Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE GEBRUIK IK MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO'S?

HOE GEBRUIK IK MAGISCHE TRUFFELS OF PADDO

Of je ze nu gebruikt voor je plezier, voor spirituele diepgang of gewoonweg voor hun psychedelische effect, het gebruik van paddo’s is voor veel mensen een fijne aanvulling op hun leven. Er zijn veel verschillende manieren om magic truffels of mushrooms te gebruiken. Rauw, ergens in verwerkt, vers of gedroogd of in combinatie met eten. Ook de soort die je neemt, is sterk van invloed op de manier waarop je magische paddenstoelen of truffels gebruikt. Wel zijn er een aantal vuistregels voor het gebruik van deze natuurlijke goedjes.

De effecten van truffels en magische paddenstoelen

Voordat je aan psychedelische middelen begint, is het belangrijk jezelf goed te informeren over het type dat je gaat gebruiken. Zo is het goed om te weten welke effecten je kunt verwachten en wat je kunt doen om een ‘slechte trip’ te voorkomen. De effecten beginnen meestal binnen 20 tot 40 minuten na inname en kunnen tot zes uur aanhouden, afhankelijk van de dosis en de kracht van de paddenstoelen.

Veel voorkomende effecten zijn veranderde bewustzijnstoestand, gevoelens van blijdschap, verhoogde zelfreflectie en zelfs spirituele ervaringen. Veel gebruikers deelden hun ervaringen over diepgaande veranderingen in hun ervaring van de wereld om hen heen en een grotere waardering voor de onderlinge verbondenheid.

Opvallend is dat paddo's ook therapeutische voordelen kunnen hebben. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor de mogelijkheden van psilocybine (de werkzame stof in paddo's) om psychische aandoeningen te behandelen, waaronder depressie, angst en PTSS. Sommige studies hebben ook aangetoond dat psilocybine de creativiteit kan verhogen, persoonlijke groei kan bevorderen en gevoelens van empathie en mededogen kan versterken.




De dosering van paddo’s of truffels

De gemiddelde dosis van paddo's of truffels hangt af van het type en de sterkte van de soort. Het psilocybinegehalte kan sterk variëren tussen verschillende soorten paddenstoelen en zelfs tussen individuele exemplaren van dezelfde soort. Zo is de Thaise Cubensis heel geschikt voor beginners en de Ecuadorian Ecuasens een betere keuze voor ervaren psychonauten. We raden je aan om met een lage dosis te beginnen en geleidelijk te verhogen tot je het gewenste effect hebt bereikt.

Voor psilocybine paddenstoelen is een standaard dosering ongeveer 1-2 gram gedroogde paddenstoelen voor beginners, terwijl ervaren gebruikers tot 3-5 gram kunnen consumeren. Voor truffels ligt de standaarddosis tussen de 10-15 gram voor beginners en maximaal 25 gram voor ervaren gebruikers. Het is belangrijk op te merken dat mensen verschillend kunnen reageren op dezelfde dosis vanwege factoren als lichaamsgewicht, metabolisme en individuele tolerantie. Weeg je producten goed af voor consumptie met een precisieweegschaal, zeker wanneer je bijvoorbeeld wil microdoseren. Let goed op of je verse of gedroogde producten gebruikt, de dosering verschilt namelijk aanzienlijk. Bekijk met deze handige calculator hoeveel gram je precies nodig hebt voor het juiste resultaat, klik op het plaatje hieronder:

PaddoCalculator

Doserings
Calculator >>


Een veilige omgeving voor het gebruik van paddo’s

Een veilige omgeving voor het gebruik van magische paddenstoelen of truffels is belangrijk voor een positieve en comfortabele ervaring. Er zijn meerdere belangrijke factoren om te overwegen bij het creëren van een veilige omgeving voor het gebruik van paddo's.

  • Kies voor een comfortabele en vertrouwde omgeving. Een locatie waar je je comfortabel en veilig voelt, zoals je eigen huis of het huis van een vriend(in). Het is belangrijk om in een vertrouwde omgeving te zijn waar je kunt ontspannen en je kunt laten gaan.
  • Omring jezelf met mensen die je vertrouwt en waar je je prettig bij voelt. Vermijd mensen die je angstig of ongemakkelijk laten voelen, omdat dit je reis negatief kan beïnvloeden. Naast die fijne mensen is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van paddo's. Denk dan aan het aanwezig hebben van een nuchtere "trip-sitter" die indien nodig kan ingrijpen.
  • Ook de "set en setting" van een reis zijn belangrijke overwegingen. "Set" verwijst naar je mindset, dus het is belangrijk om de ervaring met een positieve en open houding te benaderen. "Setting" verwijst naar de fysieke omgeving, dus kies een rustige en comfortabele locatie met gedimde verlichting en rustgevende muziek.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste dosering paddo's te nemen voor een veilige en plezierige ervaring. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en gevoed gedurende de hele trip door veel water te drinken en lichte, gezonde snacks te eten. Vermijd alcohol en zware maaltijden. Belangrijk is ook dat de paddo's van een vertrouwde bron komen en goed zijn bereid. Dit kan helpen om onverwachte bijwerkingen te voorkomen. Het beste kun je ze zelf kweken met een kweekset zodat je precies weet wat je binnen krijgt.