Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS TRANSCENDEREN?

WAT IS TRANSCENDEREN?

Je ware innerlijke natuur ontdekken? Dat kan met transcenderen! Een eeuwenoude meditatietechniek - en tevens de natuurlijkste - om tot je innerlijke zelf te komen. Wil jij graag ontdekken wat het echt betekent om jezelf te zijn? In dit artikel vertellen we je alles over wat transcenderen precies is.

Wat betekent transcendentie?

Transcendentie betekent letterlijk ‘overschrijden’ of ‘klimmen’. Het gaat over het overstijgen van onze ‘kleine ik’, zodat we meer betekenis kunnen geven aan het leven. Uitstijgen boven de dagelijkse realiteit, zodat we een hogere werkelijkheid - of eigenlijk grote mysterie - kunnen ervaren. Een ervaring die velen als een zinvolle gebeurtenis in hun leven beschouwen.
Wat is transcenderen?

Met transcenderen proberen we met zogeheten Transcendente Meditatie technieken, gedachte te overschrijden en om op een natuurlijke wijze onze innerlijke zelf te ontdekken. De technieken zijn gebaseerd op eeuwenoude kennis en het is inmiddels bewezen dat dit de efficiëntste en natuurlijke manier is om je innerlijke zelf te ontdekken.

Het is een zeer bijzondere ervaring om eens mee te maken. Het verbindt ons met de realiteit: dat alles met elkaar verbonden is en van elkaar afhankelijk. Een ervaring waarbij je ‘kleine ik’ een stapje terug doet en individuele successen niet meer de norm zijn, maar waarden als eenheid en verbondenheid.

Hoe kan je transcenderen?

De diepe rust en verbondenheid die transcenderen met zich meebrengt, kun je op meerdere manieren bereiken. Er bestaan verschillende technieken, maar één van de bekendste manieren is mediteren met een mantra. Dit is een vorm van diepte meditatie waarbij je zelf weinig hoeft te doen. Je laat je leiden door de mantra en het enige wat jij moet doen is de controle loslaten om je innerlijke zelf te kunnen ontdekken.

Transcenderen met microdosing truffels

Een andere manier om transcendentie te ervaren is door microdosing truffels te gebruiken of door deel te nemen aan een truffel ceremonie. Je gebruikt dan onder begeleiding van mensen die er verstand van hebben truffels tijdens een meditatiesessie. Truffels kunnen je namelijk heel goed helpen om je geest los te maken van de aardse werkelijkheid. Met de juiste intentie, begeleiding en nazorg kan deze combinatie voor mooie inzichten zorgen.

Door de bewezen resultaten zijn er vandaag de dag velen die meditatie combineren met microdosing truffels. Het wordt regelmatig gebruikt als aanvullend hulpmiddel voor verschillende soorten transcendentie oefeningen. Hierbij kun je denken aan meditatie, psychonautica en psychedelische psychotherapie. De resultaten zijn zeer uiteenlopend en afhankelijk van de soort, dosering, individuele instelling en omgevingsfactoren.

Daarnaast kan microdosing met truffels niet alleen helpen om dichter tot jezelf te komen. Het heeft ook een positief effect op depressies, verslavingen en angsten. Wil je hier graag meer over lezen? In een ander artikel schrijven we over hoe psychedelica kan helpen bij onder andere depressies en verslavingen.
Wat kan je bereiken met transcenderen?

Veel mensen ervaren transcendentie wanneer ze in de natuur aan het wandelen zijn. Dit zijn voor velen van die momenten dat we ons één voelen met de grootsheid van onze wereld. Tegelijkertijd voelen we ook dat wij niet het centrum van het universum zijn. Oftewel: onze ‘kleine ik’ komt weer bovendrijven. Maak je gebruik van transcendentie, dan kunnen er eigenlijk twee dingen gebeuren:

  1. Ons zelfgevoel verdwijnt, inclusief persoonlijke zorgen.
  2. We voelen een diepe verbondenheid met andere mensen en de wereld.

Je kunt het gevoel vergelijken met wanneer je totaal in iets op gaat. Wanneer je bijvoorbeeld een tekst aan het schrijven bent en je geen idee meer hebt van de tijd of jezelf. Een bepaalde ‘flow’ waarin je terecht komt.

Misschien blijft de omschrijving nog wat onduidelijk, maar het is een gevoel wat lastig te beschrijven is. Het kan eigenlijk alleen ervaren worden. Dus onze tip: probeer het eens uit met microdosing truffels en ervaar hoe het is om even ‘boven jezelf uit te stijgen’. Enjoy the ride!