Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS MACA EN WAT ZIJN DE EFFECTEN OP JE LIJF EN LIBIDO?

WAT IS MACA EN WAT ZIJN DE EFFECTEN OP JE LIJF EN LIBIDO?

Macawortel, maca in het kort, is een supplement dat steeds meer aandacht krijgt van het brede publiek. De voornaamste reden: deze ‘Peruaanse ginseng’ zou je libido en seksuele prestaties een opkikker geven. Wat je gender ook is. Het is dan ook een veelvoorkomend ingrediënt in verschillende van onze erotiekproducten. Ook zou het kunnen helpen bij vruchtbaarheidsproblemen. Lees hier alles over maca, de effecten en mogelijke risico’s.

Wat is maca en waar komt het vandaan?

De macawortel (Lepidium meyenii) komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte. Al vanaf de veertiende eeuw is het te vinden in Peru en omstreken. Hier werd het gebruikt als medicinale plant, maar ook in het eten. Maca is namelijk een van de weinige medicinale planten die een oprecht lekkere smaak heeft: een beetje notig. Het heeft wel iets weg van hazelnoot, met een beetje fantasie. Maca root wordt tegenwoordig ook gebruikt in de traditionele Oosterse geneeskunde.

Met maca wordt doorgaans het supplement bedoeld dat gemaakt is van de maca wortel. Dit supplement is te krijgen als poeder en capsules, maar het wordt ook verwerkt in multivitamines en andere healthy producten.


De effecten van de macawortel

Maca heeft verschillende effecten op je lijf en geest. Het heeft de bijnaam peruaanse ginseng. Wie bekend is met ‘normale’ ginseng, weet dat deze plant onder de oppeppers valt. Dat lijkt ook het geval te zijn voor maca. Er is nog niet veel onderzoek naar gedaan, maar uit enkele studies onder muizen en vrouwen komt naar voren dat het kan helpen vermoeidheid tegen te gaan. In een studie uit 2016 namen de bijna 200 deelnemers 12 weken lang elke dag 3 gram macapoeder, wat zowel hun stemming als energie verbeterde.

Er zijn enkele studies die wijzen op andere effecten. Zo is het mogelijk een ontstekingsremmer en kan het je brein een handje helpen. Maar hier moet eigenlijk nog wat meer onderzoek naar gedaan worden, willen we dat echt zeker weten. Zoek je tot die tijd manieren om minder vaak ziek te zijn, lees dan dit artikel met tips voor het verhogen van je weerstand. Ook lijkt het een adaptogeen te zijn. Dit betekent dat maca het vermogen van je lichaam om zich aan te passen aan stress kan verbeteren. Nog een interessant resultaat is dat het vrouwen kan helpen die last hebben van de menopauze; het kan verschillende symptomen verlichten.

Maar het voornaamste effect waar men macawortel voor inzet, is het opkrikken van het libido. Daarom vind je het terug in verschillende natuurlijke libido verhogende producten. Lees hieronder alles over de effecten van maca op je libido.

Maca goed voor je libido

Google je naar maca, dan zie je gelijk dat het vooral wordt gepromoot als een natuurlijk middel om je seksuele functie en libido te verbeteren. Voor je enthousiast wordt: niet alle studies laten een effect zien. Wat wel zo lijkt te zijn, is dat macapoeder het libido en de spermaproductie kan verbeteren. Daarvoor moet je het wel weken achtereen elke dag nemen, in doseringen van 2 tot 3 gram.

Interessant is dat maca een mooi supplement lijkt te zijn voor mensen wiens libido is verslechterd dankzij antidepressiva. SSRI’s staan hier specifiek om bekend; vrij veel gebruikers voelen zich weliswaar psychisch beter, maar niet bepaald geiler. Een onderzoek onder voornamelijk vrouwen liet zien dat maca hun seksleven verbeterde. In deze studie gebruikten ze 3 gram per dag om effecten te zien. Let dus wel op de dosis wanneer je het gebruikt voor dit doeleinde.
Dit zijn onze producten met maca

In onze webshop vind je verschillende producten waar maca in zit. Geef je libido een lekkere boost met bijvoorbeeld MCSX; een afrodisiacum voor elke sekse. XTCY geeft je een xtc-achtige rush, maar dan gezond en sexy. Devils Candy Sperm Flood is precies wat je denkt dat het is… Zoek je een pilletje dat jouw spermaproductie flink stimuleert, dan is dit jouw ding. Wil je gaan trippen met een sexy randje, dan raden we de Happy Tea Truffle Set met maca en damiana aan.

Heeft macawortel nadelen of bijwerkingen?

Maca wordt over het algemeen als veilig en makkelijk te verteren beschouwd. Alsnog kan het bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten. Kamp je met specifieke problemen waarvoor je maca-supplementen wil gebruiken, overleg dan eerst met je arts.