Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN DE WIM HOF METHODE

GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN DE WIM HOF METHODE

Degene die hem kent weet het al, maar Wim Hof staat bekend als een extreem persoon. Hij brak de krankzinnigste wereldrecords, zoals bijna twee uur lang in een ijsbad zitten. Maar hij mag dan wel extreem zijn, gek is hij absoluut niet. Sterker nog, de Wim Hof methode wordt met de dag populairder. Zijn methode heeft voor veel mensen hun leven veranderd. Daarom duiken we in dit artikel in op de gezondheidsvoordelen van de Wim Hof methode.

Wie is Wim Hof?

We kennen Wim Hof ook wel als “The Iceman” uit Nederland. Hij heeft diverse keren records verbroken met het weerstaan van extreme kou. Zo zwom hij op de Noordpool onder een dikke ijslaag door, gekleed in niet meer dan een zwembroek. Heeft hij meerdere malen minuten lang tot aan zijn kin aan toe in een bak met ijsblokjes gestaan. En heeft hij de Mount Everest grotendeels beklommen in een korte broek en op sandalen.

Je kunt hem voor gek verklaren, maar met deze extreme acties toont hij wel aan dat hij achter zijn methode staat. Hij veronderstelt namelijk dat ons lichaam een natuurlijke aanleg heeft om bij lage temperaturen meer bruin vetweefsel activeert om meer lichaamswarmte te produceren. Zijn methode moet mensen beter bestand maken tegen kou.

Wat is de Wim Hof methode?

De Wim Hof methode is ontstaan door een overtuiging van Wim Hof zelf. Hij is er namelijk van overtuigd dat wij mensen ons zenuwstelsel kunnen beïnvloeden met geestelijke vermogens. Dit door ademhalingstechnieken, blootstelling aan kou en een juiste mindset te combineren. Tevens is hij ervan overtuigd dat iedere ziekte zijn oorsprong heeft in een uit balans geraakt immuunsysteem. 90% van alle ziekten is volgens hem te genezen door weer balans te brengen in je lichaam. Een overtuiging die inmiddels vele met hem delen. En niet zonder resultaat: veel mensen hebben hun leven zien veranderen sinds ze de methode gebruiken.

 

De gezondheidsvoordelen van de Wim Hof methode

De Wim Hof methode brengt vele voordelen met zich mee. Zowel fysiek als mentaal maakt het grote indruk op veel mensen. De belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rij:

  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Je zenuwstelsel gaat beter en flexibeler werken. Hierdoor leert je lichaam beter schakelen tussen inspanning en ontspanning.
  • Het remt ontstekingen en helpt je lichaam ontzuren
  • Zorgt voor mentale kracht en een goede focus
  • Het maakt je energieker en gelukkiger

De methode toevoegen aan je dagelijkse routine

De Wim Hof methode bestaat uit drie onderdelen: ademhalingstechnieken, blootstelling aan kou en je mindset. Alle drie de onderdelen kun je eenvoudig toevoegen aan je dagelijkse routine.

1.    Ademhalingstechnieken

Begin met de ademhalingstechnieken dagelijks te gebruiken. Op YouTube heeft hij veel filmpjes staan die je kunt volgen. Door deze technieken creëer je rust in je hoofd. Dankzij een goede ademhaling krijg je een betere focus en scherpte. Tevens geeft het een betere balans tussen zuurstof en kooldioxide in je lichaam. Dit resulteert in een optimale zuurtegraad en goede conditie.

2.    Blootstelling aan kou

Zodra je je ademhaling onder controle hebt, kun je beginnen met je lichaam bloot te stellen aan kou. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag je douchesessie afsluiten met een koude douche. Dit werkt fantastisch voor je fysieke en mentale gezondheid. Het verhoogt onder andere je weerstand, vermindert stress, bevordert je bloedcirculatie en geeft je meer energie. Je kunt ook nog een stapje verder gaan door regelmatig een ijsbad te nemen.

3.    Mindset

Eigenlijk de basis van alle twee de onderdelen. Met de juiste focus en vastberadenheid zorg je ervoor dat jij je doelstellingen zult behalen. Alleen met de juiste mindset ben je klaar om je eigen lichaam en geest te verkennen en optimaliseren.Wim Hof methode en microdosering

Microdoseren brengt op zichzelf vele voordelen met zich mee. Zo werkt het positief op je mentale toestand, verhoogt het creativiteit en focus, en vermindert het je pijnperceptie. In combinatie met de Wim Hof methode kunnen de voordelen nog verder reiken. Zo kan het:

  • Je bewustzijn en verbinding met het huidige moment verder versterken. Met je ademhaling kun je je aandacht verleggen naar het nu. Met microdosing kun je hier als het ware een boost aangeven en een verhoogd bewustzijn creëren.
  • Het kan ongemakkelijke of verhoogde emotionele toestanden ondersteunen of verminderen. Goede ademhalingstechnieken gebruiken tijdens microdosing kunnen ervoor zorgen dat je meer controle hebt over je emotionele toestanden.

Het kan een bepaalde gedachte, emotie of gevoel versterken. Ademhalingsoefeningen kunnen elke intentie ondersteunen of juist versterken tijdens het microdoseren.