Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Kweekspullen

Wanneer je paddo’s gaat kweken heb je paddo kweekspullen nodig. Deze paddo kweekspullen zijn er om te zorgen voor een voorspoedige oogst. Het kweken van paddo’s is namelijk alleen mogelijk wanneer je de benodigde kweekspullen in huis hebt.

 

Paddo kweekspullen kopen

Het kopen van spullen voor de paddokweek doe je bij de online Mushroomshop 24High. Hier kan je alles vinden aan paddo kweekspullen voor een succesvolle oogst. Zowel producten die je helpen om de juiste voedingsbodem te creëren als kweekspullen die je helpen om de oogst positief te beïnvloeden.

Welke paddo kweekspullen heb je nodig voor een succesvolle oogst?

Om succesvol paddo’s te kweken moet je werken in een steriele omgeving. Besmetting van ongewenste bacteriën is namelijk het grootste gevaar wanneer je paddo’s gaat kweken. Hiervoor heb je paddo kweekspullen nodig zoals een filterbox, filterzak, steriele handschoenen en een mondmasker.

Steriele handschoenen voor het kweken van paddo’s

Je staat er misschien niet meteen bij stil maar ook steriele handschoenen horen thuis bij je paddo kweekspullen. Je handen gebruik je namelijk heel de dag en deze bevatten vele bacteriën, zelfs na grondig wassen blijft dit een risico. Het zou erg zonde zijn om je paddo oogst en de opvolgende in gevaar te brengen door te besparen op steriele handschoen. De kosten van deze steriele handschoen zijn namelijk te verwaarlozen.Filterbox is een van de nodige paddo kweekspullen

Een filterbox is essentieel wanneer je paddo’s gaat kweken. Met de filterbox kan je namelijk jouw toekomstige paddo oogst beschermen tegen ongewenste bacteriën. Dit zorgt ervoor dat je een grotere kans hebt om een succesvolle paddo oogst te verkrijgen. Daarom zijn filterboxen erg belangrijke paddo kweekspullen. Het fijne is ook dat onze filterboxen gesteriliseerd kunnen worden in een snelkookpan tussen de oogsten door.

Nog een belangrijk onderdeel van jouw paddo kweekspullen: filterzak

Ook de filterzak kan je overigens steriliseren in de snelkookpan. Hiermee is meteen duidelijk dat steriel werken in alle facetten belangrijk is. Een filterzak beschermt jouw paddo’s tegen die vervelende bacteriën die jouw oogst kunnen verpesten. Het doel van de filterzak voor paddo’s is het creëren van een perfecte omgeving voor het kweken van paddo’s. En aangezien jij een goede oogst wil, wil je ook investeren in goede paddo kweekspullen. Met een paddo filterzak blijven namelijk gevaren buiten en blijft het vocht binnen dat belangrijk is voor de groei van paddo’s.

Mondmasker is onderdeel van jouw paddo kweekspullen

Ook een mondmasker is niet iets waar je direct aan denkt bij het kweken van paddo’s. Toch bevinden zich ontzettend veel bacteriën in jouw mond. Deze hebben daar vaak ook een doel voor jouw gezondheid en zelfs na het poetsen van je tanden zijn deze aanwezig. Met een mondkapje voorkom je dat je bacteriën verspreidt via de lucht die je uitademt. Zou zonde zijn wanneer deze op je paddo’s terechtkomen. Zorg er daarom voor dat een mondmasker onderdeel is van jouw paddo kweekspullen.

Hoelang duurt het om paddo's te kweken

Met een paddo growkit heb je al binnen 3 a 4 weken een oogst. Als je van plan bent met paddo sporen te werken dan kan dit proces maanden duren mits je gebruik maakt van een LC (Liquid Culture). Een LC is een vloeistof waar de paddo sporen eerst worden ingespoten om het ontkiemingsproces van de sporen te versnellen. Nadat de paddo sporen zijn ontkiemd worden deze in een substraat ingeënt.

Vloeibaar Cultuur Medium (Liquid Culture) voorspoedigt ontkiemingsprocess sporen

Wil je zelf paddo's kweken zonder een growkit dan zal je moeten gaan werken met paddo sporen. Dit proces kan wel eens 4 maanden duren aangezien de sporen eerst in het substraat moeten ontkiemen. Een LC is een vloeibaar cultuur medium waar de paddo sporen eerst worden ingespoten om het ontkiemingsproces van de sporen te versnellen. Nadat de sporen zijn, ontkiemt worden deze in een substraat ingeënt. Dit versneld ontkiemingsproces versneld het gehele paddo kweek proces makkelijk met weken! Velen paddo kwekers maken dus ook gebruik van een Liquid Cultuur.

Waarom een scalpel onderdeel is van jouw paddo kweekspullen

Wanneer je paddo’s wilt kweken van een sporenprint dan is een scalpel handig gereedschap om sporen van jouw sporenprint te schrapen. Ook kan je een scalpel gebruiken als instrument om mycelium uit agar te snijden. Handig dus om tussen je paddo kweekspullen te hebben liggen.Lion's Mane Lollypop: De Paddenstoel als Snoepgoed

Het is altijd fascinerend om te zien hoe de natuur en culinaire innovaties samenkomen om unieke eetervaringen te creëren. Neem nu de Lion's Mane lollypop, een Mushroom Edible dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een knipoog geeft naar de magie van de natuur. Deze lollypop, gevormd als een paddenstoel, is niet zomaar een snoepje. Het vertegenwoordigt de samensmelting van traditionele geneeskunde, moderne gastronomie en het wonder van de natuur. Je kan ook de Lion's Mane mushroom zelf kweken met kweekspullen zoals een growkit.

Lion's Mane Paddenstoel Kweekspullen

De Lion's Mane paddenstoel, ook bekend als Hericium erinaceus, is niet alleen geliefd om zijn culinaire en medicinale eigenschappen, maar ook om zijn unieke, manen-achtige uiterlijk. Als je geïnteresseerd bent in het zelf kweken van deze fascinerende paddenstoel, heb je een aantal specifieke kweekspullen nodig.

Verwarmingsmat of thermomat horen bij je kweekspullen

Het kweken van paddo’s en ook truffels wordt vaak beïnvloed door de temperatuur. Zoals je begrijpt, is het wisselende klimaat in Nederland niet ideaal voor de kweek van paddo’s en truffels. Daarom kan, zeker in de koude wintermaanden, een verwarmingsmat uitkomst bieden. Bij 24High kan je een thermomat kopen die zorgt voor een ideale temperatuur van de voedingsbodem. Hiermee kan je jouw oogst maximaliseren. We adviseren bovendien altijd om met indirecte hitte te werken. Dit betekent dat het beter is om een stuk karton van 1 cm dik tussen je growbag en de thermomat te plaatsen. Hierdoor voorkom je directe hitte. Ga je paddo’s kweken voor recreatief gebruik of voor microdoseren dan maakt een verwarmingsmat ook deel uit van jouw paddo kweekspullen.

Voedingsbodem maken voor het kweken van paddo’s

Veel mensen kiezen er ook voor om met paddo sporen zelf paddo’s te gaan kweken. Hiervoor is de juiste voedingsbodem erg belangrijk. Een voedingsbodem kan bestaan uit verschillende onderdelen. Bij 24High verkopen wij 3 belangrijke onderdelen voor de voedingsbodem van jouw paddo’s in onze categorie paddo kweekspullen. Bij ons koop je vermiculiet, perliet en rijstmeel. Deze ingrediënten kan je gebruiken voor het creëren van de juiste voedingsbodem voor de door jou gekozen paddo sporen. Kies je toch liever om het simpel te houden ga dan voor het kweken van paddo’s met een kant-en-klare paddo growkit, 

Vragen over paddo kweekspullen

Het kweken van paddo’s kan veel vragen oproepen, zeker de eerste keer dat je paddo’s gaat kweken. Naast het leveren van paddo kweekspullen kunnen we je ook helpen met het positief beïnvloeden van jouw paddo oogst. We beantwoorden dan ook graag jouw vragen over het kweken van paddo’s en het uitkiezen van de juiste paddo kweekspullen. Wij staan namelijk voor het verbeteren van jouw paddo kweek, dus als wij jou daarbij kunnen helpen dan hoef je dat alleen maar aan te geven. Onze expertise kan je helpen om verstandige keuzes te maken. Bekijk onze mushroom shop voor meer paddenstoelen producten zoals bijvoorbeeld Medicinale paddenstoelen!