Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TOLERANTIE VOOR TRIPPEN: WAAROM VOEL IK NIKS VAN MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO'S?

TOLERANTIE VOOR TRIPPEN: WAAROM VOEL IK NIKS VAN MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO

Paddo's en truffels worden al eeuwen gebruikt door de mens. Voor de fun, als microdosing-experiment of met als ultieme doel spirituele verlichting. Sommigen ervaren echter weinig effecten van deze magische natuurproducten. Zij reageren niet of amper op de psychoactieve stoffen die hierin te vinden zijn. Voel je niks van magische truffels of paddo’s? En vraag je je na zo’n teleurstellende experience af hoe dat kan? In dit artikel lees je het antwoord op deze prangende vraag!

Het effect van paddo’s en truffels

Voordat je kunt vaststellen dat paddo’s en truffels geen effect op je hebben, moet je natuurlijk wel precies weten wat de bedoelde effecten zijn. Daarom hieronder nog even op een rijtje wat je van magic truffels en paddo's zou mogen verwachten.

De actieve bestanddelen van paddo's en truffels die voor een effect zorgen zijn psilocybine en psilocine. Deze werken samen met receptoren voor serotonine (de geluksstofjes) in je hersenen samen om de gewenste effecten te produceren. Die treden na ongeveer een uur op en houden tot acht uur aan.

De meeste mensen ervaren gevoelens zoals euforie en visuele effecten. Ook wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van paddo’s op mentale klachten zoals depressie. Bij hogere doses kan de beleving intenser worden. Denk aan kleurrijke hallucinaties, een andere ervaring van tijd en ruimte of zelfs behoorlijk spirituele trips. Je kan heuse Eureka-momenten beleven, jezelf meer gaan begrijpen of in contact komen met het bovennatuurlijke. Het klinkt allemaal geweldig positief, maar weet dat een ‘bad trip’ zoals bij elk middel ook mogelijk is. Gelukkig kun je een bad trip wel voorkomen met deze tips, en afremmen met een trip stopper.

Hoe kan tolerantie optreden voor truffels en paddo’s?

Is het je eerste of juist zoveelste keer dat je dit tripmiddel gebruikt, en voel je bijzonder weinig? Voor dat gevoel van tolerantie voor paddo’s of truffels kunnen verschillende redenen zijn, leert de wetenschap en ervaring ons. De effecten van paddo's en truffels kunnen ten eerste heel anders zijn voor verschillende individuen. Dit hangt onder andere af van logische factoren zoals de dosering, je lichaamsbouw en tolerantie, aanleg, en natuurlijk de setting waarin je het neemt. Ook kun je op verschillende momenten in je leven een hele andere beleving hebben. Misschien kon je als jonge, onbezorgde student geweldig genieten van een paddo-trip, terwijl je nu je het drukker hebt er geen plezier meer aan beleeft.

Hieronder de belangrijkste oorzaken van een tegenvallende paddo- of truffel trip door tolerantie.

1: Te lage dosis

Een open deur waarschijnlijk, maar als je weinig voelt van een middel kan het zijn dat je er te weinig van hebt genomen. De juiste dosis is afhankelijk van verschillende factoren. Of je gedroogde of verse producten gebruikt bijvoorbeeld. En hoe groot en zwaar je bent. Sommige mensen hebben twee keer zo veel nodig dan hun trip-buddy’s om hetzelfde effect te ervaren. Lees vooral onze uitgebreide truffel-tripgids door wanneer je wilt weten waar je op moet letten voordat je magic truffels neemt. Voor de juiste dosering van zowel truffels als paddo’s raden we je onze mushroom dosis calculator aan. Die vertelt je hoeveel een gemiddeld mens zou moeten nemen voor het gewenste effect. Toch kunnen de onderstaande factoren die ideale dosis beïnvloeden waardoor je niks of minder voelt.

2: Setting en mindset

Het kan zijn dat je moeite hebt met je te ontspannen en je over te geven aan de trip. Daardoor sta je niet open voor de effecten van paddo’s en truffels. Je bevindt je bijvoorbeeld in een te drukke omgeving, zoals op een festival of met mensen die je niet goed kent. Of je voelt je eigenlijk gewoonweg niet relaxt de laatste tijd. Of je tripbuddy gaat niet zo lekker en je moet voor diegene zorgen - dan voel je je ineens een stuk nuchterder! De setting waarin je een middel neemt en jouw mindset hebben zoals je begrijpt allebei een mogelijk remmende werking op jouw trip.

3: Ongeduld en een volle maag

Weet dat het gemíddeld een uur duurt voordat je iets zal merken van paddo’s of truffels. Maar je zal zeker niet de eerste zijn die na 60 minuten ‘niks voelt’ en dus nog maar een portie neemt om vervolgens 5 minuten later ineens de wereld om je heen flink te zien veranderen. Een grote invloed op hoe snel je effecten merkt, is je maaginhoud. Je zal misschien denken dat het goed is om een bodem te leggen met een goede maaltijd, zoals bij een avondje drinken. Bij tripmiddelen is het omgekeerde juist waar. Liever trip je met een vrijwel lege maag. Eet zo’n drie uur voor je paddo’s of truffels neemt geen eten meer, of desnoods een hele kleine snack als je maag rammelt. Lees hier waarom we aanraden om tripmiddelen op een lege maag te nemen.

4: Aanleg

Dan is er natuurlijk nog de factor aanleg die roet in het eten kan gooien. Uit studies blijkt namelijk dat de effecten van psychedelica deels afhankelijk zijn van hoe lucky je bent met bepaalde receptoren. In gewone mensentaal: bij de één slaat een middel zoals paddo’s gewoon beter aan dan bij de ander. Heb je meerdere keren geprobeerd te trippen, maar gebeurt er ondanks de juiste dosering en setting vrijwel niks? Dan heb je wat dit punt betreft waarschijnlijk gewoon botte pech.

5. Tolerantie omdat je te vaak truffels of paddo’s doet

Net zoals bij middelen als koffie, alcohol en wiet bouw je ook wat betreft psychedelica tolerantie op. Als je dit op regelmatige basis neemt tenminste … Uit onderzoek en ervaring blijkt bijvoorbeeld dat je de dag(en) na een trip amper effecten zult merken van een volgende dosis paddo's of truffels. Zorg er dus voor dat er een paar dagen (minstens!) tussen je sessies zitten. Niet alleen vanwege die fysieke tolerantie voor paddo’s of truffels natuurlijk … Je wilt vooral dat het een speciale ervaring wordt, en geen dagelijkse kost.