Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ALTIJD ZIEK: DIT KUN JE DOEN OM JE WEERSTAND TE VERHOGEN

ALTIJD ZIEK: DIT KUN JE DOEN OM JE WEERSTAND TE VERHOGEN

Ben jij altijd ziek en lijk je elke virus met je mee naar huis te nemen? Onwijs frustrerend! Hoe kun je nu je weerstand verhogen? Er zijn verschillende strategieën die je kunt inzetten om je immuunsysteem te verbeteren. Van gedrag tot voeding en supplementen: dit zijn de beste, wetenschappelijk bewezen tips om je weerstand mee te verbeteren.

Dit kun je eten om minder vaak ziek te worden

Een van de belangrijkste manieren om je weerstand te verhogen en op een mooi peil te houden, is *tromgeroffel* een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. En schokkend genoeg gaat het hier vaak mis, want de meeste mensen eten niet voldoende gezonde dingen. Zo eten we massaal te weinig groenten, fruit en vezels. Kijk dus als eerste kritisch naar je voeding. Tip: eet makkelijk gezonder met de app van het Voedingscentrum. Daarin houd je bij wat je eet en zie je direct waar het beter kan. Nog een tweede tip: eet zo veel mogelijk onbewerkte voeding. Dus verse producten en zo min mogelijk dingen die in een verpakking zitten met allerlei toevoegingen. Die zijn doorgaans (maar niet altijd!) minder goed voor je immuunsysteem.

Slapen = minder vaak ziek

Wie slecht of weinig slaapt, heeft een veel minder goede weerstand. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en worden belangrijke immuuncellen aangemaakt. Maak van je slaap echt prioriteit. Probeer elke nacht minimaal 7-8 uur slaap te krijgen en zorg voor een schone en rustgevende slaapomgeving. Vermijd het gebruik van schermen en andere prikkels voor het slapengaan en zorg ervoor dat je slaapkamer donker, koel en stil is. En onthoud: een goede slaap begint overdag. Je activiteiten, voeding, supplementen en cafeïne-inname zijn allemaal van invloed op de kwaliteit van je nachtrust.

Vaker ziek door stress

Onderschat stress niet! Langdurige blootstelling aan stress kan je immuunsysteem verzwakken en je zo vatbaarder maken voor ziektes. Hoe lastig het soms ook is, het is echt belangrijk om stress zo veel mogelijk te verminderen. Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen. Neem regelmatig breaks gedurende de dag en zorg voor voldoende ontspanning en plezier in je leven. Ga ook even actief op zoek naar zaken waar jij in het dagelijks leven stress van krijgt, zoals mensen, je fysieke omgeving of in je werk. En pas onze rustgevende tips vooral toe.

Wandelen en bewegen voor een betere weerstand

Regelmatige lichaamsbeweging zal je immuunsysteem versterken en je weerstand verbeteren. Probeer echt minstens 30 minuten per dag matige tot intense lichaamsbeweging te krijgen. Dit kan wandelen, fietsen, zwemmen of elke andere activiteit zijn die je leuk vindt. Wandelen is sowieso een goede move, letterlijk en figuurlijk. Hiermee maak je je hoofd leeg, stabiliseer je je suikerspiegel en word je algeheel fitter. Zorg er wel voor dat je naar je lichaam luistert en niet overmatig traint, omdat dit je immuunsysteem juist kan verzwakken.



De beste supplementen voor een betere weerstand

Heb je je voeding, slaap, stress en beweging op orde? Dan kun je kijken naar supplementen die je weerstand kunnen verbeteren. Er zijn verschillende supplementen die het immuunsysteem kunnen versterken. Vitamine C, vitamine D en zink zijn je waarschijnlijk bekend. Daarnaast zijn er allerlei medicinale paddenstoelen die al duizenden jaren in de Oosterse geneeskunde worden gebruikt, zoals de Cordyceps- en Lion’s Mane-paddenstoelen. Verder zouden we aanraden:

  • kurkuma
  • spirulina
  • yerba mate
  • acai
  • cacao

Meer lezen hierover doe je in het artikel ‘Je weerstand verhogen met natuurlijke kruiden en supplementen’.

Wat je níet moet doen om je weerstand te verbeteren

Er zijn zoals je leest allerlei dingen die je kunt doen om je weerstand te verbeteren, maar er zijn ook genoeg zaken die je juist beter kunt laten. Roken is niet heel slim bijvoorbeeld, aangezien dit je immuunsysteem schaadt en ook je longen geen deugd doet. Wil je minderen of stoppen met deze gewoonte? Lees dan hier onze stoppen-met-roken-tips even door. Ook overmatig middelengebruik kan je weerstand verslechteren. Ook alcohol valt daaronder. Let hier dus op en geniet, maar met mate.

Ben je naast vaak ziek ook vooral moe en futloos? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een bezoekje aan de huisarts.