Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE TOP 10 COFFEESHOPS VAN AMSTERDAM

DE TOP 10 COFFEESHOPS VAN AMSTERDAM

Amsterdam is meer dan alleen maar de hoofdstad van Nederland en de bijbehorende grachtengordel. Onze stad staat ook bekend om de levendige cannabiscultuur met zijn coffeeshops, want zeg nou zelf. Waarom zou je als toerist geen jointje willen uitproberen, als je weet dat het legaal kan en mag. Terwijl je in je eigen land torenhoge straffen kan verwachten. Ook voor de echte inheemse cannabisliefhebber, gaat er natuurlijk niets boven een bezoekje aan een coffeeshop in het wonderschone Amsterdam.

De top 10 coffeeshops van Amsterdam

In Amsterdam tientallen coffeeshops, verspreid over de hele stad. Ze zijn echter niet allemaal hetzelfde als we kijken naar de kwaliteit, menukaart en ambiance. Ook heeft elke coffeeshop zijn eigen identiteit en de bijbehorende identiteit, de ene coffeeshop is meer geschikt voor toeristen en een andere Dit is onze selectie van de top 10 coffeeshops:

1. Coffeeshop Bluebird

Relax en chil zijn hier de woorden die er uitspringen. Coffeeshop Bluebird in Amsterdam is een typisch Hollandse coffeeshop zonder de bijbehorende gekkigheid, ook is het zeker geen saaie tent. Op het menu van Bluebird staan meer dan 20 verschillende smaken. Dat varieert van import voor beginners tot super-krachtige soorten voor de fijnproevers. Het aanbod hasj is ook zeer goed. Zo hebben ze soorten uit Marokko, India, Afghanistan en Nepal. Ook hebben ze de super-krachtige Nederlandse Ice-o-lator hasj op voorraad. Bluebird onderscheidt zich voornamelijk op het gebied van sfeer. De meeste reviews zijn in de trant van: “Erg goed advies, goede kwaliteit en erg vriendelijk personeel.” Bluebird vind je in de drukke Sint Antoniesbreestraat 71 en is met 4,5 ster geen slechte speler in de markt.



2. Coffeeshop 420 Café

Dit getal komt ons bekend voor. Coffeeshop 420 is namelijk straattaal voor het roken van een joint, deze tokko vind je in de Oudebrugsteeg. Een populaire locatie waar je veel toeristen kan vinden. De bijbehorende locatie straalt een chique ambiance uit. Coffeeshop 420 Café in Amsterdam lijkt meer op een prestigieus café, dan op een sinistere coffeeshop ergens op de hoek. De menukaart van 420 is niet heel uitgebreid, maar ze hebben wel een uitgelezen selectie wiet en hasj. Het evenwichtige assortiment bestaat uit variëteiten die momenteel erg geliefd zijn bij het toeristenpubliek. Natuurlijk vind je er ook traditionele oldskool smaakjes. Aan een rijk aanbod van hapjes, drankjes en koffie hebben ze eveneens gedacht. Op Google scoren ze 4,6 sterren.



3. Coffeeshop The Bulldog Coffeeshops

De Van der Valk onder de coffeeshops. Met 5 filialen is dit een groeiende keten van coffeeshops. The Bulldog heeft 4 coffeeshops in het Amsterdamse stadscentrum: The First, Energy, Havri en Rockshop. Bulldog Port 26 is de 5de zaak. Deze vind je op het bedrijventerrein Westpoort. The First is een van de oudste coffeeshops van Amsterdam. In 1974 begonnen ze niet aan de keukentafel, maar zaten ze als vrienden in een Amsterdamse kelderruimte stiekem te blowen. Het werd een soort toevluchtsoord voor blowers in de tijd van de strenge wetten in Amerika. De creatieve aankleding van de zaak herinnert aan die turbulente periode. Zo zijn de muren behangen met foto's en aandenkens. Het is eigenlijk een coffeeshop, nachtclub en winkel in een. Het is een nette en schone winkel. Deze tent is net zo levendig als het plein waar deze coffeeshop gevestigd is, namelijk aan het Leidseplein.



4. Coffeeshop Green House Coffeeshops

Een joint is altijd wel welkom na het uitgaan in de in rosse buurt van Amsterdam. Green House is veel meer dan een coffeeshop. Zij zijn specialisten in hun vak, met 4 filialen verspreid over de hele stad hebben ze een volledige dekking. Coffeeshop Green House Centrum Amsterdam ligt op een paar minuten loopafstand van de beroemde Amsterdamse Rosse Buurt. Deze zaak is het populairst. Dat komt simpelweg omdat het gevestigd is op een toplocatie. De uitstraling van Green House Centrum is kunstzinnig-modern te noemen. De andere zaken: De Pijp, Namaste en United zijn ook een bezoekje waard! Green House zijn meesterkwekers, hierdoor kunnen zij de kwaliteit waarborgen. Met hun creaties hebben ze al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Ze hebben dan ook een zeer uitgebreide menukaart met verschillende strains; van populaire tot minder bekende variëteiten. Ook verkopen ze lokale kweek. Hun naam slaat wel aan in de moderne tijd, Green House is Engels voor Broeikas. Grappig om die connotatie terug te zien in hun merknaam.

5. Coffeeshop Het Ballonnetje

Nee, hier worden geen lachgas ballonnen verkocht, maar hier kan je wel terecht voor al je vernuftigheden op relax gebied. Dit is een oer-Hollandse no-nonsense coffeeshop en heeft de reputatie een van de eerste shops te zijn van Amsterdam. De authentieke sfeer zorgt ervoor dat mensen zich hier graag op hun gemak voelen en ook terugkomen. In de zomer kan je genieten van een blowtje en een kopje koffie op het terras. Hun menukaart is een combinatie van oldskool en moderne variëteiten. Op de stoelen aan de tafeltjes kan lekker ontspannen, na een drukke dag.

6. Coffeeshop Dampkring Original

Van Amsterdams glorie naar Hollywood famous. Het is een hele beroemde coffeeshop in Amsterdam. De façade is schitterend gemaakt, het houtsnijwerk en de pilaren langs de ramen maken het helemaal af. Coffeeshop De Dampkring is ook te zien in een scène in Ocean’s Twelve, daarom hebben ze dus altijd aanloop van toeristen die dat wel eens in het echt willen zien. Doordat ze dus voor die film in de spotlights zijn gekomen, hebben ze een soort "Oceans 12" genoemd. Dit verwijst naar de crew die de film heeft gemaakt in Amsterdam en omdat ook zij hier klant waren. De selectie hasj is van topkwaliteit. Blowen is niet perse een belangrijk, je kunt er ook gewoon terecht voor een snack, thee, heerlijk bakkie en vitaminerijke sapjes.

7.Coffeeshop Babylon

Get it shaking, hier komt de muziek van Bob Marley helemaal tot leven. Babylon Is een reggae-coffeeshop, wat zich achter de Beurs van Berlage bevindt. Het is slechts 5 minuutjes lopen van het Amsterdam Centraal Station. Men zegt ook weleens wie het kleine niet eert is het grote niet weert.  Het is een zaak met slechts één ruimte. In tegenstelling tot de historische locatie is het interieur van Babylon zeer modern. Ze hebben een uitgebreide mix aan cannabisvariëteiten, waar je op de leren banken kunt ontspannen en van reggae kunt genieten. De keuze is reuze bij coffeeshop Babylon, iedereen vindt er wel een blend die bij hem/haar past.



8. Coffeeshop Barney’s

Een keten wat meer dan een verzameling coffeeshops is. Coffeeshops Barney's in Amsterdam zijn zaken waar je kunt genieten van de beste cannabis strains van de legendarische zadenbank Barney's Farm. De shop in de Haarlemmerstraat heeft daarbij meerdere awards gewonnen. Het is geen grote zaak, maar wel een gezellige en knusse shop. Barney’s in Amsterdam heeft de inspiratie van een ouderwetse apotheek opgedaan, zo kom je veel gepolijst hout en sfeerverlichting als bijzondere elementen tegen. Hier vind je het walhalla voor de fijnproevers. Behalve hun prijswinnende variëteiten kun je er ook andere populaire strains en hasj kopen. Barney’s heeft drie zaken in dezelfde straat: een bar, coffeeshop en restaurant.



9. Coffeeshop Amnesia

De naam doet misschien wat mysterieus aan, maar het is een coole coffeeshop. Je kunt zowel binnen als buiten zitten, dus je kunt er lekker chillen en naar de langskomende mensenmassa kijken. Hier vind je ook veel geïmporteerde soorten uit de Verenigde Staten. Ook kan je bij coffeeshop Amnesia Amsterdam vapen met de ter beschikking gestelde vaporizers. Mocht je trek krijgen, dan kun je ook cake en gebakjes kopen, met een milkshake als drankje

10. Coffeeshop The Stud

De coffeeshop voor de gewone Amsterdammer, wist je dat deze zaak er precies uitziet zoals het er in 1982 tijdens de oprichting is ingedeeld. De coffeeshop is klein, maar er heerst wel een open en vriendelijke sfeer. Je treft er toeristen en de Amsterdammer. Ook kan je er veel geld besparen en daarom is een bezoek aan The Stud de moeite waard. Bovendien heerst er in de coffeeshop een prettige ontspannen sfeer, met gezellige rook- en ontvangstruimtes. Je kunt er ook iets te eten of te drinken bestellen. Ook kun je leuke merchandise kopen in de naastgelegen coffeeshop The Stud Store.

Tips tijdens het bezoeken van een coffeeshop:

Wellicht heb je al vaker een coffeeshop bezocht, maar misschien is dit wel je 1e keer. In beide gevallen is het belangrijk dat je weet hoe je van je bezoek aan een coffeeshop de vruchten kan plukken. Zorg ervoor dat je geen andere afspraken hebt, dit zodat je optimaal tot rust kan komen en mocht het lukken. Plan je bezoek dan ergens in het weekend of tijdens de vakantieperiode, want get enige wat je niet wil is om half stoned op je werk te verschijnen. Tevens is het belangrijk om waardevolle spullen thuis te laten behalve natuurlijk je lange voei, tip en een beperkte hoeveelheid aan cash mee te nemen. Let goed op jezelf en eventuele naasten, vooral maak plezier en zorg dat je er een onvergetelijke dag aan overhoudt. Een coffeeshop bezoeken is leuk en gezellig, pluk daar dan ook de vruchten van. Namaste!