


DE WERELD VAN VOYAHUASCA

Ayahuasca is een veelbesproken brouwsel dat gedronken wordt tijdens een spirituele ceremonie. De kracht van Ayahuasca is het vernietigen van de menselijke ego. Het ego werkt vaak als een onnodige verdedigingslinie. Bij veel mensen staat het ego dan ook in de weg naar het pad van geluk. Een groot ego kan zijn...


HOE MAAK JE EEN PADDO SPORENSPUIT?

Het kweken van je eigen psilocybine paddo’s is geen lastige, maar wel een hele secure klus. Is het je gelukt om succesvol je eigen paddo’s te kweken? Dan is het mogelijk om een nieuwe oogst te realiseren door middel van de sporen van je paddo’s. Om het proces van ontkiemen te ondersteunen wordt het aangeraden om...


SPIRITUEEL ONTWAKEN MET DE PEYOTE BEDEVAART VAN DE HUICHOL INDIANEN

De Huichol indianen leven in de Mexicaanse staat Jalisco en zijn met name bekend vanwege de Peyote rituelen en ceremonies. Ze leven in ruige, lastig te bereiken plekken en zijn daardoor nog nauwelijks beïnvloedt door de Westerse wereld. Eeuwenoude gebruiken en...


WAT IS EEN OUT-OF-BODY ERVARING?

Eigenlijk zegt de naam het al, een out-of-body experience (afgekort OBE) is een ervaring waarbij lichaam en geest los van elkaar komen. Een fascinerend en bevreemdend verschijnsel wat uiteenlopende emoties kan oproepen. Van beangstigend tot bevrijdend en verhelderend..


HOE LANG KAN IK EEN GROWKIT, VERSE OF GEDROOGDE PADDO’S BEWAREN?

Je wilt je eigen gekweekte paddo’s voor het perfecte moment bewaren, dat begrijpen wij! Het trippen op psilocybine paddenstoelen kan intens zijn en timing en setting zijn daarom extreem belangrijk. Daarnaast is het onrealistisch en wellicht ook niet zo verstandig om...


HOE JE OP DE JUISTE MANIER EEN SAN PEDRO CACTUS BEREID

De San Pedro is een prachtige mescaline cactus afkomstig uit Zuid-Amerika en staat bekend als sterk hallucinogeen. De werkzame, psychoactieve stof in deze geestverruimende en lichaam zuiverende cactus is mescaline. De effecten van Mescaline zijn licht gezegd intens te...


WAT IS AYAHUASCA?

Ayahuasca is een van de meest bekende kruidenmengsels afkomstig uit de Amazone. De effecten zijn zeer krachtig en het gebruik gaat tot wel eeuwen terug. Vanwege de soms leven veranderende effecten is het zeker niet geschikt voor een relaxt avondje met vrienden. In dit artikel leggen we je graag uit wat...


HOE KWEEK IK PSILOCYBINE PADDO’S IN DE BUITENLUCHT?

Wanneer je op een zonnige herfstmiddag door het bos wandelt zie je ze overal, paddenstoelen. In alle vormen en maten schieten ze de grond uit. Hoe tof als jij buiten een plekje hebt waar je eigen gekweekte psilocybine paddenstoelen groeien?


HELDER DROMEN: TOP 5 DROOMKRUIDEN

De wereld van de dromen is fascinerend en mysterieus. Sommige mensen worden wakker en kunnen precies vertellen wat ze gedroomd hebben. Zo hoor je over vreemde ontmoetingen, reizen door een griezelige omgeving of zelfs dat iemand kan vliegen. Word je wel eens jaloers van...


HOE CANNABIS JE DROMEN BEÏNVLOEDT

Er zijn veel mensen die graag cannabis gebruiken voor ze gaan slapen. Wiet kan helpen om wat makkelijker in slaap te vallen. Maar het is wel de vraag wat eigenlijk precies de invloed van cannabis is op je nachtrust en in het bijzonder op je dromen. Wanneer je langere tijd achter elkaar wiet hebt gebruikt, kun je merken...


HOE KWEEK JE PADDO’S MET JE EIGEN KWEEKSET?

De verkoop van paddo’s is sinds 2008 verboden. Wil je toch graag trippen op het magische psilocybine stofje? Dan kan je truffels kopen of je eigen paddo’s gaan kweken! Het zelf kweken van paddo’s is namelijk volledig legaal. Het kweken van paddo’s klinkt misschien als een klus...


HALLUCINERENDE KRUIDEN EN DE EVOLUTIETHEORIE GRAHAM HANCOCK

Het gebruik van hallucinerende kruiden en psychedelische middelen gaat eeuwen terug. Het wordt nog altijd gebruikt als leidraad in ceremonies en rituelen. Diepgaande ervaringen met behulp van psychedelica, waarbij het perspectief op de wereld verandert is niks nieuws.


KUN JE EEN KATER KRIJGEN VAN WIET?

Iedereen is wel bekend met de “kater”: het belabberde gevoel dat je kunt krijgen als je teveel alcohol hebt gedronken. Wanneer je wiet gebruikt, denk je misschien dat het voordeel daarvan is, dat een kater daarbij niet voorkomt. Maar dat is helaas niet waar. Het gevoel is niet echt hetzelfde, maar de cannabis...


KUNNEN PSYCHEDELICA HELPEN BIJ DEPRESSIES?

Het gebruik van psychedelica gaat eeuwen terug en werd met name voor medicinale doeleinden ingezet. Het doorlopen van magische rituelen en ceremonies met behulp van psychedelische planten en paddenstoelen had een hele sterke functie...


PASSIEBLOEM ALS MAO-REMMER VERSTERKT DE WERKING VAN PADDO’S EN ANDERE PSYCHEDELICA

Passiebloem (Passiflora Incarnata) is een prachtige plant en is te herkennen aan de diepblauwe bloemen. Deze klimplant wordt niet alleen geprezen vanwege zijn schoonheid, maar nog meer voor de geneeskrachtige werking...


WAT IS HET EFFECT VAN MORNING GLORY EN HOE GEBRUIK JE HET?

Morning Glory is een zeer veelzijdige en populaire plant. Niet alleen de prachtige felgekleurde bloemen stelen de show, ook de zaadjes van de Morning Glory zijn erg geliefd. Deze zaadjes bevatten namelijk de psychoactieve stof LSA. De tegenhanger van LSD, maar met minder heftige...

8 BIJZONDERE FEITEN OVER MAGIC MUSHROOMS DIE JE NOG NIET KENDE

Magic mushrooms worden al duizenden jaren gebruikt. Het feit dat ze je geest kunnen openen en je meenemen op een ongekende trip is al bijzonder genoeg. Maar er zijn nog veel meer buitengewoon interessante feiten over magic mushrooms te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat er...

LACHEN IS GEZOND: ALLES OVER LACHBUIEN DOOR WIET

Giechelen, brullen van het lachen, melig zijn, wie wel eens wiet heeft gebruikt, zal zeker ook de lachbuien die daarmee samen gaan, hebben kunnen ervaren. Er is niet veel voor nodig om helemaal dubbel te liggen van het lachen als je high bent. Het is een geweldig gevoel als je samen met...

WAT IS HET EFFECT VAN RAPÉ EN HOE GEBRUIK JE HET?

Rapé wordt ook wel de heilige tabak uit de jungle genoemd. Mensen kennen de tabak vooral als Rapeeh, maar officieel spreek je het uit als ha-peej. Het is een samengesteld geheel van diverse planten die groeien in het Amazonegebied met als hoofdbestanddeel Nicotiana Rustica...

ZIJN NICOPODS HET NIEUWE ROKEN?

De populariteit van nicopods nemen sterk toe. De zogeheten nicotinezakjes kunnen rokers helpen om van hun verslaving af te komen. Het zakje is net zo groot als een stukje kauwgom en geeft smaak en nicotine af. Voor velen zijn nicopods het nieuwe roken. Maar wat is een nicopod precies, hoe werkt het en waarom is het...

HET EXTRAHEREN VAN CANNABIS CONCENTRATEN

De manier waarop we cannabis tegenwoordig gebruiken is compleet veranderd. De markt voor extracten is de afgelopen jaren compleet geëxplodeerd. Sommige soorten hasj bestaan weliswaar al jaren, maar er zijn tegenwoordig allerlei nieuwe...

WIET KWEKEN: HET KAN OOK GOEDKOOP

Zou jij wel wiet willen kweken, maar vraag je je af of daar niet een grote financiële investering voor nodig is? Bij wiet kweken denken veel mensen aan felle lampen, dure irrigatiesystemen en een overmaat aan meststoffen. Maar wiet kweken kan ook echt goedkoop. Zeker als je gewoon enkele cannabisplantjes voor jezelf... 

CBD OLIE BIJ PROBLEEMGEDRAG: JE HUISDIER BETER IN ZIJN VEL

Wat is er heerlijker dan lekker knuffelen met je hond of kopjes krijgen van je kat? Een huisdier kan zoveel geven, zowel aan kinderen, volwassenen als ouderen. Ze zijn een speelmaatje, iemand om je zorgen aan te vertellen en ze bieden letterlijk en figuurlijk warmte als je koud of alleen bent.

DEZE SCHIMMELS VEROORZAKEN SCHIMMELBESMETTING OP JE PADDO KWEEKSET

Zie jij op je paddo kweekset vreemde kleuren en texturen? Het kan zijn dat je last hebt van een schimmelbesmetting op het substraat of de paddo’s. Het substraat waar je paddo’s zo goed in groeien is ook een aantrekkelijke voedingsbodem voor.. 

KAN KRATOM HELPEN OM VAN MIJN DRUGSVERSLAVING AF TE KOMEN?

Kratom is een effectieve en natuurlijke medicatie die je pijn kan verzachten. Dat niet alleen, want de plant kan je ook nog eens helpen om van je drugsverslaving af te komen. Benieuwd hoe Kratom jou daarbij kan helpen? In dit artikel vertellen we jou meer over de werking van Kratom.

HOE MEDICINALE PADDENSTOELEN JE IMMUUNSYSTEEM KUNNEN ONDERSTEUNEN

De interesse naar alternatieve geneesmiddelen om je immuunsysteem te ondersteunen stijgt met de dag. Begrijpelijk, want wie wil nou niet een sterk immuunsysteem? Laten medicinale paddenstoelen daar nou eens een groot...

DE LEKKERSTE WIETSNOEPJES: CANNABIS EDIBLES

Kun jij geen genoeg krijgen van de bijzondere smaak en eigenschappen van cannabis? Je kunt natuurlijk wiet roken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ken jij cannabis voedsel al? Van de Dutch Hash Brownie tot Cannabis lollypops, er is altijd wel een wietsnoepje waar jouw hart...

TRIPPEN IN DE BUITENLUCHT: TIPS EN LOCATIES

Trippen met drugs versterkt je bestaande emoties, verandert je waarnemingen en je beleving van tijd en ruimte. Bekende tripmiddelen zijn LSD, paddo’s, ketamine en 2C-B. Hoe je de effecten van een trip precies ervaart, is afhankelijk van de drugs en setting. 

DE ONTDEKKING VAN PSYCHEDELICA

Dankzij een toevallige uitvinding konden de vrije geesten van de jaren ‘60 volop genieten van psychedelische drugs als LSD. In 1943 werd de hallucinogene werking van het middel LSD per ongeluk ontdekt door scheikundige Albert Hofmann. Echter, als we de theorie van Terence McKenna mogen geloven, vond de ontdekking van...

HIER MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN BONG GAAT KOPEN

Wil je een bong kopen, maar weet je niet precies welke? Dit is ook niet zo gek, ze zijn er tegenwoordig in velen vormen, formaten en materialen. Wil je overstappen van het roken van joints of het gebruiken van een vaporizer naar een bong? Wij maken het je gemakkelijk: hieronder vind... 

WAAROM DRUGS TESTEN VOOR GEBRUIK

Drugs prikkelen je hersenen en hebben effect op je lichaam en geest. De effecten kunnen stimulerend of juist verdovend werken. Ze veranderen je gedrag, gevoel, denken en stemming. Juist daarom worden drugs gebruikt door mensen: om relaxed of hyper te worden. Drugs kunnen je veel plezier geven, maar het kan ook risico’s...

TIPS VOOR HET THUIS KWEKEN VAN EEN MESCALINE CACTUS

Het zelf kweken van een mescaline cactus is gelukkig helemaal niet moeilijk en ook nog eens heel leuk om te doen. Je hoeft geen verstand te hebben van planten kweken of groene vingers te hebben. Cactussen zijn heel geharde planten en kunnen de meeste ontberingen goed... 


WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN MAGIC PADDO’S EN TRUFFELS?

Weet je wat de verschillen tussen magic paddo’s en truffels zijn? Sommige gebruikers vinden dat de verschillen verwaarloosbaar zijn. Anderen beweren dat ze niet op elkaar lijken en dat ze een sterke voorkeur voor de een of ander hebben.

PSYCHEDELICA EN SPIRITUALITEIT: LEER JE INNERLIJKE ZELF KENNEN

Psychedelica zijn krachtige en veelzijdige drugs. Denk aan synthetische drugs als LSD en met natuurlijke psychedelica aan paddo’s, cactus of truffels. Ze worden veelal recreatief gebruikt, maar wist je dat psychedelica nog veel meer te bieden heeft? Onder de juiste omstandigheden...

WELKE CANNABINOÏDEN ZITTEN ER NOG MEER IN FULL SPECTRUM CBD OLIE?

CBD (oftwel cannabidiol) is de meest bekende cannabinoïde in CBD olie, maar het is zeker niet de enige. CBD olie bevat meer dan 110 cannabinoïden, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. oor te kiezen voor een full spectrum product, profiteer je dus niet alleen van CBD...

WAT ZIJN PSILOCYBINE EN PSILOCINE?

Psilocybine en psilocine zijn de stoffen in magische paddo’s en truffels die zorgen voor het geestverruimende effect. Wanneer je een paddo gebruikt, zullen deze stoffen samenwerken met receptoren in de hersenen. Het effect is bij iedereen anders, maar vaak komen hallucinaties voor...

CBD BIJ SLAAPPROBLEMEN: MEER RUST EN ONTSPANNING

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor je slaapproblemen. Vooral stress is een belangrijke boosdoener. Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunt proberen en CBD is daar een van. CBD olie heeft mogelijk kalmerende en rustgevende eigenschappen,

WAT DOE JE ALS CBD NIET HELPT?

Stel, na vele enthousiaste verhalen te hebben gehoord, ben je ook CBD gaan gebruiken, maar wat doe je als blijkt dat CBD niet helpt? Je had gehoopt dat het zou helpen voor je hoofdpijn of je slaapproblemen. Het is een feit dat de werking van CBD voor iedereen verschillend is.

KUN JE CANNABIS EN PADDO’S COMBINEREN?

Zou jij wel eens paddo’s en cannabis willen combineren? Het tegelijk gebruiken van meerdere soorten drugs (polydrugsgebruik) is geen zeldzaamheid. Je kunt dit om meerdere redenen doen, maar meestal is het om een krachtiger high te veroorzaken.

ABSINTH: ALLES WAT JE WILDE WETEN

Vrijwel iedereen kent het drankje absinth, maar weet jij wel precies wat het is? Het staat bekend om zijn felgroene kleur en schijnbaar hallucinogene effecten. Maar absinth wordt omringd door mythes en sterke verhalen. Het is maar de vraag hoeveel er waar is van wat er gezegd wordt over het kruid waar het van gemaakt... 

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: BLOEIFASE WIETPLANTEN

Mijn vorige Outdoor Cannabis Kweekverslag ging over de groeifase van de fotoperiode cannabis planten en over de Purple Kush Autoflowers in bloei. De Purple Kush heeft inmiddels een heerlijk wietje opgeleverd met een lekkere fruitige, zoete smaak en een behoorlijke punch. 

DE STERKSTE PADDO SOORTEN

Er zijn veel verschillende paddo’s die je kunt kweken en consumeren. De ene paddo is een stuk sterker dan de andere. Dit verschilt namelijk per soort en per hoeveelheid psilocybine dat aanwezig is in een enkele paddo. Er bestaan enkele soorten paddo’s die erg sterk zijn in vergelijking met andere soorten paddo’s...

CBD IN CANNABIS EDIBLES VERSTERKT DE WERKING VAN THC

THC is de werkende stof in cannabis. Maar wist je dat je de high kunt versterken als je CBD-snoep neemt voordat je een joint opsteekt! THC is maar een van de velen cannabinoïden in cannabis. De bekendste en meest aanwezige andere stof in cannabis is CBD...

5 DINGEN DIE JE FOUT KUNT DOEN BIJ HET TRIPPEN

Wist je dat je ook dingen fout kunt doen bij het trippen? Trippen kan een ervaring zijn die je leven een positieve boost kan geven, je kijk op de dagelijkse werkelijkheid kan veranderen en je kan helpen voorbij angsten of andere belemmeringen te komen...

MAAK JE EIGEN DRY SIFT HASJ

Bijna elke blower heeft weleens hasj gerookt. In veruit de meeste gevallen wordt deze hasj bij de coffeeshop gekocht. Veel blowers en kwekers weten namelijk niet hoe ze zelf hasj moeten maken. In deze blog wordt de snelste en gemakkelijkste manier om zelf dry shift hasj te maken uitvoerig besproken.

VERHELDERENDE INZICHTEN IN JEZELF: DE VISION QUEST

Bij westerse mensen is de vision quest niet zo bekend, maar bij natuurvolkeren speelt deze nog altijd een grote rol in de ontwikkeling van mensen. Een vision quest kan helpen inzicht te krijgen in een probleem of een overgang naar een andere levensfase markeren.

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: DE GROEIFASE & AUTOFLOWERS IN BLOEI

Welkom bij mijn tweede Outdoor Cannabis Kweekverslag van het jaar. In mijn vorige Outdoor Cannabis Kweekverslag hebben we je precies uitgelegd hoe je jouw cannabis (buiten)kweek het beste kunt opstarten om een succesvolle cannabis oogst te garanderen...

INDIRECT ZONLICHT OF LED VERLICHTING: PADDO’S IN HET LICHT

Hoewel paddenstoelen erom bekend staan dat ze graag op schemerige plekjes in het bos groeien, hebben ze wel degelijk licht nodig. Wil je paddo’s kweken, dan is het een goed idee om je te verdiepen in de hoeveelheid licht en het soort licht dat ze nodig hebben. Zet je je paddo kweekset in..

JE WEERSTAND VERHOGEN MET NATUURLIJKE KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN

Je weerstand is van enorm belang voor je gezondheid. Wanneer deze niet goed functioneert, ben je extra vatbaar voor ziektes van buitenaf. Het immuunsysteem werkt samen met de organen om ongewenste indringers zoals virussen, bacteriën, parasieten, schimmels en...

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN VAPEN EN ROKEN VAN CANNABIS?

Als je cannabis wilt gebruiken, is het handig als je weet wat de verschillen zijn tussen vapen en roken. Het gebruik van vaporizers wordt steeds populairder, want dat roken bepaalde nadelen heeft is wel duidelijk. Maar de drempel om een vaporizer te gebruiken is misschien wel wat hoger...

DE BESTE MANIER OM JE PADDO’S TE DROGEN

Het is ontzettend leuk om je eigen paddo’s te kweken, maar wil je ze langer bewaren, dan moet je ze wel drogen. Doe je dat niet, dan zullen ze binnen enkele dagen oud worden en beschimmelen. Daarom is het handig om te weten hoe je paddo’s moet drogen en dat is gelukkig..


DE BESTE TIPS VOOR TRIPSITTERS

Heeft een vriend of vriendin je gevraagd tripsitter te zijn, dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Een tripsitter houdt namelijk meer in dan alleen maar naast iemand te gaan zitten die een psychedelisch middel heeft gebruikt. Het is vooral belangrijk dat je er bent als de trip niet helemaal naar wens verloopt.


OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG: VAN ONTKIEMFASE TOT JONGE GROEIFASE

Welkom bij mijn Outdoor Cannabis Kweekverslag van dit jaar. De meeste van jullie groene handen zullen staan te popelen om al iets in de grond te stoppen. Over het algemeen kun je voor de buitenkweek hiermee het beste nog even wachten tot de kans op vorst helemaal...


KUN JE VERSLAAFD RAKEN AAN WIET?

Kun je verslaafd raken aan wiet, net als aan alcohol of harddrugs, cocaïne of meth? Iedereen heeft wel een mening: de een beweert dat wiet net zo slecht is als harddrugs en dat je leven in gevaar is als je het gebruikt. Een ander beweert weer dat je helemaal niet verslaafd kunt raken aan wiet. Wat is de waarheid?


ALLES OVER HET MICRODOSEREN VAN WIET

Op zijn tijd wiet roken is een heerlijk uitstapje naar hogere sferen. Maar het gebruik van cannabis kan ook bepaalde gezondheidsvoordelen hebben. Soms zou je wel van die voordelen willen profiteren, zonder dat je er high door werd. En dat is mogelijk, namelijk door te microdoseren.


KAN CBD ALS PIJNSTILLER WERKEN?

Kan CBD als pijnstiller gebruikt worden? Als je last hebt van chronische pijn, heb je vaak geen andere optie dan het nemen van pijnstillers. Daarmee is het mogelijk om de pijn onder controle te houden, zodat je je normale dagelijkse bezigheden kunt doen. Pijnstillers kunnen heel effectief zijn, maar een nadeel is dat ze bijwerkingen...


WELKE SOORTEN SUBSTRAAT ZIJN ER VOOR HET KWEKEN VAN PADDO´S

Welkom bij deze blog over het maken van een substraat voor het kweken van paddo´s, waarin alle benodigde informatie over de verschillende substraten en hoe je deze kunt (voor)bereiden, wordt besproken. Als je paddo’s gaat kweken is het namelijk van groot belang dat je het juiste substraat...


WAT IS MOLLY EN WAAROM IS HET ZO POPULAIR

De bekende Molly, ook wel XTC (Ecstasy, E) of MDMA genoemd, behoort tot de meest populaire (party) drugs onder vooral de westerse jeugd. Wat zijn precies Molly, XTC en MDMA? Welke psychoactieve effecten hebben ze? En waarom zijn ze nou zo enorm gewild?


TOP 5 WIETZAADJES VOOR DE BUITENKWEEK

De lente is begonnen en dat is fantastisch nieuws omdat de start van het outdoor cannabis kweekseizoen is aangebroken. Het kiezen van de juiste genetica is van groots belang! Deze blog helpt je bij het uitkiezen van de juiste cannabis zaden voor de buitenkweek in het Nederlands en...


DE MAGISCHE MOGELIJKHEDEN VAN CACTUSSEN

Bij het gebruik van psychedelische middelen denken de meeste mensen aan paddo’s of wiet, maar wist je dat je ook kunt trippen met cactussen? Dit kan niet met elke cactus, maar wel met de Peyote en de San Pedro cactus. Deze bevatten namelijk mescaline, een stof waarmee...


DE GESCHIEDENIS VAN DE WALLEN IN AMSTERDAM

We nemen jullie in deze blog mee naar een reis terug in de tijd. We bespreken namelijk hoe de Wallen in Amsterdam zijn ontstaan. De Wallen in Amsterdam liggen in het oudste gedeelte van Amsterdam. De Oude Kerk die er nog steeds staat, is het oudst nog bestaande gebouw van deze stad...


ZO MAAK JE PSYCHEDELISCHE THEE

Natuurlijk kun je paddo’s, truffels of mescaline cactus gewoon eten als je wilt trippen, maar ook een kopje psychedelische thee kan je in hogere sferen brengen. Thee maken is niet moeilijk en het is weer eens een andere manier om je psychedelische middelen te nemen. Hier zijn 5 recepten voor thee...


IS JOUW PADDO KWEEKSET BESMET? TIPS OM BESMETTING TE HERKENNEN EN TE VOORKOMEN

Iedereen kan thuis paddo’s kweken, het is niet erg ingewikkeld en je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig. Maar het is wel belangrijk hygiënisch te werken. Je zult je paddoset in de gaten moeten houden in verband met een mogelijke...


MOE EN FUTLOOS? MET DEZE KRUIDEN KRIJG JE WEER ENERGIE!

Wie heeft er soms niet last van: zo’n dag waarop je niet vooruit te branden bent, een gevoel van futloosheid of dat je hersenen maar niet goed lijken te werken. Met de hieronder genoemde kruiden krijg je snel weer energie. Ze geven je een oppepper, waardoor je zowel fysiek..


HOE MAAK JE EEN SPACECAKE?

We hebben allemaal wel eens van een spacecake gehoord. Veel coffeeshops verkopen ze al dan niet in de vorm van cakejes of muffins en zelfs koeken. Maar wat is een spacecake nou eigenlijk? Een spacecake is een zogenoemde cannabis ‘edible’. Spacecake is de benaming voor een cake waarin cannabis is verwerkt...


BETER PRESTEREN OP JE WERK MET MICRODOSING

Creatiever zijn, je beter kunnen concentreren, out-of-the-box denken, kortom beter presteren op je werk is mogelijk met microdosing. Het nemen van minuscule hoeveelheden psychedelica geeft je brein een boost.  Je zult dan geen enorme verschillen opmerken met hoe...


CANNABIS SOCIAL CLUBS SPANJE

Legalisatie van cannabis zonder commercialisatie, is dat überhaupt mogelijk? Het lijkt een droom die voor veel cannabis liefhebbers uitkomt en nog wel in Europa ook. We gaan het namelijk hebben over de zogenaamde Cannabis Social Clubs in Spanje. Kan Spanje, Nederland, mede dankzij haar eigen zwakke cannabisbeleid..


ZO HAAL JE MEERDERE OOGSTEN UIT EEN PADDO KWEEKSET

Paddo’s kweken met een kweekset is niet moeilijk en het leuke is, dat je er meerdere flushes (of oogsten) uit kunt halen. Niet een keer, maar wel drie of vier keer oogsten dus. Zo haal je nog meer uit je kweekset en daar heb je niet eens groene vingers voor nodig.


LUCIDE DROMEN MET DROOMKRUIDEN

Wil je net als Superman vliegen door het universum op zoek naar Krypton? Alles is mogelijk met het gebruik van lucide droomkruiden. Met deze kruiden is het mogelijk om bewust je dromen te sturen en te ervaren. Controle over krachten die in het dagelijks realiteit niet mogelijk zijn!  In veel traditionele culturen...


DE VOORDELEN VAN CRYPTOCURRENCY

Virtueel betalen doen we tegenwoordig veel: elke keer dat je met je bankpas betaalt, wordt er digitaal geld overgemaakt. Je betaalt in dat geval nog steeds met euro’s, waardoor het niet gaat om cryptocurrency. Het grote verschil met cryptocurrency is het feit dat deze alleen digitaal bestaan.


HET VAPEN VAN KRUIDEN

Bij vapen denken de meeste mensen aan de e-sigaret, maar met een vaporizer kun je ook droge kruiden verdampen. Niet alleen kun je dan genieten van de effecten van bijvoorbeeld cannabis of passiebloem, het is ook nog eens gezonder, doordat er geen schadelijke gassen vrijkomen, zoals bij het roken.


KANNA: EEN NATUURLIJK MIDDEL TEGEN ANGST?

Is kanna een natuurlijk middel dat tegen angst kan helpen? Iedereen is wel eens bang, het kan zijn dat je bang bent voor honden, voor vuurwerk of voor een moeilijk gesprek. Dat zijn angsten met een duidelijke oorzaak en je hebt er slechts af en toe last van...


HOE DE KRUIDEN UIT DE NATUUR JE HELPEN TE ONTSPANNEN

Ontspanning is iets om te koesteren, maar we komen er steeds minder aan toe. We voelen ons constant onder druk staan, door werk, zorg voor familie, geldzaken, kortom we moeten presteren. Het kan dan handig zijn om kruiden uit de natuur een handje te laten helpen...


WELKE CANNABIS BEURZEN ZIJN ER VOLGEND JAAR IN EUROPA?

Door corona zijn de meeste beurzen dit jaar geannuleerd, maar volgend jaar staat er weer veel interessants op het programma. Deze beurzen zijn soms alleen voor professionals, maar er zijn ook beurzen die je als cannabis enthousiasteling kunt bezoeken


STONER FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN!

Er zijn veel dingen die goed samen gaan met een blowtje of andere THC gerelateerde genotsmiddelen. Eén daarvan is het kijken naar een film. Tijdens een avondje chillen is er haast niets leukers dan alleen of juist gezellig samen met wat vrienden een goede film te kijken en...


KAN CANNABIS HELPEN BIJ COVID-19?

De cannabisplant wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn bijzondere eigenschappen. We weten natuurlijk dat je kunt genieten van een lekkere high, maar cannabis blijkt ook daadwerkelijk onze gezondheid te kunnen ondersteunen. De plant bevat een groot aantal cannabinoïden, terpenen en flavonoïden.


GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN PADDO’S

De magische effecten van paddo’s zijn beroemd en berucht, maar wat veel mensen niet weten is dat paddo’s ook gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Het blijkt dat de stof in paddo’s die voor de geestverruimende effecten zorgt, psilocybine, positieve effecten kan hebben op onze mentale gezondheid. 


WIETPLANTEN OUTDOOR KWEEKVERSLAG

Op dit moment geniet ik met volle teugen van de heerlijke wiettoppen van Sensi Skunk die ik eerder heb geoogst. Mijn 'voorraad' begint echter aanzienlijk te krimpen. Het is dus weer tijd om te oogsten. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten. De volgende planten staan alweer bijna klaar om geoogst te worden.


OVERHEERLIJKE PADDO RECEPTEN

Een paddotrip is iets waar je naar uitkijkt, maar de meeste mensen zijn niet dol op de smaak en dat maakt dat ze soms tegen het eten opzien, terwijl dat helemaal niet hoeft. Er zijn zat manieren om de smaak van paddo’s te verbergen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke pesto maken met paddo's of ze verwerken in een gezonde salade.


ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GRINDERS

Een grinder is een crusher, cruncher, verkruimelaar of simpel gezegd een (wiet)vermaler die je cannabistoppen vermaalt tot fijnere kruimels, korrels of poeder. Grinders zijn er in allerlei formaten, vormen, kleuren en materialen, en mét of zonder (meerdere) filters.


HEB JIJ DE KRACHT VAN MEDITATIE AL ONTDEKT?

Waarin schuilt de kracht van meditatie? Mediteren is een eeuwenoude techniek om de geest tot rust te brengen. Al voor onze jaartelling waren er filosofen die opmerkten hoe onrustig de menselijke geest kon zijn. Veel mensen proberen beter om te gaan met spanningen,


WAT IS HET MYCELIUM NETWERK EN HOE GROEIT HET?

De wereld van de paddo’s is een tikje mysterieus, maar altijd boeiend. Dat komt niet alleen door de invloed die ze op je kunnen hebben, maar ook door hun groeiwijze. Zeker als je magic mushrooms wilt kweken, is het handig om daar wat meer over te weten...


CANNABIS KWEEKVERSLAG

Lekker genieten van je eigen ‘homegrown’ wietje is echt een heerlijk gevoel, iedereen zou dat eigenlijk mogen kunnen ervaren. Cannabis is een gift van de natuur en zou daarom geen restricties mogen hebben. Er is niks mooiers dan je eigen verzorgde cannabisplantje te zien bloeien en uiteindelijk te roken.


HET GEBRUIK VAN PSYCHEDELICA TEGEN O.A. DEPRESSIES EN VERSLAVINGEN

Laten we een kijkje nemen in de wereld van de psychedelica en ook stilstaan bij het gebruik van deze psychedelische middelen voor medische doeleinden, zoals het tegengaan van depressies en de hulp die ze kunnen bieden bij vele verslavingen. Gebruik je of wil je psychedelica...


CANNABIS EDIBLES

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van cannabis edibles. Deze edibles omvat al het eten en drinken, waar cannabis of hennep in zit. Cannabis wordt al duizenden jaren gebruikt, maar is vooral bekend vanwege het psychoactieve effect. En toch heeft de cannabisplant nog veel meer te bieden...


HET KWEKEN VAN CANNABIS - DEEL 3

Welkom bij mijn derde blog over het kweken van cannabis. Eerst gaan we het hebben over de groeifase van de cannabisplant en de verschillende kweekmethoden, snoei- en trainingstechnieken die men tijdens deze fase gebruiken kan. Verder gaan we kort praten over alle kweekmediums...


OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 3

Welkom bij het derde deel van mijn outdoor cannabis kweekverslag. In het vorige (tweede) deel van mijn kweekverslag hebben jullie kunnen lezen dat ik een extra Hollands Hoop wietzaadje ontkiemd heb. Dit cannabiszaadje is inmiddels uitgegroeid tot een mooie, grote wietplant...


HET KWEKEN VAN CANNABIS - DEEL 2

Cannabis is een hele mooie plant(soort) en het neefje van de brandnetel. Cannabis is een 1-jarige plant, ook wel ‘seizoenen’ plant genoemd, en dus ook een ‘onkruid’. Onkruid wordt in het Engels ‘Weed’ genoemd. Onder de juiste omstandigheden kan cannabis enorm snel ontkiemen, groeien en bloeien.


MIJN TRIP MET DE GEOOGSTE GOLDEN TEACHER PADDO'S

Na het ‘growen’, oogsten en laten drogen van mijn eerste zelf gekweekte Golden Teacher Paddo´s was het natuurlijk ook tijd om deze te gaan testen. Aangezien dit mijn eerst ervaring met Psychedelica zou worden, wilde ik graag alles van tevoren goed gepland hebben.


HET KWEKEN VAN PSILOCYBINE PADDO'S - DEEL 2

Dit is mijn tweede kweekverslag over Paddo’s. Het tweede deel van mijn Paddo kweekverslag zal gaan over mijn eerste oogst en het starten van een nieuwe ‘kweek’, ook wel ‘flush’ genoemd. Even een snelle herinnering: ik heb de Golden Teacher 1200cc Paddo’s gekweekt...


OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 2

Na mijn eerste buitenkweekverslag, volgt hier het tweede deel van mijn outdoor cannabis kweekverslag. Even een snelle herinnering: mijn buitenkweek bestond uit 7 planten dit zijn er nu 8 geworden, want er is een Hollands Hope aan de familie toegevoegd!


HET KWEKEN VAN PSILOCYBINE PADDO'S - DEEL 1

Ik ben Mike en dit is mijn tweede kweekverslag voor 24High. Dit kweekverslag gaat deze keer echter niet over Cannabis, maar over Paddo’s, ook wel (Magic) Mushrooms genoemd. Ik heb totaal geen ervaring met het kweken van paddo's maar het is me wel gelukt. Lees in deze blog hoe en zie de foto's...


HET KWEKEN VAN CANNABIS - DEEL 1

Laten we allereerst even de wet omtrent cannabis en het kweken hiervan duidelijk maken. Het kweken van cannabis of het ‘’Growen’’, zoals dit ook wel genoemd wordt, is (nog) niet legaal, dus illegaal. In Nederland maken wij echter onderscheid tussen hard- en softdrugs. Harddrugs zijn ten strengste verboden...


OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 1

Hoi, ik ben Mike en dit is mijn eerste kweekverslag voor 24High en bij deze stel ik mezelf dan ook graag even voor. Ik ben 25 jaar en ik weet wel het één en ander over de buitenkweek. Cannabis is zeker niet nieuw voor mij, want ik gebruik cannabis al zo'n 10 jaar voor zowel...


NEDERLANDS GEDOOGBELEID EN DE TOEKOMST

Het systeem dat we nu kennen is voortgekomen uit de hippietijd en de strijd voor vrijheid. Het zogenoemde gedoogbeleid werd ingevoerd in 1976. Destijds uniek en de eerste ter wereld. De hele wereld verklaarde ons voor gek. Nu kunnen we zelf wel stellen dat...


MEER CREATIVITEIT EN PRODUCTIVITEIT MET MICRODOSERING

Wellicht ken je de film Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol. In deze film heeft Lucy een zak met een nieuw soort drugs in haar buik verstopt zitten. Als Lucy even later in een gevecht verwikkeld raakt, krijgt ze een trap in haar maag waardoor de zak met de drugs in haar buik...


WAT IS LACHGAS?

Di-stikstofmonoxide (N2O) staat beter bekend als lachgas. In het ziekenhuis wordt het gebruikt om de patiënt een roesje te geven en in de partyscene om er lekker mee te feesten. Het geeft je als partyganger een roes van korte duur, denk dan aan 1 a 5 minuten. Je wordt er licht van in je hoofd en het geeft je een...


DE NIEUWSTE TREND IN DE CANNABISWERELD: ROSIN EN LIVE RESIN

Elke branche heeft zo zijn kenmerken, zo ook in de cannabiswereld. Voortdurend is de cannabiswereld in ontwikkeling. Bijna elk jaar worden er weer nieuwe genetica ontdekt. Kweektechnieken, voedingsstoffen en apparatuur worden steeds verder ontwikkeld en...


CANNABIS EN CBD EDIBLES VEROVEREN DE VOEDSELMARKT

Cannabis is de nieuwe trend anno 2020! De wetenschap heeft grote stappen gezet en is inmiddels tot de ontdekking gekomen dat CBD als een goed supplement kan dienen om je lichaam en geest gezond te houden. Deze ontdekkingen gaan zelfs veel verder dan een beetje extra vitamines...


EUFORISCH EN GELUKKIG VOELEN MET KRATOM

Kratom, misschien heb je er weleens van gehoord. Het is ontzettend populair in Thailand en niet zonder reden. Kratom geeft je bij een lage dosering een euforisch en blij gevoel. Daarbij krijg je er een energieboost van. Niet verkeerd voor een gezellige middag of avond.


INDIAN ELEMENTS

Het merk Indian Elements biedt een divers aanbod aan verschillende kruidenmixen. Deze kruidenmixen hebben allemaal een ding gemeen, ze hebben allemaal als doel om gezonder te leven. Zo is de herbal spliff mix van Indian Elements een bekende tabaksvervanger bij het draaien van een joint.


DE TOP 10 COFFEESHOPS VAN AMSTERDAM

Amsterdam is meer dan alleen maar de hoofdstad van Nederland en de bijbehorende grachtengordel. Onze stad staat ook bekend om de levendige cannabiscultuur, want zeg nou zelf. Waarom zou je als toerist geen jointje willen uitproberen, als je weet dat... 


KRATOM WERKT GENEESKRACHTIG?

Heb je last van pijn? Denk dan eens aan de geneeskundige werking van kratom. Het is al jaren een verdovend middel als het gaat om pijnbestrijding in Zuidoost-Azië. Kratom werkt overigens niet alleen tegen pijn maar ook tegen diarree, parasieten en koorts. Misschien is kratom wel de juiste oplossing voor jou?


KANNA

Angsten heeft praktisch iedereen. Toch is er een groep mensen die al jaren zonder enige vorm van angst leeft. Het geheim achter dit angstloze bestaan? Kanna, ook wel bekend als sceletium tortuosum. Kanna vermindert angstgevoelens, stress en kan zelfs helpen bij depressieve klachten.


HOE 5-MEO-DMT MIKE TYSON GENAS VAN ZIJN VERSLAVINGEN

Toen voormalig zwaargewicht bokskampioen Mike Tyson voor het eerst 5-MeO-DMT probeerde zei hij dat het hem van de grond sloeg en zijn leven ingrijpend veranderde. 'Ik kwam 5-MeO-DMT tegen. Ik rookte het en ik ben nooit meer hetzelfde geweest, "zei Mike Tyson. “Ik kijk anders...


DMT, MIND BLOWING?

We zijn allemaal wel bekend met de trip die magische truffels of paddo’s je geven. Deze uren durende ervaring brengt je soms nieuwe inzichten en veranderen je kijk op het leven. 5-MeO-DMT doet dit in ongeveer 20 minuten. In een recent Europees onderzoek bleek dat slechts eenmalig gebruik van de stof 5-MeO-DMT...


PLANT OF LIFE EXCELLENT IN CBD

Het bedrijf Plant of Life is een van de marktleider op het gebied van CBD. In 2010 werd in Amsterdam voor het eerst CBD geëxtraheerd vanuit cannabisplanten door Plant of Life. Sindsdien is het bedrijf volledig gefocust gebleven op de creatie van CBD. En wij Nederlanders hebben dus ook zeker weer een rol gespeeld in...


WAS DE KERSTMAN EEN SHAMAAN?

Als jong kind had ik al de twijfels over die grote, dikke man met een witte lange baard, die gekleed in zijn rood-witte gewaad door de lucht vloog in een arrenslee getrokken door rendieren die niet eens vleugels hadden, bs! Het antwoord op vragen zoals waarom vliegen rendieren, hoe zakt die dikke man...


HET FENOMEEN 420

Vandaag de dag kom je steeds vaker op het internet het getal 420 tegen. Zo heb je 420 proof, 420 free, 420 hostel, 420 time, 420 blaze etc... Ik ben zelf al heel mijn leven een echte blower, maar van deze legende had ik tot op 3 jaar terug nooit gehoord. Het begon nadat ik besloten had om in m´n ééntje een reis te boeken naar Jamaica.


ONTSPANNINGS OEFENINGEN VOOR HET SLAPEN GAAN

Het is soms verschrikkelijk dat je niet kan slapen wanneer je juist wilt slapen. Je moet er morgen vroeg uit of je hebt een lange dag voor de boeg. Op tijd slapen is belangrijk. Dan willen ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan wel eens helpen.


STRESS SLAAT OP OGEN

We hebben in ons dagelijks leven allemaal te maken met stress. Dit zijn vaak kleine piekmomenten waarop meerdere dingen samenvallen. Deze stress kan echter in sommige gevallen ook langer aanhouden. Bijvoorbeeld bij financiële zorgen of een hoge werkdruk. Bij langdurige stress kan de stress slaan op je ogen. Dat kan betekenen dat je (tijdelijk) minder goed of wazig ziet.


6 TIPS VOOR MEER ENERGIE

Wil je meer energie? Je wilt je niet langer moe en futloos voelen? Ik heb 6 tips voor meer energie voor jou verzameld die jouw leven totaal kan veranderen. Je kan voortaan alles aan en zal nooit meer uitgeput op de bank hangen. Met deze tips voor meer energie verander je jouw leven omdat energie de sleutel tot succes is. Meer energie betekent dat je meer kan doen, langer kan doorgaan zonder moe te worden.


WAAROM HET SLIM IS OM XTC TE TESTEN

Het gebruik van xtc begon In Nederland aan populariteit te winnen in de jaren 90. Beukende beats, symfonische en elektronische melodieën waren een trend die gepaard ging met het gebruik van XTC. Na verloop van jaren begon House muziek  een agressieve en hardere vorm aan te nemen. Aantal beats per minuut verdubbelde net als het gebruik van XTC.


WAT ZIJN MAGISCHE TRUFFELS?

Benieuwd naar wat magic truffels zijn? En waar ze vandaan komen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij gaan je namelijk precies uitleggen wat magic truffels zijn en waar ze vandaan komen. Magic truffels zijn eigenlijk helemaal geen truffels. Magic truffels groeien ondergronds en zijn myceliumverdikkingen van psilocybe paddenstoelen.


HOE MAAK IK TRUFFEL THEE?

Wil je een sneller en heftiger effect van je magic truffels? Kies er dan voor om van je magic truffels truffel thee te maken. Bijkomend voordeel, is dat je geen last hebt van een eventuele vieze smaak wanneer je de truffels consumeert. Voor het maken van truffelthee gebruik je dezelfde hoeveelheid truffels als wanneer je deze zou opeten. Met dit recept kan je van je magic truffels thee maken.


MICRODOSERING ROUTINE

Benieuwd geraakt naar de verbluffende resultaten van microdosering? Dan is het belangrijk om te weten hoe je microdosering op een geslaagde manier in je dagelijks leven plant. Met onderstaande microsering routine profiteer je van alle voordelen van microdosering. De microdosering routine bestaat uit een cyclus van 8 tot 10 weken waarin je de routine van 3 dagen continu herhaalt. Deze routine is afkomstig van James Fadiman


9 TIPS VOOR JE EERSTE PADDO TRIP ALS BEGINNER

Ga je voor het eerste paddo’s gebruiken? Dan is het verstandig deze 9 gouden tips nog even door te lezen voordat je begint aan je eerste paddotrip. Ze zorgen ervoor dat je de best mogelijk trip gaat maken, en laten we eerlijk zijn daar doen we het allemaal voor, toch? Deze 9 tips helpen je aan een geweldige psilocybine ervaring en een geweldige magische reis.


MAGIC TRUFFEL TRIP NIVEAU

Elke trip is anders met magic truffels. De ene keer is het intenser dan de andere keer en dat heeft te maken met de truffelsoort die je kiest en de hoeveelheid die je consumeert. Om aan te geven hoe hard je tript zijn er verschillende trip niveaus die je kan bereiken. Dit gaat van milde trips tot heftige trips en is verdeeld in niveaus van 1 t/m 5.


HELE DAG MOE?

Ben jij de hele dag moe? Voel je je futloos en heb je het idee dat je geen kracht meer over hebt? Maar wat nou als ik je vertel dat al die tips hartstikke leuk zijn maar er ook een middel is dat je kan helpen waar niemand het over heeft. Iets wat nu al een paar jaar in ontwikkeling is en waar de miljonairs uit Silicon Valley bij zweren?


MICRODOSERING MET WELKE DRUGS?

Heb je gehoord over de succesverhalen die te bereiken zijn met microdosing? Dan ben je wellicht benieuwd met welke soorten drugs je kan beginnen met microdosing? Er zijn namelijk verschillende substanties die je kunnen helpen om meer uit het leven te halen dan je op dit moment doet.


WAAROM MICRODOSERING MET MAGISCHE TRUFFELS?

Wil je meer uit het leven halen? Dan is microdoseren met magic truffels misschien wel wat voor jou. Het klinkt misschien spannend, magic truffels, maar er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en de resultaten zijn veelbelovend. Meer creativiteit, minder stress en een scherpere concentratie.


DE ULTIEME MAGISCHE TRUFFEL GIDS

Magic truffels zijn fantastisch voor een magische psychedelische trip. In de ultieme magic truffel gids lees je alles over het kopen, kiezen, gebruiken en kweken van magic truffels. Na het lezen van deze gids weet je hoe jij de beste trip kan krijgen en welke magic truffels je hiervoor moet kopen. De ultieme magic truffel gids bestaat uit diverse hoofdstukken die al jouw vragen


GROWKIT KWEKEN?

De verkoop van paddo’s is niet langer toegestaan in Nederland. Jammer. Maar paddo’s thuis kweken mag nog wel. Daarom kan je nog steeds genieten van een trip op paddo’s. Koop je paddo kweekset bij smartshop 24High.nl. Maak je niet druk, paddo’s kweken is kinderlijk eenvoudig. Met het bestellen van een paddo kweekset ben je van alle gemakken voorzien


HOE ONTKIEM IK CANNABIS ZADEN?

Het is uiteraard wel handig dat als je zaden koopt dat je ook weet hoe je deze kunt ontkiemen/ kweken. Het kan namelijk weleens voorkomen dat er een zaadje niet ontkiemt. Dit is wat geen enkele kweker wenst. Uiteraard heeft de manier van ontkiemen/ kweken wel degelijk invloed op het uitkomen van de cannabis zaden. Er zijn meerdere manieren om je zaadje...


WAT ZIJN GEFEMINISEERDE, AUTOFLOWERING EN CBD CANNABIS ZADEN?

Gefeminiseerde (feminized) cannabis zaden zijn ontworpen om uitsluitend vrouwelijke planten te produceren. Normaal gesproken, kan een cannabis zaadje uitgroeien tot een mannelijke of vrouwelijke plant; het gehele proces van de geslachtsbepaling heeft te maken met de X en Y chromosomen.


WAT IS CBD OLIE?

Cannabidiol (CBD) is een niet-psychoactieve cannabinoïde, die voorkomt in cannabis en farmacologische interacties heeft met tetrahydrocannabinol. CBD remt de afbraak van THC door de leverenzymen. Cannabidiol maakt circa 3-4% van een cannabisextract uit. CBD (Cannabidiol) is een cannabinoïde en kent vele toepassingen zoals het verminderen van (chronische) pijn,


WAT IS YOPO ?

Anadenanthera Peregrina (Yopo) is een geslacht van bomen, waarvan sommige variabele concentraties en verhoudingen van DMT, bufotenine en 5-MeO-DMT in hun zaden produceren. Het gebruik van Yopo gaat duizenden jaren terug. Er zijn meer dan 55 Zuid-The Amerikaanse stammen met het gebruik van Yopo bekend. Yopo snuifsel (cohoba) wordt meestal door een andere


PSILOCYBINE MAGISCHE PADDO'S?

Overal ter wereld komen psychoactieve paddenstoelen voor. De allerbekendste onder psychonauten en sjamanen is de Psilocybe cubensis uit Mexico. Maar ook het Nederlandse kaalkopje (Psilocybe semilanceata) en de Copelandia cyanescens uit Azië, de Filippijnen en Hawaii bevatten een hoge concentratie van de actieve stof psilocybine.


HET DERDE OOG OPENEN MET PADDO'S YOPO 5-MeO-DMT LSA MESCALINE?

Entheogeen betekent 'afkomstig van de god in onszelf'. En dat is nu ook precies waarmee je in contact kan komen met het gebruik van een entheogene middel. Er zijn vele entheogene middelen die door oude stammen en volken honderden tot duizenden jaren terug ontdekt zijn en tot op vandaag nog steeds gebruikt worden.