Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GRINDERS

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GRINDERS

In deze blog vertellen we je alles wat je zou moeten weten over grinders. Laten we eerst beginnen met een simpele uitleg, de meesten van jullie weten wel wat een grinder is, maar sommigen waarschijnlijk (nog) niet. Daarnaast is het altijd belangrijk een grinder goed schoon te houden zodat deze langer meegaat en soepeler blijft. Uiteraard is het ook voor de hygiëne beter om je grinder schoon te houden. Meer later hierover. Wil je een grinder kopen? Bekijk dan even ons ruime assortiment hier: Grinders

Wat is een grinder?

Een grinder is een crusher, cruncher, verkruimelaar of ,simpel gezegd, een (wiet)vermaler die je cannabis(toppen) vermaalt tot fijnere kruimels, korrels of poeder. Grinders zijn er in allerlei formaten, vormen, kleuren en materialen, en mét of zonder (meerdere) filters. We gaan er in deze blog zoveel mogelijk bespreken. Ook komen er (nood)alternatieven voor een grinder aan bod, alhoewel er absoluut niks gaat boven het hebben van een goede wiet verkruimelaar staat.

Noodoplossingen

We bespreken even snel de noodoplossingen voor diegenen die om welke reden dan ook geen grinder binnen (hand)bereik hebben. De meest voor de hand liggende oplossing is om het kruid, in dit geval dus cannabis, met je vingertoppen te verkruimelen. Dit kan echter heel erg gaan plakken en je verliest wat THC dat op je vingers blijft plakken. Ook speelt bij sommigen hygiëne een rol voornamelijk als er een joint gedeeld gaat worden. De volgende oplossing is al iets beter: bij deze oplossing gebruik je een schaar om je toppen te knippen en er kleine stukjes van te maken. Uiteraard kan dit ook met een scherp mes, een snijplank en wat precisie. Veel mensen hebben echter in hun keuken een stamper en vijzel liggen. Deze kun je gebruiken om allerlei kruiden, dus ook cannabis, mee te vermalen. Uiteraard blijft de grinder de meest efficiënte oplossing, maar nood breekt wet, zeggen ze. Gelukkig bieden wij grinders en grindercards aan in elke prijscategorie en dus kan iedereen een grinder kopen bij 24High.

Grindercards

Een ander heel goed alternatief voor een grinder is een credicard grinder. Deze werkt als een rasp voor wiet(toppen) en hiermee vermaal makkelijk je gedroogde cannabis. Dit is het beste alternatief voor grinders en het voordeel is dat de grindercards zelfs in je portemonnee passen, ze zijn namelijk ongeveer net zo groot als een pinpas, ID-kaart etc. Wil je er één? Je kunt ze hier vinden: Creditcard grinderscredicard grinder

Verschillende soorten Grinders

Zoals eerder gezegd, zijn er enorm veel verschillende grinders in allerlei formaten, vormen, kleuren en materialen, en met of zonder (meerdere) filters. We gaan ze per materiaal bespreken en ook de voor- en nadelen ervan zodat je zelf kan beslissen welke grinder bij jou past.

Plastic Grinders

We beginnen met de meest simpele en vaak goedkoopste grinders. Het voordeel van de plastic grinders is dus duidelijk de aanschafprijs. Er zitten echter ook nadelen aan deze grinders, de grootste daarvan is dat ze van plastic zijn gemaakt en moeilijk schoon te maken zijn. Vaak zijn ook ze wat minder robuust dan de andere alternatieve materialen voor grinders. Een ander groot voordeel daarentegen is dat ze erg licht in gewicht zijn en vaak wat compacter. Jammer genoeg hebben de meeste plastic grinders geen THC filter(s) en bestaan meestal niet uit meerdere ‘’lagen’’. Dit komt het gebruiksgemak en gebruikssnelheid echter wel ten goede. Plastic grinders kunnen maanden tot jaren mee gaan. Kortom, wil je een gemakkelijke en vooral betaalbare grinder dan ga je voor een plastic/acryl grinder van 24high. 

Houten Grinders

De houten grinders zijn vaak wat minder bekend, maar zijn zeker een goed alternatief voor plastic grinders en wel om de volgende redenen: ze zien er vaak mooier en beter bewerkt uit, hebben een ‘klassiekere' look en meestal hebben ze wel een THC filter. Een THC filter of ‘’zeefje’’ vangt het THC van je cannabis op, zodat je het THC poeder kan bewaren en later als ‘kief’, of ook wel ‘(star)dust’ genoemd, kan roken. Houten grinders zijn echter net als plastic grinders wat moeilijker schoon te maken. Wel heb je het voordeel dat ze volledig van natuurlijke producten gemaakt zijn en meestal niks aan chemicaliën bevatten. Vaak zijn ze ook iets duurder in aanschaf. Houten grinders hebben meestal pinnen in plaats van tanden. Houten grinders kunnen vaak wel wat langer gebruikt worden dan plastic grinders, voordat deze vervangen of schoongemaakt moeten worden. Het is dus helemaal aan de gebruiker zelf of deze voor een houten grinder kiest.

grinder

Metalen Grinders

Naast plastic is dit waarschijnlijk het meest gekozen materiaal voor grinders. Vaak wordt er aluminium gebruikt, een enkeling is van staal of titaan. Dat deze metalen grinders tot één van de meest gekozen grinders behoren is zeker terecht. Ze hebben veel voordelen en slechts enkele kleine nadelen. Ja, ze zijn vaak iets duurder dan plastic grinders, maar meestal goedkoper of even duur als het houten alternatief. Het is zeker een beter alternatief dan de plastic grinder, ondanks dat ze natuurlijk iets zwaarder in gewicht zijn. Ze zijn het makkelijkst om schoon te maken van alle soorten grinders en bevatten in veel gevallen wel één of zelfs meerdere THC filters. Zodat je heerlijk kan genieten van je THC poeder. Ook zijn deze grinders het meest robuust, ze kunnen zeker tegen een stootje en gaan vaak het langst mee. Er zijn zelfs metalen grinders met een molentje voor diegenen die de draaibeweging van een klassieke grinder niet kunnen of willen maken.

Stenen Grinders

Eén van de minder bekende maar wel unieke opties is een stenen grinder. Stenen grinders zien er erg mooi uit en je koopt ze dan ook vaak vanwege het uiterlijk. Ze zijn zeker niet minder efficiënt dan een houten of metalen grinder. Net als de houten grinder hebben de meeste stenen grinders pinnen in plaats van tanden, zoals bij de metalen of plastic grinders het geval is. Kortom een stenen grinder is een goed en mooi alternatief voor een houten of metalen grinder. Hou er wel rekening mee dat deze vaak wat breekbaarder zijn.

Elektrische Grinders

Komen we bij de minst bekende oplossing aan om je wiet mee te vermalen, namelijk de elektrische grinders. Hier zijn er niet veel van en je komt ze da ook niet vaak tegen. Het grote voordeel van deze elektrische grinders is vooral van belang voor medicinale patiënten die om welke reden dan ook hun kruid niet kunnen vermalen. Sommige mensen, met name veel cannabis patiënten, kunnen de draaibewegingen die nodig zijn bij het vermalen met een ‘’gewone’’ grinder niet maken. Voor deze mensen en voor degenen die liever geen draaibewegingen met de hand maken, is dit een goed alternatief. Ze zijn echter wel moeilijker verkrijgbaar en gaan vaak ook niet zo lang mee. Een absolute uitzondering hierop is de unieke: Otto Elect Grinder van Banana Bros. Deze gaat wél erg lang mee en is van hoge kwaliteit.

otto grinder automatic

Speciale Grinders

Iedere grinder is speciaal, omdat die het ‘magisch kruid’ optimaal voor ons vermaalt. Er zijn echter ook grinders die net een beetje extra speciaal of nog mooier zijn. Denk aan een grinder van echt goud, peperduur natuurlijk. Er zijn ook tal van goedkopere speciale grinders, bijvoorbeeld in de vorm van een voetbal of basketbal, een dobbelsteen, een revolver, een (bier)blikje, een olievat, een handgranaat, een lipstick, of een grinder met een ingebouwde bluetooth speaker. Je kunt het zo gek niet bedenken! Deze grinders koop je dan ook vaak voor het uiterlijk, alhoewel sommigen kunnen zeer zeker efficiënt zijn.

Luxe SLX Grinder

Dan komen we aan bij een grinder die zo speciaal is dat ik hem wel apart moet vernoemen! Uiteraard schrijf ik deze blogs vanuit mijn persoonlijke ervaring en kennis. Ik ben enthousiast bezig met alles dat met cannabis te maken heeft en heb een grote collectie cannabis spullen, waaronder allerlei merken, soorten, formaten grinders, van verschillende materialen gemaakt. Elke grinder verkruimelt of vermaalt, de één wat beter dan de ander, maar degene die dit naar mijn mening dat veruit het beste doet, is de SLX grinder. Waarom dit zo is, ga ik jullie nu uitleggen. De SLX grinder is een innovatieve non-sticky grinder. Dit betekent dat de THC van je wiet er niet aan vastplakt en je grinder dus altijd soepel blijft. Dit komt door de non-stick coating die erop is aan gebracht. Hij grind altijd erg soepel en blijft dus schoon! 

Deze grinder is daarnaast ook nog eens 100% vrij van chemicaliën, ook zeker niet onbelangrijk. Hij  bestaat uit 4 delen, bevat 57 tanden, een sterke magneet en een hoog kwalitatief THC filter. Hij heeft een zeer mooie look en een ergonomische vorm en dit alles maakt het een gemak en genot om deze grinder te gebruiken. De SLX grinder is de meest duurzame grinder die je zult vinden. Dit komt doordat de SLX grinder gemaakt is van stevig vliegtuig aluminium (Aerospace-Grade 7075 T6 Aluminium), gecoat met een unieke keramische non-stick coating. De SLX grinders zijn als één van de weinige grinders goedgekeurd naar voedsel en consumptie standaarden. Ook wordt de SLX grinder geleverd met een THC schepje voor het bij elkaar halen van je opgevangen THC. Kortom een absolute top grinder zoals geen andere! Geïnteresseerd? Bekijk hem hier: SLX grinder GoudSLX grinder Zwart, SLX grinder Grijs.slx beste grinder

Schoonmaaktips Grinders

Als laatste geef ik jullie enkele tips om je grinder te onderhouden en goed schoon te houden. Iedereen kent wel het gevoel van een stroeve grinder of een grinder die er niet schoon uit ziet, dat is met deze tips verleden tijd. De eerste simpele tip om een grinder soepeler te maken, is een beetje natuurlijke olie, bijvoorbeeld olijf- of hennepolie, gebruiken. Dit doe je door het een klein beetje op de randjes van de grinder te smeren, de beide delen op elkaar te doen, even een paar keer heen en weer te draaien en vervolgens de overtollige natuurlijke olie met de plakkerige laag er af te vegen met een stuk (keuken)papier. Deze methode kost het minste tijd en is erg effectief voor alle materialen. Plastic grinders zou je ook kunnen schoonmaken door deze in warm, maar niet heel heet water te leggen. Als het water te heet is smelt of vervormt het plastic namelijk. Vervolgens kun je er een druppel afwasmiddel bij doen, het even laten staan, dan met een afwas of tandenborstel schoonmaken en daarna afvegen met een (thee)doek of stuk keukenrolpapier. Laat de delen van de grinder uit elkaar om ze te drogen. Even wachten tot de grinder goed droog is en je schone grinder is klaar voor gebruik.

De vaatwasser is vaak geen oplossing aangezien deze de meeste plastic grinders, net als bij te heet water, doet vervormen of (de lijm van) de magneet doet los laten. De beste methode om je grinders schoon te maken is met alcohol (isopropyl). Doe je grinder met de delen los van elkaar in een afsluitbare zak of bak(je) en zorg ervoor dat alle onderdelen goed in de alcohol staan. Laat dit een tijdje staan en vervolgens kun je hem verder schoon maken met een afwas- of tandenborstel. Extra tip voor metalen grinders: stop de metalen grinder een halfuur in de vriezer voor het schoonmaken, dan laat de THC of ‘’plaklaag’’ namelijk makkelijker los. Als laatste zijn er ook nog speciale middelen verkrijgbaar voor het schoonmaken van je grinder en andere rookaccessoires zoals bongs, pijpjes en waterpijpen (Shishas): Mixn ball grinder cleaner. Bongs, pijpjes en waterpijpen (Shishas) vind je natuurlijk allemaal ook in de webshop van 24High: Headshop