Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT ZIJN PSILOCYBINE EN PSILOCINE?

WAT ZIJN PSILOCYBINE EN PSILOCINE?

Psilocybine en psilocine zijn de stoffen in magische paddo’s en truffels die zorgen voor het geestverruimende effect dat deze op je hebben. Wanneer je een paddo gebruikt, zullen deze stoffen samenwerken met receptoren in de hersenen. Het effect is bij iedereen anders, maar vaak komen hallucinaties voor en heeft het invloed op je stemming en je gedachten. Vaak is het effect positief, maar dat is niet altijd zo. Dan is er sprake van een “bad trip”. De werking van psilocybine en psilocine houdt zo’n 6 tot 8 uur aan.

De ingrediënten van paddo’s en truffels

Trippen is een bijzondere mentale reis maken met behulp van paddenstoelen. Dat kan echter niet met zomaar elke willekeurige paddenstoel. Daar heb je een paddenstoel van de genus Psilocybe voor nodig. Ze groeien overal op de wereld, liefst op warme en vochtige plekken. De mensheid gebruikt magic mushrooms al duizenden jaren lang. Toen wisten we nog niet waar dat effect door veroorzaakt werd. Nu weten we dat wel: door psilocybine en psilocine. Ze zorgen ervoor dat we kunnen reizen naar andere dimensies en onbekende kanten van onszelf kunnen ontdekken.

Psilocybe paddenstoelen bevatten dus deze twee psychoactieve stoffen. Elke paddenstoel en ook verschillende soorten onderling, bevat verschillende hoeveelheden van de stoffen. Psilocybine en psilocine zijn allebei psychoactief, maar psilocybine is de voorloper van psilocine. Psilocine is instabiel en wordt afgebroken als je de paddenstoel droogt, maar ook onder invloed van zuurstof, hitte en aanraking.

Wat psilocine doet

In de hersenen zal psilocine een verbinding aangaan met de serotonine receptoren. Het effect is op meerdere manieren merkbaar, zowel lichamelijk als mentaal. De trip gaat beginnen. De effecten die je zult voelen, kunnen gelinkt worden aan waar de verschillende receptoren zich in de hersenen bevinden. Worden de receptoren in de cerebrale cortex geprikkeld, dan is dat de reden dat je een emotionele reactie voelt. Je kunt je bijvoorbeeld euforisch voelen, of juist kalm en verbonden met iedereen om je heen. Maar ook je zintuigen worden beïnvloed. Mensen geven aan dat ze scherper horen, zien, proeven, ruiken en voelen. Je kunt levendige hallucinaties krijgen, tijd en ruimte anders ervaren en de wereld op een heel nieuwe manier waarnemen. De ervaring kan je inzichten geven over jezelf en over het leven dat je leidt.

Op een gegeven moment neemt het effect van psilocine af. De stof wordt weer opgenomen door het lichaam. Psilocine wordt daarna uitgescheiden en je lichaam moet zich vervolgens aanpassen aan de nieuwe situatie. Iemand die getript heeft, voelt dit als “neerdalen”. Je komt eigenlijk weer op aarde na je kosmonautische trip.

Wat er gebeurt als je psilocybine binnen krijgt

Het blijkt dat de geestverruimende stoffen in paddo’s wat chemische samenstelling betreft, erg lijken op de structuur van ons lichaamseigen serotonine. Deze neurotransmitter wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Wanneer je een paddo neemt, heeft de psilocybine effect op de serotonine receptoren, waardoor je het bijzondere geestverruimende effect krijgt.

Allereerst zul je de paddo eten en komt deze in je maag terecht. Een paddo of truffel bevat meer psilocybine dan psilocine (omdat dat meestal sneller wordt afgebroken). Je lichaam zal de psilocybine absorberen en afbreken. Dat wordt gedaan door het enzym fosfatase. Het verandert de chemische structuur van psilocybine door fosfor, zuurstof en waterstof te verwijderen. Hierdoor wordt psilocybine omgezet in psilocine. Het zal via de bloedbaan naar de hersenen worden getransporteerd. Het effect van het eten van een magic mushroom is meestal binnen een uur te voelen.

Fascinerende feiten over psilocybine

  • Je vindt psychoactieve paddenstoelen overal op de wereld. De bekendste, en meest gebruikte, is Psilocybe Cubensis.
  • In Nederland kennen we ook psychoactieve paddenstoelen: het kaalkopje (Psilocybe semilanceata).
  • Soms maken paddenstoelen in hun mycelium (de witte draderige structuur die zich ondergronds vormt) verharde stukken aan. Dit zijn de magic truffels, die ook (veel) psilocybine bevatten.
  • Het gebruik van paddo’s en truffels is niet verslavend. Wel kun je tolerantie tegen de stoffen opbouwen, wat komt omdat je lichaam zich aanpast. Dit kun je voorkomen door voldoende pauzes in je gebruik in te lassen.
  • Wist je dat je niet alleen fascinerende trips kunt maken met paddo’s en andere psychedelische middelen, maar dat ze ook goed voor de gezondheid kunnen zijn? Door gebruik te maken van microdosing kun je wel profiteren van de voordelen, maar merk je geen geestverruimende effecten.
  • Er zijn bijna 200 soorten magic mushrooms en truffels bekend.
  • Kleine hoeveelheden psilocybine kunnen je lichaam stimuleren om nieuwe hersencellen aan te maken en beschadigingen herstellen, zo blijkt uit onderzoek.
Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen psilocine? Klik, hier!