Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE: WAT IS HET EN WAT ZIJN DE BESTE MIDDELEN?

TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE: WAT IS HET EN WAT ZIJN DE BESTE MIDDELEN?

Traditionele Chinese geneeskunde, internationaal bekend als Traditional Chinese Medicine (TCM), is een duizenden jaren oude holistische geneeswijze. Overbodig om te zeggen is dat deze geneeskunde werd en wordt gebruikt in China. Maar ook landen in de regio maken gebruik van de kennis en kunde uit de TCM en de overkoepelende Oosterse geneeskunde. Het wordt door andere wetenschappen gezien als een zweverige pseudowetenschap, maar het zal je verbazen hoeveel bewijs er ondertussen wordt gevonden voor verschillende traditionele gebruiken binnen deze oude wetenschap. Daar staan echter wel veel totaal onbewezen claims tegenover… Lees hier wat TCM precies inhoudt en wat de beste middelen zijn die je volgens deze geneeswijze kunt nemen.

Wat is de traditionele Chinese geneeskunde?

Traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op het concept van balans en harmonie tussen lichaam, geest en omgeving. Ziektes ontstaan doordat deze balans verstoord is, is de gedachte. In de TCM ligt de nadruk sterk op de invloed van je geest op je lijf en andersom. Psychosomatische klachten lenen zich dus bij uitstek om aan te pakken met deze geneeswijze. Ook onderdeel van deze holistische benadering is dat wij mensen gevormd worden door onze omgeving. En dat is helemaal niet zo’n rare gedachte natuurlijk! Als je psychedelica neemt, heb je bijvoorbeeld direct door wat de invloed van jouw omgeving is op jouw trip experience.De vele middelen binnen TCM

TCM maakt gebruik van verschillende middelen, waaronder kruiden en planten om ziekten te behandelen en de gezondheid een boost te geven, maar ook dierenproducten. Dat laatste is nogal een punt van kritiek, want vanwege bijgeloof hebben best wat dieren het loodje moeten leggen. Ook een behoorlijk aantal bedreigde soorten. Van tijgerbloed en neushoorn-hoorns is niet eens bewezen dat ze je gezondheid vooruit helpen, sneu genoeg voor deze dieren. Behalve een eventueel placebo-effect wellicht.

Het goede nieuws is dat van verschillende middelen uit de traditionele geneeskunde wél de effectiviteit is bewezen. Hieronder een overzicht.

Skullcap

Een van de bekendste middelen in de traditionele Chinese geneeskunde is skullcap, ook wel bekend als Glidkruid en Huang Qin. Skullcap gebruik je het beste voor angst, stemmingsproblematiek en ontstekingen. Van deze zaken is bewezen dat skullcap erbij kan helpen. Ook bestrijdt het niet alleen virussen, maar ook infecties. Altijd handig! Er zijn verschillende andere aandoeningen waar het plantje mogelijk bij kan helpen, zoals dementie. Daar moet echter eigenlijk nog wel iets meer onderzoek naar gedaan worden.

Ginseng

Ginseng is een knol met haast magische krachten. Zo geeft het je energie en uithoudingsvermogen. Daarom kom je het vaak tegen in energieboostende supplementen en preworkouts. Daarnaast kan het je immuunsysteem en breinfunctie verbeteren. Echt een allemansvriendje dus!Medicinale paddenstoelen: belangrijke middelen binnen traditionele Chinese geneeskunde

Zeg je traditionele Chinese geneeskunde, dan zeg je medicinale paddenstoelen. Er bestaan verschillende prachtige zwammetjes waar jouw lijf baat bij kan hebben. En dat is wetenschappelijk bewezen. Medicinale paddenstoelen hebben immuunversterkende, ontstekingsremmende én antioxiderende eigenschappen. Dat maakt dat ze gunstig kunnen zijn voor je algehele gezondheid en bepaalde specifieke doeleinden. Zo schijnt de Zilveroorzwam je huidkwaliteit te verbeteren. De Turkey Tail-zwam is dan weer gunstig voor je darmen.

Een paar van de populairste en gezondste medicinale paddenstoelen vind je hieronder.

Reishi

Reishi-paddenstoelen worden beschouwd als de onsterfelijkheidspaddenstoel. Nu is dat een claim die natuurlijk niemand gelooft, maar over het algemeen is het een vrij indrukwekkende zwam te noemen. Gebruik Reishi om je immuunsysteem te versterken, de bloedsomloop te bevorderen, stress, vermoeidheid en de algehele gezondheid te verbeteren. Dat laatste heb je vooral te danken aan antioxidanten, waar Reishi rijk aan is. Neem het als capsules of poeder

Shiitake

Shiitake-paddenstoelen staan bekend om hun antivirale, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken, de leverfunctie te ondersteunen en de cholesterolwaarden te verlagen.

Cordyceps

Cordyceps-paddenstoelen worden gebruikt als energiegever en om de longfunctie te verbeteren. De verse zwammen of Cordyceps-poeder en -capsules worden vaak ingezet bij vermoeidheid, astma en nierproblemen.

Lion's Mane

Lion's Mane-paddenstoelen staan vooral bekend om hun brein-boostende kracht. Daarom vind je deze paddenstoel geregeld terug in microdosingstacks, zoals de Full Focus microdosingkit van Wise Rootz. Maar deze zwam heeft meer voordelen voor de gezondheid! Lees er hier alles over: Wat is de werking van de Lion’s Mane Paddenstoel?