Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Shisha's

Wil je de beste rookervaring tijdens het roken van een shisha ervaren? Koop dan jouw shisha in onze online headshop. Alle shisha’s in onze webshop zijn ontwikkelt om de lekkerste aroma uit de shisha pijp te halen.

 

Wat is een shisha?

Een shisha is een waterpijp waarmee je kruiden en waterpijptabak kan roken. De shisha kent vele benamingen zoals een hookah, nargileh, ghaliyan of hubble bubble. Hij wordt in Nederland vooral gebruikt door jongeren als een manier om samen te ontspannen. Dit kan met kruiden die tabak bevatten, maar ook met kruiden die geen tabak bevatten. Een shisha heeft een rijke geschiedenis. Zo zou de eerste shisha uit India komen en gefabriceerd zijn met een kokosnoot, bamboe en hars. 

Wat is het verschil tussen een shisha en een bong?

Om eerlijk te zijn is er geen verschil tussen een shisha en een waterpijp. Shisha is de Arabische naam voor waterpijp. De andere namen die we kennen voor een shisha zijn dan ook vaak afkomstig uit andere landen. Zo komt de naam narghile uit India en wordt deze ook gebruikt in Turkije en Israël. Tegenwoordig zijn er ook vaporizers of bongs speciaal ontwikkeld voor het roken van cannabis er zit verschil tussen het roken of vapen van je cannabis. Deze zijn trouwens niet geschikt voor fruit-tabak.
 

shisha

Hoe gebruik je een waterpijp?

Een shisha gebruiken ziet er voor leken misschien ingewikkeld uit maar het valt eigenlijk best mee. Je plaatst de kruiden of het waterpijptabak in het tabakskommetje. Over het tabakskommetje plaats je een stukje aluminiumfolie. Boven het aluminiumfolie plaats je een kooltje waarmee je het gaat verhitten. Daarna is het een kwestie van aan het mondstuk te zuigen. Hierdoor trekt de lucht door de kom en de ontstane rook komt door de pijp in de mond terecht. Naast shisha's verkopen we ook pijpjes voor het roken van cannabis. Deze bieden we aan in glas, metaal en van speciale klei.

Geschiedenis van de shisha

De eerste documentatie van de shisha beweert dat deze uitgevonden is door een Iraanse arts terwijl die werkzaam was in het huidige India. Hakim Abul Fateh Gilani werkte voor de Mongoolse keizer en zocht een oplossing voor het tegengaan van het roken van tabak. Althans, het gezonder te maken. Door de rook te laten zuiveren door het eerst door water te laten gaan leek hem de juiste oplossing. Zo ontstond de eerste waterpijp ergens in de 16e eeuw.

waterpijp

Hoe gebruik je een shisha?

Een shisha kom je vaak tegen op feestjes en partijen. Deze verbrand de tabak of kruiden niet maar verhit het. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld gewoon roken. Deze manier van kruiden of tabak roken via een waterpijp zorgt ervoor dat je minder troep binnenkrijgt. De rook die ontstaat door het verhitten van de kruiden of het tabak komt vervolgens in de vaas met water terecht. Dit koelt de rook waardoor je koele rook binnenkrijgt die ook zacht aanvoelt. Op die manier kan je aangenaam genieten van het roken via de waterpijp.

Wat kan je roken via een waterpijp?

Veel mensen denken dat je alleen tabak kan roken via de shisha, maar dit is absoluut niet waar. Via een shisha kan je verschillende kruiden roken. Zo zijn er speciale kruidenmengsels of zelfs vruchtenmengsels. Ook kan je uiteraard waterpijptabak roken via een shisha. Dit kan met een smaakje (fruittabak) of zonder smaakje. Vergeet echter niet dat je ook wiet en hasj kan roken via de shisha, hoewel dit niet van origine de bedoeling was.

hookah

Zijn er opbergproducten voor het opslaan van je fruit-tabak of cannabis?

In onze Headshop verkopen we ook stash producten. Dit zijn artikelen waar je goederen zoals kruiden, planten of voedsel in kan bewaren. Sommigen van deze opbergproducten trekken de inhoud vacuüm met bij het afsluiten. Er zijn ook stashcans waar je persoonlijke waardevolle spullen in kan opbergen zonder dat iemand dit verwacht. Ze hebben een uiterlijk van bijvoorbeeld een visvoer verpakking waardoor niemand op het idee zal komen om erin te kijken. 

Wat is het verschil tussen een bong en een shisha?

Hoewel je met een shisha wiet kan roken zijn zogeheten bongs hiervoor meer geschikt. Met een shisha rook je eigenlijk alleen fruittabak. Een wiet bong worden ook vaak waterpijpen genoemd. Het is goed om je te beseffen dat ze beide ongeveer hetzelfde werken, maar dat er toch wel een verschil is. De vorm van de vaas is niet voor niks anders, maar ook het mondstuk is anders. Met een percolator kan je bij een bong ook veel beter de warmte-uitwisseling tussen rook en water reguleren. Hierdoor voorkom je hoestbuien die je kan krijgen van het scherpe randje van het roken.

smoking shisha

Shisha kopen op het internet

In onze headshop kan je scherp geprijsde shisha’s, maar ook velen andere producten zoals bijvoorbeeld weegschalen of cannabis edibles kopen. Deze worden zorgvuldig verpakt na aankoop en netjes en discreet bij jou thuisbezorgd. Op die manier kan je gerust een shisha online kopen. Een waterpijp hoeft overigens niet duur te zijn. Je kan al een shisha bestellen vanaf 9,95. Koop nu jouw waterpijp online en je hebt hem snel in huis.