Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET KWEKEN VAN PSILOCYBINE PADDO'S - DEEL 2

HET KWEKEN VAN PSILOCYBINE PADDO

Dit is mijn tweede kweekverslag over Paddo’s. Lees mijn eerste verslag over het growen van Paddo’s hier: het kweken van psilocybine paddo's met een growkit - deel 1. Het tweede deel van mijn Paddo kweekverslag zal gaan over mijn eerste oogst en het starten van een nieuwe ‘kweek’, ook wel ‘flush’ genoemd. Even een snelle herinnering: ik heb de Golden Teacher 1200cc Paddo’s gekweekt en inmiddels dus ook geoogst.

Kweken en oogsten van mijn Mushroom Growkit Golden Teacher

kweekset paddo

Na ongeveer 3 weken was het al zover en kon ik mijn eerste eigen gekweekte paddo’s oogsten. Ik heb ervoor gekozen ze te oogsten op het moment dat ongeveer 50% van de paddo´s de hoed had geopend en bij 50% deze nog intact was, zodat ik jullie het verschil tussen op tijd en te laat geoogste paddo’s goed kan tonen. Hieronder zie je het verschil. De paddo rechts begint zijn vliesje los te laten dit is een goede indicator om te gaan oogsten. Het ideale moment om te oogsten is dus als het vliesje op knappen staat, vlak voordat deze loslaat.

wanneer paddo oogsten

Normaal gesproken wil je 75% intact houden, dus ongeopend. Dit houd in dat het vliesje, onder de hoed van de paddenstoel nog niet gebroken is bij ten minste 75% van de paddenstoelen. Vaak gebeurt dit net nadat de hoeden van de paddo's zich hebben geopend. Dit moment is wanneer de paddo's op hun sterkst zijn en geoogst dienen te worden.

paddo drogen


Gebruik ook tijdens het oogsten van je paddo's een mondmasker en handschoenen

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: hygiëne is enorm belangrijk, zowel bij het kweken als bij het oogsten van de paddo´s. Ik deed als eerste mijn mondmasker op en handschoenen aan, voordat ik de Grow Bag ging openen om de kweek kit eruit halen. De paddenstoelen waren behoorlijk gegroeid en groot geworden! Dan volgt nu de taak van het plukken. Dit plukken doe je dus door de paddo's rustig vast te pakken en zowel links als rechtsom draaiend, met een trekkende beweging omhoog, heel voorzichtig los te trekken, zover tot de bodem als mogelijk is. Je wil namelijk zoveel mogelijk of eigenlijk alles van de paddo's uit de kweek kit (bak) verwijderen om zodoende ruimte te creëren voor een nieuwe groei. Als de paddo's moeilijk loskomen, kun je eventueel een steriel mesje gebruiken om ze wat los te snijden. In ongeveer 10 á 20 minuten had ik alle paddenstoelen losgemaakt en geoogst. Ik heb even met een mesje het onderste eraf gesneden, waar de paddo vastzat, omdat er nog wat substraat op zat. De psilocybine paddo's of het substraat kunnen blauw gaan kleuren, dit komt door kneuzingen en kan geen kwaad.

Het drogen en bewaren van de psilocybine paddo's

Ik was niet van plan om de Golden Teacher paddo's meteen vers op te eten en te gaan trippen, dus besloot ik om de psilocybine paddo's te drogen. Dit deed ik door ze op dubbellaags keukenpapier neer te leggen zodat ze kunnen drogen. Dit kan overigens ook op toiletpapier. Ik had er een ventilator opgezet zodat het vocht weggeblazen en de lucht ververst werd. Na ongeveer één week tot 10 dagen en het tussendoor regelmatig vervangen van het keukenpapier, waren de paddo’s eindelijk goed droog. Hierna kunnen ze in het donker enkele maanden bewaard worden in luchtdichte tupperware doosjes of in hermetisch afgesloten glazen potten.

Het opnieuw opzetten van mijn paddo growkit All-in-one voor een nieuwe flush (oogst)

paddo growkit

Natuurlijk is het mogelijk uit één Paddo Growkit meerdere grows of ook wel ‘flushes’ te halen. Dit ga ik ook zeker doen en jullie ook uit leggen hoe dit in zijn werking gaat. Dit doe je meteen na het oogsten van je paddo’s. Het is eigenlijk heel simpel: plaats de deksel op de growkit en zet deze voor ongeveer 12 uur in de koelkast. Dan haal ik de bak eruit, en doe de deksel eraf. Als laatste vul ik de Grow Bag met 500 ml water en doe vervolgens de Growkit weer in de Grow Bag. Nu rest mij alleen nog de Grow Bag te sluiten door de bovenkant een keer of twee om te vouwen en met de paperclip(s) af te sluiten. Nu is het afwachten tot de eerste ‘Pinheads’ weer opkomen.

De Grow Bag open ik, net als bij de eerste kweek, weer dagelijks voor verse lucht en dus zuurstof. Na ongeveer twee weken kon ik de volgende Flush alweer oogsten! Die Golden Teacher Paddo’s groeien dus echt enorm snel. Een tip: hou je paddo´s scherp in de gaten, want ze groeien écht hard! Voor elke Flush is het proces/de opzet trouwens precies hetzelfde. Je kunt net zolang doorgaan totdat je Growkit helemaal uitgeput is. Ik ga nu alweer voor mijn derde Flush met dezelfde Growkit! Hoe weet je eigenlijk of de Growkit uitgeput is? Nou, dan komen er simpelweg geen nieuwe paddo’s meer vanaf. Hopelijk hebben jullie allen wat opgestoken van het tweede deel van mijn kweekverslag. Wil je meer info over paddo's kweken met een Growkit, klik dan hier: Growkit kweken