Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ZO HAAL JE MEERDERE OOGSTEN UIT EEN PADDO KWEEKSET

ZO HAAL JE MEERDERE OOGSTEN UIT EEN PADDO KWEEKSET

Paddo’s kweken is niet moeilijk met een kweekset en het leuke is, dat je er meerdere flushes (of oogsten) uit kunt halen. Niet een keer, maar wel drie of vier keer oogsten dus. Zo haal je nog meer uit je kweekset. En daar heb je niet eens groene vingers voor nodig. Lees in deze blog alles over hoe eenvoudig het kweken is en hoe je meerdere oogsten uit een bak haalt.

Het gebruiken van een paddo kweekset

Je eigen gekweekte paddo’s gebruiken is natuurlijk geweldig. En je hoeft geen hoog opgeleide expert te zijn om zelf thuis paddo’s te kweken. In onze shop vind je kweeksets, die bestaan uit een kweekbak, een zak en het substraat. Het substraat bestaat uit het mycelium dat is het netwerk van draden en schimmels van de paddo. Hieruit groeit de paddo, die eigenlijk de vrucht is die boven de grond komt. Bij de kweekset zit een handleiding, zodat je precies weet wat je moet doen als je hem thuis krijgt.

Ook voor beginners is het kweken goed te doen. Na ongeveer 3 weken kun je voor het eerst je paddo’s oogsten. Maar gooi nu niet de kweekbak weg. Je kunt nog een keer (of misschien zelfs nog twee tot vier keer) oogsten.

growkit paddo

Hoe haal je nog een oogst uit de kweekset?

Of je nog een keer een flush uit de kweekset kunt halen, is afhankelijk van hoe je ermee omgaat. Maak alles schoon en werk hygiënisch om een besmetting te voorkomen. Als je de volgende werkwijze hanteert, kun je meerdere keren oogsten. Als eerste is het belangrijk dat je je paddo’s niet te lang laat doorgroeien. Om de juiste tijd om te oogsten te bepalen moet je de hoedjes in de gaten houden. Op een gegeven moment worden de vliesjes onder de hoedjes dunner en laten ze los.

Als het vliesje breekt, zal de paddenstoel sporen loslaten. Als die sporen op het mycelium terechtkomen, kan dit ervoor zorgen dat het mycelium daarna geen vruchten meer kan produceren. Ook geven de sporen een zwarte laag op de andere paddenstoelen en de kit zelf. Soms wordt de laag sporen zo dik dat de volgende paddo’s niet kunnen groeien. Dus oogst je paddo’s net voordat het vliesje loslaat.

Hoe krijg je nu een volgende oogst? Deze twee manieren slaan niet op de All-In-One, Mondo of Freshmushrooms growkits, maar op andere merken growkits. Voor een tweede of derde oogst van een growkit die wij aanbieden volg altijd de instructies die vermeld staan bij het artikel zelf. Pas een van de volgende twee manieren toe bij een growkit die wij niet aanbieden:

  • Neem de bak met substraat en vul deze met water. Doe de deksel er op en zet de kweekset gedurende 12 uur in de koelkast. Haal daarna de deksel er weer af en giet het water af, laat 10 seconden uitlekken. De kweekset is nu klaar voor de volgende flush.
  • Zet de kweekbak onder de kraan en laat het water doorlopen, zo’n 2 tot 3 uur. In stromend water kost het minder tijd om het mycelium te doordrenken en er ontstaan minder snel bacteriën. Maar het kost natuurlijk wel erg veel water. Laat daarna ook weer even uitlekken.

all-in-one growkit

Meerdere flushes uit een kweekset halen

Het is niet mogelijk om te garanderen dat je 2 of meer flushes uit een kweekbak kunt halen. Het gaat hier om een natuurlijk fenomeen en je weet nooit precies of het gaat zoals je wilt. Als je goed op je kweekset let, is het mogelijk om er 3 tot 5 flushes of oogsten uit te halen. Elke groeicyclus zal zo’n 3 tot 6 weken de tijd nodig hebben.

Binnen 9 weken kun je dus misschien wel 3 keer oogsten. Dat is natuurlijk iets om naar uit te kijken. Je zult daarmee een grote voorraad paddo’s kunnen aanleggen. Je hebt er dan zoveel dat je ze beter kunt drogen, zodat ze langer houdbaar zijn. Daarna is het genieten van je paddo’s. Ben je enthousiast geworden en wil jij nu thuis je eigen paddo’s kweken? Kies dan onze paddo kweeksets van topkwaliteit. Er zijn kweeksets beschikbaar van verschillende soorten paddo’s. Voor beginners raden we de Mexican of Thai magic mushrooms aan. Ervaren gebruikers kunnen de Albino of Moby Dick proberen. Bestel snel en voor je het weet kun je je zelf gekweekte paddo’s oogsten.